Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Koteczka82 wrote:Dzięki Czarnulka ja raczej nie mam mutacji chociaż nie robiłam badań. Nigdy nie miałam problemów z przyswajaniem kwasu foliowego a robiłam często badania krwi bo zdarzała mi się anemia i sprawdzałam z niedoboru jakiego składnika i wyszło ze z niedoboru witamin b.
Ja biorę kwas foliowy od października od tamtej nieudanej ciąży.Więc już ponad 3 miesiące bez przerwy. W tej nie udanej ciąży nie brałam kwasu bo nie liczyłam na to że w ogóle będę w ciąży i może to też miało wpływ.
aha rozumiem, ja dopiero teraz zrobiłam badania , wcześniej nie wiedziałam że nie przyswajam nawet nie było żadnych objawów , brałam przed ciąża 3 miesiące kwas foliowy ale bez sensu bo i tak prawie się nie przyswoił a jak już to jego mała część . ale teraz już wiem i już zaczęłam suplementować .27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Gaduaaa wrote:no to właśnie femibion ma taki skład po 0.4 każdego..
no właśnie, ja teraz mam brać omega med optima start różni się tym że tu jest witamina D w dawce 2000 j.m + dha 250mg , w femibionie tego nie ma ale są witaminy z grypy b między innymi b12+b6 no a ja muszę brać metylowane bb6+b12 więc mi odpowiada bardziej omega medWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 18:02
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Tak tylko wdepne bo mam wielkie sprzątanie i brak czasu na neta.Prosze sie nie martwic,poprostu wykorzystuje energie ktora nagle sie we mnie obudzila i ogarniam dom bo nie wiem kiedy znow dostane povera.Tak wiec nie martwic sie moją nieobecnoscią...ja juz sie martwie bo mam tu zaleglosci..
promyczek 39, czarnulka24, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
A to moje pierwsze zakupy,za dobre wyniki z nift dla DJ
czarnulka24, promyczek 39, Gaduaaa, Jacqueline, sy__la, Niebieskaa, Ikarzyca, Alisa, Genshirin, roma, Mamaokruszka, kiti, Natikka123, Koteczka82, Elaria, Magdzia88, Dorola31, MonaLiza, Evita, Aga22, Monika1357 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Koteczka82 wrote:Dzięki Czarnulka ja raczej nie mam mutacji chociaż nie robiłam badań. Nigdy nie miałam problemów z przyswajaniem kwasu foliowego a robiłam często badania krwi bo zdarzała mi się anemia i sprawdzałam z niedoboru jakiego składnika i wyszło ze z niedoboru witamin b.
Ja biorę kwas foliowy od października od tamtej nieudanej ciąży.Więc już ponad 3 miesiące bez przerwy. W tej nie udanej ciąży nie brałam kwasu bo nie liczyłam na to że w ogóle będę w ciąży i może to też miało wpływ.czarnulka24 lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Jagna 75 wrote:Tak tylko wdepne bo mam wielkie sprzątanie i brak czasu na neta.Prosze sie nie martwic,poprostu wykorzystuje energie ktora nagle sie we mnie obudzila i ogarniam dom bo nie wiem kiedy znow dostane povera.Tak wiec nie martwic sie moją nieobecnoscią...ja juz sie martwie bo mam tu zaleglosci..
dobrze kochana , tylko uważaj żeby się nie zginać za bardzo i nie przemęczać27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Elaria, Mamaokruszka, Niebieskaa, czarnulka24, Magdzia88, Dorola31 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Justa87 wrote:Koteczku to ten Mthfr to brak w organizmie witamin z gr b a kwas foliowy to b9
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 19:30
czarnulka24 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
A ja ogłaszam, że szanowna franca @ w końcu do mnie zawitała po 2 tygodniach plamień. Miałam dzisiaj rezonans przysadki mózgowej, ale oczywiście nic się nie dowiedziałam bo Pani powiedziała że nie może nic powiedzieć i trzeba czekać na opis. A opis w piątek. Wyniki cytologii też. Ot, taka kumulacja25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Z dobrych wieści u mnie to to, ze wczoraj odebrałam cytologię, grupa II (po ciąży zawsze taką miałam już), czyściutka
Okres byl troche słabszy niż normalny mam, ale z klasycznymi plamieniami na koniec jak na mnie, wiec w miare normalnieKoteczka82, Mamaokruszka, Gaduaaa lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Roma tylko u mnie do pozbycia się anemii wystarczało podanie wit b complex w której nie ma form metylowanych i jest bardzo niewiele kwasu foliowego więc mam nadzieję że nie mam tej mutacji. W ciąży z synkiem też nie było żadnego problemu więc nie będę się na razie przejmować.
Ogólnie czuję się dobrze, nadal nie mam specjalnie objawów, tylko brzuszek mi wystaje co raz mocniej i przytyłam już ponad kilogram
Jagna zestaw dla DJ super
Justa serduszko twojej Kruszynki na pewno będzie biło co raz szybciej.
Bądź dobrej myśli jeśli doktor nie miał zastrzeżeń to znaczy że jest ok. Trzymam kciuki żeby na następnym usg było wszystko pięknie!!
Oczywiście 4.02 jestem na spotkaniuMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Jaqu cieszę się że w wynikach wszystko ok
Roma dobrze że wreszcie przyszła. Czekam z Tobą na wyniki!!!!Jacqueline lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
dziewczyny które biorą letrox 50 czy zauważyłyście przyrost masy ciała ? ja obecnie biorę około dwóch tygodni i przytyłam .zastanawiam się czy od tabletek czy od czego ..
Nawet w ciąży przytyłam do 8 tyg tylko kilo z 54 do 55 . a teraz już mam 56,5 .. to w sumie 1,5 kg ale od czegoś musi to być .. nie sądzę żeby to od jedzenia bo odżywiam się jak zawsze .. jak tak dalej będzie to masakra ;/27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Witam wieczornie, tym razem z fotela
Monika ja jestem za tym, żeby nie mówić. Niestety jestem doskonałym przykładem, że szef to szef a nie przyjaciel i choćby był najlepszy, trzeba go właśnie tak traktować. Życie prywatne powinno być tylko Twoje, szefowi nic do tego.
Właśnie mi testy wychodziły takie „prawie” pozytywne, ciut tylko jaśniejsze niż kontrolna. Ale wychodziły. Sama nie wiem co myśleć. Nic to, za kilka (naście) dni się okaże czy coś było czy nie.
Ikarku trzymam z całej siły kciuki, żeby nowy cykl przyszedł jak najszybciej i żeby był bardzo owocny
Arletko przykro mi, że takie smutki Cię dopadłyI współczuję przejść z tymi szczepieniami, nie wiem czy ja dałabym radę. A próbowałaś jakichś naturalnych metod na poprawę endo? Czy nie działają takie rzeczy u Ciebie?
Elaria dziękuję za informację Ja właśnie też jak tylko widzę jakiekolwiek oznaki płodności to mojego M dopadam.
MonaLiza to masz wręcz piękną witaminę D! Nawet jakby było więcej to i tak byłoby super. Mi kiedyś gin powiedział, że musiałabym brać 5x5000j.m. na dobę przez jakieś 2-3 miesiące, żeby doprowadzić do przedawkowania. Więc wygląda na to, że wcale nie tak łatwo przedobrzyć z tą witaminą. Kwestią dyskusyjną jest też to ile się weźmie a ile się wchłonie.
Aniu skoro taka duża Avutka jest z takiej bladej kreski to nie mam co się martwić
Syla dużo zdrówka dla męża! Współczuję ogromnie, bo bóle kręgosłupa to straszne paskudztwo. Mam nadzieję, że najgorsze szybko minie a rehabilitacja pomoże i nie pozwoli paskudzie wrócić.
[/b] Haana [/b] z tym selenem to mnie zaciekawiłaś. Muszę sobie poczytać trochę więcej na ten temat. Też mi się wydaje, że blokada zaciążenia może być w głowie. I szczerze powiem, że boję się, że właśnie tak się zablokowałam. Straszne mam ciśnienie na ciążę i nie umiem wyluzować.
A jak Twoja tarczyca? Jest ok? Czy wyrównujesz teraz?
Justa nie wkręcaj sobie żadnych takich! Z Twoim Dzidziolkiem wszystko jest ok! Zobaczysz! Lekarz powiedział, że jest ok to znaczy, że jest ok!
Niebieska czytam ten artykuł i włos mi się na głowie jeży! Masakra jakaś
Alisko uhuhu! Czyli kibicujemy, żeby jajca rosły dorodne i pękały jak trzeba!
Gadułko wszystko na pewno jest ok! Odpoczywaj tam przed podróżą
Promyczku, Elmo jeśli chcecie robić porównanie glukometru i badania z krwi w labie to lepiej weźcie glukometr do laboratorium.
Koteczko jaki zestaw! Ja bym dorzuciła więcej kwasu foliowego. Jak będzie za dużo to go i tak wysikasz. Wiesz, że ja przeokrutnie zazdroszczę wszystkim tym dziewczynom, które bez najmniejszych problemów zachodzą, przechodzą ciążę bez komplikacji i rodzą zdrowe dzieci? Tym, które nie mają świadomości zagrożenia, które czeka za każdym zakrętem. Ehh dobrze było być nieświadomą.
Czarnulko wiesz co będzie w kolejnej ciąży? DOBRZE BĘDZIE! Wiesz co Ci dolega, wiesz jak to leczyć. Wszystko będzie ok.
Ja po Letroxie chudnę. I przestałam tak puchnąć jak kiedyś. Może woda Ci się zatrzymała w organizmie? Ja w niektórych momentach cyklu tak mam.
Jagienko Ty tam nie szalej za mocno!Zestaw cudny
A ta mała muszka jest przesłodka
Jacqu a Ty znowu nas rozpieszczasz i wzbudzasz podziw swoim talentemZazdro!
Fajnie, że cytologia ok i okres wraca do normy. Sporo dobrych wiadomości. Może wkrótce usłyszymy jeszcze lepszą?
Romcia cieszę się, że @ przyszła. Witamy Cię w pierwszym dniu Twojej ciąży
Zaciskam kciuki za piątkowe wyniki!!!
A u mnie dupa. Dziś byłam u diabetologa, w związku z tym, że ostatnio wracają objawy niedocukrzenia dostałam glukometr i będę się badać. Codziennie na czczo + po minimum dwóch posiłkach.
Oczywiście jak ten debil, przerażona wizją wbijania sobie igły w palec, nie dopytałam, co dokładnie znaczy „po posiłku” i teraz nie wiem czy mam się kłuć po godzinie? Po dwóch? Drastyczne spadki glikemii miałam zawsze po dwóch godzinach. Ehhh… Chyba będę musiała jutro zadzwonić do przychodni i się dowiedzieć.
Elaria Ty kontrolujesz glikemię, powiedz, bardzo ciężko jest z tymi igłami? Czy do przeżycia?
Jedyny plus jest taki, że jak powiedziałam lekarce co dzieje się u mnie w pracy i jak wygląda moje regularne jedzenie (nie wygląda, bo mam tyle roboty, że nie mam kiedy jeść, więc jem na szybko, w biegu a i tak moja szefowa ma pretensje) to powiedziała, że w ciąży kategorycznie na zwolnienie i to od samego początku. Więc będę miała podkładkę od niej dla gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 21:51
czarnulka24, Koteczka82, Jacqueline, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:
Czarnulko wiesz co będzie w kolejnej ciąży? DOBRZE BĘDZIE! Wiesz co Ci dolega, wiesz jak to leczyć. Wszystko będzie ok.
Ja po Letroxie chudnę. I przestałam tak puchnąć jak kiedyś. Może woda Ci się zatrzymała w organizmie? Ja w niektórych momentach cyklu tak mam
No właśnie mi jest to podejrzane czemu przytyłam w sumie nie dużo ale jak bym miała tyć w takim tempie to masakra. .właśnie nieraz dziewczyny piszą że chudną po tym leku .. może u mnie jest na odwrót .. hmm może faktycznie to odłożona woda bo ostanio więcej przyjmuje płynów. .
No nic zobaczę za kolejny tydzień co się będzie działo
Mamaokruszka co tam u ciebie ?
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Dzięki Mamookruszka może w takim razie dorzucę kwas foliowy w wersji zmetylowanej? Jutro będę w aptece to zapytam. Cały czas zastanawiam się nad tym zwolnieniem umówiłam wizytę u lekarza na ostatni dzień zwolnienia i sama nie wiem. Jeśli wezmę dalej to będę musiała powiedzieć szefowej co i jak przez telefon i to już w poniedziałek czyli w 8 tygodniu ciąży trochę wcześnie Denerwuje się bo nie wiem jak zareaguje. Do tego będę musiała coś wymyślić żeby powiedzieć koleżankom z działu dlaczego znowu mnie nie ma. I jeszcze kombinować żeby nikt z rodzinki się nie dowiedział że jestem na zwolnieniu bo zaczną dopytywać albo coś wymyślić
ehhhh chciałabym żeby był już 12 tydzień i wszystko było ok.
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:dziewczyny które biorą letrox 50 czy zauważyłyście przyrost masy ciała ? ja obecnie biorę około dwóch tygodni i przytyłam .zastanawiam się czy od tabletek czy od czego ..
Nawet w ciąży przytyłam do 8 tyg tylko kilo z 54 do 55 . a teraz już mam 56,5 .. to w sumie 1,5 kg ale od czegoś musi to być .. nie sądzę żeby to od jedzenia bo odżywiam się jak zawsze .. jak tak dalej będzie to masakra ;/czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaokruszka wrote:Elaria Ty kontrolujesz glikemię, powiedz, bardzo ciężko jest z tymi igłami? Czy do przeżycia?
Jedyny plus jest taki, że jak powiedziałam lekarce co dzieje się u mnie w pracy i jak wygląda moje regularne jedzenie (nie wygląda, bo mam tyle roboty, że nie mam kiedy jeść, więc jem na szybko, w biegu a i tak moja szefowa ma pretensje) to powiedziała, że w ciąży kategorycznie na zwolnienie i to od samego początku. Więc będę miała podkładkę od niej dla gina.
Ja używam tzw. lancetu do nakłuwania palca, to tak strzela w palec cieniutką, króciutką igiełką, której nawet nie widać, bo naciągasz sprężynkę, przykładasz palec do dziurki na szczycie lancetu i wciskasz guziczek, ukłucie trwa ułamek sekundy i wypływa mała kropla krwi. Są palce, że praktycznie nie bolą, inne bolą trochę. Ale nie powinno być wielkiego bólu. Niby igłę trzeba po każdym użyciu wymieniać, ale nawet diab mówiła mi, że tego nie muszę robić. Wymieniam co ok 15 ukłuć, wówczas już czuć, że bardziej boli kłucie. Ważne, by mieć ręce świeżo umyte, bo jak jest na nich warstewka potu to wynik wychodzi inny. Ja muszę kontrolować po godzinie od posiłku (godzina od rozpoczęcia posiłku, a niektórzy lekarze zalecają godzinę od skończenia). Po dwóch nieraz sprawdzam, jeśli zdarzy mi się odstępstwo od diety.