Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Koteczeczka wiem co czujesz...ja wrocilam.w pazdzierniku i czulam ten wzrok na sobie bo kazdy wiedzial co i jak ...teraz jestem znow na l4przez to ze moja praca jest szkodliwa dla kolejnej ciazy.
    Justa u mnie w pracy o całej sprawie wiedzą tylko 3 osoby - szefowa, dziewczyna która była szefową z która pracuje kilka lat i moja dobra znajoma z która znamy się kilka lat poza pracą, reszta dziewczyn wie że miałam problemy z jelitami co jest prawdą. Nie chciałam żeby wszyscy wiedzieli u mnie pracuje 25 osób z czego 24 kobiety chciałam uniknąć tych spojrzeń...

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Mam nadzieję że macie rację i że się tak uda bardzo bym chciała ale by mieli miny w pracy hihi jakbym im po Świętach ciążowe L4 zaniosła... marzenie..
    zobaczyć minę szefowej bezcenne...
    No ja mam właśnie taki plan :-D W święta działamy, 04.01 mam wizytę u lekarza, to już będzie 25 dc, wezmę skierowanie na betę, może od razu następnego dnia zrobię, potem powtórka i miejmy nadzieję w 2 tygodniu stycznia na L4 ;-)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyników dalej nie ma chyba ich dzisiaj nie dostane :( do dupy jestem wkurzona. Za to pojawiła się możliwość pójścia do mojej gin jutro. Już sama nie wiem co zrobić :'(

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do gina, pogadaj, może akurat do tego czasu przyjdą wyniki bety. A nawet jeśli nie, to zawsze lekarz Cię zbada, sprawdzi, czy wszystko ok i uspokoi trochę. Nie zamartwiaj się Kochana!

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Idź do gina, pogadaj, może akurat do tego czasu przyjdą wyniki bety. A nawet jeśli nie, to zawsze lekarz Cię zbada, sprawdzi, czy wszystko ok i uspokoi trochę. Nie zamartwiaj się Kochana!

W sumie to się nie zamartwiam tylko jestem wściekła, wyniki miały być po 21. Myślałam że max 21:30 dostane wyniki :(

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... nie można na nich liczyć. Może rano będziesz miała miłą niespodziankę? ;-) Nie złość się za mocno na nich, szkoda Twojego zdrowia i stresu u Maleństwa.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Ehh... nie można na nich liczyć. Może rano będziesz miała miłą niespodziankę? ;-) Nie złość się za mocno na nich, szkoda Twojego zdrowia i stresu u Maleństwa.

Ehh ja już chyba tak mam. Najbardziej u ludzi wkurza mnie niesłowność:/

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje ojojania i to dużo

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Potrzebuje ojojania i to dużo
    Ojojojojojojojojojojojojojojojojojojojoj! :-)

PS. Mnie też jasna cholera bierze jak wyniki mają być a ich nie ma.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Ojojojojojojojojojojojojojojojojojojojoj! :-)

PS. Mnie też jasna cholera bierze jak wyniki mają być a ich nie ma.

Dziękuje od razu mi lepiej ;)

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Dziękuje od razu mi lepiej ;)
    Cieszę się, że mogłam pomóc ;-) Zmykam spać. Dobranoc! :-)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przeczytałam wszystko, co dziś napisałyście. Z najważniejszych informacji, to bardzo cieszę się, że DJ Jagienki tak pięknie rośnie :-)
    Annak też wreszcie spokój ma, bo Ava ją opukuje od środka.
    Jeszcze raz gratulacje dla świeżo zaciążonych.
    No i współczuję wszystkim, które jeszcze muszą trochę poczekać na dwie kreseczki.

Roma, no to cię lekarz skomplementował. Jesteś w czołóweczce... Niech Twoja historia potoczy się pomyślnie, żeby doktor mógł Cię opisywać, jako cud w medycynie :-)

Już zazdroszczę Wam kolejnego spotkania. Mam do Łodzi 400 km, więc znów mnie ominie, chyba, że wyślecie po mnie helikopter :-)

Ja właściwie dochodzę już do siebie. Zaczęło mnie brać w środę tydzień temu, kolejne 4 dni przewalałam się z łóżka na kanapę i z powrotem. Dziś już prawie kataru nie ma, kaszel został. Nawet śmignęłam do miasta załatwić sprawę urzędową.
    A teraz dłubię w decoupage, bo w szkole jest kiermasz i obiecałam córce, że coś przygotuję na stoisko jej klasy.
    Wierzyć mi się nie chce, że za dwa tygodnie już będzie PO świętach. A ja jeszcze żadnych prezentów nie mam :/

Jutro mam wizytę u diabetologa, a za tydzień u swego gina i dzień potem usg "połówkowe" w tym samym gabinecie, co usg "genetyczne".
    Trochę czuję ruchy, ale nie jakieś oczywiste kopniaki. I tak mnie dziwi, że tak szybko, bo zaczęło się 2 tygodnie temu, a myślałam i czytałam, że grubsze mamy czują później. Może czuję wcześniej, bo już to przerabiałam.
    Mam nadzieję, że wszystko tam u lokatora w porządku. Fajnie byłoby poznać płeć.

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, poskarżyłam się i przyszły :D nie powiem uważam, że przegięli z czasem, ale są.

240,9 mlU/ml

M@linka, Mamaokruszka, sylvuś, nick nieaktualny, roma, Pysia87, Jacqueline, Niebieskaa, Evita, Asia87, Elmo13, Bianka4, kiti, promyczek 39, Natikka123, Gaduaaa, sy__la, Dooti, MonaLiza lubią tę wiadomość

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma gratuluje bety :)

M@linka trzymam &&& za spokojny czas do rozwiązania ;)

AnnaK oby wszystko było po twojej myśli

A co z Magdą wyszła ze szpitala czy go zmieniła?

Dobranoc :)

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin, gratuluję!

Genshirin lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Mam wyniki, poskarżyłam się i przyszły :D nie powiem uważam, że przegięli z czasem, ale są.

240,9 mlU/ml
    No to pojechalas :-) cudne wiesci na dobranoc <3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria dosc chorowania,za prezentami czas wyruszyc,potem nerwówka na ostatnią chwile.Moze kiedys sie zdziwisz,dziewczyny zapuszczą sie w Polske i dotrą do ciebie :-) ja chętnie bym zajrzała

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin - super beta :D

Annak - fajnie, że Ava już codziennie dokazuje :) :) Już niedługo 100-dniówka, a potem zleci nim się obejrzysz ;)

Magdzia - co u Ciebie? Puścili Cię do domu czy do innego szpitala poszłaś?

Elaria - ja to szczupła, ale nasłuchałam się, że w pierwszej ciąży to żebym się nie zdziwiła jak poczuję ruchy gdzieś dopiero e 20tc, a u mnie był początek 17tc i pierwsze łaskotanie :D Uspokajają ruchy, co nie? :) Moja córka w 16tc miała wszystkich w poważaniu i dupsko nam wypięła, a za 3 tygodnie leżała rozkraczona :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Evita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczorajsza temperatura to nie był dołek implantacyjny - to był początek równi pochyłej. Dlaczego nie mogę mieć dzieci dziewczyny?

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • roma Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin no to teraz mogę śmiało gratulować :-)

Elaria, no to nieźle Cię wymęczyło.

Poczytałam wczoraj trochę o tym progesteronie i wyczytałam, że ważna jest proporcja progesteronu i estradiolu a nie same wartości. Jeśli ja mam progesteron w drugiej fazie wysoki - rzędu 40, to albo mam estradiol za niski do tego progesteronu i wtedy powinnam brać estrogeny a nie luteinę, albo jeśli jest za niski to muszę mieć nieźle wywindowany estradiol. No i pojechałam na badania. Zobaczymy co wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 07:23

Genshirin, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ