Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Za tydzień wizyta to zapytam się gina. Nie wiem o co chodziło temu lekarzowi co lekarz to inna gadka - ten to mi nawet acard zalecił brać aż do końca...tzn. zalecił odstawić 5 dni przed terminam lub planowanym cc i clexane na 12h przed planowanym cc, bo inaczej anastazjolog może niezgodzić się niby na zrobienie znieczulenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 21:22
-
Niebieskaa wrote:Ciekawe M@linko, musze o to zapytac Jerzakowej..co z porodem! a mi wlasnie obilo sie o uszy ze przy clexane zalecany jest porod naturalny..ale informacje od lekarza bede miec dopiero pod koniec grudnia.
Zapytama o to i J. i gina z medfeminy.
Niebieska jak bedziesz coś wiedzieć to daj proszę znać..
-
M@linka wrote:Niebieska jak bedziesz coś wiedzieć to daj proszę znać..
M@linko,
No właśnie też zaczęłam się ostatnio nad tą kwestią zastanawiać.
Prawdopodobnie będę u gina jeszcze w tym tygodniu, to zapytam go, co on na to. Nazbieramy tu trochę opinii i zobaczymy, czy będą spójne.M@linka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny... W ulotce Acardu jest informacja, że stosowanie go w III trymestrze jest przeciwwskazane. A w kilku miejscach znalazłam informacje, że może nawet spowodować wadę serca u dziecka.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Dziewczyny... W ulotce Acardu jest informacja, że stosowanie go w III trymestrze jest przeciwwskazane. A w kilku miejscach znalazłam informacje, że może nawet spowodować wadę serca u dziecka.
Ja odstawiłam już jakiś czas temu, około 10 tc. Zrobiłam to sama, intuicyjne, na wakacjach, kiedy miałam wielkie krwawienia. A potem mój gin mi powiedział, że dobrze zrobiłam i mam już tego leku nie włączać. On akurat ma obiekcje wobec brania go w ciąży.
Ale jednocześnie wiem, że mnóstwo lekarzy zaleca ten lek (nie wiem, czy przez całą ciążę, ale na pewno przez dużą część), więc chyba (jak w wielu przypadkach) i tu są dwie szkoły (jak nie więcej).Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 21:33
-
Też bym chętnie odstawila już ten Acard, tym bardziej że wszystkie przepływy OK.
Dziś jestem po badaniu polowkowym... Wszystko w jak najlepszym porządku, nasza kochana DZIEWCZYNKA waży juz ok. 450 g, wiek z Usg to 21t4d czyli nadrobila 3 dni od prenatalnych badań
Natikka123, Alisa, Evita, M@linka, Elaria, promyczek 39, Niebieskaa, Elmo13, Dooti, kiti, Pysia87 lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Też bym chętnie odstawila już ten Acard, tym bardziej że wszystkie przepływy OK.
Dziś jestem po badaniu polowkowym... Wszystko w jak najlepszym porządku, nasza kochana DZIEWCZYNKA waży juz ok. 450 g, wiek z Usg to 21t4d czyli nadrobila 3 dni od prenatalnych badań
GRATULACJEsy__la lubi tę wiadomość
-
sy__la wrote:Też bym chętnie odstawila już ten Acard, tym bardziej że wszystkie przepływy OK.
Dziś jestem po badaniu polowkowym... Wszystko w jak najlepszym porządku, nasza kochana DZIEWCZYNKA waży juz ok. 450 g, wiek z Usg to 21t4d czyli nadrobila 3 dni od prenatalnych badańsy__la lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Wiedziałam! Od początku obstawiałam, że też będziesz mieć córeczkę!
Super! Gratuluję! I wspaniale, że wszystko u niej dobrze!
Brrrrawo!sy__la lubi tę wiadomość
-
U mnie coś chyba jest na rzeczy bo mój mąż właśnie powiedział żebym zrobiła test ciążowy bo mam identyczne objawy jak w tej poprzedniej
Powiedziałam że zrobiłam i że jest negatywny to kazał mi powtórzyć za kilka dniGenshirin, Mamaokruszka, KammaMarra, Gaduaaa lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:U mnie coś chyba jest na rzeczy bo mój mąż właśnie powiedział żebym zrobiła test ciążowy bo mam identyczne objawy jak w tej poprzedniej
Powiedziałam że zrobiłam i że jest negatywny to kazał mi powtórzyć za kilka dni
Gratulacje, że podejście męża pozytywne -
Witam kochane.
U mnie juz jutro 26dc..
Wczoraj mialam okropne bole i skurcze Dizwne macicy.bol byl dosc mocny momentami az mnie kluklo jak przu okresie. I trwal dobrych kilka godzin. Piersi bola do południa pieka jak glupie od poludnia tylko bola i sa nabrzmiale. Do poludnia sluz kremowy gesty od poludnia malo co i momentami sucho. Nie wiem w sumir o co kamanm oprocz tego napady duszności i uczucie goraca. Wieczorem dobija mi temp ok 37.5 i w górę lub lekko w dol. Z rana 37 36.9
Pozyjemy zobaczymy.ale przyznam ze wczorajszy bol 7 dni po owu mnie przerazil myslalam zr yo okres.
A tak w ogole to najchetniej odwleklabym czas testu jakos tak niechętnie.05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Kamma trzymam kciuki && przydalby sie jakis swiezak pozytyw..
Sy_la gratuluje córeczki,bardzo dobre wiesci kochana,twoja radosc naszą radoscią i nadzieją.
Koteczka mam nadzieje ze spostrzezenia męza sie sprawdzą,ze pierwszy test oszukałsy__la lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Kamma trzymam kciuki && przydalby sie jakis swiezak pozytyw..
Sy_la gratuluje córeczki,bardzo dobre wiesci kochana,twoja radosc naszą radoscią i nadzieją.
Koteczka mam nadzieje ze spostrzezenia męza sie sprawdzą,ze pierwszy test oszukał
Jakos jagusiu nie nastawiam sie tyle mieosecy i nci wiec w cuda nie wierze. Mam tyllo nadzieje ze ten jednodniowy bol nie zwiastuje mic zlego odnośnie jakiejs choroby czy cos. Czy zagniezdzanie mozna czuc?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Kamma - coś czytałam czasem pod wykresami czy gdzieś na forum, co dziewczyny odczuwały w czasie domniemanego zagnieżdżenia. Że jakieś bóle, poty, skurcze właśnie coś jak piszesz, no różne rzeczy. Generalnie zbiegało się to ze spadkiem temperatury właśnie gdzieś 6-8 dpo.
Trzymam kciuki, żebyś za pare dni pochwaliła nam się tu II
Dorola - te testy jakieś lipne. Ehh no a może nowy rok przywitasz II?Ikarzyca lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Wkuuurzona żem na męża dalej
Wieczorem było, sam się dobierał,ale przerywane. No tylko żeby się nie zdziwił na koniec roku czasem...
Nie ma całkiem świadomości o tym ile plemniki żyją czy coś...12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mamaokruszka wrote:Dziewczyny... W ulotce Acardu jest informacja, że stosowanie go w III trymestrze jest przeciwwskazane. A w kilku miejscach znalazłam informacje, że może nawet spowodować wadę serca u dziecka.
hej kochane mi oststnio doktorka mówiła że mam acard odstawić w 12 tyg .. resztę samo clexane z tym że ja mam potwierdzone tylko przeciwciała przeciw jądrowe - nie wiem jak to jest jak np. któraś ma zespół antyfosfolipidowy, trombofilie lub coś innego .. wtedy pewnie trzeba brać do końca ciąży .. oczywiście mam obawę odstawić go w 12 tyg ale muszę zaufać lekarzowi ..
co do porodu też mnie ciekawi czy przy tych lekach można naturalnie ?? w sumie nie zapytałam mojej gin ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 07:07
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jacqueline wrote:Kamma - coś czytałam czasem pod wykresami czy gdzieś na forum, co dziewczyny odczuwały w czasie domniemanego zagnieżdżenia. Że jakieś bóle, poty, skurcze właśnie coś jak piszesz, no różne rzeczy. Generalnie zbiegało się to ze spadkiem temperatury właśnie gdzieś 6-8 dpo.
Trzymam kciuki, żebyś za pare dni pochwaliła nam się tu II
Dorola - te testy jakieś lipne. Ehh no a może nowy rok przywitasz II?
Bardzo bym chciala. Ale zobaczymy.... Poki co brzuch tylko delikatnie pobolewa i jajniki. PrzynAjmniej cycki mi ladnie urosły bo tak to male mam05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj....