X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic nie zeszło pęcherzyk i reszta siedzi i nie chce się ze mną rozstać. Pakuje się do szpitala :-(
    Muszę to już skończyć bo bardzo krwawię i nie jest to bezpieczne.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziewczyny nic nie zeszło pęcherzyk i reszta siedzi i nie chce się ze mną rozstać. Pakuje się do szpitala :-(

Kochana przykro mi myślałam że jednak sama się oczyścisz skoro masz krwawienie.. Trzymaj się!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest w szpitalu,dzisiaj rano stracila przytomnosc ,zaraz jak sniadanie zjadla.zostawili ja na badania

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Moja mama jest w szpitalu,dzisiaj rano stracila przytomnosc ,zaraz jak sniadanie zjadla.zostawili ja na badania
    Wiesz już coś więcej Promyczku? Życzę zdrówka dla Mamy <3

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Kurcze Koteczka, miałam nadzieję że sama oczyściłaś się i że obędzie się bez zabiegu. Szkoda... ale zdrowie najważniejsze.

W każdym razie ja postąpiłabym dokładnie tak samo jak Ty: czyli siedziałabym w domu i czekała.
    Trzymaj się Kochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 16:23

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    trzymamy kciuki również za mamę i wspieramy mocno :)
    daj znać jak będziesz coś więcej wiedzieć

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciła przytomnosc na kilka minut,dobrze ze moj tata byl w domu i zawiazl do szpitala.ale to juz drugi raz takie cos miala,miala tomografie ale nic nie wyszlo.boze jak to nigdy nie wiadomo ,kiedy czlowiekowi cos sie stanie

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejj Koteczko! dobrze, ze wszystko sprawdzone, obys szybko zamknela ten etap, trzymaj sie dzielnie!

Promyczku, zdrowia dla mamy! bedzie dalej szukac przyczyn tych omdlen?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:* na razie jeszcze w szpitalu beda szukac ,ale przeczytalam tez ze moze to byc o wysokiego cukru,moja mama ma cukrzyce typ2 ,jest na tabletkach

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 bardzo mi przykro, że nie obędzie się bez zabiegu. Przyznam, że dziś odetchnęłam, jak napisałaś, że pożegnałaś Aniołka :( Bądź dzielna, trzymam kciuki!

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja na opryszczke 2 tygodnie temu czyli w 10 tc stosowalam zovirax. Lekarz mi polecil.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • roma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka Nie znam się na tym zupełnie, ale myślę, że wszystko zależy od tego do jakiej procedury się podchodzi. Yoselin adoptuje jednen zarodek, płaci za transfer i dodatkowe rzeczy których nie jest dużo. W przypadku adpocji samych komórki dostajesz ileś komórek, one wszystkie muszą przejść zapłodnienie więc płaci się za pracę embriologów, później transfer, przechowywanie pozostałych zarodków...

Yoselin jak sobie wyobrażam że podejmuję tą decyzję i podchodzę do in vitro to też jakoś widzę tylko to szczęśliwe zakończenie. A przecież różnie może być. Ale wiesz co? Myślę że nie warto myśleć inaczej, bo co z tego, że już dziś zaczniesz się zamartwiać, myśleć co będzie jeśli się nie uda... Po co? Przecież lepiej jest spędzić ten czas na radosnym oczekiwaniu na sukces, nie walczyć z tym pozytywnym nastawieniem i czerpać z niego! Negatywne podejście nic nie wniesie.

Koteczko tak strasznie mi przykro... Tyle się wyczekałaś, nacierpiałaś psychicznie i wszystko na nic...

Promyczku mam nadzieję, że to nic groźnego. Może faktycznie cukier? Mama mierzy systematycznie? Wyobrażam sobie ile strachu się najadłaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 17:11

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz Yoselin? Myślisz źe będzie mniej bolało? Bo mi sie wydaje ze to tak nie działa. Nie w TYM temacie. Idąc tym tropem to jeśli od poczatku ciąży zakldalybysmy że może się nie udać i że nie warto się starać i walczyć o ciążę to nasze poronienia nie kosztowały by nas nic. W ogóle byśmy nie cierpialy. A boli cholernie w każdym przypadku - i przynajmniej myśląc i nakrecajac się pozytywnie po pierwsze zwiekszasz swoje szanse a po drugie jesteś szczęśliwa. Tak poprostu, z dnia na dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 17:16

Yoselyn82, roma lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Roma ,mierzy codziennie,i dzis na czczo miala 115,ale to nie jest az tak duzo..ja sama mialam jakis czas temu 111.na cisnienie tez bierze tabletki ,ech :( nie wiadomo od czego

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na izbie przyjęć. Dziękuję dziewczyny że jesteście ze mną!!
    Promyczek zdrowia dla mamy!!

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:

zdrowka dla mamy! dobrze ze nie byla sama w domu!

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Czekam na izbie przyjęć. Dziękuję dziewczyny że jesteście ze mną!!
    Promyczek zdrowia dla mamy!!

Trzymaj sie !

❤️❤️❤️
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :* Koteczko sciskam Cie:*

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Myślisz Yoselin? Myślisz źe będzie mniej bolało? Bo mi sie wydaje ze to tak nie działa. Nie w TYM temacie. Idąc tym tropem to jeśli od poczatku ciąży zakldalybysmy że może się nie udać i że nie warto się starać i walczyć o ciążę to nasze poronienia nie kosztowały by nas nic. W ogóle byśmy nie cierpialy. A boli cholernie w każdym przypadku - i przynajmniej myśląc i nakrecajac się pozytywnie po pierwsze zwiekszasz swoje szanse a po drugie jesteś szczęśliwa. Tak poprostu, z dnia na dzień.[/QUOTE

dlatego od paru dni a w zasadzie od dluzszego czasu jestem pozytywnie nastawiona i mysle ze to co robie ma to sens i chce walczyc dalej, nie poddawac sie, chociaz wiadomo moze byc roznie..chce myslec pozytywnie i tak robie... przynajmniej staram sie!

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jatoszka Nie znam się na tym zupełnie, ale myślę, że wszystko zależy od tego do jakiej procedury się podchodzi. Yoselin adoptuje jednen zarodek, płaci za transfer i dodatkowe rzeczy których nie jest dużo. W przypadku adpocji samych komórki dostajesz ileś komórek, one wszystkie muszą przejść zapłodnienie więc płaci się za pracę embriologów, później transfer, przechowywanie pozostałych zarodków...

Yoselin jak sobie wyobrażam że podejmuję tą decyzję i podchodzę do in vitro to też jakoś widzę tylko to szczęśliwe zakończenie. A przecież różnie może być. Ale wiesz co? Myślę że nie warto myśleć inaczej, bo co z tego, że już dziś zaczniesz się zamartwiać, myśleć co będzie jeśli się nie uda... Po co? Przecież lepiej jest spędzić ten czas na radosnym oczekiwaniu na sukces, nie walczyć z tym pozytywnym nastawieniem i czerpać z niego! Negatywne podejście nic nie wniesie.

Koteczko tak strasznie mi przykro... Tyle się wyczekałaś, nacierpiałaś psychicznie i wszystko na nic...

Promyczku mam nadzieję, że to nic groźnego. Może faktycznie cukier? Mama mierzy systematycznie? Wyobrażam sobie ile strachu się najadłaś.

masz racje... staram sie myslec pozytywnie i malymi kroczkami dojde do upragnionego celu...maz mnie tez bardzo wspiera i to jest najwazniejsze... staram sie myslec caly czas pozytywnie i odsuwac od siebie zle mysli. W koncu musi sie udac..

dlatego od paru dni a w zasadzie od dluzszego czasu jestem pozytywnie nastawiona i mysle ze to co robie ma to sens i chce walczyc dalej, nie poddawac sie, chociaz wiadomo moze byc roznie..chce myslec pozytywnie i tak robie... przynajmniej staram sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 17:28

❤️❤️❤️
‹‹ 1896 1897 1898 1899 1900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ