X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Koteczeczka wiem co czujesz...ja wrocilam.w pazdzierniku i czulam ten wzrok na sobie bo kazdy wiedzial co i jak ...teraz jestem znow na l4przez to ze moja praca jest szkodliwa dla kolejnej ciazy.
    Justa u mnie w pracy o całej sprawie wiedzą tylko 3 osoby - szefowa, dziewczyna która była szefową z która pracuje kilka lat i moja dobra znajoma z która znamy się kilka lat poza pracą, reszta dziewczyn wie że miałam problemy z jelitami co jest prawdą. Nie chciałam żeby wszyscy wiedzieli u mnie pracuje 25 osób z czego 24 kobiety chciałam uniknąć tych spojrzeń...

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Mam nadzieję że macie rację i że się tak uda bardzo bym chciała ale by mieli miny w pracy hihi jakbym im po Świętach ciążowe L4 zaniosła... marzenie..
    zobaczyć minę szefowej bezcenne...
    No ja mam właśnie taki plan :-D W święta działamy, 04.01 mam wizytę u lekarza, to już będzie 25 dc, wezmę skierowanie na betę, może od razu następnego dnia zrobię, potem powtórka i miejmy nadzieję w 2 tygodniu stycznia na L4 ;-)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyników dalej nie ma chyba ich dzisiaj nie dostane :( do dupy jestem wkurzona. Za to pojawiła się możliwość pójścia do mojej gin jutro. Już sama nie wiem co zrobić :'(

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do gina, pogadaj, może akurat do tego czasu przyjdą wyniki bety. A nawet jeśli nie, to zawsze lekarz Cię zbada, sprawdzi, czy wszystko ok i uspokoi trochę. Nie zamartwiaj się Kochana!

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Idź do gina, pogadaj, może akurat do tego czasu przyjdą wyniki bety. A nawet jeśli nie, to zawsze lekarz Cię zbada, sprawdzi, czy wszystko ok i uspokoi trochę. Nie zamartwiaj się Kochana!

W sumie to się nie zamartwiam tylko jestem wściekła, wyniki miały być po 21. Myślałam że max 21:30 dostane wyniki :(

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... nie można na nich liczyć. Może rano będziesz miała miłą niespodziankę? ;-) Nie złość się za mocno na nich, szkoda Twojego zdrowia i stresu u Maleństwa.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Ehh... nie można na nich liczyć. Może rano będziesz miała miłą niespodziankę? ;-) Nie złość się za mocno na nich, szkoda Twojego zdrowia i stresu u Maleństwa.

Ehh ja już chyba tak mam. Najbardziej u ludzi wkurza mnie niesłowność:/

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje ojojania i to dużo

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Potrzebuje ojojania i to dużo
    Ojojojojojojojojojojojojojojojojojojojoj! :-)

PS. Mnie też jasna cholera bierze jak wyniki mają być a ich nie ma.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Ojojojojojojojojojojojojojojojojojojojoj! :-)

PS. Mnie też jasna cholera bierze jak wyniki mają być a ich nie ma.

Dziękuje od razu mi lepiej ;)

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Dziękuje od razu mi lepiej ;)
    Cieszę się, że mogłam pomóc ;-) Zmykam spać. Dobranoc! :-)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przeczytałam wszystko, co dziś napisałyście. Z najważniejszych informacji, to bardzo cieszę się, że DJ Jagienki tak pięknie rośnie :-)
    Annak też wreszcie spokój ma, bo Ava ją opukuje od środka.
    Jeszcze raz gratulacje dla świeżo zaciążonych.
    No i współczuję wszystkim, które jeszcze muszą trochę poczekać na dwie kreseczki.

Roma, no to cię lekarz skomplementował. Jesteś w czołóweczce... Niech Twoja historia potoczy się pomyślnie, żeby doktor mógł Cię opisywać, jako cud w medycynie :-)

Już zazdroszczę Wam kolejnego spotkania. Mam do Łodzi 400 km, więc znów mnie ominie, chyba, że wyślecie po mnie helikopter :-)

Ja właściwie dochodzę już do siebie. Zaczęło mnie brać w środę tydzień temu, kolejne 4 dni przewalałam się z łóżka na kanapę i z powrotem. Dziś już prawie kataru nie ma, kaszel został. Nawet śmignęłam do miasta załatwić sprawę urzędową.
    A teraz dłubię w decoupage, bo w szkole jest kiermasz i obiecałam córce, że coś przygotuję na stoisko jej klasy.
    Wierzyć mi się nie chce, że za dwa tygodnie już będzie PO świętach. A ja jeszcze żadnych prezentów nie mam :/

Jutro mam wizytę u diabetologa, a za tydzień u swego gina i dzień potem usg "połówkowe" w tym samym gabinecie, co usg "genetyczne".
    Trochę czuję ruchy, ale nie jakieś oczywiste kopniaki. I tak mnie dziwi, że tak szybko, bo zaczęło się 2 tygodnie temu, a myślałam i czytałam, że grubsze mamy czują później. Może czuję wcześniej, bo już to przerabiałam.
    Mam nadzieję, że wszystko tam u lokatora w porządku. Fajnie byłoby poznać płeć.

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, poskarżyłam się i przyszły :D nie powiem uważam, że przegięli z czasem, ale są.

240,9 mlU/ml

M@linka, Mamaokruszka, sylvuś, Elaria, roma, Pysia87, Jacqueline, Niebieskaa, Evita, Asia87, Elmo13, Bianka4, kiti, promyczek 39, Natikka123, Gaduaaa, sy__la, Dooti, MonaLiza lubią tę wiadomość

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma gratuluje bety :)

M@linka trzymam &&& za spokojny czas do rozwiązania ;)

AnnaK oby wszystko było po twojej myśli

A co z Magdą wyszła ze szpitala czy go zmieniła?

Dobranoc :)

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin, gratuluję!

Genshirin lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Mam wyniki, poskarżyłam się i przyszły :D nie powiem uważam, że przegięli z czasem, ale są.

240,9 mlU/ml
    No to pojechalas :-) cudne wiesci na dobranoc <3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria dosc chorowania,za prezentami czas wyruszyc,potem nerwówka na ostatnią chwile.Moze kiedys sie zdziwisz,dziewczyny zapuszczą sie w Polske i dotrą do ciebie :-) ja chętnie bym zajrzała

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin - super beta :D

Annak - fajnie, że Ava już codziennie dokazuje :) :) Już niedługo 100-dniówka, a potem zleci nim się obejrzysz ;)

Magdzia - co u Ciebie? Puścili Cię do domu czy do innego szpitala poszłaś?

Elaria - ja to szczupła, ale nasłuchałam się, że w pierwszej ciąży to żebym się nie zdziwiła jak poczuję ruchy gdzieś dopiero e 20tc, a u mnie był początek 17tc i pierwsze łaskotanie :D Uspokajają ruchy, co nie? :) Moja córka w 16tc miała wszystkich w poważaniu i dupsko nam wypięła, a za 3 tygodnie leżała rozkraczona :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Evita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczorajsza temperatura to nie był dołek implantacyjny - to był początek równi pochyłej. Dlaczego nie mogę mieć dzieci dziewczyny?

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • roma Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin no to teraz mogę śmiało gratulować :-)

Elaria, no to nieźle Cię wymęczyło.

Poczytałam wczoraj trochę o tym progesteronie i wyczytałam, że ważna jest proporcja progesteronu i estradiolu a nie same wartości. Jeśli ja mam progesteron w drugiej fazie wysoki - rzędu 40, to albo mam estradiol za niski do tego progesteronu i wtedy powinnam brać estrogeny a nie luteinę, albo jeśli jest za niski to muszę mieć nieźle wywindowany estradiol. No i pojechałam na badania. Zobaczymy co wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 07:23

Genshirin, Alisa lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ