X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny . spokojnego i udanego dbia zycze ! Jak nie teraz...to z nowym rokiem sie uda ! Wiem to !

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Genshirin - bo powiedzmy, że z wszystkimi ciążami co poroniłam staraliśmy się zwiększyć szanse na chłopaka, hmm... No z córką pamiętam to pamiętam, że armia była wysłana dwa dni pod rząd, 11/12dc albo 12/13dc. Wczoraj miałam 11dc i hmm jak pisałam, po południu ochrzciliśmy jeden pokój :P Więc zastanawiam się czy dać sobie spokój przez tydzień teraz chociaż czy jeszcze dziś podziałać a potem przerwa. Bo gdyby była ciąża i byłaby dziewczyna, a wszystko byłoby dobrze, to obstawiałabym przy tej teorii, że nie możemy mieć dziecka drugiej płci.

ja po 2 poronieniu robiłam badania płci bo lekarz mi zasugerował że może nie mogę donosić dziecka danej płci i w razie kolejnego poronienia powtórzyć badanie na płeć i wtedy będę wiedziała czy to jest przyczyną czy nie - u mnie była dziewczynka . wiem że są przypadki gdzie można mieć dzieci tylko danej płci .. czasem lekarz pyta czy 2 ciąże były z tym samym partnerem mnie zapytał o to lekarz bo czasem się zdarza że np jak by się miało innego to już mogło by się mieć 5 dzieci a on np z inna kobietą też .. bo czasami się zdarza choć b.rzadko że z danym partnerem nie można mieć dzieci ale że nie chodzi tu o genetykę .. ale ja raczej w to nie wierzę..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    nie jeszcze nie moja p.doktor tego nie chce się podjąć nie ma tak dobrego sprzętu dała mi namiar na b.dobrego lekarza który się głównie tym zajmuję .. więc jeszcze się zastanawiam nad tymi badaniami niby chciałbym zrobić z drugiej strony obawiam się że mogło by coś wyjść nie tak ;/
    Wiesz takie badania moim zdaniem to sprawdzenie czy z dzieckiem jest ok,jesli nie to czesto jeszcze w ciązy mozna wiele pomóc by dziecko urodzilo sie zdrowe.Nie mam na mysli ZD czy inne choc przy takich wadach genetycznych lepiej wiedziec wczesniej bo masz wybór urodzenia takiego dziecka i ewentualnie opieka psychologa jest wazna w tym wszystkim a takze przygotowanie szpitala do narodzin takich dzieci.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wiesz takie badania moim zdaniem to sprawdzenie czy z dzieckiem jest ok,jesli nie to czesto jeszcze w ciązy mozna wiele pomóc by dziecko urodzilo sie zdrowe.Nie mam na mysli ZD czy inne choc przy takich wadach genetycznych lepiej wiedziec wczesniej bo masz wybór urodzenia takiego dziecka i ewentualnie opieka psychologa jest wazna w tym wszystkim a takze przygotowanie szpitala do narodzin takich dzieci.

nio , chyba dziewczyny przekonałyście mnie i chyba pójdę na takie badania , a któraś wie jakie to koszty ?

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Genshirin - bo powiedzmy, że z wszystkimi ciążami co poroniłam staraliśmy się zwiększyć szanse na chłopaka, hmm... No z córką pamiętam to pamiętam, że armia była wysłana dwa dni pod rząd, 11/12dc albo 12/13dc. Wczoraj miałam 11dc i hmm jak pisałam, po południu ochrzciliśmy jeden pokój :P Więc zastanawiam się czy dać sobie spokój przez tydzień teraz chociaż czy jeszcze dziś podziałać a potem przerwa. Bo gdyby była ciąża i byłaby dziewczyna, a wszystko byłoby dobrze, to obstawiałabym przy tej teorii, że nie możemy mieć dziecka drugiej płci.
    No ale kariotypy macie ok wiec jak dla mnie nie ma znaczenia..u Romy jest problem z kariotypem i byc moze szansą na zdrową ciąze jest wlasnie chlopak

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a jak u was w ciąży z dolegliwościami macie je codziennie czy np znikają na kilka dni a później znów wracają ?

07.06.2019 synek

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    nio , chyba dziewczyny przekonałyście mnie i chyba pójdę na takie badania , a któraś wie jakie to koszty ?
    300zl+100test Pappa jak chcesz ale ty poronienia masz wiec czasem udaje sie ze lekarz moze co nieco dopisac jakies podejrzenie i wypisze skierowanie na nfz..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest , do cholery z tym grudniem?! O Mikołaju nie wspomnę... :-/

Czarnulko,
    Ja również namawiałabym Cię do tych badań. Dziewczyny dobrze mówią. Taka wiedza może bardzo pomóc, gdyby była taka potrzeba.

Co do tego sprawdzania czy traci się ciąże z dziećmi określonej płci, to przepraszam, ale muszę zanegować pomysł Twojego lekarza. Nawet jeśli ktoś (hipotetyczny ktoś) straci ciążę 5 razy pod rząd i za każdym razem okaże się, że to była dziewczynka, to nie jest to jeszcze dowodem, że traci ciąże żeńskie. Może akurat było tak, że trafiło się takich 5 ciąż (z córeczkami), a dana kobieta straciłaby każdą, nawet męską. Tylko o tym nie ma się jak dowiedzieć.
    To może być jedynie jakaś wskazówka i sugestia, ale nie jednoznaczny dowód.

O wiele bliżej dowodu (ale wciąż nie byłby to dowód, technicznie rzecz biorąc) byłaby taka sytuacja, gdyby miało się np. 4 synów, a straciło 5 ciąż z dziewczynkami. I to nie w sekwencji 4+5, tylko w jakiejś przemieszanej.
    Przepraszam za takie dosadne opisy, ale chciałam tylko oddać tę ideę. Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:54

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    kochane a jak u was w ciąży z dolegliwościami macie je codziennie czy np znikają na kilka dni a później znów wracają ?
    Ja ksiązkowych dolegliwosci nie mam,cycki bolą raz mniej raz bardziej,mdlosci czasami,od tygodnia na wieczór pobolewa brzuch ale wtedy wiem ze magnez i lezenie pomaga a od dwóch dni wybudza mnie dziwne ciągnięcie macicy,przez dzien czasem jak sie schylam to tez takie bóle ciągnàce wiec staram sie nie naciągac.Ale wydaje mi sie ze to wszystko normalne,macica jest juz spora a i lozysko sie buduje wiec czy moze to wszystko powstac cichaczem?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

I jeszcze miałam o jednej rzeczy Ci napisać, Czarnulko.
    Z tymi dolegliwościami to jest totalny roller coaster. Jednego dnia są, innego ich nie ma. Ja w okolicy 6-8tc zaliczyłam plamienia, które przeszły w wielkie krwawienia. Piersi mi opadły (z i tak niewielkiego wcześniejszego wzrostu). Niedobrze było mi może przez 2 tygodnie w sumie. Potem to przeszło. A z ciążą jest wszystko dobrze. Także reguły nie ma.

Co do bóli brzucha (bo też pytałaś). Mnie często brzuch bolał i boli.
    Są to różne bóle. Wczoraj np. miałam kłucie takie jak jajników przy owulacji. Miewałam to też na początku ciąży. Czasem to taki ból jakby miesiączkowy w dole brzucha. Innym razem jakby naciąganie. No, krótko mówiąc, cały wachlarz. Pytałam o to lekarza i powiedział, że to normalne. W sumie, na logikę, chyba tak musi być. Lokum dla dziecka musi się zbudować.

Jeśli nie towarzyszą temu skurcze i plamienia, to NA OGÓŁ jest to zwykły fizjologiczny (a nawet mechaniczny) ból. Normalny. Ale gdyby był on dla Ciebie niepokojący, to oczywiście lepiej sprawdzić u gina.
    Również zgodnie z zasadą, że czasem te nerwy z powodu bólu są gorsze niż on sam. I warto je zredukować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:58

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dziewczyny . spokojnego i udanego dbia zycze ! Jak nie teraz...to z nowym rokiem sie uda ! Wiem to !
    Tez mysle ze jeszcze zdązą splodzic w grudniu dzieciaczki choc dowiedzą sie juz o tym w nowym roku :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Co jest , do cholery z tym grudniem?! O Mikołaju nie wspomnę... :-/

Czarnulko,
    Ja również namawiałabym Cię do tych badań. Dziewczyny dobrze mówią. Taka wiedza może bardzo pomóc, gdyby była taka potrzeba.

Co do tego sprawdzania czy traci się ciąże z dziećmi określonej płci, to przepraszam, ale muszę zanegować pomysł Twojego lekarza. Nawet jeśli ktoś (hipotetyczny ktoś) straci ciążę 5 razy pod rząd i za każdym razem okaże się, że to była dziewczynka, to nie jest to jeszcze dowodem, że traci ciąże żeńskie. Może akurat było tak, że trafiło się takich 5 ciąż (z córeczkami), a dana kobieta straciłaby każdą, nawet męską. Tylko o tym nie ma się jak dowiedzieć.
    To może być jedynie jakaś wskazówka i sugestia, ale nie jednoznaczny dowód.

O wiele bliżej dowodu (ale wciąż nie byłby to dowód, technicznie rzecz biorąc) byłaby taka sytuacja, gdyby miało się np. 4 synów, a straciło 5 ciąż z dziewczynkami. I to nie w sekwencji 4+5, tylko w jakiejś przemieszanej.
    Przepraszam za takie dosadne opisy, ale chciałam tylko oddać tę ideę. Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi.

dokładnie , ja wam powiem że co lekarz mówi co innego i stosuję całkowicie inne metody gdy zaszłam teraz w 3 ciąże zaczerpnęłam opinii 3 lekarzy na temat co powinnam brać itd .. i naprawdę te informacje były bardzo różne .. tak samo byłam na usg w 3 innych lekarzy z czego jeden niby z dobrym sprzętem usg i dobrej opinii nie widział u mnie torbiela przy czym obecna p.doktor z gorszym sprzętem usg potrafiła do ujrzeć i z dokładnością podać wymiary ..
    także grunt to znaleźć dobrego lekarza ..

07.06.2019 synek

• Jagna 75 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam od was kochane,jade na chwile do przyjaciólki z malym prezencikiem Mikolajkowym :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tez mysle ze jeszcze zdązą splodzic w grudniu dzieciaczki choc dowiedzą sie juz o tym w nowym roku :-)

W sumie, tak na logikę (i naukowo patrząc), teorie typu wahadłowego sprawdzają się w wielu dziedzinach. Może u nas też.
    Listopad dobry, grudzień spadek, styczeń... dobry!

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    W sumie, tak na logikę (i naukowo patrząc), teorie typu wahadłowego sprawdzają się w wielu dziedzinach. Może u nas też.
    U mnie byl grudzien ok i teraz pazdziernik wiec cos w tym musi byc...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

Ja mam jeszcze nadzieję, że jednak dla mnie będzie grudzień dobry ;) Mi @ przypada na 10.12 i w tedy będę testować. Dlatego ja jeszcze nie trace nadziei :) Trzymajcie za mnie kciuki proszę :D

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak, Jagna 75

no właśnie ja miałam tak że fatalnie się czułam ogólnie zmęczona , jakby coś siadało na żołądku, z rana jak wstawałam to w ogóle smaka nie miałam to jadłam jakby na siłę, senna , czasami ból piersi,no i bóle w podbrzuszu czasami mdłości ale raczej rzadko .. skurcze dłoni nio.. ale od 2 dni jakby ucichło ??piersi bolą tylko przy doktyku .. czy to nie za szybko aby ustały objawy ???myślicie że to normalne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:21

07.06.2019 synek

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

idąc tym tropem grudzień u mnie powinien być najlepszy - bo gorszego listopada chyba w życiu nie miałam :/

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, Annak - tak czytałam co u Romy wyszło więc skoro u nas kariotypy ok to problemem raczej nie jest płeć, bo to by w końcu w genetyce wyszło chyba, co nie?

Annak - przeczytałaś moją wiadomość na priv? ;)

U mnie biorąc pod uwagę długość ostatniego cyklu małpiszon powinien być 21 grudnia, a tak normalne cykle to maksymalnie 24/25 grudnia ;) Ciekawe czy się zjawi... :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane doradzicie które lepsze witaminy według składu dodam że napisane jest że mogą być przyjmowane przed ciążą jak i przez cała ciążę :zostały mi z poprzedniej ciąży

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf29a26eb892.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/273d87057d55.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 13:21

07.06.2019 synek

‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ