Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmo13 wrote:Jagna ja polecam tantum werde mi pomogło na początkuAntoś IVF,Julisia natural
-
Elaria wrote:Potwierdzam. Dla ciężarnych norma do 92, a diab mowila mi, że najlepiej nie przekraczać 90. Mi też wyszło ponad 90 i mialam zlecona krzywa. Tam też na czczo przekroczyłam wynik (95), a po godzinie i dwoch od podania glukozy bylo w normie. Mimo to stwierdzono cukrzycę ciążową. Wystarczy, że przekroczysz jeden wynik i już orzeka się cukrzycę. Obecnie badam cukry i mam dietę cukrzycową i cukry są w normach. Ale po 20 tygodniu może być gorzej i być może skończę na insulinie. Lepsze to niż przekraczać cukry. To grozi nawet wewnątrzmacicznym obumarciem płodu.Antoś IVF,Julisia natural
-
Gaduaaa wrote:Alisko no przykro że się nie udało...
a mi się udało wydębić opiekę early pregnancy także niedługo skan mi jakiś zrobiąufff
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:31
Antoś IVF,Julisia natural
-
Czarnulko to są choroby typu tokspolazmoza, cytomegalia, różyczka.
Alisko tak mi przykroOjojam i przytulam mocno. Oby @ przyszła szybko i nie przeszkadzała w robieniu badań.
Witaj Dooti , szkoda, że spotykamy się w takich okolicznościach. Ja bym zrobiła jeszcze badania genetyczne w kierunku trombofilii. Ja robiłam swoje badania tutaj i chyba wychodzi najtaniej i można za dopłatą wziąć badanie ekspresowe. Po wysłaniu próbek do badań żałowałam, że nie wzięłam ekspresu bo te dwa tygodnie były wiecznością.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:33
czarnulka24, Dooti lubią tę wiadomość
-
Witam Dooti,przykro mi z powodu kolejnej straty,to dobre miejsce gdzie rany szybciej sie goją
Alisko,wszystkie chcialysmy wierzyc w ten cud,przykro mi ze nie tylko nas te testy oszukaly ale przede wszystkim ciebie...dały nadzieje a ona odebrana boli najbardziejAntoś IVF,Julisia natural
-
Elaria wrote:Potwierdzam. Dla ciężarnych norma do 92, a diab mowila mi, że najlepiej nie przekraczać 90. Mi też wyszło ponad 90 i mialam zlecona krzywa. Tam też na czczo przekroczyłam wynik (95), a po godzinie i dwoch od podania glukozy bylo w normie. Mimo to stwierdzono cukrzycę ciążową. Wystarczy, że przekroczysz jeden wynik i już orzeka się cukrzycę. Obecnie badam cukry i mam dietę cukrzycową i cukry są w normach. Ale po 20 tygodniu może być gorzej i być może skończę na insulinie. Lepsze to niż przekraczać cukry. To grozi nawet wewnątrzmacicznym obumarciem płodu.
Aha ja następne usg mam 27 grudnia nie mogę byc szybciej. . A co się bierze na cukrzycę w ciąży? Jakieś leki27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:To cudowne wiesci,ciesze sie ze sie udalo..a co wlasciwie masz dzieki takiej opiece?
Nie panikuj, Jagna. Zapytaj gina o te normy dla ciężarnych i o normy w tym labo. W 2012 tak je zaostrzyli mądrale z Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego. W ciąży z córką też byłam w górnych granicach, ale wtedy norma na czczo była dla wszystkich homo sapiens taka sama. Do 99. -
A więc siknęłam przed chwilą dla sportu na Quixx test (czy jakoś tak) i niestety biel aż po oczach wali!!
Widocznie coś mi się poprzestawiało.
Mam jeszcze jednego testa więc jeśli @ dalej nie będzie to pewnie powtórzę ale chyba po prostu najzwyczajniej w świecie się spóźnia:)Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:Aha ja następne usg mam 27 grudnia nie mogę byc szybciej. . A co się bierze na cukrzycę w ciąży? Jakieś leki
Po wynikach krzywej cukrowej stwierdzą lub wykluczą u ciebie cukrzycę.
Jeśli choć jeden pomiar będzie za wysoki to jesteś słodką mamą. Dostaniesz skierowanie do diabetologa. Tam cię przeszkolą co możesz jeść, dadzą Ci glukometr i receptę na paski do niego i na paski do mierzenia ketonów w moczu. Będziesz przez 2 tygodnie mierzyć cukry i ketony , zapisywać pomiary i stosować dietę dla słodkich mam. Potem wrócisz do diabetologa i pokażesz wyniki. Na tej podstawie stwierdzi co dalej z Tobą robić. Czy dalej tylko dieta i pomiary, czy trzeba włączyć insulinę.
Warto przyłożyć się do diety, bo insulina jest do wstrzykiwania. Trzeba uważać, żeby się nie głodzić, bo wtedy organizm pozyskuje energię z tkanki tłuszczowej, a moczu pojawiają się ketony, a to złe dla malucha. Ja póki co mam tylko dietę. Ale jem chleb prawdziwy razowy, ciemny makaron, ciemny ryż, nawet mała ilość ziemniaków mi jeszcze nie podnosi za bardzo cukrow. Jem bardzo dużo warzyw. Do każdego posiłku dosłownie. Owoce w malej ilosci. Jem co 3 godziny. A nawet drugą kolację, ale malutką, bo inaczej ketony mam. To zdrowe jedzenie.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Elaria wrote:No niby przekroczyłaś o 1. Nigdy ńie spotkałam się, żeby labo miało normę do 106. Mnie gin od razu po przekroczeniu na czczo wysłał na krzywą i tak atwierdził cukrzycę ciążową i wysłał do diab.
Nie panikuj, Jagna. Zapytaj gina o te normy dla ciężarnych i o normy w tym labo. W 2012 tak je zaostrzyli mądrale z Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego. W ciąży z córką też byłam w górnych granicach, ale wtedy norma na czczo była dla wszystkich homo sapiens taka sama. Do 99.Antoś IVF,Julisia natural
-
Czarnulka nasze brzuszki są identyczne,dzis zauwazylam ze mamy te same tygodnie+dni
Ja juz w piątek ide na wizyte na nfz po skierowanie na prenatalne a wizyte w klinice u swojego doktorka mam w poniedzialek za tydzien.Czarnulka rezerwowalas juz termin prenatalnych czy twój lekarz zrobi 27go?
Ja u swojego nie robie bo z prenatalnych ma slabe opinie,jest dobry ale do tego to sie nie przyklada.Chce by to badanie bylo zrobione solidnie,bez pospiechu..czarnulka24 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyRozmawiałam z moim ginem. Wyczułam zawahanie się w opinii.. Powiedział że to są tak niskie wartości że ciężko mówić o ciąży biochemicznej aczkolwiek nie wyklucza bo być może poszło coś nie tak na etapie zagnieżdżania. Mam powtórzyć bete po okresie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 19:23
-
Jagna 75 wrote:To cudowne wiesci,ciesze sie ze sie udalo..a co wlasciwie masz dzieki takiej opiece?
AsiaPoli lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Aliska szkoda ze nie udało sie:(
Ja dziś poszłam po zwolnienie do moje ginekologa i mowie mu ze byłam u hematologa i co mi powiedział i zdenerwował się... ze on da ma clexan 0,6 na początku bo to kluczowy dla ciąży moment a później 0,4...zgłupiałam bo to odwrotnie jest zazwyczaj a mój gin na to ze on tak powinno być i jużi ze dwa tyg przed porodem odstawia się clexan ...ehh nie komentowałam tego bo ja o porodzie jescze nie mysle...ale jak swietrdził na koniec ze w moim przypadku to i tak kluczowa jest metafolina...
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
M@linka, Dooti lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016