X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    No właśnie nie bo za długo wczoraj zwlekałam i przepadł termin. Mam umówioną wizytę na 27.12 i w tedy wg kalendarza powinno być serduszko. Dlatego poczekam. Jedyne co jutro zrobię jeszcze raz bete dla spokoju ;)
    To masz wizyte dzien przede mnă :-) Moze i lepiej ze dopiero za dwa tygodnie bo niewiele teraz bys sie dowiedziala.Zbadaj z betą progesteron i jesli masz cos z tarczycą tsh.
    Bedzie dobrze,musi byc &&

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska az samej mi miło ze tak troszczą sie w No o dzieciaczki,nawet tak drobne podarunki cieszą.Z pewnoscią te rzeczy wykorzystasz bo to podstawa.Ciesze sie :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To masz wizyte dzien przede mnă :-) Moze i lepiej ze dopiero za dwa tygodnie bo niewiele teraz bys sie dowiedziala. Zbadaj z betą progesteron i jesli masz cos z tarczycą tsh.
    Bedzie dobrze,musi byc &&

Po poronieniu badałam TSH i miałam 1,05 mU/l.

Jutro beta i czekam na wizytę u gin :)

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Niebieska az samej mi miło ze tak troszczą sie w No o dzieciaczki,nawet tak drobne podarunki cieszą.Z pewnoscią te rzeczy wykorzystasz bo to podstawa.Ciesze sie :-)

:)))no wlasnie takie podstawy daja w tych paczuszkach, fajny gadzet:) odhaczam kolejna pozycje z mojej listy w glowie pt. "rzeczy, ktore chcialam zrobic jak plakalam po poronieniach i marzylam o tym, ze na pewno je zrobie bedac w ciazy".

Opieka tutaj jest momentami komiczna, ale sa tez plusy np. tato dostaje 2 tygodnie wolnego z okazji porodu (to cos innego niz macierzynski i tacierzynski), w ogole tato jest bardzo wazna osoba w czasie ciazy i porodu. Slyszalam nawet o dziewczynie, ktorej partner dostal dodatkowy tydzien wolnego z okazji tego, ze juz meczyly ja skurcze i on po prostu opiekowal sie nia w tym czasie.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvus, spotkanie jest dla wszystkich, także bardzo fajnie że przyjdziesz :-)

Ikarku, miejsce w aucie zaklepane!

Annak, zazdroszczę Wam wyjazdu zimowego.. zapewne w Alpy?! Ja uwielbiam spędzać tam zimowe wyjazdy, niestety rok temu nie byliśmy jak i w tym roku/przyszlym nie pojedziemy już niestety, nie mogłabym patrzeć jak inni jeżdżą... :-D ale w przyszłą zimę mam nadzieję, że już się wybierzemy i najwyzej będziemy z mężem się wymieniać, raz on pozjezdza a raz ja, bo ktoś będzie musiał zostać z roczną Córka

Jagna, śliczny/a malutki/a DJ :-)

Niebieska, jestem pod wrażeniem wolnego :-P fajnie, że odpoczniesz sobie od pracy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:34

sylvuś lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Sy_la a masz już pomysł gdzie zrobimy spotkanie?

Jeszcze nie :-P ale na pewno coś wymyśle.. na pewno będzie to Piotrkowska, bo to taka ulica o której chyba wszyscy słyszeli a jak nie to usłyszą i zobacza :) jeśli masz ochotę możemy być obydwie gospodarzami :)

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma!! Ciąża jak talala... Gratulacje! teraz dbaj o siebie i maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:40

Genshirin lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Gratuluję wszystkich kresek jeśli kogoś przeoczyłam.

Anniuk i Jagna - super, że u maluszków wszystko dobrze.
    Przyszłe mamusie - tak popatrzałam na Wasze suwaczki i na prawdę, ten czas tak nieubłaganie zapiernicza... Już niedługo wszystkie będziecie tulić swoje szczęścia :)

A wszystkim staraczkom, cóż, nic mądrego nie powiem, bo czuję się dokładnie tak jak Wy... Mam tylko nadzieję, że będzie nas coraz mniej - tych starających się a więcej tych już oczekujących na narodziny :)

Ja dziś ostatni dzień na urlopie i powiem szczerze, że wcale nie odpoczęłam. Tzn pierwszy tydzień może i tak ale w ostatnią środę przyjechała do mnie kuzynka - narzeczony ją pobił... Nie będę opisywać bo to długa historia ale bez policji się nie obyło. Jak się okazało dostawała przez 3 lata regularnie i teraz kiedy wszyscy pomogliśmy jej się od niego wyprowadzić - ta nawet nie wypakowuje swoich rzeczy w nowym mieszkaniu bo chce do niego wrócić. Ehhh, nie potrafię tego zrozumieć.

No nic - miłego dnia kochane :)

M@linka lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la, a co u Ciebie Kochana, jak sie czujesz? wspaniale, ze znowu sie zobaczycie, jak spotykacie sie tak czesto to typuje ze dolacze na 4. lub 5. spotkanie:)

Dorola...niestety trudno to zrozumiec, mechanizmy podobne jak u osob z DDA lub wspoluzaleznionych, kuzynka potrzebuje zdecydowanie pomocy psychologa, zeby sobie z tym poradzic, a kontaktowala sie z jakims osrodkiem interwencji kryzysowej?

2fwaugpjrxudygqa.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusiu, dla Ciebie w takim razie też rezerwuje miejsce w aucie jako po odbiór z dworca. Jeszcze jedno miejsce, która chętna? :-P

M@linko, właśnie!!! Ty już finishujesz powoli :-) jak ja się cieszę niemiłosiernie z takich informacji, to jest po prostu miód na serce. Mówiłas na ostatnim spotkaniu, że już raczej na kolejne spotkanie się nie zalapiesz, ale czy na pewno? Hihi... tu w Łodzi w razie co mamy bardzo dobre szpitale... ale byłaby checa jakbyś urodziła że wszystkimi forumowymi ciotkami :-P

M@linka, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola, smutne, bardzo smutne, jak wyprany mózg ma Twoja kuzynka. Od uzależnienia się od oprawcy można tomiszcza pisać. Ja tego nie pojmuję, tak po ludzku. No JESZCZE jestem w stanie ogarnąć rozumem, jak ktoś zmienił się po ślubie, jak na świecie są dzieci (kolejny koszmar!) i kobieta jest zależna finansowo, lata nie pracuje zawodowo, żyje tylko domem, w którym rządzi ON - tyran. Ale w narzeczeństwie, to już w ogóle nie kumam, jak można ładować się w taki układ. No, chyba, że masochistka i lubi obrywać. No to chociaż niech się nie rozmnażają. Przepraszam, że w ostrych słowach, ale pod koniec pisania tego postu same podłe myśli mi się kłębią pod adresem skur...na!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:54

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Kamma!! Ciąża jak talala... Gratulacje! teraz dbaj o siebie i maluszka :)

A cos mnie panika dopadla... Wlasnie statam sie znaleźć jakies zajęcie zeby sie nie nakręcać: (

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    A cos mnie panika dopadla... Wlasnie statam sie znaleźć jakies zajęcie zeby sie nie nakręcać: (

Nie nakręcaj się będzie dobrze i obie będziemy mamami w sierpniu. Naprawdę mocno w to wierze :) Trzymaj się

Będziesz robiła betę jeszcze raz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 11:12

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Wszystko będzie dobrze. Nie stresuj się przytul.gif

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Sy_la, a co u Ciebie Kochana, jak sie czujesz? wspaniale, ze znowu sie zobaczycie, jak spotykacie sie tak czesto to typuje ze dolacze na 4. lub 5. spotkanie:)

U mnie wszystko w jak najlepszym porządku, dziękuję ze pytasz :-) wszelkie bóle odeszły w sina dal i cieszę się z rosnącego brzuszka. Wczoraj miałam wizytę u gin, szyjka dluga, zamknięta, macica miękka, także OK. Dostałam skierowanie na glukoze z obciazeniem, mam zrobic po 24 tc.

Wczoraj z mężem pojechaliśmy do sklepu Słoń wybieraliśmy wózek, fotelik... normalnie tyle jest tam akcesoriów dla dzieci, że można by siedzieć caly dzień i by brakło czasu. Oczywiście kupiłam 2 rzeczy dla Marysi.. pajaca i polspiochy, sliczniusie. Wypozyczylam też adapter do pasów samochodowych, bardzo wygodne! Może kupię, ale to koszt 250 zl albo będę wypożyczać i to koszt 25 zł/mc... zastanowię się.
    Moj M. jak rękę przyłożył do brzuszka to te mocniejsze kopniaki już wyczuł, a te lżejsze jeszcze nie do końca. Bardzo miłe to jest jak rozmawia z brzuszkiem , całuje go i glaszcze...

Szkoda, że między świętami mnie nie będzie w Łodzi, też bym chętnie spotkała się z Tobą!!! Chociaz, może coś się zmieni i będę?! Zobaczymy jeszcze...A tak z dzieciaczkami pewnie już się spotkamy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 11:21

Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la. rozumiem, ze jestescie zgodni co do imienia Marysia? och jak pieknie, mocno rozwazalismy to imie. Czuje, ze sporo szczescia unosi sie w Waszym domu:)!

2fwaugpjrxudygqa.png
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak napisałam Ci priv, dałabyś namiar na tę "Chinkę" :) ?

Ja w piątek mam sonoHSG. Boję się jak cholera. Mam się zgłosić na 9 do szpitala i lekarz zapowiedział, że wyjdę koło 15 dopiero. Zabieg trwa co prawda 20min, ale jakaś tam premedykacja i inne rzeczy zajmują podobno sporo czasu...

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    I podejrzewam, ta panika Cię nie opuści przynajmniej do momentu, kiedy poczujesz ruchy Maleństwa :-D nie mówię tego zlosliwie wiesz o tym, ale każda z nas to przechodziła i przechodzi i przechodzić będzie. Musisz nauczyć się z tym funkcjonować i starać się po prostu oddalać te czarne myśli, które akurat nawiedziły Twoją glowe- ja tak zrobiłam dawało radę :)
    Powodzenia!

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshrin, Tobie też już Gratuluję ślicznej bety! Rosnijcie zdrowo :)

Genshirin lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik dobrze ze sie zdecydowalas na te hsg :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ