X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    To Ty aniu po mnie ???
    Jezu...ja jeszcze nogi zaciskam zeby siedzial sobie tam do 39 !!!! Niech matce da odpoczac haha...nie serio...to czuje sie coraz gorzej...noce bez snu...w dzien bez sily...
    I wyszlabym gdzies...do baru na radke...;(

Magdzia,
    Po Tobie to będzie cała kumulacja, jak w Lotto :-)
    Niebieskaa, sy__la i ja - wszystkie 3 wraz z naszymi córkami lokujemy się w podobnych terminach, a więc nigdy nie wiadomo, która powita swoje dziecię pierwsza.
    Teoretycznie, wg terminów, na pierwszy rzut idzie Niebieskaa, potem ja, a potem sy__la. Ale jako że ja mam mieć cc, to mogę wyprzedzić dziewczyny. Także wszystko jest możliwe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 10:19

sy__la lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Wiesz.. nie chciałam nikomu głośno nic mówić,ale 2 razy miałam wrażenie że "coś"czuję.. nie były to typowe ruchy czy kopnięcia ale ktoś mnie tak poszczypał i pogilał heh więc może się coś zaczyna? Liczę na córkę , ale też nie zdziwię się jak to będzie chłopak ;) Hihi a no niesforne może być po mamusi :)

Wiesz, ja też nic nie chciałam mówić, ale kojarzę z naszego forum (Ovu/Belly) dziewczyny, które już mniej więcej na Twoim etapie czuły pierwsze smyrania (no, może tydzień później). Były to głównie dziewczyny po kilku ciążach.
    A więc wszystko jest możliwe... :-)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Arleta Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko wielkie gratki!!! Jaki Dominiś duży chłopczyk! Cieszę się,że chociaż Ty masz już to wszystko za sobą , teraz tylko cieszyć się trzeba!

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• annak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli,
    Bardzo się cieszę, że samopoczucie Ci sprzyja!
    Strach - normalna rzecz (jak widać po nas wszystkich), ale obrazek na USG prenatalnym potrafi wszystko wynagrodzić :-)
    Tylko, żebyś nie zapomniała nam tu wszystkiego zaraportować w poniedziałek!

Natikaa,
    Mąż baaardzo mądry. Takich lubimy! :-)
    Wspieramy niezmiennie i czekamy na wiadomości.

Asiu,
    Jak miło Cię widzieć!!
    Dominik przywiał do nas dawno niewidziane duszyczki.
    Jak się miewasz?

MamoOkruszka,
    A gdzie Ty jesteś?

Ruda,
    Wczoraj w tych emocjach w końcu nie odpisałam.
    Zgadzam się z dziewczynami - z Twojego postu bije jakaś super pozytywna energia. Cieszę się, że doszliście z mężem do takiego punktu. I mam nadzieję, że tym wpisem zarazisz trochę te z nas, które być może na swoim obecnym etapie potrzebują podobnego dystansu.
    Ja bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. We wszystkich obszarach życia. Nie tylko w tym, które aktualnie odłożyliście na bok ;-) I życzę Ci, żebyś jak najdłużej była w tym super pozytywnym stanie. A nam życzę, żebyś tu do nas zaglądała co jakiś czas.

Laila,
    Dla wewnętrznego spokoju ja potrzebuję jeszcze bardziej szczegółowego raportu od Ciebie.
    Jak się masz? Wszystko dobrze?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• roma Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, jak dziś sytuacja? Plamienia się nie powtórzyły?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Evita Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam doła. Ponownie czuję się jak dinozaur tego forum... Jestem tu niezmiennie, wiecznie na etapie starań, a jak mi się udało zajść w ciążę to na 3 dni... :( Teraz znów będę 'się starać', odliczać dni - i to jeszcze bardziej uważnie niż wcześniej bo Malina dołożył mi leków i muszę cały czas patrzeć w kalendarz żeby brać wszystko jak zalecił... Moje dominujące dwa uczucia to smutek i wkurw - po nieszczęsnej becie tak mi było źle że wywaliłam do śmietnika dwie książki o macierzyństwie które dostałam od koleżanki i kilka ubranek które mi 'oddała' (kupiłam dla jej synka i z nich wyrósł, niby miały mi się przydać...) Już naprawdę nie potrafię uwierzyć w to, że kiedyś urodzę dziecko :(

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny a ja mam doła. Ponownie czuję się jak dinozaur tego forum... Jestem tu niezmiennie, wiecznie na etapie starań, a jak mi się udało zajść w ciążę to na 3 dni... :( Teraz znów będę 'się starać', odliczać dni - i to jeszcze bardziej uważnie niż wcześniej bo Malina dołożył mi leków i muszę cały czas patrzeć w kalendarz żeby brać wszystko jak zalecił... Moje dominujące dwa uczucia to smutek i wkurw - po nieszczęsnej becie tak mi było źle że wywaliłam do śmietnika dwie książki o macierzyństwie które dostałam od koleżanki i kilka ubranek które mi 'oddała' (kupiłam dla jej synka i z nich wyrósł, niby miały mi się przydać...) Już naprawdę nie potrafię uwierzyć w to, że kiedyś urodzę dziecko :(

Cześć Evitanozaurze Rexie - to Ikarodontus pospolitus - jest nas tu dużo - starających się - i to w dodatku w beznadziejnej sytuacji staraniowym - więc wchodząc tutaj zawsze znajdzie się ktoś kto rozumie i przytuli wirtualnie, albo pow***wia się razem z Tobą - tak po prostu.

roma, Evita, laila_25, sylvuś lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Justa, jak dziś sytuacja? Plamienia się nie powtórzyły?
    Dzis troche lepiej...cos tam bylo a malusko...jutro spytam lekarza kak bede na wizycie.dziekuje ze pytasz:)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Evitka mocno Cię przytulam i doskonale rozumiem. Zwłaszcza to wkurw...
    Ja muszę poczekać parę miesięcy zrobić badania czekać liczyć a być może nic to nie da bo mąż może powiedzieć że nie i wtedy zostanę w punkcie bez wyjścia bo teraz starania musiałby być świadomie i pod kontrolą może nawet na lekach.
    Trzymaj się kochana mimo wszystko wierzę w to że będziemy razem odliczać dni a potem godziny do przyjścia na świat naszych skarbów!!!!

Ja czuję się dziwnie dziś bolą mnie plecy mam nadzieję że to zapowiedź rozpoczęcia się oczyszczania, brzuch też trochę boli ale jak na razie nie mocno. Wczoraj czułam się jakby brało mnie przeziębienie nawet aspiryne wzięłam.
    Niestety synek jest znowu chory kaszle i smarka :-(
    Mam nadzieję że mnie nie zarazi bo nie wiem co wtedy zrobię :-/

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Dominika niech się zdrowo chowa!!!

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, dawno tutaj nie zagladalam :)

inessa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Evitka mocno Cię przytulam i doskonale rozumiem. Zwłaszcza to wkurw...
    Ja muszę poczekać parę miesięcy zrobić badania czekać liczyć a być może nic to nie da bo mąż może powiedzieć że nie i wtedy zostanę w punkcie bez wyjścia bo teraz starania musiałby być świadomie i pod kontrolą może nawet na lekach.
    Trzymaj się kochana mimo wszystko wierzę w to że będziemy razem odliczać dni a potem godziny do przyjścia na świat naszych skarbów!!!!

Ja czuję się dziwnie dziś bolą mnie plecy mam nadzieję że to zapowiedź rozpoczęcia się oczyszczania, brzuch też trochę boli ale jak na razie nie mocno. Wczoraj czułam się jakby brało mnie przeziębienie nawet aspiryne wzięłam.
    Niestety synek jest znowu chory kaszle i smarka :-(
    Mam nadzieję że mnie nie zarazi bo nie wiem co wtedy zrobię :-/

przykro mi ze znow ciebie to spotkalo.. .w ktorym tyg bylas?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, zdrówka i samych radosnych i słonecznych dni dla Was.. Gratuluje :)

❤️❤️❤️
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem tykajaca bomba a wy kumulacja hahah dobre ;) jeszcze mamuska dochodzi ona 2 dni roznicy miedzy toba.
    Damy rade co nie???????

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita kurwa... Co ci powiedziec... Przykro mi strasznie ze tak sie czujesz.... ;( jedyne co moge to...powiedziec...ze nie jestes tu sama...ale czy to cos Ci da.... ;(
    Nie poddawaj sie.. No....

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:

wiem dokladnie co czujesz... tez bylam w takiej sytuacji jak ty... jest to cholernie niesprawiedliwe.. i lzy sie same cisna do oczu.. ilez mozna znosic tych porazek i rozczarowan? wiem ze tobie ciezko.. wyplacz sie, odetchnij i wracaj dalej do walki, wiem ze latwo sie mowi, gorzej zrobic ale sama jestem w takiej sytuacji i musimy walczyc, nie mozemy sie poddac!

❤️❤️❤️
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    przykro mi ze znow ciebie to spotkalo.. .w ktorym tyg bylas?
    Yoselyn82 według miesiączki w 9tc a ponownie zatrzymało się w 7tc rozwój zarodka 6tc.
    Teraz czekam czy się samo oczyści bo to juz wychodzi ponad 2 tyg od momentu jak się przestało rozwijać i mogłoby już sobie iść. Jak nie chciało ze mną zostać to niech samo schodzi. Bardzo chcę uniknąć szpitala a przynajmniej zabiegu bo poprzednio też miałam zabieg. Po tamtym jak widać wszystko było ok ale to zawsze ingerencja.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Yoselyn82 według miesiączki w 9tc a ponownie zatrzymało się w 7tc rozwój zarodka 6tc.
    Teraz czekam czy się samo oczyści bo to juz wychodzi ponad 2 tyg od momentu jak się przestało rozwijać i mogłoby już sobie iść. Jak nie chciało ze mną zostać to niech samo schodzi. Bardzo chcę uniknąć szpitala a przynajmniej zabiegu bo poprzednio też miałam zabieg. Po tamtym jak widać wszystko było ok ale to zawsze ingerencja.

Bardzo mi przykro :( a robilas badania genetyczne i immunologiczne?

❤️❤️❤️
  • annak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Hejka dziewczyny, dawno tutaj nie zagladalam :)

Hej, Yoselyn,
    Jak Wasza trzecia wizyta w OA?
    I co poza tym słychać?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Hej, Yoselyn,
    Jak Wasza trzecia wizyta w OA?
    I co poza tym słychać?

2 wizyty mialam z pedagogami i dwie bede miec z psychologami.. jedna juz mialam i czekam na kolejna.. ogolnie mysle ze dobrze wypadly spotkania, nie bylo zle, chociaz zadawaly panie rozne pytania i czasem musialam sie zastanowic co odpowiedziec.. po kolejnym spotkaniu mamy wizyte w domu i czekamy na odpowiedz czy przechodzimy do warsztatow :) do tego mialam juz testy i ze spotkania z pedagogiem i ze spotkania z psychologiem.. na kolejnym spotkaniu mamy rozmowe i znow test oraz narysowanie drzewa

A u mnie co, w zasadzie nic nowego, pracuje, od dzis kurs zaczynam z pracy. @ miala byc juz tydzien temu i do tej pory jej nie ma, brzuch pobolewa od paru dni i czekam az sie pojawi @ a tu ani widu ani slychu...
    W styczniu bylam na urlopie zagranica i jakos leci do przodu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:31

❤️❤️❤️
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ