X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fufka :-( też Cię znam z Kwietniowek, bardzo mocno Ci kibicowałam aby Twój synek został z Tobą, niestety... :-( kolejny raz przeżywasz ogromną tragedię.. to jest takie niesprawiedliwe! Nic nie jest w stanie sprawić abyś poczuła się lepiej, żałobę musisz przejść, dać sobie czas na płacz, żal i rozgoryczenie, masz do tego prawo, a tutaj na wątku może będzie odrobinę łatwiej :-)

Pewnie jeszcze zbyt wcześnie na diagnozę, ale nie wiem czy czytałaś mój post na kwietniowkach.. pisałam o budowie macicy, czy robiłaś kiedykolwiek badanie macicy? Tak sobie pomyślałam, że skoro tracisz dzieciaczki w podobnym czasie to czy nie ma jakiejś przegrody, która uniemożliwia dalszy rozwój Maluszkowi po osiągnięciu pewnych rozmiarów?! A ze zmianą lekarza to dobra decyzja! Tule Cię mocno i wspieram w myslach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 09:15

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was nowe dziewczyny i naprawdę jest to strasznie smutne że ciągle ktoś nowy tu dołącza chodzi oczywiście o okoliczności... bardzo mi przykro z powodu waszych strat. To jednak dobre miejsce dużo pomaga zmierzyć się ze smutkiem...

Jaqline trzymam kciuki aby Ci się udało zrobilabys mężowi niezly prezent na dzieciątko ;)

Ja dzisiaj mam badanie polowkowe i trochę się stresuje mam nadzieję ze wszystko okarze się w porządku a moja córeczka nadal jest dziewczynka ;)
    Odezwę się po wizycie i życzę wszystkim miłego dnia ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo - trzymam kciuki <3

Elmo13 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.

Witam nowe dziewczyny, szkoda, że w tak przykrych okolicznościach. Mam nadzieję, że tu uda wam się odnaleźć to czego w danej chwili potrzebujecie

Jacqu trzymam &&&& za pozytywny test i/lub betę

Elmo trzymam &&& za wizytę,żeby wszystko było ok :)

Elmo13 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka witaj,tulę Cię mocno:* Zostań z nami :*
    Jacq trzymam kciuki za pozytywa :)
    Elmo czekam na dobre wiesci z wizyty:*

Elmo13 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Witaj Fufka :-( też Cię znam z Kwietniowek, bardzo mocno Ci kibicowałam aby Twój synek został z Tobą, niestety... :-( kolejny raz przeżywasz ogromną tragedię.. to jest takie niesprawiedliwe! Nic nie jest w stanie sprawić abyś poczuła się lepiej, żałobę musisz przejść, dać sobie czas na płacz, żal i rozgoryczenie, masz do tego prawo, a tutaj na wątku może będzie odrobinę łatwiej :-)

Pewnie jeszcze zbyt wcześnie na diagnozę, ale nie wiem czy czytałaś mój post na kwietniowkach.. pisałam o budowie macicy, czy robiłaś kiedykolwiek badanie macicy? Tak sobie pomyślałam, że skoro tracisz dzieciaczki w podobnym czasie to czy nie ma jakiejś przegrody, która uniemożliwia dalszy rozwój Maluszkowi po osiągnięciu pewnych rozmiarów?! A ze zmianą lekarza to dobra decyzja! Tule Cię mocno i wspieram w myslach.
    Nigdy nie miałam zdiagnozowanej nieprawidłowości w macicy ale też nigdy nie miałam szczegółowych badań pod rym względem zwykle usg i kontrola ginekologiczna. Na pewno mam niewydolność szyjki macicy bo to kilku lekarzy w szpitalu zdiagnozowało. Nie wiemy dlaczego u mnie zawsze w ciąży jestem podwyższone crp i tego tez będziemy szukać możliwe, że przez moją tarczyce po nowym roku idę do endokrynologa który jest profesorem i jest świetnym fachowcem w swojej dziedzinie mam.nadzieję, że mi pomoże

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Zirael Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq <3 trzymam kciuki.

Elmo za Ciebie tez, niech wizyta bedzie owocna :)

Fufka przykro, ze zawiodl Cie lekarz :( mam nadzieje, ze z nowym i diagnoza i bedzie wszystko dobrze :)

ja sie martwie tym pierwszym okresem po zabiegu. Było plamienie dzień przed, trwa teraz 3 dzień i chyba to już będzie koniec i był mega skąpy. Wiecie jestem przyzwyczajona do tygodniowego krwawienia gdzie 3 dni to spore krwawienie.
    Chociaz po podaniu tabletek gdy sie zaczelo bardzo mocno krwawilam, w sumie az tak ze zemdlalam na chwile przed lyzeczkowaniem.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka a jakieś wymazy miałaś? Może to jakieś ukryte stany zapalne/infekcje?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Anulka0310 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Jestem tu nowa, chociaż temat poronień nie jest mi obcy!! Niestety. Jestem po 4 poronieniach. 2 pierwsze poronienia przeszłam w 2008 r. W 2009 udało mi się szczęśliwie urodzić moją córeczkę. Rok temu znowu zapragnęłam zostać mamą i dać rodzeństwo. Niestety w sierpniu znowu poronienie w 9 tygodniu. Poradziłam i tym razem. Z kolejną ciążą nie czekałam długo. Już w pażdzierniku byłam w ciąży. Rozwijało się wszystko prawidłowo. Pięknie bijące serce, prawidłowy wymiar CRL. wszystko ok. Zaczęłam 13 tydzień. Badania prenatalne, i na usg brak akcji serca !!!!! Boże znowu !!! szok. Nie mam siły już płakać. 15 grudnia łyżeczkowanie. Co mnie trzyma? córka, mąż i myśl, że nie poddam się!!! Pragnę być w ciąży, pragnę czuć ruchy. Czekam do marca i zaczynam od nowa. Mam nadzieję, że nowy rok przyniesie i mi i Wam same dobre nowiny !!!

córcia 2009
    4 poronienia :(, mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
    Synuś 04.2019
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka witaj i się rozgość bardzo mi przykro z powodu twoich strat. Będziemy ci pomagać i wspierać jak umiemy.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Cały czas podglądam jak tylko mogę ale nie mam nawet kiedy napisać. U mnie nic nowego. Dopiero w środę rano lecę do doktorka podejrzeć czy jakieś jajka zamierzają rosnąć a w tym cyklu jak już coś się wykluje to pregnyl.
    Jaq zabawne z tymi testami ciekawe co pokażą kolejne...czekam na wieści.
    Witam też nowe dziewczyny na naszym forum. Potwierdzam że można znaleźć tu wiele słów wsparcia ale i pozytywnych zakończeń naszych historii z poronieniami.
    Ja będę mieć 1 od 3 lat święta bez przeżywania strat a do tego 30 urodziny. Mam nadzieję że chociaż te święta będą udane i będę sprzyjać naszym planom płodzenia dziecia. Statystycznie biorąc szczyt wypada właśnie na święta :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu &&&&&& za testowanie :)

Elmo, czekamy na dobre wiadomości po wizycie.

Zirael, pierwsza miesiączka po zabiegu może być inna niż wszystkie do tej pory. Lekarz na wizycie kontrolnej na pewno rozwieje Twoje wątpliwości.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo powodzenia ;* napewbo jest wszystko elegancko;*

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napisałam do swoich lekarzy, bo od rana czuję lekki i ciągły ból miesiączkowy w dole brzucha i krzyż też czuję. Jeszcze tak nie miałam w tej ciąży wiec trochę martwię się. Czekam co mi napiszą. Póki co obserwuje się i leżę. Łykam magnez 3x1. Zastanawiam się nad nospa ale najpierw skonsultuję..

Idę zaraz do diabetologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:41

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo, Jacqueline Kochane z całego , serca trzymam kciuki kochane :*:*:*:*.

M@linko może trzabyło zadzwonić i sie zapytać , jejciu już u was kochana prawie 32 tc !! już nie mogę doczekać się tego 37/38 tc , ciąża donoszona i mogę rodzić :-D .

I ja też przywitam , i tulę do serca wszystkie te mamusie , które straciły maleństwa kochane nie powinno tak być a jednak .

Wiecie kochane że jeszcze nie całe 3 dni i Święta nie wierzę , że ten czas tak szybko mija jak nie wiem w Czwartek bierzemy się za robotę czyli lepienie pierogów , uszek , barszcz czerwony itp itd na stoimy się przy tych garach B-) na drugi dzień świąt wybieramy się do mojej babci i siostry wcześniej pojedziemy na cmentarz chce się pomodlić za duszę wujka , mamusi i innych najbliższych . Ania jak się kręci , wczoraj to strasznie się wypinała , maleństwo kochane :*:*:*:*:* . Mnie od trzech dni kość ogonowa boli , ani wstać ani usiąść B-) , na szczęście już powoli przechodzi bo tak to żyć się nie da .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 11:28

M@linka lubi tę wiadomość

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny - Futka, Anulka - obecność tutaj i życzliwość dziewcząt naprawdę pomaga

Anulka ja zabieg miałam 12 grudnia i też w planach odczekanie 2-3 cykli a na przełomie lutego i marca starania, więc może będziemy sobie wzajemnie kibicować :)

gdy byłam w szpitalu poznałam dziewczynę, która właśnie straciła 6 ciążę :( - dwie z nich we wczesnych tygodniach (8-9), jedno puste jajo płodowe i aż trzy z powodu całkowitej niewydolności szyjki, w tej ciąży miała szew zakładany, który i tak nie wytrzymał, teraz lekarz będzie zaszywał jej szyjkę od wewnątrz, co podobno jest zabiegiem który z pewnością pomoże jej donosić ciążę

a dziś plamienie krwią wróciło, już myślałam że po wczorajszym dniu będę mogła spokojnie czekać na okres, a tak się denerwuję czy to normalne by tyle czasu plamić

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo - trzymam kciuki za dobre wieści na wizycie :)

Jacqulin - trzymam kciuki byś dostała świąteczny prezent w postaci dwóch kreseczek na teście :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anulko, rozgość się u nas. Postaramy się Ciebie wesprzeć na ile damy radę. Powiedz czy robiłaś jakieś badania? Bo jednak cztery straty to zbyt dużo aby mógł to być przypadek :(

M@linko &&&&, żeby wszystko było ok.

M@linka lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, bardzo mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało. To tak cholernie niesprawiedliwe... Życzę Ci dużo siły.

Anulka0310, współczuję Ci kochana. Mamy podobną historię... Czy robiłaś dotychczas jakieś badania?

Zachęcam Was dziewczyny do pozostania z nami. Często zdarza się tak, że pojawi się tu ktoś, napisze kilka słów i znika. A to miejsce na prawdę pomaga. To wyjątkowa więź - nikt nie wiem o mnie tyle, co dziewczyny tutaj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 11:31

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam odpowiedź - wzięłam nospe i luteine dopochwowo i mam obserwować. Jak nie przeszłoby do popołudnia to trzeba bedzie podjechać do szpitala na sprawdzenie.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 1590 1591 1592 1593 1594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ