X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziewczyny przytulcie mnie jutro wracam do pracy po 7 tyg przerwy i strasznie mi się nie chce! No i jak pomyślę że mam jechać i wracać po ciemku autem to mnie telepie.
    Najgorszy ten pierwszy dzien potem juz zleci....niedlugo bedą dwie kreseczki i juz ciązowe L4 bedzie :-) ja to jak prorok he he

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanna kariotypy to powiedza o translokacji chromisomow a z tym podobienstwem to o ile orientuje sie to immunologia i tu szczepienia robi sie...moge mylic sie,dlatego dziwne ze invitro pomoglo bo to dalej nie rozwiazuje problemu.Roma kurcze to moze byc niedomoga...a ja popytam mojego ginekologa za tydzien mam wizyte...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 19:55

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Haana Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Hanna kariotypy to powiedza o translokacji chromisomow a z tym podobienstwem to o ile orientuje sie to immunologia i tu szczepienia robi sie...moge mylic sie,dlatego dziwne ze invitro pomoglo bo to dalej nie rozwiazuje problemu.Roma kurcze to moze byc niedomoga...a ja popytam mojego ginekologa za tydzien mam wizyte...
    Tej babce chyba chodziło o genetykę, mówiła o klinice invicta. I tam jest badanie fragmentacji dna plemników. Może na podstawie tego wywnioskowali, że są wadliwe plemniki i wybrali tego zdrowego.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziewczyny przytulcie mnie jutro wracam do pracy po 7 tyg przerwy i strasznie mi się nie chce! No i jak pomyślę że mam jechać i wracać po ciemku autem to mnie telepie.
    Ojojam i tulę Kochana. Z pozytywów, do Świąt już niedaleko. W Święta zmajstrujecie sobie bobo, po świętach na ciążowe L4 i gra gitara ;-)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczeczka wiem co czujesz...ja wrocilam.w pazdzierniku i czulam ten wzrok na sobie bo kazdy wiedzial co i jak ...teraz jestem znow na l4przez to ze moja praca jest szkodliwa dla kolejnej ciazy.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś ciesze sie ze to masz juz za sobą,mam nadzieje ze teraz to juz tylko bedzie lepiej,poza tym jestes jedną z nas wiec to spotksnie dotyczy i ciebie,im nas wiecej tym lepiej

sylvuś lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Tej babce chyba chodziło o genetykę, mówiła o klinice invicta. I tam jest badanie fragmentacji dna plemników. Może na podstawie tego wywnioskowali, że są wadliwe plemniki i wybrali tego zdrowego.
    Fragmentacje robią w kazdej klinice,to obowiązkowe badania do IVF

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Annak przewertowalam kilka stron pare razy bo muslalam ze pominęlam wiadomosci z wizyty ale okazuje sie zecty nam ani slowa,toź to się nie godzi kolezanko.Co tam u Aurory,ciotki pytają?

Dziękuję za pamięć, Jagusiu.
    Tak się dziś zaaferowałam tymi naszymi rozmowami o muzyce i Twoimi wieściami o DJ (jak ładnie jedno z drugim się łączy ;-)), że zapomniałam o własnej wizycie :-) To znaczy - zapomniałam Wam o niej napisać, a nie zapomniałam pójść.

U mojej Avy (ex. Aurory) wszystko dobrze. Wyniki badań prawidłowe. Szyjka dzisiaj nagle miała ponad 4 cm, podczas gdy 3 tygodnie temu teoretycznie 3,4 cm (pomiary u innych lekarzy). Także luksik. Teraz jak już czuję codziennie ruchy, to te wizyty są dla mnie mniejszym przeżyciem. Dostaję bezpośrednie sygnały od dziecka i to jest dla mnie najważniejsze.
    Avka na razie ma chyba świat zewnętrzny w głębokim poważaniu., bo jest wypięta dupką w stronę tej drogi, którą teoretycznie za niecałe 4 miesiące powinna wyjść na ten świat. No i dobrze. Niech tam siedzi schowana do wiosny.

Co?!?!
    To już mniej niż 4 miesiące zostało?!?!
    :-O

M@linka, roma, sylvuś, Evita, promyczek 39, Jacqueline, kiti, Elaria, Elmo13, sy__la lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Annak czas leci jak opętany :) ten ciążowy zwłaszcza. My jeszcze z 8 tyg i powitamy długo oczekiwanego Dominiczka <3

Ikarzyca, annak, Niebieskaa, sylvuś, Evita, promyczek 39, kiti, Elmo13, sy__la lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziękuję za pamięć, Jagusiu.
    Tak się dziś zaaferowałam tymi naszymi rozmowami o muzyce i Twoimi wieściami o DJ (jak ładnie jedno z drugim się łączy ;-)), że zapomniałam o własnej wizycie :-) To znaczy - zapomniałam Wam o niej napisać, a nie zapomniałam pójść.

U mojej Avy (ex. Aurory) wszystko dobrze. Wyniki badań prawidłowe. Szyjka dzisiaj nagle miała ponad 4 cm, podczas gdy 3 tygodnie temu teoretycznie 3,4 cm (pomiary u innych lekarzy). Także luksik. Teraz jak już czuję codziennie ruchy, to te wizyty są dla mnie mniejszym przeżyciem. Dostaję bezpośrednie sygnały od dziecka i to jest dla mnie najważniejsze.
    Avka na razie ma chyba świat zewnętrzny w głębokim poważaniu., bo jest wypięta dupką w stronę tej drogi, którą teoretycznie za niecałe 4 miesiące powinna wyjść na ten świat. No i dobrze. Niech tam siedzi schowana do wiosny.

Co?!?!
    To już mniej niż 4 miesiące zostało?!?!
    :-O

Jeju ale super to raptem 120 dni!!!!!

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Tak Annak czas leci jak opętany :) ten ciążowy zwłaszcza. My jeszcze z 8 tyg i powitamy długo oczekiwanego Dominiczka <3

Uwielbiam !! Malinko to juz tuz tuz :)

M@linka lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

M@linko,
    Właśnie mi z głowy wyskoczyłaś.
    Dosłownie w tej chwili miałam napisać, że mam niedosyt wiadomości od Ciebie, Arlety i Alisy (Elaria usprawiedliwiona chorobą). A Ty akurat się odezwałaś.

Co słychać poza fantastyczną wiadomością, że Dominiś już tak blisko spotkania z Wami? :-)

Arleta i Aliska,
    Dajcie znać...

Magdzia,
    Czekamy na wiadomości.
    Wyszłaś ze szpitala? Wszystko dobrze?

Laila,
    Zaglądasz jeszcze?
    Mnie się wydaje, że Laila się już całkiem odmeldowała... :-/

Kamma,
    Ja Ci jeszcze bety nie gratulowałam!
    No więc czynię to niniejszym! Piękny wynik :-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammamarra <3

Anneczko u mnie nudy ciążowe (z czego bardzo się cieszę) - każdej kobiecie po stresach pierwszego i częściowo drugiego trymestru życzę takiej ciąży :) Pamiętam jak szykowałam się na ewentualny pogrzeb Dominiczka w pierwszym trymestrze - do dziś serce mi się kraje gdy sobie to przypominam.

Ale żyjemy dzieki Bogu i podczytuję co słychać u Was i cały czas trzymam kciuki za nowe zaciążenia <3
    Mój sen się spełnia i mam nadzieję, że dobrze się skończy- czego i Wam życzę Dziewczyny <3 kazda z nas zasługuje na to szczęście!!!

promyczek 39, Elaria, Niebieskaa, annak, sy__la lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Czy nie będziemy miały nic przeciwko?!
    Sylvuuuśś!! No nawet nie żartuj! Masz być i innej opcji nie ma! Teraz to ja już Ci tym bardziej nie odpuszczę ;-)

Trzymam bardzo, bardzo mocno kciuki za szczepienia. Daj znać po wszystkim. Jestem myślami z Tobą.
    Też tak czuję :)naprawde,od początku!
    Bardzo się cieszę że Avka<3 w mamusinym ciepełku rośnie tak pięknie.

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    M@linko,
    Właśnie mi z głowy wyskoczyłaś.
    Dosłownie w tej chwili miałam napisać, że mam niedosyt wiadomości od Ciebie, Arlety i Alisy (Elaria usprawiedliwiona chorobą). A Ty akurat się odezwałaś.

Co słychać poza fantastyczną wiadomością, że Dominiś już tak blisko spotkania z Wami? :-)

Arleta i Aliska,
    Dajcie znać...

Magdzia,
    Czekamy na wiadomości.
    Wyszłaś ze szpitala? Wszystko dobrze?

Laila,
    Zaglądasz jeszcze?
    Mnie się wydaje, że Laila się już całkiem odmeldowała... :-/

Kamma,
    Ja Ci jeszcze bety nie gratulowałam!
    No więc czynię to niniejszym! Piękny wynik :-)

Dziękuję pięknie

Teraz niech brzeszczot lub siekierka rosna ! Moj maz tak nazwał. Mowi ze charakter po Nas to ista teksanska masakra będzie ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 21:50

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nafzieje ze Laila nad podczytuje czasem,ze wróci..

Annak mnie juz sie smutno robi na samą mysl ze cie tu nie bedzie na codzien,tak samo M@linka choc ty juz tak z dystansem na wątku ale ciesze sie póki moge waszym towarzystwem,dobrym duchem.M@linka chyba sie tak wyciszyła...ale to dobrze,bo znaczy ze u jej synka wszystko dobrze.

Ciekawe co slychac tez u naszych mlodych mamusiek,Martynka sie ostatnio odzywala ale reszta mam nadzieje ze czasem nas podczytuje bo przeciez ciągle są dobrym duchem tego wątku,pamietamy <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania podoba mi sie ten spokój u Ciebie :** i to ze Ava Cie codziennie smyra ♥
    Malinka 8 tygodni:) to juz za chwilkę:*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Najgorszy ten pierwszy dzien potem juz zleci....niedlugo bedą dwie kreseczki i juz ciązowe L4 bedzie :-) ja to jak prorok he he
    Amen :)

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Ojojam i tulę Kochana. Z pozytywów, do Świąt już niedaleko. W Święta zmajstrujecie sobie bobo, po świętach na ciążowe L4 i gra gitara ;-)
    Mam nadzieję że macie rację i że się tak uda bardzo bym chciała ale by mieli miny w pracy hihi jakbym im po Świętach ciążowe L4 zaniosła... marzenie..
    zobaczyć minę szefowej bezcenne...

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ