X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    No właśnie nie bo za długo wczoraj zwlekałam i przepadł termin. Mam umówioną wizytę na 27.12 i w tedy wg kalendarza powinno być serduszko. Dlatego poczekam. Jedyne co jutro zrobię jeszcze raz bete dla spokoju ;)
    To masz wizyte dzien przede mnă :-) Moze i lepiej ze dopiero za dwa tygodnie bo niewiele teraz bys sie dowiedziala.Zbadaj z betą progesteron i jesli masz cos z tarczycą tsh.
    Bedzie dobrze,musi byc &&

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska az samej mi miło ze tak troszczą sie w No o dzieciaczki,nawet tak drobne podarunki cieszą.Z pewnoscią te rzeczy wykorzystasz bo to podstawa.Ciesze sie :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To masz wizyte dzien przede mnă :-) Moze i lepiej ze dopiero za dwa tygodnie bo niewiele teraz bys sie dowiedziala. Zbadaj z betą progesteron i jesli masz cos z tarczycą tsh.
    Bedzie dobrze,musi byc &&

Po poronieniu badałam TSH i miałam 1,05 mU/l.

Jutro beta i czekam na wizytę u gin :)

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Niebieska az samej mi miło ze tak troszczą sie w No o dzieciaczki,nawet tak drobne podarunki cieszą.Z pewnoscią te rzeczy wykorzystasz bo to podstawa.Ciesze sie :-)

:)))no wlasnie takie podstawy daja w tych paczuszkach, fajny gadzet:) odhaczam kolejna pozycje z mojej listy w glowie pt. "rzeczy, ktore chcialam zrobic jak plakalam po poronieniach i marzylam o tym, ze na pewno je zrobie bedac w ciazy".

Opieka tutaj jest momentami komiczna, ale sa tez plusy np. tato dostaje 2 tygodnie wolnego z okazji porodu (to cos innego niz macierzynski i tacierzynski), w ogole tato jest bardzo wazna osoba w czasie ciazy i porodu. Slyszalam nawet o dziewczynie, ktorej partner dostal dodatkowy tydzien wolnego z okazji tego, ze juz meczyly ja skurcze i on po prostu opiekowal sie nia w tym czasie.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvus, spotkanie jest dla wszystkich, także bardzo fajnie że przyjdziesz :-)

Ikarku, miejsce w aucie zaklepane!

Annak, zazdroszczę Wam wyjazdu zimowego.. zapewne w Alpy?! Ja uwielbiam spędzać tam zimowe wyjazdy, niestety rok temu nie byliśmy jak i w tym roku/przyszlym nie pojedziemy już niestety, nie mogłabym patrzeć jak inni jeżdżą... :-D ale w przyszłą zimę mam nadzieję, że już się wybierzemy i najwyzej będziemy z mężem się wymieniać, raz on pozjezdza a raz ja, bo ktoś będzie musiał zostać z roczną Córka

Jagna, śliczny/a malutki/a DJ :-)

Niebieska, jestem pod wrażeniem wolnego :-P fajnie, że odpoczniesz sobie od pracy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:34

sylvuś lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Sy_la a masz już pomysł gdzie zrobimy spotkanie?

Jeszcze nie :-P ale na pewno coś wymyśle.. na pewno będzie to Piotrkowska, bo to taka ulica o której chyba wszyscy słyszeli a jak nie to usłyszą i zobacza :) jeśli masz ochotę możemy być obydwie gospodarzami :)

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma!! Ciąża jak talala... Gratulacje! teraz dbaj o siebie i maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:40

Genshirin lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Gratuluję wszystkich kresek jeśli kogoś przeoczyłam.

Anniuk i Jagna - super, że u maluszków wszystko dobrze.
    Przyszłe mamusie - tak popatrzałam na Wasze suwaczki i na prawdę, ten czas tak nieubłaganie zapiernicza... Już niedługo wszystkie będziecie tulić swoje szczęścia :)

A wszystkim staraczkom, cóż, nic mądrego nie powiem, bo czuję się dokładnie tak jak Wy... Mam tylko nadzieję, że będzie nas coraz mniej - tych starających się a więcej tych już oczekujących na narodziny :)

Ja dziś ostatni dzień na urlopie i powiem szczerze, że wcale nie odpoczęłam. Tzn pierwszy tydzień może i tak ale w ostatnią środę przyjechała do mnie kuzynka - narzeczony ją pobił... Nie będę opisywać bo to długa historia ale bez policji się nie obyło. Jak się okazało dostawała przez 3 lata regularnie i teraz kiedy wszyscy pomogliśmy jej się od niego wyprowadzić - ta nawet nie wypakowuje swoich rzeczy w nowym mieszkaniu bo chce do niego wrócić. Ehhh, nie potrafię tego zrozumieć.

No nic - miłego dnia kochane :)

M@linka lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la, a co u Ciebie Kochana, jak sie czujesz? wspaniale, ze znowu sie zobaczycie, jak spotykacie sie tak czesto to typuje ze dolacze na 4. lub 5. spotkanie:)

Dorola...niestety trudno to zrozumiec, mechanizmy podobne jak u osob z DDA lub wspoluzaleznionych, kuzynka potrzebuje zdecydowanie pomocy psychologa, zeby sobie z tym poradzic, a kontaktowala sie z jakims osrodkiem interwencji kryzysowej?

2fwaugpjrxudygqa.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusiu, dla Ciebie w takim razie też rezerwuje miejsce w aucie jako po odbiór z dworca. Jeszcze jedno miejsce, która chętna? :-P

M@linko, właśnie!!! Ty już finishujesz powoli :-) jak ja się cieszę niemiłosiernie z takich informacji, to jest po prostu miód na serce. Mówiłas na ostatnim spotkaniu, że już raczej na kolejne spotkanie się nie zalapiesz, ale czy na pewno? Hihi... tu w Łodzi w razie co mamy bardzo dobre szpitale... ale byłaby checa jakbyś urodziła że wszystkimi forumowymi ciotkami :-P

M@linka, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola, smutne, bardzo smutne, jak wyprany mózg ma Twoja kuzynka. Od uzależnienia się od oprawcy można tomiszcza pisać. Ja tego nie pojmuję, tak po ludzku. No JESZCZE jestem w stanie ogarnąć rozumem, jak ktoś zmienił się po ślubie, jak na świecie są dzieci (kolejny koszmar!) i kobieta jest zależna finansowo, lata nie pracuje zawodowo, żyje tylko domem, w którym rządzi ON - tyran. Ale w narzeczeństwie, to już w ogóle nie kumam, jak można ładować się w taki układ. No, chyba, że masochistka i lubi obrywać. No to chociaż niech się nie rozmnażają. Przepraszam, że w ostrych słowach, ale pod koniec pisania tego postu same podłe myśli mi się kłębią pod adresem skur...na!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:54

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Kamma!! Ciąża jak talala... Gratulacje! teraz dbaj o siebie i maluszka :)

A cos mnie panika dopadla... Wlasnie statam sie znaleźć jakies zajęcie zeby sie nie nakręcać: (

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    A cos mnie panika dopadla... Wlasnie statam sie znaleźć jakies zajęcie zeby sie nie nakręcać: (

Nie nakręcaj się będzie dobrze i obie będziemy mamami w sierpniu. Naprawdę mocno w to wierze :) Trzymaj się

Będziesz robiła betę jeszcze raz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 11:12

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Wszystko będzie dobrze. Nie stresuj się przytul.gif

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Sy_la, a co u Ciebie Kochana, jak sie czujesz? wspaniale, ze znowu sie zobaczycie, jak spotykacie sie tak czesto to typuje ze dolacze na 4. lub 5. spotkanie:)

U mnie wszystko w jak najlepszym porządku, dziękuję ze pytasz :-) wszelkie bóle odeszły w sina dal i cieszę się z rosnącego brzuszka. Wczoraj miałam wizytę u gin, szyjka dluga, zamknięta, macica miękka, także OK. Dostałam skierowanie na glukoze z obciazeniem, mam zrobic po 24 tc.

Wczoraj z mężem pojechaliśmy do sklepu Słoń wybieraliśmy wózek, fotelik... normalnie tyle jest tam akcesoriów dla dzieci, że można by siedzieć caly dzień i by brakło czasu. Oczywiście kupiłam 2 rzeczy dla Marysi.. pajaca i polspiochy, sliczniusie. Wypozyczylam też adapter do pasów samochodowych, bardzo wygodne! Może kupię, ale to koszt 250 zl albo będę wypożyczać i to koszt 25 zł/mc... zastanowię się.
    Moj M. jak rękę przyłożył do brzuszka to te mocniejsze kopniaki już wyczuł, a te lżejsze jeszcze nie do końca. Bardzo miłe to jest jak rozmawia z brzuszkiem , całuje go i glaszcze...

Szkoda, że między świętami mnie nie będzie w Łodzi, też bym chętnie spotkała się z Tobą!!! Chociaz, może coś się zmieni i będę?! Zobaczymy jeszcze...A tak z dzieciaczkami pewnie już się spotkamy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 11:21

Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la. rozumiem, ze jestescie zgodni co do imienia Marysia? och jak pieknie, mocno rozwazalismy to imie. Czuje, ze sporo szczescia unosi sie w Waszym domu:)!

2fwaugpjrxudygqa.png
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak napisałam Ci priv, dałabyś namiar na tę "Chinkę" :) ?

Ja w piątek mam sonoHSG. Boję się jak cholera. Mam się zgłosić na 9 do szpitala i lekarz zapowiedział, że wyjdę koło 15 dopiero. Zabieg trwa co prawda 20min, ale jakaś tam premedykacja i inne rzeczy zajmują podobno sporo czasu...

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    I podejrzewam, ta panika Cię nie opuści przynajmniej do momentu, kiedy poczujesz ruchy Maleństwa :-D nie mówię tego zlosliwie wiesz o tym, ale każda z nas to przechodziła i przechodzi i przechodzić będzie. Musisz nauczyć się z tym funkcjonować i starać się po prostu oddalać te czarne myśli, które akurat nawiedziły Twoją glowe- ja tak zrobiłam dawało radę :)
    Powodzenia!

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshrin, Tobie też już Gratuluję ślicznej bety! Rosnijcie zdrowo :)

Genshirin lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik dobrze ze sie zdecydowalas na te hsg :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ