X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Kurcze chyba zrobie bete jutro rano. Co jak co, ale po co sie oszukiwac? Beta prawde powie.
    Rób i dawaj znac! Kciuki!

Aasha lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Melduje ze u nas wszystko ok na usg ,zgodnie z 9tygodniem:)
    a foteczki dla ciotek z forum?:>

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też denerwuje parcie na płeć. Chciałabym wiedzieć ale to tylko z ciekawości planując i starając się o ciążę nie myślałam że chce syna czy córkę, chciałam dziecko i tak jest do tej pory. Mój strasznie na początku mówił że to chłopiec był tego pewien teraz im bliżej prenatalnych tym bardziej dochodzi do niego ze równie dobrze może to być córka, nawet imię dla dziewczynki wymyślił i też non stop powtarza że byle było z dzieckiem wszystko w porządku. Ale moim zdaniem osoby które nie przeszły tego co my tutaj mogą tego nie rozumieć. W pierwszej ciąży też bardziej mnie płeć interesowała bo nie zdawałam sobie sprawy z tego że zajść i utrzymać ciążę to wcale nie takie proste i oczywiste. Teraz nie martwię się kolorem wyprawki nie mam przeczuc tylko nieustający stres i wyczekiwanie od wizyty do wizyty żeby usłyszeć bicie serduszka

Monika1357 lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zycze spokojnej niedzieli ☺ super ze udalo sie Wam spotkac ☺☺☺troszke zazdroszcze ale jestem zupelnie z innej strony Polski pewnie nikogo na naszym forum z tych stron co ja nie ma. Za to przyznaje sie ze uczylam sie 5 lat we Wroclawiu ☺ Buziaki dla Wszystkich ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 11:59

promyczek 39, Magdzia88 lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Koteczko, ja robiłam kariotypy na fundusz. Można się jednak wpakować w długie oczekiwanie na badanie albo na wynik, dziewczyny nieraz czekają po kilka miesięcy. Jeśli chcesz, to mam namiary na dwie poradnie, gdzie zrobisz je w trybie ekspresowym, ale jedna w Rudzie Śląskie a druga w Częstochowie. Ale może warto się przejechać, żeby mieć wizytę i wyniki w ciągu miesiąca.
    Roma dziękuję za informację, rozumiem że te poradnie są na fundusz? Poczekam jak będzie po wszystkim i porozmawiam z mężem i jeśli zdecydujemy się jeszcze spróbować to wtedy sprawdzę jakie terminy są w łodzi i jeśli będą długie to zastanowię się nad pojechaniem gdzieś dalej i poproszę Cię o namiary

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    a foteczki dla ciotek z forum?:>
    Przyznaje sie ze nie umiem tego robic;)a tak poza tym malo czytelne zajęcie...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nadal nic :-(
    A synek chory na maxa kaszle strasznie i nos cały zapchany. Budzi się w nocy bo kaszle. Najgorsze że nikomu poza mną nie daje się dotknąć zwłaszcza w nocy :-( jak jest bardzo chory to jest jak malutkie dziecko i tylko mama. Eh....

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko - ja w Łodzi robiłam badania kariotypów na nfz, w poradni genetyki klinicznej na Pomorskiej. Zapisywałam się na początku kwietnia, w pierwszym tygodniu i termin badania był na 1 sierpnia dopiero, wyniki był po 5 tygodniach, ale wizyta dopiero za miesiąc jeszcze już, wynikó wcześniej nam nie chcieli nic dać mimo, że wszystko dobrze było. Gdzieś jeszcze dzwoniłam do Łodzi to dłużej byśmy czekali, ale nie pamiętam gdzie. A komedią to już w ogóle były terminy w Wa-wie, nie pamiętam tylko poradni, ale na badanie jeszcze byśmy się nie dostali, zapisy w marcu 2016 były na yyy marzec 2017...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny cieszę się , że spotkanie się udało i szczerze zazdroszczę.Mnie się chyba nigdy nie uda z Wami spotkać.. Nie dość , że na codzień mieszkam w Irl to jeszcze jak jestem w Polsce to trójmiasto jedynie wchodzi w grę... A jedem mega ciekawa jak wyglądacie i czy faktycznie w realu odzwierciadlacie wirtuala :P

Ja dziś rano przywitałam się z toaletą.. a myślałam,że objawy odeszły w siną dal,niestety.. Potem wzięłam się za faworki.. a teraz robię nic. Mąż pichci obiadek a chłopcy sprzedani teściom :) żyć nie umierać :) Wlazło mi na dodatek coś w szyję, pewnie źle spałam, bo w lewo głową skręcić nie mogę.. eh..

Jeśli chodzi o płeć.. no to marzeniem moim jest córka,ale jak będzie syn no to wiadomo będziemy się cieszyć, najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe.. trochę się tylko niecierpliwie żeby tą płeć poznać.. już nie ważne jaka będzie heh

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dzień dobry :)

Dziewczyny cieszę się , że spotkanie się udało i szczerze zazdroszczę.Mnie się chyba nigdy nie uda z Wami spotkać.. Nie dość , że na codzień mieszkam w Irl to jeszcze jak jestem w Polsce to trójmiasto jedynie wchodzi w grę... A jedem mega ciekawa jak wyglądacie i czy faktycznie w realu odzwierciadlacie wirtuala :P

Ja dziś rano przywitałam się z toaletą.. a myślałam,że objawy odeszły w siną dal,niestety.. Potem wzięłam się za faworki.. a teraz robię nic. Mąż pichci obiadek a chłopcy sprzedani teściom :) żyć nie umierać :) Wlazło mi na dodatek coś w szyję, pewnie źle spałam, bo w lewo głową skręcić nie mogę.. eh..

Jeśli chodzi o płeć.. no to marzeniem moim jest córka,ale jak będzie syn no to wiadomo będziemy się cieszyć, najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe.. trochę się tylko niecierpliwie żeby tą płeć poznać.. już nie ważne jaka będzie heh
    faworki...;( chodzcie do mnie faworki...... buuu...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kariotypy i wogole genetyke mozna tez zrobic w Poznaniu lub w filii w Zielonej Gorze w Genesis i to mozna i na NFZ i prywatnie. Ja robilam tam na NFZ zapisywalismy sie w marcu w sierpniu wizyta i mielismy czekac miesiac na wyniki a z tego co pamietam czekalismy cos ok 3 tyg.i wyniki przychodza i internetowo(zakladaja nam nasz profil ) dostalismy tez poczta wyniki i mimo ze karitypy byly ok to i tak mielismy wizyte u genetyk i ja mialam zlecane inne badania ze wzgledu na poronienia( genetyk zajmuje sie glownie problemem poronien).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 12:56

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę strasznie długo się czeka na wizytę i te wyniki, nie wiem od czego trzeba zacząć te wszystkie badania.
    Jeśli mąż się zgodzi to chciałam zacząć starania po majowej miesiączce ale widzę że nie mam szans zrobić badań do tego czasu :-(
    A wy starałyscie się już w trakcie badań?

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka dlatego ja bym juz pomyslala o tych badaniach tym bardziej ze naleza sie Tobie na NFZ. My staralismy sie ale takie zalecenie mielismy od lekarza glownie ze wzgledu na moj wiek i przeszkody zdrowotne.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczki - Roma chyba pisała czy ktos, że w Rudzie Śląskiej w ciągu ok półtora miesiąca chyba wizyta, a nie wiem ile wyniki. No tylko to kawałek drogi.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy wczoraj %%% piłyście i kaca dziś macie,że taka cisza?! hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 14:21

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko,tyle się na ciebie zwaliło... To oczekiwanie i choroba synka. Trzymam kciuki, byś się trzymała dzielnie!

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka trzymam kciuki zeby sie wszystko ulozylo :)

Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze testy i wysokie bety :)

A ja juz tydzien czekam na @ brzuch pobolewa raz mniej raz mocniej i dalej nie ma.. ani widu ani slychu...

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczek w bedzinie jest poradnia immunologiczna Profemina ja czekalam 2 tyg na wizyte..
    a w rudzie slaskiej jest poradnia genetyczna tez ponoc nie ma az takiej dlugiej kolejki

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za wszystko. Jakoś się trzymam ale bez Was nie dała bym rady.
    Po skierowanie do genetyka mogę iść zaraz po wyjściu ze szpitala,bo doktor mówiła o nim jak pisałam skierowanie do szpitala.
    Tylko miałam porozmawiać z mężem jak będzie już po wszystkim, chciałam dać mu trochę czasu, a tak to chyba jutro z nim porozmawiam.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa - no mam nadzieję, że nie piły, bo spora część składu tu częściej się udzielającego jest w ciąży, więc ten tego... :P

A ja dziś nigdzie nie pojechałam i nie pojadę, więc testu nie kupiłam, hahaha i nie będzie sikania jutro na patyk :P

Za to zakomunikowałam rodzicielce, że chciałabym jechać do miasta coś załatwić i żeby mi dziecka popilnowała, więc załatwiając co mam załatwić wpadnę też na betę "przy okazji" :P

Oczywiście już mi się ubzdurało, że piersi mnie bolą drugi dzień co mnie nigdy nie bolały przed @... No raz, w ciąży jednej ;)

Haha, wariatka ze mnie :P

Koteczka82, inessa, Gaduaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ