Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa co za widok :* co za brzuszek:*

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greya nie obejrzalam,bo czytałąm ksiazke i w polowie ja odstawiłam,a zawsze ksiazka byla lepsza niz film.. a wogole to jestem molem ksiazkowym :) aktualnie buszuje sobie na e-bookach

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze to forum daje mi duzo sily i zrozumienia. Dziekuje, ze jestescie, pomagacie i wspieracie.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum wrzesniowek napisalam dzisiaj, ze moj maz chce coreczke a mnie pkec jest obojetna chce tylko zdrowe dziecko i wywolalam tym burze jak nasz dzisiejszy Trol. To, ze chce zdrowe dziecko innych denerwuje. Dziwne te wrzesniowki.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jakas dziewczyna na wrzesniowkach poruszyla inny temat tez od razu jakas napasc na nia. Szok, zeby tak do siebie pisac majac wspolny cel i bedac na forum kobiet w ciazy.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika naprawde paranoja ,ja Ci powiem ze tez jest mi obojetne jaka plec ,bylebym miala zdrowe dziecko.i wogole Miała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 16:44

Monika1357, Koteczka82 lubią tę wiadomość

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, ze tak to zostanie odebrane. Jednak dziewczyny na tamtym forum nie rozumieja wszystkiego i w ogole sposob wypowiadania typu denerwuje mnie co napisalas, masz sredniowieczne poglady czy takie gadanie jest bez sensu sa nie na miejscu. Mysle, ze po dzisiejszym dniu wiele dziewczyn zrezygnuje z tamtego forum.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja mysle, ze nasz watek Zaczynamy znowu starania jest wyjatkowy. Jeden troll nigdy nie zniszczy naszego wzajemnego szacunku, wsparcia, zaufania, empatii itd. I owszem..mial rozne slabsze momenty, albo raczej wynikajace z natury ludzkiem momenty, ale mysle, ze jest to miejsce niepowtarzalne. Sama jak kiedys szukalam informacji o badaniach i leczeniu to trafilam na rozne fora i poziom wypowiedzi i kultury mnie przerazal.
    Ja wiem, ze bez Was i bez tego miejsca byloby mi nie raz niezwykle ciezko. I nikt tak jak Wy nie rozumie rozterek kobiety po poronieniach.
    A propos plci dziecka to tez poruszalysmy ten watek i bylysmy zgodne co do tego, ze to naturalne, ze mamy rozne marzenia i wizje nt plci, ale pod warstwa tych marzen jest oczywiscie marzenie najwazniejsze: aby dziecko bylo zdrowe. Ja mialam zawsze nadzieje na dziewczynke, a od poczatku ciazy mialam przeczucie (i moj m. tez), ze w brzuchu zamieszkal chlopiec i naprawde pokochalam tego malego lobuziaka, a tymczasem w brzuchu siedzi sobie dziewuszka:) Oczywiscie, ze Twoje poglady nie sa sredniowieczne, to sa poglady dojrzalej i doswiadczonej kobiety.

promyczek 39, Monika1357 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze tam nie ma kultury. Nawet ktos napisal, ze moja wypowiedz brzmi jakby moj maz nie chcial zdrowego dziecka. Rezygnuje z tamtego forum. Wy zawsze zrozumiecie.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie wedruje po innych watkach oprocz tego i kwietniowek i paru dawnych wpisach na innych watkach, ale az z ciekawosci zajrzalam na wrzesniowki i coz...ta dyskusje rozpetala glownie jedna dziewczyna i kilka podpielo sie pod ta dyskusje. I absolutnie zgadzam sie z Twoim odbiorem. Mam wrazenie, ze to ta dziewczyna miala problem ze zrozumieniem tego co chcialas napisac i przepuscila ta informacje przez swoj agresywny filtr w glowie. Troche na zasadzie: juz nie czuj sie taka lepsza ode mnie tylko dlatego, ze podkreslasz to, ze zdrowie najwazniejsze, a nie plec... Ja dokladnie zrozumialam co masz na mysli i kilka innych dziewczyn rowniez. Mnie natomiast przykulo bardziej inne zdanie..nie zacytuje teraz dokladnie, ale dotyczylo tego, ze niektore dziewczyny pieszcza sie ze soba w ciazy, a niektore uzywaja zdrowego rozsadku i takie ocenianie mnie wkurza. Ja jestem z tych osob, ktore biora pod uwage zakazy lekarza np. zakaz latania, ale generalnie robie kilka rzeczy w ciazy, ktore moje ciezarne kolezanki absolutnie nie robily, np. disco 2 tygodnie temu. Ale przenigdy nie powiedzialabym do nich: alez wy sie piescilyscie ze soba.. Poza tym kobiety po poronieniach moga byc ekstra wyczulone na rozne sygnaly z ciala i mysle, ze predzej je zinterpretuja jako cos bardzo zlego niz kobiety, ktore nigdy nie przezyly klopotow w czasie staran i w czasie ciazy. I mysle, ze zadna kobieta po poronieniach nie chce byc przesadnie wyczulona i wystraszona, ale takie "kuku w glowie" robia nam te poronienia, niestety...a ile energii i sil musimy wlozyc w to, zeby walczyc z tym lekiem! Tego byc moze nie zrozumie kobieta bez takich doswiadczen.

Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna dziewczyna napisala do drugiej, ze ma odejsc z forum i juz nie jest wrzesniowa mama.
    Przepraszam, ze Wam o tym pisze, ale to jakas masakra z nimi. Poprostu w zyciu sie nie spotkalam z takim chamstwem.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - aż weszłam tam zobaczyć o co chodzi.

Jakby to określić jednym słowem.... GÓWNOBURZA ...

Myślę, że większość kobiet których nie dotknęło coś takiego jak nas bądź nie miały styczności bliskiej z chorymi dziećmi nie rozumie zwrotu "byle było zdrowe" - dla nich to jest taka oczywista oczywistość...

Ja co prawda mam jakieś marzenie odnośnie płci, chciałabym chłopca gdyby się udało, ale tak jak piszesz, pierwsze co się nasuwa w naszej sytuacji, nie ważne co, ważne żeby po prostu było, zdrowe.

Widzę, że bardzo głośno w tym temacie odzywała się tam jedna dziewczyna, byłyśmy na jednym temacie, marcówki 2016.

No nic, trzeba się uspokoić i przejść nad tym do porządku dziennego, moim zdaniem nie ma co sobie zaprzątać głowy takimi sytuacjami. Mnie czasem korci coś powiedzieć w takich sytuacjach jak tam wynikła, jednakże biorę wdech, wydech, wdech, wydech i przeważnie daję sobie z tym spokój.

Monika1357, Magdzia88 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w pierwszej ciąży to wszyscy się pytali czy chcę chłopca czy dziewczynkę a ja mówiłam że wszystko jedno byle zdrowie. Mój mąż chciał bardziej chłopca i zawsze to mówił.
    Teraz przy drugim byliśmy zgodni we trójkę że wolimy chłopca, ale pokochamy każde, najważniejsze żeby było zdrowe i żeby w ogóle było :-(

Monika1357, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio codziennie sni mi sie moje dziecko.. normalnie budze sie i patrze gdzie moje niemowle..a tu zonk... co najwyżej kołdra czy poduszka :P ew. giry meza :D

Evita, Monika1357, Koteczka82 lubią tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Dynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, które nigdy nie miały komplikacji w ciąży nie zrozumieją, że innym kobietom obojętna jest płeć dziecka, a liczy się byle zdrowe było. Moja bratowa urodziła w 28 tygodniu (maluch ważył 820g) i w drugiej ciąży chodziła i modliła się tylko o zdrowie dla malucha, a wszelkie zastrzyki, tabletki i wszelkie niedogodnienia związane z tym nie miały znaczenia. A znajoma (pierwsze ciąże poroniła, a kolejne dwie bez komplikacji) dziwiła się na aż tak się martwi i przejmuję, co ma być to będzie. Niby przeżycia podobne, a jednak to czy inna kobieta zrozumie to duża zależy również od jej charakteru, a nie tylko przeżyć.

Listopad 2016 - 2 Aniołki 8tc
    Grudzień 2017 - Zdrowy Chłopiec
    Wiosna 2019 - Mąż po chemioterapii
    Marzec 2021 - Puste jajo
  • Dynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przyznam się, że marzy mi się dziewczynka :P Mój brat mieszka 100 metrów dalej i ma dwóch synów. Jakby był syn to powiększyła by się banda łobuzów, a córeczka to taki cukiereczek wśród nich byłby :P Chociaż mogłaby być większym łobuzem od nich ;)

Listopad 2016 - 2 Aniołki 8tc
    Grudzień 2017 - Zdrowy Chłopiec
    Wiosna 2019 - Mąż po chemioterapii
    Marzec 2021 - Puste jajo
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynka wrote:
    Ale przyznam się, że marzy mi się dziewczynka :P Mój brat mieszka 100 metrów dalej i ma dwóch synów. Jakby był syn to powiększyła by się banda łobuzów, a córeczka to taki cukiereczek wśród nich byłby :P Chociaż mogłaby być większym łobuzem od nich ;)
    Czesto tak jest, ze dziewczynki to wieksze lobuziary:)

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska pewnie ciezko Ci juz z brzuchem. Ja rodzilam w maju to pod koniec zimy jak wkladalam buty to tak sie zmeczylam, ze roznych slow uzywalam. W koncu na ostatni miesiac kupilak kozaczki za kostke.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę wszystkie niedogodności ciąży byle tylko moje dziecko ze mną zostało przez 9 miesięcy i było zdrowe.
    Jeśli jeszcze zdecydujemy z mężem że chcemy spróbować po raz 3 mieć drugie dziecko to jestem gotowa spędzić całe 9 miesięcy nawet na leżąco.
    Dziewczyny czuję że nie obejdzie się bez szpitala :-(
    Od rana nic się nie zmieniło a nawet bym powiedziała że się wyciszyło, jest sporo jasnorozowego śluzu ale nic poza tym :-(

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka skoro jest ren jasnorozowy sluz to moze zacznie sie samo.
    Bardzo mi przykro, ze znow to przechodzisz.
    Musisz sobie z mezem na spokojnie porozmawiac jak juz przyjdzie na to pora.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ