X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Wkuuurzona żem na męża dalej ;)

Wieczorem było <3, sam się dobierał,ale przerywane. No tylko żeby się nie zdziwił na koniec roku czasem...

Nie ma całkiem świadomości o tym ile plemniki żyją czy coś... :P

Życzę i trzymam &&& żeby się zdziwił na koniec roku :D

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Bardzo bym chciala. Ale zobaczymy.... Poki co brzuch tylko delikatnie pobolewa i jajniki. PrzynAjmniej cycki mi ladnie urosły bo tak to male mam :)

Oby to było to o czym pisała Jacqu, trzymam za to mocno &&& ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola31 wrote:
    Witam z rana :)
    Melduję, że u mnie nadal ani widu ani słychu @ a kolejne testy mega negatywne...

Czekam dalej :]
    a nie chcesz zbadać bety ?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi hematolog powiedzial ze jak będę brać clexane do porodu to jakby się coś działo nieprzewidywanego i trzeba by bylo robić szybko cięcie to w takiej sytuacji jest wieksze ryzyko krwotoku do rdzenia i jego uszkodzenie co może skutkować moim kalectwem i dlatego powiedzial chyba ze lepiej byloby rozwiązać ciaze cc bo wtedy wiedzialabym kiedy odstawić clexane i bylaby możliwość zachowanie bezpiecznego odstępu pomiędzy ostatnia dawka heparyny a zzo.

Kurczę no...balam sie do niedawna przedwczesnego porodu (teraz juz jak maluch osiągnął 30 tc nie spedza mi to snu), obecnie boje sie wewnatrzmacicznego obumarcia plodu np. na skutek zawalu lozyska i myślałam ze na tym koniec strachów związanych z ciaza a teraz doszła kwestia porodu...boje się samych możliwych komplikacji a tu jeszcze wychodzi niejasność z clexane..

Nasza Martynka miała chyba naglą cesarkę a ona też brala clexane...

Gadałam ze znajomą ktora miała planowane cc to ona musiała miec miedzy clexane a zzo 6-8h odstępu

No cóż..nie na ryzyka nie ma zabawy...

PS. Ordynator szpitala w ktorym chcemy rodzic to wogole powiedzial ze clexane odstawić miesiąc przed!!! Mój gin się z tym nie zgadza

Ps

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Gratulacje, że podejście męża pozytywne :D
    Dzięki trzymaj kciuki żeby tak zostało az do dwóch kresek na teście ;-)

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Mi hematolog powiedzial ze jak będę brać clexane do porodu to jakby się coś działo nieprzewidywanego i trzeba by bylo robić szybko cięcie to w takiej sytuacji jest wieksze ryzyko krwotoku do rdzenia i jego uszkodzenie co może skutkować moim kalectwem i dlatego powiedzial chyba ze lepiej byloby rozwiązać ciaze cc bo wtedy wiedzialabym kiedy odstawić clexane i bylaby możliwość zachowanie bezpiecznego odstępu pomiędzy ostatnia dawka heparyny a zzo.

Kurczę no...balam sie do niedawna przedwczesnego porodu (teraz juz jak maluch osiągnął 30 tc nie spedza mi to snu), obecnie boje sie wewnatrzmacicznego obumarcia plodu np. na skutek zawalu lozyska i myślałam ze na tym koniec strachów związanych z ciaza a teraz doszła kwestia porodu...boje się samych możliwych komplikacji a tu jeszcze wychodzi niejasność z clexane..

Nasza Martynka miała chyba naglą cesarkę a ona też brala clexane...

Gadałam ze znajomą ktora miała planowane cc to ona musiała miec miedzy clexane a zzo 6-8h odstępu

No cóż..nie na ryzyka nie ma zabawy...

PS. Ordynator szpitala w ktorym chcemy rodzic to wogole powiedzial ze clexane odstawić miesiąc przed!!! Mój gin się z tym nie zgadza

Ps

To jest właśnie to co lekarz to opinia a my pacjentki nie wiemy co mamy myśleć :(

M@linka lubi tę wiadomość

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dzięki trzymaj kciuki żeby tak zostało az do dwóch kresek na teście ;-)

Trzymam &&& najmocniej jak umiem. A ja proszę o &&& za moje sobotnie testowanie ;)

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, dobry pomysł żebyś napisała na privie do Martynki, ona chyba nawet brała taka dawkę jak Ty.
    Do Warszawy jadę 22.12 i dam znac M@linko na privie co mi powiedziała dr J., ciekawe czy gin z medfeminy bedzie miał takie samo zdanie.

Sy_la, wspaniale wieści! To nie przypadek, ze Ty, annak i ja czekamy na dziewuchy, to w końcu sa waleczne stworzenia:)
    A jakie imię ma Twoja córa ?

M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście news dnia, że Lewandowska w ciąży?

Ja pierd.......... I jeszcze ta redaktorka pierdzieli w tv, że to najwyższy czas, bo już 3 lata po ślubie.
    Ja też jestem 3 lata po ślubie i ch... I nienawidzę takich komentarzy.
    Mam wisielczy humor, wszystkich najchętniej bym pogryzła, tym bardziej, że boli mnie mocno już brzuch na okres.
    To wszystko jest cholernie niesprawiedliwe, tyle latania po lekarzach, pielęgniarkach i aptekach, tyle starań, tyle kasy i DUPA.

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku Ojojam i bardzo mocno przytulam

skrzat1988 lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie, nawet moj maz rano mowi do mnie (on mi prędzej mowi co słychać w polityce albo kosmosie): Lewandowska w ciąży! Uśmiałam sie bo co to niby za nius, jak powiedział Lewandowska to byłam pewna ze pewnie rozwód i o tym rozpisują sie media. Ja to uciesze sie z newsa: Skrzat w ciąży, a nie tam jakaś Lewandowska:)

Ikarzyca, skrzat1988 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Skrzaciku Ojojam i bardzo mocno przytulam

Dzięki Kochana, a Ty kiedy testujesz?

Kamma Ty też jakoś teraz robisz test, prawda?

Niebieska to nie będzie news, tylko cud;) Obiecuję, że jak kiedyś w ogóle uda mi się zajść w ciążę to zgłoszę się z tym do Watykanu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 08:43

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik.słyszalam tego newsa o Lewandowskiej..smutno mi bo ja w tym miesiacu nie bede :( czuję sie tak bardzo okresowo bo brzuch mnie męczy ,a mam dostac w niedzielę.do tego siklam i mam biel

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:

Niebieska to nie będzie news, tylko cud;) Obiecuję, że jak kiedyś w ogóle uda mi się zajść w ciążę to zgłoszę się z tym do Watykanu!

Ja w sobotę(10.12) wg ovu mam spodziewaną @ dokładnie 14 dpo i w tedy sprawdzę czy szczęście się do mnie uśmiechnęło

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Skrzacik.słyszalam tego newsa o Lewandowskiej..smutno mi bo ja w tym miesiacu nie bede :( czuję sie tak bardzo okresowo bo brzuch mnie męczy ,a mam dostac w niedzielę.do tego siklam i mam biel

Ja mam w sobotę a sikałam wczoraj i też biel :( Jednak trzymam &&& żebyśmy zamiast @ zobaczyły dwie krechy :D

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin ja bede trzymac za Ciebie:* na siebie juz nie licze :P

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Trzymam &&& najmocniej jak umiem. A ja proszę o &&& za moje sobotnie testowanie ;)
    Kochana trzymam kciuki cały czas od chwili jak ustalilysmy ze testujemy razem w Mikołajki i nie puszczę ich aż będziesz miała dwie kreski na teście a potem dzidzie na rękach ;-) mocniej zacisnąć nie mogę bo palce polamię ;-) &&&&

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek to ja za ciebie potrzymam, a nóż widelec jednak @ nie przyjdzie ;)

Koteczka nie łam palców, bo ci się jeszcze przydadzą ;)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:

Ja nie sikam. Dzisiaj 26dc 8-9 dzien po owu. Do niedzieli biore dupka.
    No i zobaczr jak go skoncze czy sobie przyjdzie czy tez nie. Stresuje mnie sikanie wiec odpuszczam :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po tym lyzeczkowaniu wszystko posralo sie...w tamtym cyklu plamilam 4dni przed miesiaczka a w tym to samo..od niedz plamienia a okresu nie ma!jestem wku..ona!bo teraz jak liczyc dni cylku!i co.to moze znaczyc skoro mam wysoki progesteron w 21dc...a ja juz chcialam od tego cyklu strac sie...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ