X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa co za widok :* co za brzuszek:*

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greya nie obejrzalam,bo czytałąm ksiazke i w polowie ja odstawiłam,a zawsze ksiazka byla lepsza niz film.. a wogole to jestem molem ksiazkowym :) aktualnie buszuje sobie na e-bookach

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze to forum daje mi duzo sily i zrozumienia. Dziekuje, ze jestescie, pomagacie i wspieracie.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum wrzesniowek napisalam dzisiaj, ze moj maz chce coreczke a mnie pkec jest obojetna chce tylko zdrowe dziecko i wywolalam tym burze jak nasz dzisiejszy Trol. To, ze chce zdrowe dziecko innych denerwuje. Dziwne te wrzesniowki.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jakas dziewczyna na wrzesniowkach poruszyla inny temat tez od razu jakas napasc na nia. Szok, zeby tak do siebie pisac majac wspolny cel i bedac na forum kobiet w ciazy.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika naprawde paranoja ,ja Ci powiem ze tez jest mi obojetne jaka plec ,bylebym miala zdrowe dziecko.i wogole Miała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 16:44

Monika1357, Koteczka82 lubią tę wiadomość

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, ze tak to zostanie odebrane. Jednak dziewczyny na tamtym forum nie rozumieja wszystkiego i w ogole sposob wypowiadania typu denerwuje mnie co napisalas, masz sredniowieczne poglady czy takie gadanie jest bez sensu sa nie na miejscu. Mysle, ze po dzisiejszym dniu wiele dziewczyn zrezygnuje z tamtego forum.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja mysle, ze nasz watek Zaczynamy znowu starania jest wyjatkowy. Jeden troll nigdy nie zniszczy naszego wzajemnego szacunku, wsparcia, zaufania, empatii itd. I owszem..mial rozne slabsze momenty, albo raczej wynikajace z natury ludzkiem momenty, ale mysle, ze jest to miejsce niepowtarzalne. Sama jak kiedys szukalam informacji o badaniach i leczeniu to trafilam na rozne fora i poziom wypowiedzi i kultury mnie przerazal.
    Ja wiem, ze bez Was i bez tego miejsca byloby mi nie raz niezwykle ciezko. I nikt tak jak Wy nie rozumie rozterek kobiety po poronieniach.
    A propos plci dziecka to tez poruszalysmy ten watek i bylysmy zgodne co do tego, ze to naturalne, ze mamy rozne marzenia i wizje nt plci, ale pod warstwa tych marzen jest oczywiscie marzenie najwazniejsze: aby dziecko bylo zdrowe. Ja mialam zawsze nadzieje na dziewczynke, a od poczatku ciazy mialam przeczucie (i moj m. tez), ze w brzuchu zamieszkal chlopiec i naprawde pokochalam tego malego lobuziaka, a tymczasem w brzuchu siedzi sobie dziewuszka:) Oczywiscie, ze Twoje poglady nie sa sredniowieczne, to sa poglady dojrzalej i doswiadczonej kobiety.

promyczek 39, Monika1357 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze tam nie ma kultury. Nawet ktos napisal, ze moja wypowiedz brzmi jakby moj maz nie chcial zdrowego dziecka. Rezygnuje z tamtego forum. Wy zawsze zrozumiecie.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie wedruje po innych watkach oprocz tego i kwietniowek i paru dawnych wpisach na innych watkach, ale az z ciekawosci zajrzalam na wrzesniowki i coz...ta dyskusje rozpetala glownie jedna dziewczyna i kilka podpielo sie pod ta dyskusje. I absolutnie zgadzam sie z Twoim odbiorem. Mam wrazenie, ze to ta dziewczyna miala problem ze zrozumieniem tego co chcialas napisac i przepuscila ta informacje przez swoj agresywny filtr w glowie. Troche na zasadzie: juz nie czuj sie taka lepsza ode mnie tylko dlatego, ze podkreslasz to, ze zdrowie najwazniejsze, a nie plec... Ja dokladnie zrozumialam co masz na mysli i kilka innych dziewczyn rowniez. Mnie natomiast przykulo bardziej inne zdanie..nie zacytuje teraz dokladnie, ale dotyczylo tego, ze niektore dziewczyny pieszcza sie ze soba w ciazy, a niektore uzywaja zdrowego rozsadku i takie ocenianie mnie wkurza. Ja jestem z tych osob, ktore biora pod uwage zakazy lekarza np. zakaz latania, ale generalnie robie kilka rzeczy w ciazy, ktore moje ciezarne kolezanki absolutnie nie robily, np. disco 2 tygodnie temu. Ale przenigdy nie powiedzialabym do nich: alez wy sie piescilyscie ze soba.. Poza tym kobiety po poronieniach moga byc ekstra wyczulone na rozne sygnaly z ciala i mysle, ze predzej je zinterpretuja jako cos bardzo zlego niz kobiety, ktore nigdy nie przezyly klopotow w czasie staran i w czasie ciazy. I mysle, ze zadna kobieta po poronieniach nie chce byc przesadnie wyczulona i wystraszona, ale takie "kuku w glowie" robia nam te poronienia, niestety...a ile energii i sil musimy wlozyc w to, zeby walczyc z tym lekiem! Tego byc moze nie zrozumie kobieta bez takich doswiadczen.

Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna dziewczyna napisala do drugiej, ze ma odejsc z forum i juz nie jest wrzesniowa mama.
    Przepraszam, ze Wam o tym pisze, ale to jakas masakra z nimi. Poprostu w zyciu sie nie spotkalam z takim chamstwem.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - aż weszłam tam zobaczyć o co chodzi.

Jakby to określić jednym słowem.... GÓWNOBURZA ...

Myślę, że większość kobiet których nie dotknęło coś takiego jak nas bądź nie miały styczności bliskiej z chorymi dziećmi nie rozumie zwrotu "byle było zdrowe" - dla nich to jest taka oczywista oczywistość...

Ja co prawda mam jakieś marzenie odnośnie płci, chciałabym chłopca gdyby się udało, ale tak jak piszesz, pierwsze co się nasuwa w naszej sytuacji, nie ważne co, ważne żeby po prostu było, zdrowe.

Widzę, że bardzo głośno w tym temacie odzywała się tam jedna dziewczyna, byłyśmy na jednym temacie, marcówki 2016.

No nic, trzeba się uspokoić i przejść nad tym do porządku dziennego, moim zdaniem nie ma co sobie zaprzątać głowy takimi sytuacjami. Mnie czasem korci coś powiedzieć w takich sytuacjach jak tam wynikła, jednakże biorę wdech, wydech, wdech, wydech i przeważnie daję sobie z tym spokój.

Monika1357, Magdzia88 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w pierwszej ciąży to wszyscy się pytali czy chcę chłopca czy dziewczynkę a ja mówiłam że wszystko jedno byle zdrowie. Mój mąż chciał bardziej chłopca i zawsze to mówił.
    Teraz przy drugim byliśmy zgodni we trójkę że wolimy chłopca, ale pokochamy każde, najważniejsze żeby było zdrowe i żeby w ogóle było :-(

Monika1357, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio codziennie sni mi sie moje dziecko.. normalnie budze sie i patrze gdzie moje niemowle..a tu zonk... co najwyżej kołdra czy poduszka :P ew. giry meza :D

Evita, Monika1357, Koteczka82 lubią tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Dynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, które nigdy nie miały komplikacji w ciąży nie zrozumieją, że innym kobietom obojętna jest płeć dziecka, a liczy się byle zdrowe było. Moja bratowa urodziła w 28 tygodniu (maluch ważył 820g) i w drugiej ciąży chodziła i modliła się tylko o zdrowie dla malucha, a wszelkie zastrzyki, tabletki i wszelkie niedogodnienia związane z tym nie miały znaczenia. A znajoma (pierwsze ciąże poroniła, a kolejne dwie bez komplikacji) dziwiła się na aż tak się martwi i przejmuję, co ma być to będzie. Niby przeżycia podobne, a jednak to czy inna kobieta zrozumie to duża zależy również od jej charakteru, a nie tylko przeżyć.

Listopad 2016 - 2 Aniołki 8tc
    Grudzień 2017 - Zdrowy Chłopiec
    Wiosna 2019 - Mąż po chemioterapii
    Marzec 2021 - Puste jajo
  • Dynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przyznam się, że marzy mi się dziewczynka :P Mój brat mieszka 100 metrów dalej i ma dwóch synów. Jakby był syn to powiększyła by się banda łobuzów, a córeczka to taki cukiereczek wśród nich byłby :P Chociaż mogłaby być większym łobuzem od nich ;)

Listopad 2016 - 2 Aniołki 8tc
    Grudzień 2017 - Zdrowy Chłopiec
    Wiosna 2019 - Mąż po chemioterapii
    Marzec 2021 - Puste jajo
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynka wrote:
    Ale przyznam się, że marzy mi się dziewczynka :P Mój brat mieszka 100 metrów dalej i ma dwóch synów. Jakby był syn to powiększyła by się banda łobuzów, a córeczka to taki cukiereczek wśród nich byłby :P Chociaż mogłaby być większym łobuzem od nich ;)
    Czesto tak jest, ze dziewczynki to wieksze lobuziary:)

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska pewnie ciezko Ci juz z brzuchem. Ja rodzilam w maju to pod koniec zimy jak wkladalam buty to tak sie zmeczylam, ze roznych slow uzywalam. W koncu na ostatni miesiac kupilak kozaczki za kostke.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę wszystkie niedogodności ciąży byle tylko moje dziecko ze mną zostało przez 9 miesięcy i było zdrowe.
    Jeśli jeszcze zdecydujemy z mężem że chcemy spróbować po raz 3 mieć drugie dziecko to jestem gotowa spędzić całe 9 miesięcy nawet na leżąco.
    Dziewczyny czuję że nie obejdzie się bez szpitala :-(
    Od rana nic się nie zmieniło a nawet bym powiedziała że się wyciszyło, jest sporo jasnorozowego śluzu ale nic poza tym :-(

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka skoro jest ren jasnorozowy sluz to moze zacznie sie samo.
    Bardzo mi przykro, ze znow to przechodzisz.
    Musisz sobie z mezem na spokojnie porozmawiac jak juz przyjdzie na to pora.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ