X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Ja taki prezent zrobiłam mężowi na Mikołajki rok temu. Czapka Mikołaja, pończochy i kusa koszulka. Był zadowolony :D
    No ba!Spróbowałby nie byc hi hi

Elaria lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Jagna ja polecam tantum werde mi pomogło na początku
    Dzięki,obrzęku nie ma tylko lekki ból,od dwóch dni nie rozwinęlo sie dalej to bedzie dobrze,domowe specyfiki pomagają.Czosnek z mlekiem wieczorem a tak to cebula,miód,herbata z malinami i cytryną.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Potwierdzam. Dla ciężarnych norma do 92, a diab mowila mi, że najlepiej nie przekraczać 90. Mi też wyszło ponad 90 i mialam zlecona krzywa. Tam też na czczo przekroczyłam wynik (95), a po godzinie i dwoch od podania glukozy bylo w normie. Mimo to stwierdzono cukrzycę ciążową. Wystarczy, że przekroczysz jeden wynik i już orzeka się cukrzycę. Obecnie badam cukry i mam dietę cukrzycową i cukry są w normach. Ale po 20 tygodniu może być gorzej i być może skończę na insulinie. Lepsze to niż przekraczać cukry. To grozi nawet wewnątrzmacicznym obumarciem płodu.
    Czyli normy labolatoryjne nie są wazne?Bo ja mam glukoze 93 a norma lab 106..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Alisko no przykro że się nie udało...

a mi się udało wydębić opiekę early pregnancy także niedługo skan mi jakiś zrobią :) ufff
    To cudowne wiesci,ciesze sie ze sie udalo..a co wlasciwie masz dzieki takiej opiece?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:31

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko to są choroby typu tokspolazmoza, cytomegalia, różyczka.

Alisko tak mi przykro :( Ojojam i przytulam mocno. Oby @ przyszła szybko i nie przeszkadzała w robieniu badań.

Witaj Dooti , szkoda, że spotykamy się w takich okolicznościach. Ja bym zrobiła jeszcze badania genetyczne w kierunku trombofilii. Ja robiłam swoje badania tutaj i chyba wychodzi najtaniej i można za dopłatą wziąć badanie ekspresowe. Po wysłaniu próbek do badań żałowałam, że nie wzięłam ekspresu bo te dwa tygodnie były wiecznością.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:33

czarnulka24, Dooti lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    ELaria i Gaduaaa macie suwaczki :) :) :)
    Faktycznie,Elaria ustawila suwaczek,yupii :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:34

Elaria lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dooti,przykro mi z powodu kolejnej straty,to dobre miejsce gdzie rany szybciej sie goją <3

Alisko,wszystkie chcialysmy wierzyc w ten cud,przykro mi ze nie tylko nas te testy oszukaly ale przede wszystkim ciebie...dały nadzieje a ona odebrana boli najbardziej

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sprawdzam jak głupia stronę z wynikami. I chociaż wiem, że wyniki będą za dwa tygodnie, to i tak minimum 5 razy dziennie się loguję i zerkam, a może akurat? :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Potwierdzam. Dla ciężarnych norma do 92, a diab mowila mi, że najlepiej nie przekraczać 90. Mi też wyszło ponad 90 i mialam zlecona krzywa. Tam też na czczo przekroczyłam wynik (95), a po godzinie i dwoch od podania glukozy bylo w normie. Mimo to stwierdzono cukrzycę ciążową. Wystarczy, że przekroczysz jeden wynik i już orzeka się cukrzycę. Obecnie badam cukry i mam dietę cukrzycową i cukry są w normach. Ale po 20 tygodniu może być gorzej i być może skończę na insulinie. Lepsze to niż przekraczać cukry. To grozi nawet wewnątrzmacicznym obumarciem płodu.

Aha ja następne usg mam 27 grudnia nie mogę byc szybciej. . A co się bierze na cukrzycę w ciąży? Jakieś leki

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To cudowne wiesci,ciesze sie ze sie udalo..a co wlasciwie masz dzieki takiej opiece?
    No niby przekroczyłaś o 1. Nigdy ńie spotkałam się, żeby labo miało normę do 106. Mnie gin od razu po przekroczeniu na czczo wysłał na krzywą i tak atwierdził cukrzycę ciążową i wysłał do diab.
    Nie panikuj, Jagna. Zapytaj gina o te normy dla ciężarnych i o normy w tym labo. W 2012 tak je zaostrzyli mądrale z Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego. W ciąży z córką też byłam w górnych granicach, ale wtedy norma na czczo była dla wszystkich homo sapiens taka sama. Do 99.

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc siknęłam przed chwilą dla sportu na Quixx test (czy jakoś tak) i niestety biel aż po oczach wali!!
    Widocznie coś mi się poprzestawiało.
    Mam jeszcze jednego testa więc jeśli @ dalej nie będzie to pewnie powtórzę ale chyba po prostu najzwyczajniej w świecie się spóźnia:)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Aha ja następne usg mam 27 grudnia nie mogę byc szybciej. . A co się bierze na cukrzycę w ciąży? Jakieś leki
    Najpierw muszą ci zlecić krzywą, na którą idziesz na czczo 12-14 godzin bez jedzenia i ważne by to było rano. Tak do 9 max, nie koło południa. 2-3 dni przed badaniem nie żałuj sobie węglowodanów, np. chleba, ziemniaków, makaronu czy kaszy. Ale nie objadaj się słodyczami i niektórymi owocami, zwłaszcza winogronami, bananami. Czyli przed badaniem nie może być oszukiwania w postaci diety niskowodowęglanowej.
    Po wynikach krzywej cukrowej stwierdzą lub wykluczą u ciebie cukrzycę.
    Jeśli choć jeden pomiar będzie za wysoki to jesteś słodką mamą. Dostaniesz skierowanie do diabetologa. Tam cię przeszkolą co możesz jeść, dadzą Ci glukometr i receptę na paski do niego i na paski do mierzenia ketonów w moczu. Będziesz przez 2 tygodnie mierzyć cukry i ketony , zapisywać pomiary i stosować dietę dla słodkich mam. Potem wrócisz do diabetologa i pokażesz wyniki. Na tej podstawie stwierdzi co dalej z Tobą robić. Czy dalej tylko dieta i pomiary, czy trzeba włączyć insulinę.
    Warto przyłożyć się do diety, bo insulina jest do wstrzykiwania. Trzeba uważać, żeby się nie głodzić, bo wtedy organizm pozyskuje energię z tkanki tłuszczowej, a moczu pojawiają się ketony, a to złe dla malucha. Ja póki co mam tylko dietę. Ale jem chleb prawdziwy razowy, ciemny makaron, ciemny ryż, nawet mała ilość ziemniaków mi jeszcze nie podnosi za bardzo cukrow. Jem bardzo dużo warzyw. Do każdego posiłku dosłownie. Owoce w malej ilosci. Jem co 3 godziny. A nawet drugą kolację, ale malutką, bo inaczej ketony mam. To zdrowe jedzenie.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    No niby przekroczyłaś o 1. Nigdy ńie spotkałam się, żeby labo miało normę do 106. Mnie gin od razu po przekroczeniu na czczo wysłał na krzywą i tak atwierdził cukrzycę ciążową i wysłał do diab.
    Nie panikuj, Jagna. Zapytaj gina o te normy dla ciężarnych i o normy w tym labo. W 2012 tak je zaostrzyli mądrale z Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego. W ciąży z córką też byłam w górnych granicach, ale wtedy norma na czczo była dla wszystkich homo sapiens taka sama. Do 99.
    To normy u nas w szpitalnym labo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka nasze brzuszki są identyczne,dzis zauwazylam ze mamy te same tygodnie+dni :-)
    Ja juz w piątek ide na wizyte na nfz po skierowanie na prenatalne a wizyte w klinice u swojego doktorka mam w poniedzialek za tydzien.Czarnulka rezerwowalas juz termin prenatalnych czy twój lekarz zrobi 27go?
    Ja u swojego nie robie bo z prenatalnych ma slabe opinie,jest dobry ale do tego to sie nie przyklada.Chce by to badanie bylo zrobione solidnie,bez pospiechu..

czarnulka24 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z moim ginem. Wyczułam zawahanie się w opinii.. Powiedział że to są tak niskie wartości że ciężko mówić o ciąży biochemicznej aczkolwiek nie wyklucza bo być może poszło coś nie tak na etapie zagnieżdżania. Mam powtórzyć bete po okresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 19:23

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    w Irlandii opieka zaczyna się od 12 tygodnia ciąży... i wtedy jest pierwszy skan.. pierwsze badania krwi, moczu.. a jak jestem na early pregnancy to tą opiekę mam wcześniej.. i właśnie dzwoniły panie ze szpitala i mam 5 stycznia pierwsza oficjalną wizytę w szpitalu na tym wczesnym oddziale... a planuję 16 grudnia pojechać do polskiego ginekologa na pierwsze prywatne usg bo przecież nie wytrzymam do 5 stycznia :)

AsiaPoli lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska szkoda ze nie udało sie:(
    Ja dziś poszłam po zwolnienie do moje ginekologa i mowie mu ze byłam u hematologa i co mi powiedział i zdenerwował się... ze on da ma clexan 0,6 na początku bo to kluczowy dla ciąży moment a później 0,4...zgłupiałam bo to odwrotnie jest zazwyczaj a mój gin na to ze on tak powinno być i już:( i ze dwa tyg przed porodem odstawia się clexan ...ehh nie komentowałam tego bo ja o porodzie jescze nie mysle...ale jak swietrdził na koniec ze w moim przypadku to i tak kluczowa jest metafolina...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko - jej, przykro mi, ze nie wyszło :(

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma - zaczęłam :P Mam nadzieję, że do piątku skończę :D

05ec21756963d827gen.jpg

M@linka, Dooti lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Kamma - zaczęłam :P Mam nadzieję, że do piątku skończę :D

05ec21756963d827gen.jpg

Liiiiii cudny jest ❤❤❤❤❤

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ