Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Quote:Zakres normy TSH wynosi od 0,32 do 5,0 mU/l dla osoby dorosłej. Należy pamiętać, że normy, które podane są w opisie badania nie są stałe. Na poziom stężenia TSH ma wpływ wiek, płeć oraz metoda, którą posługuje się laboratorium do oznaczania. Wartości, które są przedstawiane mogę mieć różne znaczenie w poszczególnych punktach laboratoryjnych. Dobra rada: wynik badania należy porównywać z normami. które są podane na kartce z wynikami. Wyniki zawsze należy konsultować z lekarzem.
cytując z jednej strony ... norma dla kobiet w okresie rozrodczym dla tsh to od 1.0 do 1,5.. i najlepiej utrzymujemy się własnie w tych wartościach ...FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduua a myślisz ze za dużo letroxu mogę łykac? może mieć to wpływ na dziecko ? boje się...mogłam wprowadzić się w ten stan ze za mało węglowodanów jem ostatnio. Jak mogę podnieść FT3?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Gaduua a myślisz ze za dużo letroxu mogę łykac? może mieć to wpływ na dziecko ? boje się...mogłam wprowadzić się w ten stan ze za mało węglowodanów jem ostatnio. Jak mogę podnieść FT3?
a ile bierzesz letroxu ? w ciąży to się inaczej interpretuje.. ale nie wiem czemu ci tak spadło ft 3... nie sądzę, że endo coś ci w dawce zmieni ... nie może Ci dołożyć letroxu ani zdjąć.. bo Ci spadnie ft4 a nie powinno..FabianCyprian
Tymuś
-
letrox 50, jeszcze przed ciaza miałam za małe ft4 ft3 w normie a tsh ok 3,6 wiec niedoczynność. Na początku stycznia tsh 1,90 ft4 w ok 55% normy wiec ok , ft3 nie badała, a teraz tak ..11 tydzienNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Gaduaaa wrote:wrzucę kolejny raz normy dla tarczycówki...
zaznaczam,że najlepsze wyniki to w okolicach 50%
jest taki kalkulator który przelicza na procenty http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea2e96a30d03.jpg
kochana dziwne te normy ? ja mam ft3 4,06 ale norma w labie 4,2
tak samo ft4 mam 1,36 norma 1,76
tsh 0.943 norma 4
myślisz że ft3 za wysoko ? te wyniki miałam po miesiącu brania letroxu 50
u mnie według tego kalkulatora wychodzi :
FT4 54.02%
FT3 94.17%
czy ft3 nie za wysoko ja nie mam pojęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 20:57
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:Quote:Zakres normy TSH wynosi od 0,32 do 5,0 mU/l dla osoby dorosłej. Należy pamiętać, że normy, które podane są w opisie badania nie są stałe. Na poziom stężenia TSH ma wpływ wiek, płeć oraz metoda, którą posługuje się laboratorium do oznaczania. Wartości, które są przedstawiane mogę mieć różne znaczenie w poszczególnych punktach laboratoryjnych. Dobra rada: wynik badania należy porównywać z normami. które są podane na kartce z wynikami. Wyniki zawsze należy konsultować z lekarzem.
cytując z jednej strony ... norma dla kobiet w okresie rozrodczym dla tsh to od 1.0 do 1,5.. i najlepiej utrzymujemy się własnie w tych wartościach ...
-
Elaria wrote:
Zaraz wyjeżdżam do miasta na wizytę u gina.
daj znać po wizycie czy wszystko dobrze;)27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Alisa wrote:Wczoraj np MamaGinekolog powiedziała, że tsh 2,5 jest ok. Mój gin również uważa że dopuszczalna granica jest do 2,5.
to na pewno też zależy od przypadku.. w sensie choroby.. ja się leczę 6 lat i przypuszczam że dla mnie są inne normy bo mam inne tsh wyjściowe... więc i w ciąży dla mnie są inne normy...
jednak z tego co się orientuje.. chyba Laila była ostatnio na konferencji i PTG i PTE wg nowych norm do 2.0 tsh trzymamy
poza tym ginekolodzy... to inna para kaloszy.. moim zdaniem nie powinni za dużo się wypowiadać na temat chorób tarczycy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:05
FabianCyprian
Tymuś
-
czarnulka24 wrote:kochana dziwne te normy ? ja mam ft3 4,06 ale norma w labie 4,2
tak samo ft4 mam 1,36 norma 1,76
tsh 0.943 norma 4
myślisz że ft3 za wysoko ? te wyniki miałam po miesiącu brania letroxu 50
u mnie według tego kalkulatora wychodzi :
FT4 54.02%
FT3 94.17%
czy ft3 nie za wysoko ja nie mam pojęciaNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Natikka123 wrote:Koteczko
Bardzo mi przykro podczytywalam twoje posty i myślałam że uda się bez szpitala. Trzymaj się jesteśmy z tobą.
Promyczku
Mam nadzieję że nic poważnego nie jest twojej mamie i ze porobia jest kompleksowe badania.
Mnie od popołudni dopada niemoc jak wracam z pracy to ledwo żyję. Skąd brak udzielania. Wszystkie mięsne potrawy zwracam. I śpię jak głupia a w nocy się budzę codziennie o 3 i nie mogę spac. Schudłam znowu zamiast tyc. Jutro w końcu popołudniu wizyta.
Dziś szefowa mnie spytała przy innych pracownikach czy już jestem w ciąży a ja nie chciałam by oni wiedzieli tylko chce sama szefowa poinformować jak jutro będzie ok i powiedziałam że narazie nie jestem. Zaćmienie jakieś na mnie padło. Będę musiała w przyszłym tygodniu jej powiedzieć że dopiero miałam wizytę i nie chciałam mówić bez potwierdzenia i by inni wiedzieli. Heh... zawsze wszystko komplikuje sobie.
Natikka123 widzę że objawy ciążowe są hehe , współczuję wymiotów. Mam nadzieję że w pracy będzie ok , że szefowa zrozumie jak jej powiesz co i jakodpoczywaj kochana
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Gaduaaa wrote:czarnulka u Ciebie okey .. wiesz czym wyżej ponad 50% tym lepiej, lepsza konwersja.. dążymy do jak najbliżej 100%
superA co tam u Ciebie ? jak tam malutkie gadulątko ? kopie już coś ?
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Koteczko, tak mi przykro, że nie udało się bez szpitala. Jednak Twoje zdrowie jest najważniejsze. Trzymam kciuki Kochana!
Promyczku, zdrówka dla mamy! Mam nadzieję, że szybko dowiecie się skąd te omdlenia i że będzie to jakieś głupstwo
Natikka, szefowa jest normalnie królową taktu… Palnęłabym chyba w łeb za taki tekst. Oczywiście jej, nie sobie
Justa, super nie jest, ale dramatu też nie ma. Wygląda na to, że potrzebujesz większej dawki Letroxu, dziecko zużywa Twoje zapasy a dla Ciebie zostaje za mało. FT4 nie spada po Letroxie, bo ten lek to syntetyczne T4, które w organizmie przekształca się w T3. TSH niskie, bo HCG działa obniżająco. Umów się do lekarza, a przede wszystkim nie panikuj, naprawdę nie jest tak źle.
Elaria, czekamy na info po wizycieKciuki dla Tadzia!
promyczek 39, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Czekam na izbie przyjęć. Dziękuję dziewczyny że jesteście ze mną!!
Promyczek zdrowia dla mamy!!
oj kochana , czyli nie obejdzie się bez zabiegu? wspólczuję , tak bardzo chciałaś aby to wszystko poszło naturalnie .
tulę mocnoKoteczka82 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
promyczek 39 wrote:Dzieki dziewczyny:* na razie jeszcze w szpitalu beda szukac ,ale przeczytalam tez ze moze to byc o wysokiego cukru,moja mama ma cukrzyce typ2 ,jest na tabletkach
promyczek 39 - zdrówka dla mamy życzępromyczek 39 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Mamaokruszka wrote:Koteczko, tak mi przykro, że nie udało się bez szpitala. Jednak Twoje zdrowie jest najważniejsze. Trzymam kciuki Kochana!
Promyczku, zdrówka dla mamy! Mam nadzieję, że szybko dowiecie się skąd te omdlenia i że będzie to jakieś głupstwo
Natikka, szefowa jest normalnie królową taktu… Palnęłabym chyba w łeb za taki tekst. Oczywiście jej, nie sobie
Justa, super nie jest, ale dramatu też nie ma. Wygląda na to, że potrzebujesz większej dawki Letroxu, dziecko zużywa Twoje zapasy a dla Ciebie zostaje za mało. FT4 nie spada po Letroxie, bo ten lek to syntetyczne T4, które w organizmie przekształca się w T3. TSH niskie, bo HCG działa obniżająco. Umów się do lekarza, a przede wszystkim nie panikuj, naprawdę nie jest tak źle.
ale jak dostanie wyższą dawkę letroxu to jej tsh pojedzie w dół a tego też za bardzo nie chcemy.. a ft 3 prawdopodobnie wcale się nie zmieni.. ciężko teraz obstawiać co się stanie ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:14
FabianCyprian
Tymuś
-
czarnulka24 wrote:super
A co tam u Ciebie ? jak tam malutkie gadulątko ? kopie już coś ?
FabianCyprian
Tymuś
-
Mamaokruszka wrote:Melduję, że hematolog nie powiedział mi nic ciekawego, choroby zrzucił na sezon infekcyjny. Nie widział żadnego związku. Pomyślę i chyba sama podrążę ten temat. Wiecie może, gdzie w Gdańsku można zrobić to allo mlr i ile kosztuje? Dobra wiadomość jest taka, że dostałam receptę na clexane. Jeśli w tym cyklu się nie uda, w następnym idę na monitoring a potem włączamy clexane od owulacji do @
kochana a będziesz brała clexane 0,6? fajnie by było gdybyśmy razem zafasolkowały w najbliższym czasiekiedy testujesz?
A u hematologa byłaś teraz z jakiego powodu ?
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Gaduaaa wrote:powiedzmy , że kilka razy poczułam delikatne muśnięcia, ale to żadne kopniaki jeszcze, czujemy się średnio bo jestem mega przeziębiona, choróbsko trzyma mnie cały czas - dziękuję za pamięć
oj to trzyma cię już trochę ;/ maskara
poproszę abyś kichła na mnie , i żeby u mnie się coś w brzuszku pojawiło ;*27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Mamaokruszka wrote:Koteczko, tak mi przykro, że nie udało się bez szpitala. Jednak Twoje zdrowie jest najważniejsze. Trzymam kciuki Kochana!
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r.