Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Elaria wrote:Yoselyn, a z cukrem lub ciśnieniem u Ciebie dobrze? Bo tak mi się skojarzyło Twoje zasłabnięcie.
Evita, trzymam kciuki za betę!
Jagna, te "braxtony" zaczęłam czuć w 5 miesiącu, z córką chyba nawet były mocniejsze niż teraz.
nigdy nie mialam problemow z cukrem, chociaz zdarza mi sie popoludniami ze mi oczko leci i nie raz w nocy musze zjesc cos slodkiego bo tak mnie ssie..a cisnienie mierzylam rano i mialam 106/70, moj mierzyl bo go glowa bolala a ja zmierzylam zeby zobaczyc jakie mam, dobrze sie czulam, nic mi nie byloMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Evitka spokojnie i do celu:*
Gadua to Ty nie masz widocznego brzuszka już? super..oby tak dalej i wszstko poszło dobrze:)
Jagna ponoś sa jakies paski do kupienia w aptece, którymi można sprawdzić czy to sa wody płodowe...
A ja mam takiego krecka w głowie ostatnio ze wczoraj w nocy upadłam idąc do wc;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 09:00
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Poszłam na tą betę, w sumie sama nie wiem po co bo od wczoraj plamię na beżowo... Oczywiście, że trafiłam na pigułę w pobieralni. Rok chodzę do tego labu i nigdy nie było problemów a dziś skończyło się na dwóch gigantycznych siniakach i drętwiejącej prawej ręce po pobraniu... Idealny początek dnia, nie ma co.
-
Evita wrote:Dziewczyny dzień przed @ jest cień cienia cienia ale na 2 testach o różnej czułości. W moim przypadku to za wcześnie aby śpiewać fanfary ale pójdę o 7 na betę to dam znać jaki wynik. Nie spodziewam się cudu ale sprawdzić trzeba. Dziś prowadzę szkolenie więc całe szczęście nie będę mogła sprawdzać wyników co minutę
Evita super wiadomość - daj znać jak tam beta niech rosie ładnie w górę27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Kaczuszka, Arleta, dziś powtarzacie bety? Kciuki za piękne przyrosty.
Evita, za twoją betę też trzymam mocno kciuki, coś czuję, że ładna będzie
Niebieska, piękny ten Twój kocyk! Zdolniacha z Ciebie. Ja mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o takie robótki ręczne, nawet guzik jak przyszyję to zawsze jest krzywo. Jeśli chodzi o leki to w pierwszej ciąży nie brałam żadnych, nawet paracetamolu unikałam jak ognia i męczyłam się z migrenami. Teraz biorę posłusznie wszystko co mi każą i nie analizuję. Jeśli uda mi się zajść w ciążę na pewno będę mieć też clexane, acard, progesteron w wielkich dawkach, poza tym pewnie wlew z intralipidu przed transferem, ale wiem, że bez tego mam nikłe szanse na powodzenie.
Koteczka, wiem co czujesz, bo moja córka też bardzo by chciała rodzeństwo i ostatnio coraz częściej o nie dopytuje:( Trudne to bardzo. Ja ją nastawiam delikatnie na to, że możliwe, że tego rodzeństwa nie będzie nigdy. Mówię jej, że bardzo tego pragniemy, ale czasem nie udaje się mieć wszystkiego o czym się marzy i trzeba się cieszyć tym co mamy. Nie wiem ile ona z tego mojego tłumaczenia rozumie, pewnie niewiele. Jeśli się nie uda mieć drugiego dziecka to kiedyś opowiem jej o naszej walce, o tym jak bardzo się staraliśmy i mam nadzieję, że nie będzie mieć żalu że jest jedynaczka. Jeśli chodzi o długość cykli to u mnie pierwszy cykl po poronieniu był bardzo krótki (tylko 24 dnia, ale miałam też bardzo wczesną owulację, bo w 10 dc). Kolejny trwał 28 dni, czyli już normalnie. Jedynie krwawienie podczas @ mam bardzo skąpe, trwa 2 dni raptem.
M@linko, u córki też walczyliśmy ze strasznymi kolkami i u nas jedyne co działało to suszarka do włosów. Niestety nie dała się oszukać nagranym dźwiękiem suszarki, musiał być „na żywo”Na szczęście koło 3 miesiąca kolki się skończyły, ale do dziś pamiętam te bezsenne noce z suszarką w tle
Życzę, żeby u Was kolki minęły jeszcze szybciej.
Mamookruszka, ja Twoje rozterki z pracą w tle świetnie rozumiem. Mam bardzo podobne podejście i równie wielką potrzebę kontrolowania wszystkiego. Niestety już kilka razy z mojego planowania nic nie wyszło, więc teraz staram się (nie zawsze mi to wychodzi) jak najmniej analizować i żyć tym co jest tu i teraz, nie analizować, ale rozumiem jak ciężko podjąć świadomą decyzję o staraniach, gdy sytuacja zawodowa jest niepewna.
Monika, zdrówka. Mam nadzieję, że lekarz coś doradzi.
Jagna, wiele dziewczyn odczuwa te skurcze przepowiadające i one nic złego nie oznaczają. Koleżanka, która miała taki sam termin porodu jak ja w pierwszej ciąży odczuwała te skurcze już od 6 miesiąca, urodziła w 40tc. Ja nie czułam ich zupełnie, a urodziłam w 37tc. Ale oczywiście odpoczywaj jak najwięcej, bo teraz Ty i maluch jesteście najważniejsi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 09:17
Arleta, M@linka lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Mamaokruszka ja też plamienia a beta pozytywną także trzymam mocno kciuki.
Byłam powtórzyć betę.dziekuje za pamięć ale plamienia małe są. Wraz z pojawieniem się plamienie i cycki odpuściły. Dziwny zbieg okoliczności. Ale jak to mówią "cycki kłamią" po wynikach zadzwonię do lekarza. Nakręcam się strasznie. Dwa razy miałam plamienia i dwa razy znaczyło to co innego. Życie daje mi niezła próbęniewiem jak bym zniosla kolejna porażkę. Jedyny plus tej sytuacji że wkoncu coś zaskoczyło.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Justa87 wrote:Evitka spokojnie i do celu:*
Gadua to Ty nie masz widocznego brzuszka już? super..oby tak dalej i wszstko poszło dobrze:)
Jagna ponoś sa jakies paski do kupienia w aptece, którymi można sprawdzić czy to sa wody płodowe...
A ja mam takiego krecka w głowie ostatnio ze wczoraj w nocy upadłam idąc do wc;/
Ale powiem mu zanim dostanę umowę, bo chcę być fair wobec niego..FabianCyprian
Tymuś
-
Cześć laski;)
Evita o matko! ale wiadomość, wchodzę, a tu u Ciebie jakieś cienie się pojawiajązaciskam kciuki tak, że mam białe palce, żeby wszystko było dobrze:*
To które teraz wybuchają? Zaczął się marzec, więc chyba Wasze brzuszki zamieniają się już w tykające bomby, no nie? Nie mogę się doczekać już tych naszych forumowych pociech:) Czas rozpakowywania pora zacząć!
O kurde, Arleta teraz czytam, że u Ciebie też pozytyw! o kurcze:) fajnie, niech się sypią wreszcie te 2 krechy:) !Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 10:02
Ikarzyca, Arleta, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Negatyw dziewczyny. A progesteron ledwo 8,5 nmol/l
przykro miMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselin moze sprawdz morfologie,moze jakas lekka anemia,potrzeba ci zelazo czy cóś...ja jakies pare tygodni temu mialam taki czas ze przesypialam kazde popoludnie,myslalam ze to taki ciązowy stan jednak gin zerknela mi na morfologie i ona systematycznie spadala i byla na granicznym poziomie,powiedziala ze lekka anemia i zwiekszyla mi zelazo.Teraz czuje sie juz ok,nie mam tych niedzwiedzich przypadlosci,zobaczymy czy morfologia sie poprawiła..
Evitka jem sobie z juniorem sniadanie a ty mi tu taki news,szybko zjadlam by miec wolne ręce i kciukam a junior ma przykazane zaciskac ladnie rączki za kolege/kolezanke zamiast cwiczyc karne w moim brzuchu.
Monika musisz isc do lekarza,mniejsze zlo jak wezmiesz antybiotyk,to juz za dlugo a lepiej nie jest.
Elaria skoro mialas takie skurcze w piatym miesiacu to pasuje i do mnie ten etap,mam nadzieje ze tylko takie pojedyncze seanse bedą sie dzialy bo i tak jestem trochu przestraszona.W piatek wizyta wiec wszystko doktorka popytam i niech mnie porządnie wymaca,czy aby szyjka ok.
Dziewczyny z ta ustawą to niewiele wiem bo kolezanka ktora jest na koncówce wychowawczego i stara sie zajsc zanim sie jej skonczy wychowawczy mowila ze jakos bardziej chronione mają byc kobiety gdy zajdą w ciąze pracując na czas okreslony i te ktore akurat sie przyjęly i nagle zaciązyly...ale nie za bardzo mnie to ciekawilo bo ja poprostu mam umowe na 5 lat jako pierwszą i normalnie idac na L4 przechodze na macierzynski,rodzicielski jakis tam i potem normalny powrót do pracy.Musze jej sie podpytac i ewentualnie wam powiem bo juz nie pamietam szczególówYoselyn82 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Mamaokruszka wrote:Negatyw dziewczyny. A progesteron ledwo 8,5 nmol/l
Przykro miOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Mamaokruszka w takim razie mocno zaciskam kciuki za Twoją betę
i za decyzję związaną z pracą, nieważne co postanowisz, idź za głosem serca
Kaczuszka86 oby przyrosło sporo u Ciebie! Tym razem musi być dobrze!
Czytam was ciągle, o sobie nic nie piszę, bo nic się nie dzieje, a w tematach dzieci nie mam zbyt wiele do powiedzenia, bo niestety nie doczekałam jeszcze własnego
@ się skończyła, zaczynamy starania... i tak się zastanawiam, czy zastosować jakiś 'system starań'. Na przykład przytulanki co drugi dzień, albo tylko w dni płodne, albo codziennie przez tydzień. A może lepiej po prostu wtedy, kiedy przyjdzie ochota? Mętlik w głowie mam, a obiecałam sobie, że w tym cyklu nie będę się nakręcać. Wrrr...
Gaduaaa u Ciebie wielkie pracowe rewolucje! Oby się udało i wszystko poszło po Waszej myśli! -
Jagna, mialam robiona morfologie i inne badania jak wyladowalam w szpitalu i do tego czasu cisza..ostatnio przemeczona jestem, malo snu, moze to toMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️