Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ikarzyca wrote:U mnie jest norma do 27 przy tych samych jednostkach. W ciąży której nie utrzymałam miałam 7
Znalazłam jeszcze taką informację, że jest norma 3,0-68,0 nmol/l. -
Mamaokruszka wrote:I właśnie dlatego szkoda, że Kamma nie ma podanych norm obok wyniku. Bo jeśli norma w tym konkretnym labie jest inna to wynik nie jest zły. Każde laboratorium ma inny sprzęt do badań i przez to różne normy. Najlepiej w poniedziałek się do nich odezwać, niech podadzą info jakie są normy i jednostki i z tym do lekarza.
Znalazłam jeszcze taką informację, że jest norma 3,0-68,0 nmol/l.
Robilam w lomie na stronie jest edoagnostyka wlasnie szukam norm...
Oni jakas przebduowe robia i meczylam icj i wrzucili sam wynik05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:No czyli dupek od razu. I pewnie luteina też. Bardzo wierzę że jak się zacznie brać wcześnie to będzie wszystko ok.
Heh, właśnie przeczytałam wyniki z września z cyklu bez owu. Progesteron 0.66...
Luteiny nigdy nie brałam i nie zamierzam. Ale mam utrogestan dopochwowy.
Na ten czas zostaje przy dupku 2x2. -
nadziejastru wrote:U mnie dziś plamienie jasnorozowe i brązowe przez 2h. @ wypada 5.12 myślę że to zapowiedź @...Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
KammaMarra wrote:W ng jest podany
-
Mamaokruszka wrote:Czyli może wcale nie być tak źle jak jest w ng. Jeśli się obawiasz i masz dupka albo luteinę w domu to możesz brać zapobiegawczo, przecież dopóki się nie nafaszerujesz jakimiś ogromnymi dawkami to nie powinno zaszkodzić.
Zastanawiam sie właśnie nad 1 tsbeltka dzienni4le mam dupka05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualny
-
Niech się Kamma z lekarzem skonsultuje. Kurcze dziewczyny, tabsy z hormonami nawet syntetycznymi to nie są cukierki i każda z nas ma inną sytuację i reaguje inaczej. To jest tylko forum, nie zastąpi wizyty, czy chociaż smsa do lekarza co robić. Bierzecie na siebie konsekwencje, ze tak radzicie bez wahania?
Gaduaaa, Elaria, sy__la, Evita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Niech się Kamma z lekarzem skonsultuje. Kurcze dziewczyny, tabsy z hormonami nawet syntetycznymi to nie są cukierki i każda z nas ma inną sytuację i reaguje inaczej. To jest tylko forum, nie zastąpi wizyty, czy chociaż smsa do lekarza co robić. Bierzecie na siebie konsekwencje, ze tak radzicie bez wahania?
sy__la lubi tę wiadomość
-
No ja też biorę ale w sumie to wg zaleceń lekarza raz więcej a raz mniej i raczej kontrola poziomów naturalnego mojego proga jest podstawą do tego. I sądzę że Lekarz wie dlaczego akurat tyle i tyle mam brać w danym momencie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 17:14
-
Alisko - super wieści
Mam nadzieję, że beta ruszyła z kopyta już
Mi też wcześnie wychodziły testy, trzymam kciukiAlisa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Jak ja bym słuchała mojego gina to w żadnej ciąży nie brałabym dupka. Teraz też nic nie wspomniał, widział ładne ciałko żółte i tyle. Żongluje nim sama.
Czyli bierzesz na własne zalecenie mimo tego że jak napisałaś wcześniej najchętniej nie bralabys w ogóle. Ok. Twoje zdrowie. Ja nie mam odwagi bawić się swoim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 17:24
-
Ja badałam progesteron w dwóch ciążach, raz bez żadnych wspomagaczy i był wyższy niż drugim razem z Luteiną, ten naturalny 39ng i to było 11dpo, ten po Luteinie w 6tc i był 33ng, obydwie poroniłam.
Od lekarza po drugim poronieniu dowiedziałam się, że z automatu mam brać Luteinę 100mg 2x1 w ciąży. Tylko po jaką cholerę bez badania progesteronu to brać. Choć pewnie dla "świętego spokoju" będę brała, tylko jeszcze nie wiem czy Luteine czy Duphaston.
Koszmarnie tęsknię za widokiem II na ciążowym patyku...
Za 13 dni minie już 5 miesięcy od ostatniego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 17:33
-
Jacqueline wrote:Ja badałam progesteron w dwóch ciążach, raz bez żadnych wspomagaczy i był wyższy niż drugim razem z Luteiną, ten naturalny 39ng i to było 11dpo, ten po Luteinie w 6tc i był 33ng, obydwie poroniłam.
Od lekarza po drugim poronieniu dowiedziałam się, że z automatu mam brać Luteinę 100mg 2x1 w ciąży. Tylko po jaką cholerę bez badania progesteronu to brać. Choć pewnie dla "świętego spokoju" będę brała, tylko jeszcze nie wiem czy Luteine czy Duphaston.
Koszmarnie tęsknię za widokiem II na ciążowym patyku...
Za 13 dni minie już 5 miesięcy od ostatniego...
U mnie mija dopiero kilkadziesiąt dni a już bym bardzo chciała zobaczyć dwie kreski eh....Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Czyli bierzesz na własne zalecenie mimo tego że jak napisałaś wcześniej najchętniej nie bralabys w ogóle. Ok. Twoje zdrowie. Ja nie mam odwagi bawić się swoim.
-
Alisa, Elaria, Mamaokruszka, Evita, M@linka, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Ikarzyca wrote:Niech się Kamma z lekarzem skonsultuje. Kurcze dziewczyny, tabsy z hormonami nawet syntetycznymi to nie są cukierki i każda z nas ma inną sytuację i reaguje inaczej. To jest tylko forum, nie zastąpi wizyty, czy chociaż smsa do lekarza co robić. Bierzecie na siebie konsekwencje, ze tak radzicie bez wahania?
teraz może to nie szkodzi.. ale na pewno gdzieś wyjdzie wcześniej lub później.. to są HORMONY ...
ja też mam w domu luteinę pod język i co? mam teraz brać? skoro nikt mi nic nie każe?FabianCyprian
Tymuś