X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria trollem może jesteś Ty.Widać,że nie można już wyrazić swojej opini tylko iść z tłumem:/ żałosne.

• annak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham Was, Dziewczyny <3 :-)

Jacqueline, Monika1357, Gaduaaa, promyczek 39, Szczęśliwa Mamusia, Mamaokruszka, Evita, Koteczka82, laila_25, Magdzia88, Ikarzyca, sylvuś, Elaria, jatoszka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Elaria trollem może jesteś Ty.Widać,że nie można już wyrazić swojej opini tylko iść z tłumem:/ żałosne.
    Dziewczyno - można wyrazić swoją opinię jak najbardziej. Ale więcej taktu i poszanowania dla kobiet będących na tym wątku.
    Weszłaś tu ot tak sobie i mącisz, po co?!

sy__la lubi tę wiadomość

• roma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Kur*a! Dziewczyno odpuścić i idź wyrażać swoje opinie gdzieś indziej! Tutaj przede wszystkim obowiązuje wzajemny szacunek a Ty to deptasz! Masz jakieś problemy ze sobą? Weź idź sobie stąd! Ja mam w du*pie Twoje opinie, nie jestem nimi zainteresowana więc ich tu nie wygłaszaj. Jesteś żałosna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 11:36

Alisa, Gaduaaa, Aga22, promyczek 39, Magdzia88, sy__la, jatoszka lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No qrwa, napisałam i mi skasowało :/ :P

Elaria - zabierzesz mnie ze sobą? ALbo daj sposób jak przekonać męża na Greya bo mój ma opory, po prostu średnio mu do romansideł, nawet go te chwile akcji nie przekonują co mu opisywałam... No nic, może co wymyślę do 8 marca :D

Nesairah - trzymam kciuki za testowanie :D Ja po trochę się wyłamuję, chce 13-tego iść na betę, zobaczymy czy się uda ;) Jeśli pójdę i będzie pozytywna to na test nasikam choćby po to żeby zobaczyć II :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    We love you too!
    To znaczy ja hah

promyczek 39, sylvuś, Evita, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Kur*a! Dziewczyno odpuścić i idź wyrażać swoje opinie gdzieś indziej! Tutaj przede wszystkim obowiązuje wzajemny szacunek a Ty to deptasz! Masz jakieś problemy ze sobą? Weź idź sobie stąd! Ja mam w du*pie Twoje opinie, nie jestem nimi zainteresowana więc ich tu nie wygłaszaj. Jesteś żałosna.
    Roma... Ja Cię z takiej strony nie znałam hihi ale bardzo mnie się ona podoba!

roma, Evita, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzo rozumiem jak jedna kobieta po poronieniu może drugiej kobiecie po poronieniu powiedzieć, że jej sposób na przeżywanie żałoby po dziecku i upamiętnienia tego dziecka jest chory. Dobrze się czujesz? Przyszłaś tu tylko potrollować? Obrazić kilka osób i zasiać ferment? Mam dla Ciebie dobrą radę spie.... idź sobie. A od Elarii się odpierwiastkuj!
    A może dałaś sobie wmówić, że przeżywanie żałoby po utracie dziecka jest nie na miejscu? W takim razie głęboko współczuję.
    Stwierdzam również, że to nie miejsce dla Ciebie. Tu otaczamy się wzajemnym szacunkiem. Wspieramy się nawzajem w trudnych chwilach. W Twoich wypowiedziach brak i jednego, i drugiego, więc żegnam!

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline to ja trzymam kciuki za Twoją betę! :) i 14 lutego obie wstawiamy tu zdjęcia II kresek!

Dziewczyny nie traćmy tutaj nerwów na takie akcje. Zgadzam się z Elaira, nie ma co dokładać do pieca :)

Trochę Was ponudzę moją poranną historią. Zabrałam się za porządki, zaczęłam od odkurzania - nie cierpię tego robić. Odkurzam sobie spokojnie jeden pokój, drugi pokój... i po jakimś czasie poczułam, że coś ze mnie leci. Idę do łazienki, a tam woda! Po prostu woda... martwię się, co to może być? Dziś 21dc, 11 dni po owu, kurcze, nigdy tak nie miałam :(

Przy okazji jeszcze zapytam dość bezpośrednio (z góry przepraszam), co myślicie o seksie we wczesnej ciąży? W poprzedniej ciąży nie było u nas zakazu od lekarza, gin powiedziała, że nie ma przeciwwskazań i stosunki są jak najbardziej dozwolone, więc się nie hamowaliśmy, zwłaszcza, że moje doznania były inne niż zwykle. Czasem myślę, że mogliśmy się tym przyczynić do straty... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 12:44

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jacqueline to ja trzymam kciuki za Twoją betę! :) i 14 lutego obie wstawiamy tu zdjęcia II kresek!

Dziewczyny nie traćmy tutaj nerwów na takie akcje. Zgadzam się z Elaira, nie ma co dokładać do pieca :)

Trochę Was ponudzę moją poranną historią. Zabrałam się za porządki, zaczęłam od odkurzania - nie cierpię tego robić. Odkurzam sobie spokojnie jeden pokój, drugi pokój... i po jakimś czasie poczułam, że coś ze mnie leci. Idę do łazienki, a tam woda! Po prostu woda... martwię się, co to może być? Dziś 21dc, 11 dni po owu, kurcze, nigdy tak nie miałam :(

Przy okazji jeszcze zapytam dość bezpośrednio (z góry przepraszam), co myślicie o seksie we wczesnej ciąży? W poprzedniej ciąży nie było u nas zakazu od lekarza, gin powiedziała, że nie ma przeciwwskazań i stosunki są jak najbardziej dozwolone, więc się nie hamowaliśmy, zwłaszcza, że moje doznania były inne niż zwykle. Czasem myślę, że mogliśmy się tym przyczynić do straty... :(
    U nas były stosunki w obecnej ciąży i nadal są tylko na początku fakt, nie było ich wiele i często.. I nadal się ograniczamy

W straconej również był sex.. Nie sądzę że to się przyczyniło do straty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 12:47

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesai i JacQ czekam z niecierpliwoscia na Wasze walentynkowe testowanie i betkowanie:)

Jacqueline lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Boskooooo
    ale mam lenia ! jeszcze w piżamie siedzę...
    szukałam tym detektorem serduszka ale nie znalazłam... chyba to jakiś pic na wodę..
    a bynajmniej ten mój detektor jakiś dziadowski..

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu ale z Ciebie leniuszek haha,:) no ale masz wytlumaczenie :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Matko Boskooooo
    ale mam lenia ! jeszcze w piżamie siedzę...
    szukałam tym detektorem serduszka ale nie znalazłam... chyba to jakiś pic na wodę..
    a bynajmniej ten mój detektor jakiś dziadowski..
    Ale jaki masz detektor i w którym dokładnie jesteś w tygodniu ciąży?

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Za dwa dni 15 tc i mam summer

• Evita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

My Ciebie też :)

sylvuś, jatoszka lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie wiare, że zaczelam juz 8 tydzien...? Sama w to nie wierze..patrze i sie dziwie... wtedy wydawalo mi sie, że te 10 tygodni to było tyle czasu... a tu juz leci 8...
    Jest mi lżej wiecie.. Normalnie czuje, że dopiero teraz odpoczywam psychicznie od tamtej straty, że zalepiam ta wydarta dziure w sercu...
    Kobiety..jestesmy takie dziwne niby twarde babki, a tak latwo mozna nas rozwalic na drobne kawaleczki..

Magdzia88, Koteczka82, Evita, promyczek 39, Jacqueline, Monika1357, Aga22, Niebieskaa, Natikka123, Gaduaaa, Genshirin, czarnulka24 lubią tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się sobotnio ;-)
    Dzisiaj rano dostałam smsa od bellybest że to 10tc i zrobiło mi się trochę przykro :-( od razu go skasowałam.
    Teraz już wróciłam do równowagi. Nie zamykałam jeszcze kalendarza na belly bo czekam aż będzie już po wszystkim, bo wtedy na ovu automatycznie wskoczy mi nowy cykl.
    Od rana mam wrażenie że jakby powolutku coś się ruszyło, jak się wycierałam to było trochę śluzu takiego różowo - bezowego. Jak wsunełam palec do środka to było go trochę więcej. Niestety na razie nic nie leci. Macie jakiś pomysł jak to nasilić? Ja znalazłam jeden bardzo przyjemny hihi poprosiłam o pomoc męża i mam wrażenie że to trochę pomogło.
    Nie mogę się doczekać wyników bety i testów oby były pozytywne ;-)

Mamookruszka jak się czujesz? Wzięłaś antybiotyk?
    Sylvus dzięki za informację zobaczymy jak będzie u mnie.
    Ja lubię erotyki, przeczytałam wszystkie części Greya a potem jeszcze kilka innych ale ekranizacja pierwszej części raczej nie była najlepsza.
    Dzisiaj też dostałam od męża powieść erotyczną na Walentynki ;-) chciał umilić mi ewentualny pobyt w szpitalu.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

Ja mysle ze my wszystkie cie kochamy tak jak ty nas ;)
    Hahaha dawno trola nie ma bylo ;)
    Nanannanan nanananna nanannana ;)
    Spadówa ...nana nanan !

Koteczka82, Evita, sylvuś lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:

Ja dziewczyny tez czailam sie na detektor na poczatku...ale maz mi odradzal..w moim stanie uwazal ze bede schizowac juz calkiem jak nie bede umiala sobie poradzic z odszukaniem serduszka...i nie kupilam...i nie zaluje...ale swoje przezylam to fakt.

No wlasnie Jagna zamilkla ... Mam nadzieje ze to tylko spadek formy ;) i jest systkoooo ok.

Ja sie coraz gorzej czuje...
    Mniej zagladam...jak juz to w nocy.... Nadrabiam bo sie budze i nie sypiam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 14:18

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ