Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja moje gratulacje
ciesze sie bardzo,zdrowej ciązy
Mamookruszka jesli bede to pewnie pociągiem łódz Widzew 11:20 tak jak Roma(pisze "jesli" bo cos czuje sie niepewnie z moim gardlem),ten bus nie ma dobrego połączenia z mojej strony,tylko pociag wchodzi w rachube tyle ze do Katowic musze sie dostac busem jeszcze.
Trzymam kciuki za sobotnie nowiny,zycze sobie tylko pozytywnych,oby i tobie sie udało.
Poza tym Sy_la czy ty masz miejsce w samochodzie...bo jak my sie potem z tego dworca zabierzemytrza by było przyczepke jaką..
Justa twój zarodek prawidłowo rosnie,patrzyłam na swoje fotki z usg to mniej wiecej podwaja wielkosc..ja w 6t4d miałam 5,66m a tydzien pózniej juz było 12,24mm.
Promyczku bardzo mi przykro..
Gaduaa ciesze sie ze wszystko jest ok,ciekawe czy u ciebie sprawdzi sie ta dziwna teoria
Jatoszka z pewnoscia blizej juz niz dalej..kazda z nas dobrze to pamieta i wie kiedy cykl za cyklem leciał i nic...ale pewnego dnia ta bajka sie zaczyna
Natika zurawinka,urosept,kiszonej kapusty i ogórków kiszonych...
Nadzieja rutinoscorbin to moja kolezanka brała od poczatku ciązy tak profilaktycznie jako zalecenie gin,miała dwa poronienia wczesniej wiec mysle ze bedzie troche działał równiez podobnie jak acard.Na gardlo brałam isla,troche pomogła rozpuscic wydzieline w gardle..mysle ze to wszystko co brałas nie wpłynie negatywnie na dziecko,jest chronione na tym etapie.
Dorola to juz nie jest pregnyl,za mocna krechanarazie ciiiii,czekam bete,a ja juz sie ciesze..
Jaq mam nadzieje ze za jakis czas do nas wrócisz,kazda z nas ma czasem czas ze musi od czegos odpocząc,oby to nie trwało za długo bo bedzie tu pusto bez ciebie i twoich malowideł..to ostatnie to moze pozostac jako postrach @,wygląda groznie.Moze i ty nas niebawem zaskoczysz,nagłym wejsciem z dwoma kreskami..niech zatem odpoczynek od forum przyniesie nam i tobie wyczekiwany obrazek
Ana to dobre wiesci,ciesze sie ze juz niebawem zaczniesz przygotowania do crio,niech zatem bedzie to juz ostatnie podejscie w pozytywnym tego słowa znaczeniu,oby sie udało.
MonaLiza nie masz sie co wstydzis swoich mysli,kazda z nas to miała ,ma..widok ciezarówki,malenkiego dziecka.U mnie to na szczescie szybko przeszlo,choc gwozdziem w tym wszystkim było to kiedy moja przyjaciółka dwa dni po moim poronieniu zadzwoniła ze jest w ciązy.Ani ona ani ja nie czułysmy sie dobrze w tej sytuacji,czesto o tym rozmawiałysmy,ona bała sie czesto ze mną rozmawiac,a ja starałam sie akceptowac jej ciaze mimo iz było mi ciezko bo jest mi bliską osobą.Nauczyłam sie cieszyc jej ciązą,przezywałam kiedy ciąza była zagrozona i kilka razy lądowała w szpitalu...nie chciałam dla niej tego co mnie spotkało.Mysle ze i ty znając te kolezanki,bo całkiem obce nie są,szybko zaakceptujesz te dzieciaczki,ze bedziesz z tego czerpac nadzieje dla siebie.Moze im szybko to przyszło,łatwiej dlatego jest nam przez to cięzej,ale pogodzenie sie z takimi sytuacjami daje duzy spokój.Nie wiem,moze tylko ja to tak odbierałam i usmiech miałam kiedy widziałam kobiete z brzuszkiem,ale wtedy uswiadamiałam sobie jak wazny jest mój cel i jak niewiele brakuje by to osiągnąc.Płakałam ze szczescia na widok testów dziewczyn na forum,to było mi takie bliskie,dawały i dają nadzieje...bo przeciez ja ciągle walcze,to nie konczy sie z chwilą dwóch kresek.
Teraz sobie uswiadomiłam ze mija dzis równy rok od straty mojego dzieciątka..i musze przyznac ze mimo iz boli to mniej to jednak jest to rana która nigdy sie nie zagoi.
Nerairach normalnie mozna sie starac przy lekach zbijających prolaktyne,nie wiadomo jak szybko zareagujesz na lek,byc moze kilka dni brania leku prolaktyna spadnie i ovu bedzie wczesniej,tyle ze leki trzeba brac i badac w trakcie te prolaktyne by ustawic dawke wrazie czego,a przy ciązy ewentualnie zmniejszyc dawke by potem całkiem odstawic lek.
Natika Ruda jakis czas temu pisała ze musi spauzowac,odpoczywa od forum od staran..a z Kammą nie wiem,niedawno sie odezwała a teraz nic.Nie miała byc z nami na spotkaniu?
M@linka pij pij pij,niech tych wód przybywa
Koteczka ale masz przeboje,dwa tygodnie po serduszku to juz mozna ciąze uznac za pewniak i wystawic zwolnienie ciązowe,u mnie na szczescie nie było problemu,szef chciał L4 to wyjasniłam lekarzowi ze musze miec i juz mimo iz nic mi nie dolegało.Dobrze ze kazała chociaz połozna podjechac i zmieni to zwolnienie,z pewnoscia to zalecenie tej gin,ale złosliwa musiała byc do konca dlatego sama nie dała znac.
Czarnulko ja moze nie komentuje za bardzo twoich wpisów ale nie moge sie doczekac twoich dwóch wypasionych II,wiem ze jeszcze chwilke to potrwa ale oby jak najkrócej.
a ja dzis odebrałam wyniki z moczu,raczej wszystko ok ale glukoza w moczu to mi pooooooleciała w góre,norma do 15 a ja mam 46.Musze powtórzyc wynik,niestety jutro wizyta i nie zdąze z wynikiem.Mam nadzieje ze drugi wynik bedzie inny...miesiac temu robiłam krzywą i nic nie wyszło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 16:53
M@linka, czarnulka24, ana167, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Nadzieja moje gratulacje
ciesze sie bardzo,zdrowej ciązy
Mamookruszka jesli bede to pewnie pociągiem łódz Widzew 11:20 tak jak Roma(pisze "jesli" bo cos czuje sie niepewnie z moim gardlem),ten bus nie ma dobrego połączenia z mojej strony,tylko pociag wchodzi w rachube tyle ze do Katowic musze sie dostac busem jeszcze.
Trzymam kciuki za sobotnie nowiny,zycze sobie tylko pozytywnych,oby i tobie sie udało.
Poza tym Sy_la czy ty masz miejsce w samochodzie...bo jak my sie potem z tego dworca zabierzemytrza by było przyczepke jaką..
Justa twój zarodek prawidłowo rosnie,patrzyłam na swoje fotki z usg to mniej wiecej podwaja wielkosc..ja w 6t4d miałam 5,66m a tydzien pózniej juz było 12,24mm.
Promyczku bardzo mi przykro..
Gaduaa ciesze sie ze wszystko jest ok,ciekawe czy u ciebie sprawdzi sie ta dziwna teoria
Jatoszka z pewnoscia blizej juz niz dalej..kazda z nas dobrze to pamieta i wie kiedy cykl za cyklem leciał i nic...ale pewnego dnia ta bajka sie zaczyna
Natika zurawinka,urosept,kiszonej kapusty i ogórków kiszonych...
Nadzieja rutinoscorbin to moja kolezanka brała od poczatku ciązy tak profilaktycznie jako zalecenie gin,miała dwa poronienia wczesniej wiec mysle ze bedzie troche działał równiez podobnie jak acard.Na gardlo brałam isla,troche pomogła rozpuscic wydzieline w gardle..mysle ze to wszystko co brałas nie wpłynie negatywnie na dziecko,jest chronione na tym etapie.
Dorola to juz nie jest pregnyl,za mocna krechanarazie ciiiii,czekam bete,a ja juz sie ciesze..
Jaq mam nadzieje ze za jakis czas do nas wrócisz,kazda z nas ma czasem czas ze musi od czegos odpocząc,oby to nie trwało za długo bo bedzie tu pusto bez ciebie i twoich malowideł..to ostatnie to moze pozostac jako postrach @,wygląda groznie.Moze i ty nas niebawem zaskoczysz,nagłym wejsciem z dwoma kreskami..niech zatem odpoczynek od forum przyniesie nam i tobie wyczekiwany obrazek
Ana to dobre wiesci,ciesze sie ze juz niebawem zaczniesz przygotowania do crio,niech zatem bedzie to juz ostatnie podejscie w pozytywnym tego słowa znaczeniu,oby sie udało.
MonaLiza nie masz sie co wstydzis swoich mysli,kazda z nas to miała ,ma..widok ciezarówki,malenkiego dziecka.U mnie to na szczescie szybko przeszlo,choc gwozdziem w tym wszystkim było to kiedy moja przyjaciółka dwa dni po moim poronieniu zadzwoniła ze jest w ciązy.Ani ona ani ja nie czułysmy sie dobrze w tej sytuacji,czesto o tym rozmawiałysmy,ona bała sie czesto ze mną rozmawiac,a ja starałam sie akceptowac jej ciaze mimo iz było mi ciezko bo jest mi bliską osobą.Nauczyłam sie cieszyc jej ciązą,przezywałam kiedy ciąza była zagrozona i kilka razy lądowała w szpitalu...nie chciałam dla niej tego co mnie spotkało.Mysle ze i ty znając te kolezanki,bo całkiem obce nie są,szybko zaakceptujesz te dzieciaczki,ze bedziesz z tego czerpac nadzieje dla siebie.Moze im szybko to przyszło,łatwiej dlatego jest nam przez to cięzej,ale pogodzenie sie z takimi sytuacjami daje duzy spokój.Nie wiem,moze tylko ja to tak odbierałam i usmiech miałam kiedy widziałam kobiete z brzuszkiem,ale wtedy uswiadamiałam sobie jak wazny jest mój cel i jak niewiele brakuje by to osiągnąc.Płakałam ze szczescia na widok testów dziewczyn na forum,to było mi takie bliskie,dawały i dają nadzieje...bo przeciez ja ciągle walcze,to nie konczy sie z chwilą dwóch kresek.
Teraz sobie uswiadomiłam ze mija dzis równy rok od straty mojego dzieciątka..i musze przyznac ze mimo iz boli to mniej to jednak jest to rana która nigdy sie nie zagoi.
Nerairach normalnie mozna sie starac przy lekach zbijających prolaktyne,nie wiadomo jak szybko zareagujesz na lek,byc moze kilka dni brania leku prolaktyna spadnie i ovu bedzie wczesniej,tyle ze leki trzeba brac i badac w trakcie te prolaktyne by ustawic dawke wrazie czego,a przy ciązy ewentualnie zmniejszyc dawke by potem całkiem odstawic lek.
Natika Ruda jakis czas temu pisała ze musi spauzowac,odpoczywa od forum od staran..a z Kammą nie wiem,niedawno sie odezwała a teraz nic.Nie miała byc z nami na spotkaniu?
M@linka pij pij pij,niech tych wód przybywa
Koteczka ale masz przeboje,dwa tygodnie po serduszku to juz mozna ciąze uznac za pewniak i wystawic zwolnienie ciązowe,u mnie na szczescie nie było problemu,szef chciał L4 to wyjasniłam lekarzowi ze musze miec i juz mimo iz nic mi nie dolegało.Dobrze ze kazała chociaz połozna podjechac i zmieni to zwolnienie,z pewnoscia to zalecenie tej gin,ale złosliwa musiała byc do konca dlatego sama nie dała znac.
Czarnulko ja moze nie komentuje za bardzo twoich wpisów ale nie moge sie doczekac twoich dwóch wypasionych II,wiem ze jeszcze chwilke to potrwa ale oby jak najkrócej.
a ja dzis odebrałam wyniki z moczu,raczej wszystko ok ale glukoza w moczu to mi pooooooleciała w góre,norma do 15 a ja mam 46.Musze powtórzyc wynik,niestety jutro wizyta i nie zdąze z wynikiem.Mam nadzieje ze drugi wynik bedzie inny...miesiac temu robiłam krzywą i nic nie wyszło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 17:14
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyKochane pamietam o Was bardzo bardzo mocno
nie przeczytam tego co piszecie przepraszam ale zdarzyłam zauwazyc nowe osoby wiec witam nowe dziewczyny choc przykro mi bardzo,ze musiałyscie trafic na to akurat forum z tak smutnych przyczyn ale zarazem zycze aby kazdej z Was juz niedługo pod Waszymi sercami zamieszkaja Cudne Dzieci
U nas Gabrys to zywe srebrochodzi juz przy meblach oczywiscie raczkuje a ja nie nadazam za Nim
w niedzieli Gabrys miał Chrzcinybył niesamowicie spokojny i grzeczny
Pozdrawiam jeszcze raz bardzo bardzo goracoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 13:32
czarnulka24, Genshirin, kiti, promyczek 39, Kadabra, Natikka123, Elmo13, Mamaokruszka, Magdzia88, Evita, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Jagna rutinoscorbin to wit c i rutyna uszczelnia naczynia krwionośne i podaje się go przy infekcji lub krwawieniach np. z nosa. Nie ma nic wspólnego z acardem który działa przeciwzakrzepowo i "rozrzedza" delikatnie krew. Rutinoscorbin nie zaszkodzi w ciąży.Antoś IVF,Julisia natural
-
Inesska jak miło
Gabrys miód,cud,malina..zdrówka dla was kochani.No jakzeby inaczej taki aniołek miał rozrabiac w Kosciele,jeszcze przyjdzie na to czas,pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 17:29
inessa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny miała któraś z Was problemy żołądkowe a raczej jelitowe po folianie? Od wczoraj męczy mnie biegunka rano jak tylko wstaję muszę natychmiast do toalety i w dzień jak zjem coś to też zaraz biegnę
odstawiłam już żelazo bo ono u mnie tak działa przy dłuższym braniu ale na razie nie widzę efektu. Chyba muszę wziąć węgiel medyczny żeby mi trochę uspokoił jelita
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczka82 wrote:Dziewczyny miała któraś z Was problemy żołądkowe a raczej jelitowe po folianie? Od wczoraj męczy mnie biegunka rano jak tylko wstaję muszę natychmiast do toalety i w dzień jak zjem coś to też zaraz biegnę
odstawiłam już żelazo bo ono u mnie tak działa przy dłuższym braniu ale na razie nie widzę efektu. Chyba muszę wziąć węgiel medyczny żeby mi trochę uspokoił jelita
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 17:41
-
Elaria też mam nadzieję, że te to coś dobrego. Chociaż rozsądek mówi co innego, że po prostu sobie wkręcam
Moja teściowa to temat rzeka. Kobieta z ogromnym kompleksem na punkcie wagi, całe życie na diecie, ale ile razy ją widzę to futruje się słodyczami. Paradoksalnie, nas też próbuje karmić ciastkami, ciasteczkami i czekoladkami, ale do krytyki wagi mojej i męża jest zawsze pierwsza. Ten typ tak ma.
Gdyby mąż nie był po mojej stronie, nie byłby mężem
Czarnulko dziękuję Kochana
Ja trzymam kciuki, żeby lutowe starania były owocne i abyś w marcu pochwaliła się nam fotką z pięknymi dwiema kreseczkami
MonaLiza ja w ogóle wczoraj miałam bardzo kiepski dzień… Dziękuję za wsparcie.
Z teściową ścinam się od czasu do czasu, na szczęście nie widzę jej za często, mieszka daleko od nas.
Z pracą to ciężka sprawa. Szefowa niefajnie się zachowała, że nie zmienili terminu… Ale skoro masz urodziny w sobotę a spotkanie jest w piątek, to przecież nie będziesz się chyba z nimi widzieć? Zawsze możesz się wykręcić prywatnymi planami, przecież Cię nie zmusi…
Koteczko nie dziwię się mężowi, że się wkurzył, ja bym zrobiła tam taką zadymę, że by na drugim końcu miasta usłyszeli.
A jeśli chodzi o Twoje zwolnienie to w tej kwestii decyzja nie należy do lekarza. Jesteś w ciąży, więc zwolnienie musi być z kodem B. Łaski nie robi, że go wpisze. Jak będzie robiła problemy to pisz koniecznie skargę na nią i zagroź, że zgłosisz to wyżej.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Mąż siedzi w poradni i czeka żeby wejść do położnej żeby poprawiła zwolnienie tyle że on jest w pracy i nie bardzo może czekać mam nadzieję że się uda. Czekam na info od niego. Na razie obeszło się bez awantury. No właśnie czytałam że w pierwszych tygodniach lekarz może nie wpisać kodu B na wyraźna prośbę pacjentki jeśli nie chce ona jeszcze informować pracodawcy.
Dostałam smsa że dopisała położna kod BWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 18:14
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Jacqu będziemy okropnie tęsknić
Rozumiem jednak, że potrzebujesz odwyku. Mam ogromną nadzieję, że wkrótce wrócisz do nas z radosną nowiną. O to się modlę i za to trzymam kciuki! Do usłyszenia Kochana!!!
Dorolka skuteczny acz ryzykowny sposób na zaciążenieAle przynajmniej już wiesz, co działa u Was bez pudła
Co do książki AniK popieram w 100%!
-
Tak już nie mogę się doczekać spotkania z Wami tylko widzę że coraz nas mniej
Dzisiaj czuję się średnio przez tą biegunkę i jak tylko robię się głodna to mi niedobrze i w głowie mi się kręci. Chciałam rozebrać wreszcie choinkę bo od tygodnia się za to zabieram ale tak szybko się przy tym męczę że nadal stoi prawie ubranaMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczka82 wrote:Tak już nie mogę się doczekać spotkania z Wami tylko widzę że coraz nas mniej
Dzisiaj czuję się średnio przez tą biegunkę i jak tylko robię się głodna to mi niedobrze i w głowie mi się kręci. Chciałam rozebrać wreszcie choinkę bo od tygodnia się za to zabieram ale tak szybko się przy tym męczę że nadal stoi prawie ubranaFutruje się herbata z cytryna, imbirem i leze:) temp cały czas 37,ale może to przez ciazę a nie przez chorobę..
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Ja znów miałam kilka dni odwrotnie...chyba po progesteronie, płakałam na toalecie a dziś jakby luźniej niż zwykle wiec chyba nami hormony targają
Futruje się herbata z cytryna, imbirem i leze:) temp cały czas 37,ale może to przez ciazę a nie przez chorobę..
-
Jestem po wizycie. Jutro rano zostanę przyjęta na patologie ciąży i już sama z niej nie wyjde
dziś ostatnia nocka w domu z Dominisiem w brzuszku
Ikarzyca, Koteczka82, Justa87, ana167, Elaria, kiti, promyczek 39, sy__la, Elmo13, Genshirin, Niebieskaa, Mamaokruszka, Magdzia88, Evita, MonaLiza, Asia87 lubią tę wiadomość
-
Ja mam wrażenie że po mnie dzisiaj coś "łazi" w serwisie chorobska ale tak jak mówisz Justa faszeruje się herbatą z miodem i cytryną, sokiem malinowym i leżę ile się da pod kocem. Chociaż teraz jak się ferie skończyły to muszę zaprowadzić i odebrać młodego ze szkoły. Jejku już bym spać poszła ale jeszcze ze dwie godziny muszę się przemęczyć zanim synek pójdzie spać.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
M@linka wrote:Jestem po wizycie. Jutro rano zostanę przyjęta na patologie ciąży i już sama z niej nie wyjde
M@linka lubi tę wiadomość
-
M@linka wrote:Jestem po wizycie. Jutro rano zostanę przyjęta na patologie ciąży i już sama z niej nie wyjde
No to powodzenia! Będziemy wyczekiwać wieści od Ciebieżyczę też cierpliwości Twojemu Mężowi i Pierworodnemu, żeby wytrzymali bez Mamy i Braciszka jeszcze te kilkanaście dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 19:55
M@linka lubi tę wiadomość
-
Jagna, mam 4 miejsca w aucie. 7 w sumie nas bedzie a z dworca łódź widzew to poki co Ty i Roma wiec damy rade. Annak i Evitka mają lepsze polaczenie bo na łódź fabryczna wiec prawie pod samym miejscem spotkaniowym (no moze krótki spacerek do celu).Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]