X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Zakres normy TSH wynosi od 0,32 do 5,0 mU/l dla osoby dorosłej. Należy pamiętać, że normy, które podane są w opisie badania nie są stałe. Na poziom stężenia TSH ma wpływ wiek, płeć oraz metoda, którą posługuje się laboratorium do oznaczania. Wartości, które są przedstawiane mogę mieć różne znaczenie w poszczególnych punktach laboratoryjnych. Dobra rada: wynik badania należy porównywać z normami. które są podane na kartce z wynikami. Wyniki zawsze należy konsultować z lekarzem.

cytując z jednej strony ... norma dla kobiet w okresie rozrodczym dla tsh to od 1.0 do 1,5.. i najlepiej utrzymujemy się własnie w tych wartościach ...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduua a myślisz ze za dużo letroxu mogę łykac? może mieć to wpływ na dziecko ? boje się...mogłam wprowadzić się w ten stan ze za mało węglowodanów jem ostatnio. Jak mogę podnieść FT3?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Gaduua a myślisz ze za dużo letroxu mogę łykac? może mieć to wpływ na dziecko ? boje się...mogłam wprowadzić się w ten stan ze za mało węglowodanów jem ostatnio. Jak mogę podnieść FT3?
    o jaaa a Ty w ciąży jesteś.. ja zapomniałam...
    a ile bierzesz letroxu ? w ciąży to się inaczej interpretuje.. ale nie wiem czemu ci tak spadło ft 3... nie sądzę, że endo coś ci w dawce zmieni ... nie może Ci dołożyć letroxu ani zdjąć.. bo Ci spadnie ft4 a nie powinno..

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letrox 50, jeszcze przed ciaza miałam za małe ft4 ft3 w normie a tsh ok 3,6 wiec niedoczynność. Na początku stycznia tsh 1,90 ft4 w ok 55% normy wiec ok , ft3 nie badała, a teraz tak ..11 tydzien

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wrzucę kolejny raz normy dla tarczycówki...
    zaznaczam,że najlepsze wyniki to w okolicach 50%
    jest taki kalkulator który przelicza na procenty http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea2e96a30d03.jpg

kochana dziwne te normy ? ja mam ft3 4,06 ale norma w labie 4,2
    tak samo ft4 mam 1,36 norma 1,76
    tsh 0.943 norma 4
    myślisz że ft3 za wysoko ? te wyniki miałam po miesiącu brania letroxu 50

u mnie według tego kalkulatora wychodzi :
    FT4 54.02%
    FT3 94.17%

czy ft3 nie za wysoko ja nie mam pojęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 20:57

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Quote:
    Zakres normy TSH wynosi od 0,32 do 5,0 mU/l dla osoby dorosłej. Należy pamiętać, że normy, które podane są w opisie badania nie są stałe. Na poziom stężenia TSH ma wpływ wiek, płeć oraz metoda, którą posługuje się laboratorium do oznaczania. Wartości, które są przedstawiane mogę mieć różne znaczenie w poszczególnych punktach laboratoryjnych. Dobra rada: wynik badania należy porównywać z normami. które są podane na kartce z wynikami. Wyniki zawsze należy konsultować z lekarzem.

cytując z jednej strony ... norma dla kobiet w okresie rozrodczym dla tsh to od 1.0 do 1,5.. i najlepiej utrzymujemy się własnie w tych wartościach ...
    Wczoraj np MamaGinekolog powiedziała, że tsh 2,5 jest ok. Mój gin również uważa że dopuszczalna granica jest do 2,5.

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

Zaraz wyjeżdżam do miasta na wizytę u gina.

daj znać po wizycie czy wszystko dobrze;) ;)

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Wczoraj np MamaGinekolog powiedziała, że tsh 2,5 jest ok. Mój gin również uważa że dopuszczalna granica jest do 2,5.
    a mi 2,14 od razu zbijali.. i dwóch niezależnych endo.. jeden w Dublinie jeden w Polsce..
    to na pewno też zależy od przypadku.. w sensie choroby.. ja się leczę 6 lat i przypuszczam że dla mnie są inne normy bo mam inne tsh wyjściowe... więc i w ciąży dla mnie są inne normy...
    jednak z tego co się orientuje.. chyba Laila była ostatnio na konferencji i PTG i PTE wg nowych norm do 2.0 tsh trzymamy

poza tym ginekolodzy... to inna para kaloszy.. moim zdaniem nie powinni za dużo się wypowiadać na temat chorób tarczycy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:05

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    kochana dziwne te normy ? ja mam ft3 4,06 ale norma w labie 4,2
    tak samo ft4 mam 1,36 norma 1,76
    tsh 0.943 norma 4
    myślisz że ft3 za wysoko ? te wyniki miałam po miesiącu brania letroxu 50

u mnie według tego kalkulatora wychodzi :
    FT4 54.02%
    FT3 94.17%

czy ft3 nie za wysoko ja nie mam pojęcia
    Wydaje się ze jest wszystko ok:)

CORCIA 06.09.17r.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka u Ciebie okey .. wiesz czym wyżej ponad 50% tym lepiej, lepsza konwersja.. dążymy do jak najbliżej 100% :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Koteczko

Bardzo mi przykro podczytywalam twoje posty i myślałam że uda się bez szpitala. Trzymaj się jesteśmy z tobą.

Promyczku

Mam nadzieję że nic poważnego nie jest twojej mamie i ze porobia jest kompleksowe badania.

Mnie od popołudni dopada niemoc jak wracam z pracy to ledwo żyję. Skąd brak udzielania. Wszystkie mięsne potrawy zwracam. I śpię jak głupia a w nocy się budzę codziennie o 3 i nie mogę spac. Schudłam znowu zamiast tyc. Jutro w końcu popołudniu wizyta.
    Dziś szefowa mnie spytała przy innych pracownikach czy już jestem w ciąży a ja nie chciałam by oni wiedzieli tylko chce sama szefowa poinformować jak jutro będzie ok i powiedziałam że narazie nie jestem. Zaćmienie jakieś na mnie padło. Będę musiała w przyszłym tygodniu jej powiedzieć że dopiero miałam wizytę i nie chciałam mówić bez potwierdzenia i by inni wiedzieli. Heh... zawsze wszystko komplikuje sobie.

Natikka123 widzę że objawy ciążowe są hehe , współczuję wymiotów. Mam nadzieję że w pracy będzie ok , że szefowa zrozumie jak jej powiesz co i jak ;) odpoczywaj kochana ;)

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    czarnulka u Ciebie okey .. wiesz czym wyżej ponad 50% tym lepiej, lepsza konwersja.. dążymy do jak najbliżej 100% :)

super ;) A co tam u Ciebie ? jak tam malutkie gadulątko ? kopie już coś ?

07.06.2019 synek

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko, tak mi przykro, że nie udało się bez szpitala. Jednak Twoje zdrowie jest najważniejsze. Trzymam kciuki Kochana!
    Promyczku, zdrówka dla mamy! Mam nadzieję, że szybko dowiecie się skąd te omdlenia i że będzie to jakieś głupstwo

Natikka, szefowa jest normalnie królową taktu… Palnęłabym chyba w łeb za taki tekst. Oczywiście jej, nie sobie :)

Justa, super nie jest, ale dramatu też nie ma. Wygląda na to, że potrzebujesz większej dawki Letroxu, dziecko zużywa Twoje zapasy a dla Ciebie zostaje za mało. FT4 nie spada po Letroxie, bo ten lek to syntetyczne T4, które w organizmie przekształca się w T3. TSH niskie, bo HCG działa obniżająco. Umów się do lekarza, a przede wszystkim nie panikuj, naprawdę nie jest tak źle.

Elaria, czekamy na info po wizycie :D Kciuki dla Tadzia! :)

promyczek 39, Koteczka82 lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Czekam na izbie przyjęć. Dziękuję dziewczyny że jesteście ze mną!!
    Promyczek zdrowia dla mamy!!

oj kochana , czyli nie obejdzie się bez zabiegu? wspólczuję , tak bardzo chciałaś aby to wszystko poszło naturalnie .
    tulę mocno ;)

Koteczka82 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dzieki dziewczyny:* na razie jeszcze w szpitalu beda szukac ,ale przeczytalam tez ze moze to byc o wysokiego cukru,moja mama ma cukrzyce typ2 ,jest na tabletkach

promyczek 39 - zdrówka dla mamy życzę ;)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Koteczko, tak mi przykro, że nie udało się bez szpitala. Jednak Twoje zdrowie jest najważniejsze. Trzymam kciuki Kochana!
    Promyczku, zdrówka dla mamy! Mam nadzieję, że szybko dowiecie się skąd te omdlenia i że będzie to jakieś głupstwo

Natikka, szefowa jest normalnie królową taktu… Palnęłabym chyba w łeb za taki tekst. Oczywiście jej, nie sobie :)

Justa, super nie jest, ale dramatu też nie ma. Wygląda na to, że potrzebujesz większej dawki Letroxu, dziecko zużywa Twoje zapasy a dla Ciebie zostaje za mało. FT4 nie spada po Letroxie, bo ten lek to syntetyczne T4, które w organizmie przekształca się w T3. TSH niskie, bo HCG działa obniżająco. Umów się do lekarza, a przede wszystkim nie panikuj, naprawdę nie jest tak źle.

ale jak dostanie wyższą dawkę letroxu to jej tsh pojedzie w dół a tego też za bardzo nie chcemy.. a ft 3 prawdopodobnie wcale się nie zmieni.. ciężko teraz obstawiać co się stanie ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:14

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    super ;) A co tam u Ciebie ? jak tam malutkie gadulątko ? kopie już coś ?
    powiedzmy , że kilka razy poczułam delikatne muśnięcia, ale to żadne kopniaki jeszcze, czujemy się średnio bo jestem mega przeziębiona, choróbsko trzyma mnie cały czas - dziękuję za pamięć :)

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Melduję, że hematolog nie powiedział mi nic ciekawego, choroby zrzucił na sezon infekcyjny. Nie widział żadnego związku. Pomyślę i chyba sama podrążę ten temat. Wiecie może, gdzie w Gdańsku można zrobić to allo mlr i ile kosztuje? Dobra wiadomość jest taka, że dostałam receptę na clexane. Jeśli w tym cyklu się nie uda, w następnym idę na monitoring a potem włączamy clexane od owulacji do @

kochana a będziesz brała clexane 0,6? fajnie by było gdybyśmy razem zafasolkowały w najbliższym czasie ;) kiedy testujesz?
    A u hematologa byłaś teraz z jakiego powodu ?

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    powiedzmy , że kilka razy poczułam delikatne muśnięcia, ale to żadne kopniaki jeszcze, czujemy się średnio bo jestem mega przeziębiona, choróbsko trzyma mnie cały czas - dziękuję za pamięć :)

oj to trzyma cię już trochę ;/ maskara
    poproszę abyś kichła na mnie , i żeby u mnie się coś w brzuszku pojawiło ;*

07.06.2019 synek

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:

No wlasnie Gadua napisala to co ja chciałam, ze więcej letroxu to tsh będzie graniczne,ft3 już wyczytałam ze przez moja diete io gdzie mało węgli jem,moze tak być poza tym mogę mieć za mało zelaza albo b12 choc to i to suplementuje...

CORCIA 06.09.17r.
‹‹ 1898 1899 1900 1901 1902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ