X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się w końcu na wyniki!!

TSH mi podskoczyło z 1,4 na 2,0
    Progesteron 15,48 - troszkę poniżej normy dla I trymestru :/
    A beta.... 199,7 :) Wynik zgadza się z normą dla 4 tygodnia a tak właśnie mi wychodzi.
    W piątek mam drugą zmianę to powtórzę badanie.

M@linko z niecierpliwością czekamy na Dominisia :D Trzymamy kciuki!

kiti, Elmo13, Ikarzyca, Koteczka82, Genshirin, Niebieskaa, Mamaokruszka, Evita, Magdzia88, M@linka, Elaria, Asia87, sylvuś lubią tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka- no to czekamy na wieści Kochana <3
    Ciotki nie mogą się doczekać Dominisia po tej stronie brzuszka. Życzę Ci dużo sił i zdrówka dla Was.

Mam nadzieję, ze i mnie nie rozłoży. Moja mama leży plackiem dzisiaj i prawie nic nie je. Ja w maseczce do niej wchodzę i podaje jej herbatki, specyfiki itp. :-( w niedziele bylo jej lepiej, Poniedziałek gorzej a dziś masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 19:49

M@linka lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah masz 100% racji, to forum uzależnia. Ale to dobre uzależnienie :)
    Twoja prolaktyna nie jest najgorsza, jeśli masz owulację to nie wiem, dlaczego lekarz każe czekać. Przecież ona nie przeszkadza w donoszeniu ciąży tylko w samym zajściu. Leków na zbicie jest kilka, ja biorę Dostinex i można go brać w czasie starań, trzeba odstawić po pozytywnym teście ciążowym. Nie zamartwiaj się Kochana, ten hormon dość łatwo i szybko się normuje.

Nadziejo trzymam kciuki z całej siły, żeby Twoje maleństwo zostało z Tobą aż do bezpiecznego porodu.

Niebieska jak miło ze strony Twojego męża :) Taki chłop to ja rozumiem :)
    Mój też dopytuje czasami ;)

Powiem Ci Koteczko , że to, co piszesz o tej lekarce to się w głowie nie mieści. Oni sobie jakieś kpiny urządzają z ludzi… Szczególnie, że u mnie tak samo jak u Genshirin zawsze „obsługa” na najwyższym poziomie, jedynie opóźnienia absurdalne.

Syla ja będę właśnie po 10 na dworcu Łódź Kaliska, nie mam innego pociągu a autobusem trochę się boję… Jeśli będziesz miała czas to bardzo chętnie się spotkam :)

Czarnulko to będziesz miała teraz wizyt, a wizyt. Pamiętaj, że większość laboratoriów wymaga skierowania na krzywą cukrową i insulinową, raczej niechętnie podają glukozę bez papierka.

Jagienko kuruj się kuruj, będziemy bardzo nieszczęśliwe, jeśli choroba przeszkodzi Ci w dotarciu na spotkanie.
    Właśnie patrzyłam jak te busy jadą z Katowic i jakoś tak od czapy są kursy…

Koteczko ja miałam zawroty głowy, ale takich sensacji żołądkowych nie doświadczyłam… Współczuję :(
    Cieszę się, że udało się załatwić z tym zwolnieniem. Ale skargę i tak bym napisała na to wredne babsko.
    Choinką się nie przejmuj, u nas nadal ubrana :D Nie mam jakoś serca jej rozmontować. Nasza pierwsza wspólna choinka :)

Justa temperatura raczej przez ciążę. Na problemy żołądkowe polecam siemię lniane i dużo dużo wody. Cieszę się, że już lepiej się czujesz:)

O rany, Malinko to już jutro?! No to trzymamy kciuki i czekamy na wieści. Lekkiego porodu!

Dorolka na taką właśnie wiadomość czekałam!!! Jeszcze raz serdeczne gratulacje!!! Nudnej ciąży zakończonej lekkim porodem życzę! :)

czarnulka24, Dorola31 lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam w sekrecie, że dziś rano stoczyłam ogromną walkę, z której wyszłam zwycięsko. Wytłumaczyłam sama sobie, że nie ma sensu robić testu ciążowego w 7 dpo bo przecież i tak nic nie wyjdzie. Siłą się powstrzymuję przez cały dzień, żeby nie pobiec do łazienki i nie nasikać na patyk. Taka durna jestem, o!

Koteczka82 lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Jestem po wizycie. Jutro rano zostanę przyjęta na patologie ciąży i już sama z niej nie wyjde :) dziś ostatnia nocka w domu z Dominisiem w brzuszku :)

M@linko,
    Jesteś prawdopodobnie pierwszą kobietą na świecie, która pisze z uśmiechem o tym, że idzie na patologię ciąży, hehe... ;-) Ale to jest najlepszy znak, jaki można sobie wyobrazić.

Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie. Nacieszcie się dzisiaj tą nocą, bo takiej już nigdy więcej w przyszłości nie będzie :-) Nic już nie będzie takie samo.

Jesteśmy z Tobą myślami i będziemy czekać na wiadomości. Postaramy się poćwiczyć cierpliwość, ale będzie trudno.

Dominiczku,
    Czekamy na Ciebie! Wychodź na ten świat zdrowo.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola i MamaOkruszka,
    Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa pod adresem mojej twórczości językowej na forum.
    Nie ukrywałam nigdy, że takie komplementy szczególnie mocno łechcą moje ego ;-)

Dorola,
    Gratuluję wspaniałego wyniku!
    Beta marzenie :-)
    Trzymam kciuki za Ciebie / Was ekstremalnie mocno!

* * *
    Mam nadzieję, że mnie nic nie sieknie przed spotkaniem, bo od jakichś dwóch godzin też mi się wydaje, że ból gardła chce mnie przyatakować :-/
    Ale walczę z tym z całych sił.

Mamaokruszka, Dorola31 lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Jeszcze w ramach uscislenia... zarezerwowałam stolik na 8 osób. Poki co mamy 7, może ktoś jeszcze dołączy?!
    Na chwilę obecną zadeklarowaly sie ze będą:
    Annak
    Evitka
    Roma
    Jagna
    MamaOkruszka
    Koteczka
    Ja

A Sylvuś jeszcze miała być!

Sylvuś,
    Jesteś? Czytasz forum? Będziesz na spotkaniu?
    Ja się tak nastawiłam, że się pojawisz... Nie mów, że coś się zmieniło. Musisz być!
    Daj znać koniecznie!

* * *
    No i kobitki pozostałe - miało nas być dużo, dużo!
    Ja wiem doskonale, że w tym gronie i tak tematy nam się będą ścigać ze sobą i będzie trudno się rozstać i będzie super (!), ale - o ile pamiętam - wcześniej nas się tu więcej deklarowało.
    Ja głośno apelują o jak najwyższą frekwencję, ponieważ dla mnie to może być ostatnie spotkanie forumowe na długi czas ;-) (hehe, trochę egocentrycznie pojechałam, ale strasznie mi zależy, żeby poznać jak największe nasze grono i bardzo chcę Was zmobilizować).
    Pomyślcie, może jeszcze ktoś może dołączyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 21:29

czarnulka24, Evita lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:

Czarnulko to będziesz miała teraz wizyt, a wizyt. Pamiętaj, że większość laboratoriów wymaga skierowania na krzywą cukrową i insulinową, raczej niechętnie podają glukozę bez papierka.

Mamaokruszka
    no właśnie mam nadzieję że nie będzie trzeba skierowania , bo będę tylko na 3 dni w PL ;) mam nadzieję że się coś dowiem ciekawego od tych lekarzy mam cały czas mętlik w głowie dotyczący encortonu - czy jakby lekarz mi go nie chciał przepisać czy nalegać ze względu na dodatnie przeciwciała czy odpuścić i próbować na większej dawce clexane .. hmm nie wiem kurcze .. nie chce po raz 4 eksperymentować czy się uda czy nie uda - ale z drugiej strony wyczytałam że niektóre dziewczyny odradzają ze względu na skutki uboczne jakie mogą wpłynąć także na płód ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 21:21

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka u mnie nigdy nie było problemów z żadnym lekarzem w medicover a byłam u różnych bo chorowitek jestem i nigdy nie było opóźnień wręcz jak ty się spóźnisz więcej niż 2-3 minuty to Cię nie przyjmą. Ostatnie dwa razy to z biegu wchodziłam do gabinetu. Wiedziałam że ta kobita jest specyficzna bo chodziłam do niej długo ale nie myślałam że będzie takie cyrki robić. Gdybym nie byław ciąży to pewnie złożyła bym skargę ale w obecnej sytuacji nie chce mi się jechać i denerwować. Ważne że poprawiła zwolnienie.
    Wiesz choinka zawsze stoi u mnie bardzo długo, u rodziców też zawsze tak stała i zawsze mi szkoda rozbierać ale mam żywą i tak się sypie że za chwilę bombki spadną :p
    Co do moich problemów z jelitami to od dawna je mam. Tylko raczej w drugą stronę ;) a na żelazo tak reaguje więc mam nadzieję że odstawienie da poprawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 21:29

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

* * *
    No i kobitki pozostałe - miało nas być dużo, dużo!
    Ja wiem doskonale, że w tym gronie i tak tematy nam się będą ścigać ze sobą i będzie trudno się rozstać i będzie super (!), ale - o ile pamiętam - wcześniej nas się tu więcej deklarowało.
    Ja głośno apelują o jak najwyższą frekwencję, ponieważ dla mnie to może być ostatnie spotkanie forumowe na długi czas ;-) (hehe, trochę egocentrycznie pojechałam, ale strasznie mi zależy, żeby poznać jak największe nasze grono i bardzo chcę Was zmobilizować).
    Pomyślcie, może jeszcze ktoś może dołączyć?

Fajnie wam , życzę udanego spotkania ;D ja bym z chęcią was bardzo poznała ale nie będzie mnie w Pl lecę za tydzień ale tylko na 3 dni ;/

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Powiem Wam w sekrecie, że dziś rano stoczyłam ogromną walkę, z której wyszłam zwycięsko. Wytłumaczyłam sama sobie, że nie ma sensu robić testu ciążowego w 7 dpo bo przecież i tak nic nie wyjdzie. Siłą się powstrzymuję przez cały dzień, żeby nie pobiec do łazienki i nie nasikać na patyk. Taka durna jestem, o!

kochana normalna reakcja - ja też tak mam a później zazwyczaj przyłazi @ a ja jestem zła że nie poczekałam 1-2 dni i że znów test zmarnowałam hehe ;D i zawsze sobie powtarzam że poczekam i zrobię po terminie @ ale i tak się kuszę hehe ;d

Tobie życzę żeby jednak u ciebie @ się nie zjawiła ;) także wiesz umawiamy się że jak za testujesz to wstawiasz tu fotę z dwoma pięknymi krechami ;) innej opcji nie przyjmuję ..

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurujcie się żeby bez wirusów przyjechać bo nie będę się mogła z Wami zobaczyć bo dla mnie teraz infekcja to ogromne ryzyko dla Kociątka :-(

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka trzymam kciuki za udane testowanie. Mam nadzieję że będę mogła osobiście pogratulować Ci na spotkaniu &&&&&&&&&&

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Czarnulko ja moze nie komentuje za bardzo twoich wpisów ale nie moge sie doczekac twoich dwóch wypasionych II,wiem ze jeszcze chwilke to potrwa ale oby jak najkrócej.

a ja dzis odebrałam wyniki z moczu,raczej wszystko ok ale glukoza w moczu to mi pooooooleciała w góre,norma do 15 a ja mam 46.Musze powtórzyc wynik,niestety jutro wizyta i nie zdąze z wynikiem.Mam nadzieje ze drugi wynik bedzie inny...miesiac temu robiłam krzywą i nic nie wyszło..

kochana mam nadzieję że z tym moczem okaże się wszystko dobrze ;)i że następny wynik będzie już inny ;)
    co do mnie to dzięki za wsparcie ;) chciałbym zobaczyć II krechy już w marcu bo pod koniec lutego zaczynam starania ;d

07.06.2019 synek

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:

Jagienko kuruj się kuruj, będziemy bardzo nieszczęśliwe, jeśli choroba przeszkodzi Ci w dotarciu na spotkanie.
    Właśnie patrzyłam jak te busy jadą z Katowic i jakoś tak od czapy są kursy

Poprostu znów temat tesciowej...bylismy umówieni u niej w niedziele na obiad,pojechslismy a ona zasmarkana...nawet nie raczyla zadzwonic ze jest przeziebiona,bysmy lepiej nie przyjezdzali..zachowala sie bezmyslnie.I od wczoraj cos czuje ze mam dziwne gardlo,teraz chodze i chrząkam bo juz jakąs wydzieline mam w gardle.Jutro mam wizyte u gina i musze jechac busem z przesiadką do Krakowa bo maz nie da rady a mamy w tym tygodniu jedno auto wiec jesli jeszcze jutro gdzies przemarzne to juz nie wiem czy z tego gardelka cos sie nie rozwinie...tyle w temacie tesciowej :-(

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola mega sie ciesze,to za te bombeczke,wrócilo sie :-)

Dorola31 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziewczyny kurujcie się żeby bez wirusów przyjechać bo nie będę się mogła z Wami zobaczyć bo dla mnie teraz infekcja to ogromne ryzyko dla Kociątka :-(

Koteczko,
    Nie tylko dla Ciebie, ale i dla każdej z nas. I to nie tylko dla tych w ciąży, ale i dla tych starających się.
    Dlatego zapewniam Cię, że nikt z tego grona nie zaryzykuje i nie pojawi się, jeśli poczuje choćby promil ryzyka choroby.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• M@linka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczynki ;) za miłe słowa <3 w miarę możliwości będę Wam zdawać relację na bieżąco. Jakbym zamilkła to też nie martwcie się - obiecuję ze będę odzywać sie w miarę możliwości i mocy :) które ostatnio mi brak.

Nie mamy prawie wód więc troche mnie poobserwują i będą robić jakieś testy z oksytocyny bo wód jak do porodu a szyjka i macica jeszcze nie. Może najdalej w następnym tygodniu będziemy juz rozpakowani. Kurde jestem mega zmęczona dzisiejszym jezdzeniem i nie wiem czy z wrażenia usnę. Jutro o 5:30 pobudka i ruszamy ;)Dobrej nocy!

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Koteczko,
    Nie tylko dla Ciebie, ale i dla każdej z nas. I to nie tylko dla tych w ciąży, ale i dla tych starających się.
    Dlatego zapewniam Cię, że nikt z tego grona nie zaryzykuje i nie pojawi się, jeśli poczuje choćby promil ryzyka choroby.
    Dokladnie,mysle ze kazda z nas wie czym grozi niewinny katarek czy bolace gardelko dla innych osób a w szczególnosci dla naszych swiezynek

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj M@linko zycze spokojnej nocy jesli tylko zasniesz,podziwiam twój spokój..

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1789 1790 1791 1792 1793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ