Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonaLiza wrote:A skad wiedzialas co i kiedy ? Od razu miałas objawy ?
Przykro mi, że się nie udało..
Moniu tak. Od razu. Mam taki organizm, że od razu wiem kiedy co na rzeczy.
Momentalnie zmieniają mi się piersi: wypustki pojawiają się, żyłki takie długie widoczne na piersiach i ciemne obwódki. Po tym od razu poznaję.
I odrzut od kawy parę dni przed terminem @.
Nigdy nie miałam żadnego śluzu, plamienie implantacyjne na 5 ciąż raz miałam.
-
nick nieaktualnyskrzat1988 wrote:Aliska ale może jeszcze zdążysz z drożnością w tym roku? ja okres mam dostać w niedzielę dopiero i 20 grudnia robię drożność. Myślisz, że do końca tygodnia @ nie przyjdzie?
Skrzaciku boję się, że nie zdążę. Drożność muszę zrobić do 10dc.
A mam 2 terminy ustalone na 12 i 14.12.
A Ty dlaczego nastawiasz się Skrzaciku na drożność?
Oby nie trzeba było....
-
Alisa wrote:Skrzaciku boję się, że nie zdążę. Drożność muszę zrobić do 10dc.
A mam 2 terminy ustalone na 12 i 14.12.
A Ty dlaczego nastawiasz się Skrzaciku na drożność?
Oby nie trzeba było....
Oj to faktycznie wcześnie te terminy. Trzymam kciuki, żeby @ przyszła jak najszybciej i nie utrudniała diagnostyki.
A ze mna....eh wiesz, tyle już się nie udaje, prawie 2 lata po poronieniu i jakoś ciężko mi uwierzyć, że akurat ten miesiąc będzie TYM miesiącem:) -
Aliska przykro mi że się nie udało.
Dziewczyny testujemy jutro czy jednak czekamy na termin @?
Ja już sama nie wiem wsluchuje się w swój organizm:piersi bez zmian, od niczego mnie nie odrzuca, ale ból w plecach jest,ciagniecie w dole brzucha jest, od wczoraj twarde podbrzusze i apetyt na śliwki i dżem śliwkowy hmm....objawów okresowych brak sama nie wiem. U mnie objawy pojawiają się dość późno dopiero kilkanaście dni po terminie @Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
skrzat1988 wrote:Cześć dziewczyny,
jak tak na szybko witam się z Wami po weekendzie w drodze do pracy:)
Alisko strasznie mi przykro z powodu tego głupiego negatywa, żadne pocieszanie teraz nie pomoże, więc po prostu mocno przytulam:*
Niebieska Jagna ma rację, uważaj na siebie na tej konferencji, może warto przemyśleć odwołanie tej marcowej? To już chyba będzie zbyt duże obciążenie dla Was? Oczywiście sama zdecydujesz i zobaczysz jak się będziesz czuła:) Ale jak to moja mama mówi, jeszcze zdążysz się narobić
U mnie...świrowanie. Wiecie testuję w sobotę, zobaczymy czy wytrzymam do tego dnia. Generalnie wsłuchuję się jak idiotka w swój organizm i każdy sygnał interpretuję czy to przypadkiem nie ciąża. Nie chcę się nastawiać, ale wiecie...nadzieja umiera ostatnia. Trzymam kciuki za wszystkie testujące jutro! Dużo Was będzie? Ręka w górę!powodzenia
-
AsiaPoli wrote:a ktory to bedzie dzien po owulacji? ja chyba w nast.poniedzialek ,sobota to troche szybko by bylo,dzis ovu przesunal mi dzien zaznaczonej owulacji o dwa dni,tez zaczynam swirowac i bede pewnie kazde uklucie analizowac
powodzenia
u mnie w sb to będzie 17 dzień po owu, więc już powinno być ok:) -
Alisko u mnie w normach tez bylo ze ciaza to powyzej 5.no chyba ze zagniezdzenie jest pozno i wtedy zaczyna sie od takich wartosci..Przykro mi
,no to teraz Ci zyczze zeby @ przyszla szybko i zebys zdazyla z ta droznoscia i terminami:*
Alisa lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Dooti wrote:Hej Dziewczyny
W miniony czwartek miałam zabieg łyżeczkowania po poronieniu zatrzymanym. To była moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się w ten sam sposób mniej więcej na tym samym etapie.
Jest ciężko ale mocno wierzę w to że jednak uda mi się zostać mamą. Póki co teraz muszę zając się sobą i chyba ogarnąć jakieś badania. Niestety mój lekarz stwierdził że dwa poronienia nie są jeszcze podstawą by wystawić skierowanie do poradni genetycznej. Zacznę więc sama od badań w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. Liczę też na Wasze dobre radyna tyle ile będziemy umiały , tyle poradzimy
dobrze trafiłaś
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:tak lekarz zlecił taki zestaw , w sumie to zaczerpnełam opini 3 lekarzy ale tylko jeden dał mi zestaw acard + clexane,jeden tylko mówił o clexane a inny tylko o acardzie do tego tarczyca oststnio wyszła 2,7 a już powyżej 2,5 powinno się podjąć leczenie ale kazała narazie brać tabletki z jodem i za ok 3 tyg powtórzyć i glukoza na czczo wyszła 95 niby norma byłą 99 ale moja doktorka powiedziała że teraz norma się zmieniła nawet na 92,,, także narazie czekam i za około 3 tyg powtarzam badania
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Alisko,
Przykro mi, że tak wyszło... Liczyłam, że inaczej się to potoczy.
Ale absolutnie nie możesz mieć do siebie żalu, że tak wcześnie testowałaś! W takiej sytuacji jest większość z nas, że musimy wiedzieć naprawdę wcześnie o ciąży, żeby wdrożyć odpowiednie leki. Gdyby jednak okazało się, że jest ciąża, to każdy taki dzień wiedzy byłby na wagę złota. Myśl o tym od tej strony.
Teraz czekamy z Tobą na @, a potem na drożność.
Dziewczyny,
Przyznajcie się, które w końcu testują jutro! -
Dooti,
Witaj wśród nas. Szkoda, że w takich okolicznościach...
Ale postaramy Cię wesprzeć w tych trudnych chwilach i doradzić coś w kwestii badań oraz w innych tematach, które już przeszłyśmy. Czuj się tutaj jak u siebie i pisz o wszystkim, co Ci leży na sercu. -
Gaduaaa wrote:Alisko no przykro że się nie udało...
a mi się udało wydębić opiekę early pregnancy także niedługo skan mi jakiś zrobiąufff
Fajny suwaczekGaduaaa lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualnyAlisko, szkoda, że się nie udało.
W ostatnim cyklu testowałam w 11dpo i to był najwcześniej zrobiony test, ever. I nic nie było widać. Ja bym życzyła wszystkim cierpliwości, żeby jednak poczekać do tego 14 -15 dpo. Wcześniejszy negatyw o niczym nie przesądza, ale od 15 dpo to raczej już wątpliwości nie ma. -
Koteczka82 wrote:Aliska przykro mi że się nie udało.
Dziewczyny testujemy jutro czy jednak czekamy na termin @?
Ja już sama nie wiem wsluchuje się w swój organizm:piersi bez zmian, od niczego mnie nie odrzuca, ale ból w plecach jest,ciagniecie w dole brzucha jest, od wczoraj twarde podbrzusze i apetyt na śliwki i dżem śliwkowy hmm....objawów okresowych brak sama nie wiem. U mnie objawy pojawiają się dość późno dopiero kilkanaście dni po terminie @
Ja powinnam dziś @ dostać ale póki co cisza. Nie nastawiam się jakoś bo już w zeszłym miesiącu się wypłakałam, ale jak jutro rano nie dostanę to jadę do apteki i sikam
Zawsze w dniu spodziewanej @ albo budzę się już z nią albo do południa jest. No ale zobaczymy.
Wszystkim testującym POWODZENIA!!Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Dziękuję za ciepłe przyjęcie :*
Jutro wybieram się do endokrynologa,do tej pory niedoczynność leczyłam u hematologa przy okazji anemii. Niby leczenie przynosiło efekty, ale teraz chcę aby zajął się tym endokrynolog.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dorola31 wrote:Ja powinnam dziś @ dostać ale póki co cisza. Nie nastawiam się jakoś bo już w zeszłym miesiącu się wypłakałam, ale jak jutro rano nie dostanę to jadę do apteki i sikam
Zawsze w dniu spodziewanej @ albo budzę się już z nią albo do południa jest. No ale zobaczymy.
Wszystkim testującym POWODZENIA!!
To czekam na wieści i życzę żeby nie przyszła @ a test był pozytywny.
U mnie jutro wypada 27/28 dzień cyklu i teoretycznie jakiś 16/17 dpo.
@ powinnam mieć 8-9 grudnia. Testować jutro czy za wcześnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:17
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Ikarzyca wrote:Aliska - a taka beta 2,7 to z czego może być? To nie jest tak, że jak ciaży nie ma to beta jest zerowa?
Alisa lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural