X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Wiem, że wcześniej ktoś pisał, że nie można brać żelaza w 1 trymestrze. Dlaczego?
    Ja pisalam,ale to dotyczy kiedy morfologia jest ok,a czemu to juz nie pamietam,wiem ze cos uposledza wchlanianie..jesli jednsk jest anemia to zelazo tak,ale to juz lekarz zleca

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jade do domku...wizyta ok,maluszek juz spory choc nie podal wymiarów bo mierzyl i glówke i udko...poprostu to co dalo sie zmierzyc bo poprostu spał obrocony pleckami.Serduszko bije miarowo i wazy cale 200g.
    A z tą glukozą w moczu to dziwna sprawa,powiedzial ze ta wartosc jaką ja mam w wyniku to ilosc calej glukozy jaką ma organizm kobiety a ja ja mam w porannym moczu wiec to jest duzo.Wynik do powtorzenia jak i glukoza i morfologia.

Koteczka82, Aga22, Evita, M@linka, ana167, promyczek 39, sy__la, Magdzia88, sylvuś, Gaduaaa lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ciesze sie ze prenatalne ok,dzieciaczek zdrowo rosnie...a przypuszczal lekarz moze plec czy nie dalo sie podglądnąc?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna cieszę się że z maluchem wszystko dobrze :-)
    Mnie dziś ciągnie brzuch i znowu pojawiło się to dziwne uczucie w okolicy pępka. Dobrze że biegunka odpuściła.
    Wzięłam no-spe i dodatkowy magnez. Odpoczywam na kanapie. Dzisiaj nawet dużo nie chodziłam ani nie robiłam mam nadzieję że ten ból sobie pójdzie.Kurczę do wizyty jeszcze tydzień :-\

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna wspaniale że dzidzia rośnie:)
    No nie dało się zobaczyć źle się ułożyło
    Oby było dobrze teraz czekanie na wyniki..:/

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 nie miałam okazji jeszcze Ci pogratulować:) Niech dzidzia zdrowo rośnie i nie niepokoi mamy :) Fajnie, że doczekałaś swojego szczęścia:)

promyczku beznadzieja...co mogę więcej napisać, jestem z Tobą, do dupy to wszystko. Nie zasługujesz na te porażki...masz jakiś plan co dalej?

roma kochana doczytałam o tej przysadce:( mam nadzieję, że to nic bardzo bardzo poważnego i można z tym normalnie funkcjonować. Teraz będziesz brała coś na prolaktynę czy masz inne leczenie wdrożone a może zabieg?

U mnie w zasadzie nic nowego, trochę się przeziębiłam, ale już jest lepiej...okres powinnam dostać w niedzielę, a w poniedziałek, czyli przedwczoraj widziałam czerwoną krew na papierze. Pojawiła się tylko raz przy oddawaniu moczu. Dziwne. Dzisiaj lekkie plamienie brązowe. Czyli standardzik. Tak się zastanawiam czy kiedykolwiek pozbędę się tych plamień (brałam progesteron ale nie pomógł, zresztą swój własny mam w normie, więc nawet nie wiem po co go suplementowałam...). Od 2 lat, czyli od poronienia plamię parę dni przed okresem. Przed ciążą NIGDY nie miałam takich plamień. Ja rozumiem, że ciąża to hormony, szok dla organizmu, burza...no ale ludzie, ja byłam w tej ciąży 12 tygodni i to 2 lata temu;/
    Także no - w tym miesiącu też się nie nastawiam na happy end. Jak widać ani spina ani luz mi nie pomaga;] Wk**wia mnie to na maksa.

Evitka oby te durne sny się nie spełniły. Bardzo bym chciała, żeby któraś z tych nas pechowych, jak to słusznie napisała Arletka wreszcie zaszła w ciążę. Może to by wreszcie odblokowało naszą smutną grupkę...
    Tak sobie zawsze przypominam, że w statystykach jest, że 15% par będzie miało problemy z płodnością, a 5% nigdy nie doczeka dziecka. I tak sobie myślę czemu muszę być w tym pechowym odsetku:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 18:06

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia dziękuję, że pytasz.
    U nas wszystko ok, rosne, coraz wiecej czasu poświęcam na szukanie różnych rzeczy do wyprawki, do remontu i cale szczęście póki co trzymam się zdrowo. Mama leży chora, mojego M. dziś gardło drapie a ja tylko im robie herbatki, jedzonko, pranie, sprzątanie i chodzę po domu w maseczce chirurgicznej :-)
    Dziś w końcu zamówiliśmy wózek i fotelik do samochodu.. także oprocz ubranek i kilka podrecznych rzeczy potrzebnych do wyprawki jest coraz wiecej skompletowane. Moj M. Nie może się rozłożyć bo musimy robić remont a gdyby byl chory to znow sie odlozy w czasie.. eh dlatego robie wszystko zeby był zdrów i on i ja.
    Ps. Jutro mam USG III trymestru na 10:15. Nie moge się doczekać spotkania z córeczką <3

Gratuluję wszystkich pozytywnych testów ciążowych jak i udanych wizyt u lekarza :)

M@linka jak tam sytuacja na froncie?

Jeśli Sylvuś będzie w sobote to bedzie nas 8 :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka czekamy na info z usg.
    Jagna fajnie ze mlodziak juz tyle wazy...zobaczysz z 200g zaraz za chqil parw bedzie 2000 g;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla. Jaja jak berety. Wczoraj dwóch niezależnych lekarzy potwierdziło małowodzie. A dziś trzeci wybadał wzrost wód o 100% - jednym słowem jestem uzdrowiona. I w sumie nie wiem coś tym myśleć. Leze tu na patologii w jednej sali z mega zainfekowaną babeczka i może jeszcze wyjdzie na to, ze wyjde ze szpitala w duwpaku z infekcja w gratisie :/ wrr... a porodu u mnie ani widu ani słychu. Ciekawe co jutro powie ordynator.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:

Evitka oby te durne sny się nie spełniły. Bardzo bym chciała, żeby któraś z tych nas pechowych, jak to słusznie napisała Arletka wreszcie zaszła w ciążę. Może to by wreszcie odblokowało naszą smutną grupkę...

Mam nadzieję, że to się w końcu przełamie - że uda się w końcu i tym pechowym dinozaurom tego wątku :)

Szkoda mi bardzo, że masz takiego wk**wa, że mimo tych odpuszczonych miesięcy nic się nie dzieje. No ale, w końcu jakoś musi coś ruszyć, nie? I może wtedy też będzie wysyp, taki na który czekamy.

skrzat1988, Evita lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka to będę śledzić co tam U Was. W sumie to nieważne, co się dzieje, bylebyś tylko cało i zdrowo wróciła do domu z Dominikiem w ramionach :)

M@linka lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Syla. Jaja jak berety. Wczoraj dwóch niezależnych lekarzy potwierdziło małowodzie. A dziś trzeci wybadał wzrost wód o 100% - jednym słowem jestem uzdrowiona. I w sumie nie wiem coś tym myśleć. Leze tu na patologii w jednej sali z mega zainfekowaną babeczka i może jeszcze wyjdzie na to, ze wyjde ze szpitala w duwpaku z infekcja w gratisie :/ wrr... a porodu u mnie ani widu ani słychu. Ciekawe co jutro powie ordynator.

M@linka kochana to super że wszystko jest ok;)
    życzę Ci aby poród przebiegł dobrze, czekamy na dalsze wieści ;) trzymaj się ;*

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh do porodu długa droga. Młodemu sie nie spieszy - ma jeszcze sporo czasu. Liczyłam na to, ze te "komplikacje" przyspiesza nasze spotkanie..a tu klops.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka w tej ciązy to kazdy pobyt w szpitalu zawsze jakos dobrze wplywal na twoje dziecko,tym razem znow jakis cud..namodlilas sie tych nowenn i teraz procentują

M@linka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko mam propozycje forumowego porodu,taki video poród,ty na porodówce a my z videokonferencji bedziemy z tobą cwiczyc oddechy :-)

Ikarzyca, M@linka, Dorola31, Koteczka82, promyczek 39 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka no to niezłe jaja rzeczywiście. Albo tamtych dwóch się nie zna albo ten z dziś. Chyba niemożliwe jest aby z dnia na dzień wzrosła ilość wód? Eh.. najważniejsze ze czujesz Dominika i jest ok. Może poproś o zmianę pokoju jeśli sa jakies wolne łóżka?! Bez sensu ze zdrowa kobieta musi leżeć ze zdechlakiem i narażać swoje i dziecka zdrowie...
    Buziaki i nie daj się zarazkom <3

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac po badaniach oczywiście :-)

Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, jestem z Wami,i czekam na Synka razem z Toba!

Sy_la, Twoj suwaczek tez juz osiagnal trojke z przodu, wspaniale!

Pamietam jak bylam na forum kiedy Martynka, Inessa, blondyna mialy piekne suwaczki... i one nagle osiagaly 30..31..32...tydzien, a ja zastanawialam sie czy kiedykolwiek przy moim avatarze bedzie taki imponujacy suwaczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 07:09

M@linka, promyczek 39, sy__la, Magdzia88 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Niebieska :)
    Dzień dobry dziewczyny :)

Czyli warto było czekać - Twój suwaczek też już jest tak daleko!! jeszcze tylko kilka tygodni i będziesz tulić swoją małą księżniczkę :)

A mnie dziś dopadł jakiś dół i zwątpienie...
    Zaczęłam się martwić bo wcale nie bolą mnie piersi ani się nie zmieniły :/
    W pierwszej ciąży jakieś 10 dni po spodziewanej @ właśnie po piersiach zauważyłam, że coś jest na rzeczy.
    W drugiej miałam tak jak teraz i niestety nie skończyło się dobrze. Strasznie się denerwuję... Niby wiem, że co ma być to będzie ale jakoś po ujrzeniu dwóch kresek myślałam, że tym razem będzie już całkiem dobrze.
    Może przesadzam. Może okaże się po jutrzejszej becie.
    A może trochę ten dzień mnie przygnębia, bo dziś 2 urodzinki mojego Aniołka...

Przepraszam, że tak od rana smęcę i marudzę.
    Postaram się jakoś wytrzymać do jutra i odganiać te złe myśli :)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola31 wrote:
    Witaj Niebieska :)
    Dzień dobry dziewczyny :)

Czyli warto było czekać - Twój suwaczek też już jest tak daleko!! jeszcze tylko kilka tygodni i będziesz tulić swoją małą księżniczkę :)

A mnie dziś dopadł jakiś dół i zwątpienie...
    Zaczęłam się martwić bo wcale nie bolą mnie piersi ani się nie zmieniły :/
    W pierwszej ciąży jakieś 10 dni po spodziewanej @ właśnie po piersiach zauważyłam, że coś jest na rzeczy.
    W drugiej miałam tak jak teraz i niestety nie skończyło się dobrze. Strasznie się denerwuję... Niby wiem, że co ma być to będzie ale jakoś po ujrzeniu dwóch kresek myślałam, że tym razem będzie już całkiem dobrze.
    Może przesadzam. Może okaże się po jutrzejszej becie.
    A może trochę ten dzień mnie przygnębia, bo dziś 2 urodzinki mojego Aniołka...

Przepraszam, że tak od rana smęcę i marudzę.
    Postaram się jakoś wytrzymać do jutra i odganiać te złe myśli :)
    Dorola trzymaj się kochana! Tym razem musi być dobrze!
    Ja w poprzednich dwóch ciążach w tym w tej nieudanej tez czułam piersi a teraz nic a nic!!!! Pamiętaj naszą forumowa prawdę że cycki kłamią!!!
    Rozumiem że ten dzień jest dla Ciebie trudny dlatego mocno przytulam i wysyłam pozytywne fluidy. :-) a smęć ile potrzebujesz my tu jesteśmy żeby Cię wesprzeć.

Niebieska twój suwaczek też już jest super :)
    Sy_la to już 30 tydzień ale super!
    M@linko trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś nic nie złapała w tym szpitalu.

M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
‹‹ 1792 1793 1794 1795 1796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ