Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja za chwilę zwariuję boli mnie w plecach i w boku aż po pachwine, masakra nie mogę się przychylic
najlepsze że nic nie robiłam takiego co mogłoby spowodować taki ból
Do tego odbija mi się wszystko co zjem
Nie chce się nastawiać ale jak teraz tak myślę to w poprzedniej ciąży było tak samo na początku. Zaczęło się właśnie od dobijania.
Nie wiem czy te objawy są realne czy coś sobie wkręcam. Chociaż odbijanie jest prawdziweWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 22:56
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nadziejastru wrote:Test 1 kreska, pół godziny później @
tyle objawów i lipa standardowo. Chcę mi się ryczeć, ale w robocie jestem i wstyd... Takie Mikołajki
-
Genshirin wrote:U mnie jakby nie patrzeć też biel wyziera, ale ja planowaną @ mam na 10.12 (14dpo) także już do soboty poczekam i zrobię jeszcze raz. Trzymajcie kciuki
Genshirin lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Czarnulka nasze brzuszki są identyczne,dzis zauwazylam ze mamy te same tygodnie+dni
Ja juz w piątek ide na wizyte na nfz po skierowanie na prenatalne a wizyte w klinice u swojego doktorka mam w poniedzialek za tydzien.Czarnulka rezerwowalas juz termin prenatalnych czy twój lekarz zrobi 27go?
Ja u swojego nie robie bo z prenatalnych ma slabe opinie,jest dobry ale do tego to sie nie przyklada.Chce by to badanie bylo zrobione solidnie,bez pospiechu..
nie jeszcze nie moja p.doktor tego nie chce się podjąć nie ma tak dobrego sprzętu dała mi namiar na b.dobrego lekarza który się głównie tym zajmuję .. więc jeszcze się zastanawiam nad tymi badaniami niby chciałbym zrobić z drugiej strony obawiam się że mogło by coś wyjść nie tak ;/27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nadziejastru wrote:Test 1 kreska, pół godziny później @
tyle objawów i lipa standardowo. Chcę mi się ryczeć, ale w robocie jestem i wstyd... Takie Mikołajki
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Elaria wrote:Najpierw muszą ci zlecić krzywą, na którą idziesz na czczo 12-14 godzin bez jedzenia i ważne by to było rano. Tak do 9 max, nie koło południa. 2-3 dni przed badaniem nie żałuj sobie węglowodanów, np. chleba, ziemniaków, makaronu czy kaszy. Ale nie objadaj się słodyczami i niektórymi owocami, zwłaszcza winogronami, bananami. Czyli przed badaniem nie może być oszukiwania w postaci diety niskowodowęglanowej.
Po wynikach krzywej cukrowej stwierdzą lub wykluczą u ciebie cukrzycę.
Jeśli choć jeden pomiar będzie za wysoki to jesteś słodką mamą. Dostaniesz skierowanie do diabetologa. Tam cię przeszkolą co możesz jeść, dadzą Ci glukometr i receptę na paski do niego i na paski do mierzenia ketonów w moczu. Będziesz przez 2 tygodnie mierzyć cukry i ketony , zapisywać pomiary i stosować dietę dla słodkich mam. Potem wrócisz do diabetologa i pokażesz wyniki. Na tej podstawie stwierdzi co dalej z Tobą robić. Czy dalej tylko dieta i pomiary, czy trzeba włączyć insulinę.
Warto przyłożyć się do diety, bo insulina jest do wstrzykiwania. Trzeba uważać, żeby się nie głodzić, bo wtedy organizm pozyskuje energię z tkanki tłuszczowej, a moczu pojawiają się ketony, a to złe dla malucha. Ja póki co mam tylko dietę. Ale jem chleb prawdziwy razowy, ciemny makaron, ciemny ryż, nawet mała ilość ziemniaków mi jeszcze nie podnosi za bardzo cukrow. Jem bardzo dużo warzyw. Do każdego posiłku dosłownie. Owoce w malej ilosci. Jem co 3 godziny. A nawet drugą kolację, ale malutką, bo inaczej ketony mam. To zdrowe jedzenie.
aha rozumiem , a czy moje wyniki mogły wyjść zafałszowane jak np o 9 wieczór zjadłam ziemniaki z mięsem i kawałek ciasta a o 7.30 miałam pobraną krew ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Genshirin trzymam kciuki za testowanie&&&&
Genshirin lubi tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
U mnie dziś też biel w miejscu drugiej kreski teoretycznie @ powinnam mieć w piątek 9.12 poczekam jeszcze jak nie przyjdzie to zrobię test w niedzielę albo poniedziałek albo jeszcze później.
Ja w sumie to nie liczyłam teraz na sukces ale i tak mi jakoś dziwnie na sercu
Fajnie byłoby tak szybko zajść.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualnyCzarnulka, byłaś za krótko na czczo. Ale o tak cukier przez noc powinien Ci opaść poniżej 90. Teoretycznie. Organizm organizmowi nierówny. Dlatego zeby badanie było miarodajne trzeba spełnić warunki, jakie ci opisałam.
Acha, Czarnulka, a czemu nie chcesz zrobić prenatalnych? Bo źle wyjdą? Zwykle tylko cię uspokoją bo zdecydowana większość dzieci rodzi się zdrowa. W skrajnym przypadku unikniesz szoku z powodu urodzenia chorego dziecka. Chcesz się całą ciążę zamartwiać, czy z dzieckiem ok?czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:U mnie dziś też biel w miejscu drugiej kreski teoretycznie @ powinnam mieć w piątek 9.12 poczekam jeszcze jak nie przyjdzie to zrobię test w niedzielę albo poniedziałek albo jeszcze później.
Fajnie byłoby tak szybko zajść. -
Koteczka82 wrote:U mnie dziś też biel w miejscu drugiej kreski teoretycznie @ powinnam mieć w piątek 9.12 poczekam jeszcze jak nie przyjdzie to zrobię test w niedzielę albo poniedziałek albo jeszcze później.
Fajnie byłoby tak szybko zajść.
Trzymam &&& za następne testowanie w dniu @ lub później żeby były tłuste 2 kreski -
No i u mnie też jedna kreska a @ dalej brak.
Zawsze jak w zegarku przychodzi a tym razem coś jej nie po drodze do mnie.
Ale cały dzień przede mną to pewnie zawita.
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Dorola31 wrote:No i u mnie też jedna kreska a @ dalej brak.
Zawsze jak w zegarku przychodzi a tym razem coś jej nie po drodze do mnie.
Ale cały dzień przede mną to pewnie zawita.
Trzymam &&&oby jednak to był wadliwy test i @ nie przyszłaDorola31 lubi tę wiadomość
-
Kurcze przykro mi nadziejastru....
Dla pocieszenia powiem, że ja już mam tradycyjne bóle przedokresowe, czyli chyba grzecznie muszę się pogodzić z okresem, który przyjdzie w okolicach weekendu. Szkoda, że tyle latania po tych lekarzach, pięlęgniarka i aptekach ma finał jak zawsze. No, ale cóż. Widać nie zasłużyłam w tym roku na bycie mamą;]
Ch.. z tym