X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Dynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie poroniłam samoistnie, ale skoro pojawia się już jasnoróżowy śluz to jest szansa, że samo się rozkręci. W moim przypadku nawet w szpitalu na badaniu powiedzieli, że jeszcze długo by nic się nie zaczęło więc zabieg był konieczny. Pamiętaj, Koteczka, żeby za długo też nie zwlekać, w końcu zdrowie najważniejsze.

Listopad 2016 - 2 Aniołki 8tc
    Grudzień 2017 - Zdrowy Chłopiec
    Wiosna 2019 - Mąż po chemioterapii
    Marzec 2021 - Puste jajo
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Niebieska pewnie ciezko Ci juz z brzuchem. Ja rodzilam w maju to pod koniec zimy jak wkladalam buty to tak sie zmeczylam, ze roznych slow uzywalam. W koncu na ostatni miesiac kupilak kozaczki za kostke.

Monika, na pewno ciezej niz bez brzucha, ale moj brzuch jest maly, wiec mysle, ze wiekszosc kobiet w tym tygodniu co ja ma wieksze niedogodnosci z powodu brzucha. Ale fakt, sapie przy zakladaniu butow. Dzisiaj na wycieczce tez sapalam i dlugosc dostosowalismy do moich mozliwosci. To jest trasa kamiennymi schodami na szczyt gory i ja przeszlam tylko jakas jedna trzecia trasy i wracalismy. I to nawet nie przez sapanie i zmeczenie tylko przez zawroty glowy, balam sie, ze moge przez to upasc.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wielkim smutkiem zdaję raport, że spotkanie już zakończone. Ponad 6 godzin zleciło jak jedna chwila, buzie się nie zamykały i pewnie można by rozmawiać jeszcze wiele godzin. Szkoda, że trzeba było już się rozstać. Dziękuję Wam Laski, love you ♥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 19:03

Monika1357, Alisa, promyczek 39, Evita, Koteczka82, Magdzia88, Ikarzyca, sylvuś, Gaduaaa, Mamaokruszka, sy__la, jatoszka lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Z wielkim smutkiem zdaję raport, że spotkanie już zakończone. Ponad 6 godzin zleciło jak jedna chwila, buzie się nie zamykały i pewnie można by rozmawiać jeszcze wiele godzin. Szkoda, że trzeba było już się rozstać. Dziękuję Wam Laski, love you ♥
    Ja również dziękuję za spotkanie i wsparcie <3 <3

roma, Ikarzyca lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynka wrote:
    Ja nie poroniłam samoistnie, ale skoro pojawia się już jasnoróżowy śluz to jest szansa, że samo się rozkręci. W moim przypadku nawet w szpitalu na badaniu powiedzieli, że jeszcze długo by nic się nie zaczęło więc zabieg był konieczny. Pamiętaj, Koteczka, żeby za długo też nie zwlekać, w końcu zdrowie najważniejsze.
    Dynka nie będę czekać długo jeśli nic się nie zmieni to w poniedziałek idę do szpitala a jeśli się zacznie to myślę że w zależności jak będzie to 3-4 dni później.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Dynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka, jesteś dojrzałą i odpowiedzialną kobietą i na pewno zrobisz to co najlepsze dla Ciebie. Życzę Ci żeby wszystko odbyło się bez żadnych komplikacji i żeby organizm jak najszybciej się zregenerował po tym. I oczywiście żeby na płaszczyźnie psychologicznej wszystko było dobrze. Wszystkie jesteśmy z Tobą :*

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Marzec 2021 - Puste jajo
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja również dziękuję za spotkanie i wsparcie <3 <3

<3

Alisa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • annak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, owszem, pisałam kiedyś, że nigdy w trakcie starań nie zazdrościłam innym kobietom, że są w ciąży.
    Ale nie pisałam nigdy, że nie zazdroszczę spotkania, na którym nie mogłam być, w super gronie dziewczyn z którymi chciałabym spędzać jak najwięcej czasu, które są wspaniałe i stanowią niewyczerpane źródło energii!
    Ale Wam dooobrzeeee!!!

Cieszę się, że tradycja spotkań nam się rozwija! Że przeszłyśmy do realu!

Obiecajcie, że przyjdziecie kiedyś do Wawy! Pliiiiissss!! :-)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście Aniu :) jak Ava już będzie gaworzyc. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 21:23

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam do Kwidzyna! :)

Ikarzyca lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Dynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradźcie dziewczyny! Pierwszy okres po zabiegu był bardzo bolesny i obfity. Wylatywały ze mnie jeszcze skrzepy. Lekarz uprzedzał wcześniej, że podczas @ mój organizm będzie się oczyszczał do końca. Po stwierdził, że wszystko się oczyściło. Jednak kolejna @ i ta co właśnie się zaczyna są dość obfite w krew. Nie tak jak zwykła miesiączka, tylko taka dość wodnista, mocno czerwona. Czy któraś z Was miała tak po zabiegu lub poronieniu? Do lekarza najszybciej wybiorę się po okresie czyli pewnie w czwartek.

Marzec 2021 - Puste jajo
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja akurat miałam podobnie.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Dynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po jakim czasie wróciło wszystko do normy? Tzn. okres był już normalny, a nie taki dziwny.

Marzec 2021 - Puste jajo
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu tez mile widziane jestescie <3

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w Gdańsku :) :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko u mnie poronienie zaczęło się od różowego śluzu, potem zmienił się w taki mleczno-brązowy, po dwóch dobach zaczęło się krwawienie.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje Mamookruszka trochę nie bardzo mam czas na czekanie tyle co napisałaś bo najpóźniej we wtorek muszę być w szpitalu, ale jak by się zaczęło rozkręcać to i tak będzie lepiej niż bez niczego.
    Czytałam o kariotypach powiedzcie mi czy to badanie i mutacje można zrobić bezpłatnie na fundusz? Bo ceny są powalające i nie będzie mnie na to stać jeśli będę musiała zapłacić. :-(

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko, ja robiłam kariotypy na fundusz. Można się jednak wpakować w długie oczekiwanie na badanie albo na wynik, dziewczyny nieraz czekają po kilka miesięcy. Jeśli chcesz, to mam namiary na dwie poradnie, gdzie zrobisz je w trybie ekspresowym, ale jedna w Rudzie Śląskie a druga w Częstochowie. Ale może warto się przejechać, żeby mieć wizytę i wyniki w ciągu miesiąca.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wziełam sie za nadrabianie wiec..

Laila,Monika gratuluje serduszek,niech biją i nie przestają,a Doroli zycze równiez serduszka a potem wielkiej nudy az do rozwiazania,wszystkiego najlepszego z okazji minionych imienin,zawieszka mega słodka od męza <3

Nadziejaaa co do wykluczenia nabiału i glutenu to na dobry poczatek mozna to ograniczyc by przyzwyczaic sie do produktów bezn glutenu czy laktozy,bedzie łatwiej sie przestawic.

Monika ja miesiąc temu miałam taki wynik glukozy ale krzywa mi dobrze wyszła,poza tym przewaznie mam wysoką glukoze powyzej 90ąt ale widocznie taki mój urok.

Mamookruszka jak samopoczucie,trzyma cie i nie puszcza cos..

Elaria u mnie bedzie podobnie z maluchem,metamorfoza w sypialni by łózeczko weszło a mąz bedzie w salonie spał,ma prace na zmiane wiec wypadałoby by był wyspany,ktos musi sie wyspac,maluch nie moze pozbawic snu wszystkich.Niestety zanim rozbudujemy dom to pewnie ze dwa lata miną,bedzie trzeba jakos sie zorganizowac.

Witaj Mysz,co przez te dwa lata robiłas?

Arletka z okazji twoich minionych urodzin zycze skromnie by dane ci było niebawem zostac cięzarówką,wiecej nie chce ci zyczyc poprostu jak szczesliwego cyklu urodzinowego <3

Jula pęcherzyk ładny ale endo troche słabe,trzeba czekac na @,ale jesli niebawem ovu to i rychło @ przyjdzie,czekam na sukces w kolejnym cyklu

Jomi twoja krzywa cos sygnalizuje,koniecznie lekarz to musi oblukac

Gaduaaa 8 tygodni to jakis zart,oczywiscie ciesze sie ze jest wszystko ok ale trzeba było od razu lekarza uswiadomic ze 8 tygodni to nie jest dobry termin kolejnej wizyty,nie dosc ze ty osiwiejesz to my razem z tobą

Niebieska jak pomysle ze pod koniec marca bedziesz tulic juz swoją córeczke to ciepło mi sie robi pod sercem <3

M@linko gratuluje synka,ciesze sie ze juz jestescie razem,zdróweczka dla was

Magdzia chyba ty nastepna?Przygotowujemy sie wiec do kolejnej akcji porodowej,oby gładko poszło

Zołzimagic rok temu tez tak poroniłam,ale moje dzieciątko wróciło,życze ci by do ciebie tez powróciło niebawem.

Inesska pozdrawiam,nigdy nie przyszłoby mi do głowy ze marchewka moze tak namieszac,zdróweczka dla naszego Gabi,ciotki czekają zawsze na wasze wiesci

Justa te krwawienia z odbytu to z pewnoscią przez zaparcia,ja tak miałam dwa razy, ale to było jednorazowe...jesli nie powtarza sie za kazdym razem to nie masz sie czym martwic,poza tym ciesze sie ze wszystko ok.

Annak ciekawy scenariusz akcji porodowej,spokojny poukładany a zarazem lekko siejący grozą :-)
    ..i masz racje ze DJ ma na mnie zły wpływ,przesypiam drugą czesc dnia,poprostu zaczeło mi sie udzielac od niego,na kazdej wizycie usg spi a teraz ja nie wizytuje przez to na wątku,czuje skruche

Ruda ciesze sie ze jestes,wracasz do nas?Czytam ze u ciebie "luz blues w niebie same dziury.." ciesze sie ze pozytywu troche przywiozłas ze SZkocji,ze był ktos kto miał ten dobry wpływ na ciebie.

Yoselin widze ze na razie wszystko do przodu w OA,zycze by wszystko szło po waszej mysli

Dynka witaj,obys znalazła tu spokój i motywacje,dziewczyny maja tu zbawienn wpływ.Przykro mi z powodu twoich dzieciaczków.
    Co do rzadkiej krwi podczas @ po poronieniu to ja tak miałam przez dwa trzy cykle,potem @ była jak dawniej

Asia87 mam nadzieje ze wizyta w klinice jednak roznieci płomien nadzieji jak u mnie to było,zycze owocnej współpracy

Natika przykro mi z powodu wizyty,gratuluje serducha ale pani doktor nie spisała sie,do psychiatry to raczej najpierw ona powinna zaglądnąc.Po recepte poprostu sobie podejdz do połoznej,niech wyciągnie kartoteke i niech poprosi doktorke by wypisała recepte,mozesz sobie ją odebrac na nastepny dzien,ewentualnie skoczyc do rodzinnego on tez wypisze dupka,ja tak byłam po lutke kiedy mi sie skonczyła

Mamuska piękny brzusio,poprostu idealny,mój jak nagle rósł tak teraz wydaje mi sie ze stanął..choc wiem ze to złudzenie

SIOOOOO TROLU!!

Evitka czyli zaczeło sie,z jednej strony dobrze juz skonczyc ten niemiły cykl,dał nam tyle nadzieji a potem zabolało nas to wsszystkie.Niech zatem stanie sie to co ma sie stac.

Promyczku a co dalej u ciebie,jakie plany?

Ja bardzo dziekuje ze mogłam sie z wami spotkac,ubolewam ze nie mogłam tydzien temu..DJ chyba tez był zadowolony,Alisa posmyrała mój brzuszek wiec musiało mu byc bardzo miło poznac ciotki,bo kiedy wróciłam do domu to po raz pierwszy poczułam ruchy synka na przedniej scianie brzucha,oszalał chyba z radosci przez te ciotki klotki :-)

promyczek 39, Gaduaaa, Justa87, Jacqueline, Natikka123, Koteczka82, inessa lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, Ty byłaś na spotkaniu??? Ale supeeer! Jak ja bym chciała Cie poznać! Moze kiedyś sie uda:) Magdziu, czegoś chyba nie zarejestrowałam. Ty mieszkasz we Wro lub obok Wro? To juz jesteśmy trzy z Wro: Ty, ja i M@linka. Kamma tez kiedyś pisała, ze jest z okolic Wro, a własnie... Kamma! Jesteś tu?

Magdzia88 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 1849 1850 1851 1852 1853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ