Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaduaaa wrote:a nie chcesz zbadać bety ?
No właśnie chyba się wybiorę na betę - teraz jak minęło sporo czasu to pokazał się cień na teście.
Wiem wiem, że nie powinnam już na niego zerkać ale okresu dalej nie ma a na poprzednich testach to nawet po całym dniu nic nie było widać.
Jedyne co nie daje mi złudzeń i sprowadza na ziemię to moja zaskakująco niska temperatura od 3 dni 36,4.
Ja co prawda zawsze mam niską bo w ciągu dnia potrafię mieć 35,2 ale przy ciąży chyba powinna troszkę podskoczyć...
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Kamma - ja bym nie wytrzymała wiedząc kiedy owu
Pewnie 10dpo już bym sikała, raczej na pewno patrząc na to jak mi do tej pory testy wychodziły
Ale to były zawsze cienie/bladziochy, a u Ciebie po takim czasie to pewnie tłuścioszki już będą, oby
Dobra, idę opiekać golonkę (na obiad ma być)12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dorola - a Ty o tej temp takiej niskiej to rzecz jasna pod pachą mówisz? Pod paszką kompletnie niemiarodajne pomiary12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:Dorola - a Ty o tej temp takiej niskiej to rzecz jasna pod pachą mówisz? Pod paszką kompletnie niemiarodajne pomiary
No właśnie nie pod pachą - dowcipnie mierzę
Wyczytałam no i endo mi mówiła, że mogę mieć niską temp od niedoczynności bo ciągle mi zimnoKochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Skrzacie - ja to bym się ucieszyła z takiego newsa jak dziewczyny napisały, żeś Ty w ciąży a nie jakaś tam Lewandowska
Od czasu pierwszego poronienia cholernie mnie denerwują jakieś sugestie ludzi bliższych czy obcych całkiem o gadce : a kiedy drugie? Tylko zawsze jestem wtedy z córką albo z mamą, tak to bym strzeliła prosto z mostu o co chodzi...12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:Kamma - ja bym nie wytrzymała wiedząc kiedy owu
Pewnie 10dpo już bym sikała, raczej na pewno patrząc na to jak mi do tej pory testy wychodziły
Ale to były zawsze cienie/bladziochy, a u Ciebie po takim czasie to pewnie tłuścioszki już będą, oby
Dobra, idę opiekać golonkę (na obiad ma być)
Ja serio odwlekam a teraz pod koniec cyklu dni tak leca.
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Justa87 wrote:Skrzecie dla pocieszenia jestem 6lat po slubie:)staram sie od roku...ale ludzie gadaja nam o dzieciach od hmm5lat...
Taaa ludzie zawsze wtykają nosa tam, gdzie niekoniecznie powinni;/
Mi po poronieniu też się cykle posrały i w zasadzie teraz - prawie 2 lata po, nadal są inne niż przed poronieniem, z plamieniami przed i po @ i sam okres trwa zwykle krócej ok. 2 dni. Ale lekarz mi mówi, że jest ok. Więc mu wierzę...
Jacq dzięki :**
No te pytania o dziecko to jak nóż w serce. Też bym najchętniej powiedziała co o tym myślę, ale nie chcę robić afery i niepotrzebnie zwracać na siebie uwagi w towarzystwie..
Dziewczyny, mam pytanie. Czy któraś z Was przystępowała do inseminacji i udało jej się zajść w ciążę? Przypuszczam, że w lutym zdecydujemy się z mężem. Choć przerażają mnie statystyki, zaledwie 9-10% ciąż jest z takiej inseminacji, a kasa wcale nie taka mała 700zł zabieg + monitoringi + wizyty + leki...I dajcie znać, gdzie robiłyście inseminację. Będę wdzięczna za wszystkie rady:*
-
nick nieaktualnyDzień dobry:-)
Witam się w 1dc.
Drożność na 90% uda mi się zrobić w grudniu - yupiii:-)
Aczkolwiek ten mój biochem daje mi nadzieję, że jednak jajowody drożne.
Jest też drugi pozytyw tego biochemu (tak uważam): nie ma problemu na etapie połączenia się komórki jajowej z plemnikiem. Po prostu tym razem coś poszło nie tak, ale następnym....
W każdym razie po @ idę zobaczyć jaka będzie beta - zalecenie gina.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 09:39
skrzat1988, M@linka lubią tę wiadomość
-
Skrzacie - Kkkaaarrr miała ciążę z inseminacji, tą z Olgą [*]. A dwa miesiące chyba po porodzie zaszła naturalnie i ma synka
napisz do niej na priv, troche wchodzi na forum z tego co sie orientuję.
skrzat1988 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Alisko - dobre chociaż to, źe małpa wiele sie nie spóźniła. Trzymam kciuki12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Skrzacie ja mialam 2 inseminacje i 2 udane,tyle ze pozniej ciaze sie konczyly
Promyczku chcę podejść do IUI styczeń-luty.
Również chcę zamrozić nasienie na rok. Tak po prostu będzie wygodniej i korzystniej:-)
Badania do IUI wszystkie mam, ale "przeterminowane"musze powtórzyć.
No a M musi zrobić wszystkie, ale nie ma tego dużo.
Promyczku: cytologia sprzed roku, HIV - też uważasz do powtórki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 09:53
-
promyczek 39 wrote:Skrzacie ja mialam 2 inseminacje i 2 udane,tyle ze pozniej ciaze sie konczyly
A no faktycznie, nie zauważyłam podpisu promyczku! A jeśli możesz to napisz jaki mieliście stwierdzony problem? Chyba, że wolisz na priv? I gdybyś mogła zdradzić jaka to była klinika to byłoby super. Bardzo się zniechęciłam do Invimedu i nie wiem za bardzo, gdzie się zwrócić. Invicta też jakoś mnie nie przekonuje, w Warszawie jest jeszcze Bocian i Fertimedica.
Bo ja nie wiem czy my się kwalifikujemy. Mamy odrobinę obniżoną ruchliwośći i w zasadzie niepłodność idiopatyczną (IDIOTYCZNĄ ;/).
Alisko a mogłabyś mi napisać jakie te badania są potrzebne do IUI ?
Jeśli wolisz to tu albo na priv:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 09:50
-
nick nieaktualnyJa nie pojmuję tej popularności żon piłkarzy. To co że jakaś tam Lewandowska jest w ciąży. Czym tu się jarać? Czy to są osoby z jakimiś osiągnięciami? Celebryctwo denerwuje mnie coraz bardziej i jak mam coś kupić np. na allegro, i zobaczę, że to ma dopisek "w stylu Lewandowskiej", albo "blogerskie", "must have", "jak u gwiazdy", albo coś w tym stylu to omijam to szerokim łukiem. Nie szanuję tego, nie rozumiem, nie chcę się z tym identyfikować. O celebrytach, czyli ludziach znanych z tego, że są znani, mam bardzo kiepskie zdanie. Reaguję na nich niemal alergicznie. Okropnie wkurza mnie bylejakość telewizji, że takie osoby są zapraszane do programów i wypowiadają się w roli ekspertów.
Skrzat w ciąży, o to by był dla mnie news dnia, a może i tygodnia!M@linka, skrzat1988, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Alisko i Skrzacie robcie te iui ,mogą Wam pomóc ,moze a nóz zaskoczy !!
ja mialm robione w INVICTA ,ale Bocian chyba tez jest dobry.Invicte polecam ,wszystko tam jak dla mnie bylo ok.Skrzacik jesli masz troche obizona ruchliwosc i idiotyczna nieplodnosc to akurat sie tam kwalifikujesz! Ja tam sie zglosilam bo po prostu niby wszystko bylo ok ,ale przez 1,5 roku nie moglam zajsc .Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 09:54
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyskrzat1988 wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Czy któraś z Was przystępowała do inseminacji i udało jej się zajść w ciążę? Przypuszczam, że w lutym zdecydujemy się z mężem. Choć przerażają mnie statystyki, zaledwie 9-10% ciąż jest z takiej inseminacji, a kasa wcale nie taka mała 700zł zabieg + monitoringi + wizyty + leki...I dajcie znać, gdzie robiłyście inseminację. Będę wdzięczna za wszystkie rady:*
Skrzacie mój gin niechętnie pcha w IUI - mała skuteczność.
Aczkolwiek u naszego Promyczka udało się za I podejściem więc...
u mnie koszt: 750zł + 100zł za nasienie + stymulacja.
Badania mamy takie:
Kobieta:
•badanie ginekologiczne
•ocena rezerwy jajnikowej (AMH, AFC, FSH, Estradiol)
•Sono-HSG (badanie drożności jajowodów)
•badanie cytologiczne
•badania wirusologiczne (HIV, HCV, HBS)
•badanie w kierunku chlamydii
•test kiłowy
Mężczyzna:
•badanie nasienia
•badania wirusologiczne (HIV, HCV, HBS)
•badanie w kierunku chlamydii
•test kiłowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 09:53
-
Skrzacie na świecie odchodzi się już od inseminacji bo jej skuteczność jest bardzo niska i odpowiada 8 stosunkom miesięcznie. Czyli regularne współżycie i inseminacja dają takie same szanse w cyklu: max kilkanascie procent. Raczej rozwazalabym in vitro na Waszym miejscu. Inseminacje ciągle się proponuje bo to dobry biznes
Ja w przyszłości rozważam in vitro na inseminacje szkoda mi kasy choć oczywiscie znajdą się przypadki gdzie się udało.
Alisa lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Alisa wrote:Dzień dobry:-)
Witam się w 1dc.
Drożność na 90% uda mi się zrobić w grudniu - yupiii:-)
Aczkolwiek ten mój biochem daje mi nadzieję, że jednak jajowody drożne.
Jest też drugi pozytyw tego biochemu (tak uważam): nie ma problemu na etapie połączenia się komórki jajowej z plemnikiem. Po prostu tym razem coś poszło nie tak, ale następnym....
W każdym razie po @ idę zobaczyć jaka będzie beta - zalecenie gina.
Cieszą się z dobrych wieści