Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
Nie odzywałam się wczoraj, bo:
a. strasznie przybiła mnie wiadomość od Evitki
b. potem jeszcze dobiła mnie wiadomość od Sylvuś
(gdzie a = b)
c. z każdym dniem czuję się coraz gorzej fizycznie, następuje drastyczne pogorszenie, wczoraj wieczorem było bardzo kiepsko, dziś momentami katastrofa i nawet nie wiedziałam, jak się ułożyć, żeby wygodnie chwycić komp
...ale czytam Was cały czas.
I przeczytałam wiadomość od Skrzata.
Skrzat,
Sikaj! I tak nie uciekniesz przed przeznaczeniem
Z pełną odpowiedzialnością biorę na siebie do końca ciąży ból brzucha, rypanie w kręgosłupie i rozsadzanie miednicy, które mam aktualnie, bylebyś Ty zobaczyła dwie kreski i była w swojej ciąży.
Poza wiadomością Skrzata, przeczytałam też post o potencjalnie zatrutej polędwicy łososiowej.
[westchnięcie]
Aga,
Nie wiem, czy teraz Cię nie dobiję, ale toksoplazmozą i tym podobnymi milion razy łatwiej jest zarazić się przez niedomyte owoce i warzywa. Także pamiętaj, żeby myć dokładnie każde jabłuszko, które będziesz chrupać w ciąży.promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Aniu, lacze sie z Toba w bolu...chociaz ja to mam chyba troche na wlasne zyczenie. Pohasalam przez ostatnich kilka dni...bylam dwa razy w teatrze, dwa razy na basenie, a dzis zrobilam sobie 1,5 godzinny spacer do meza do pracy. Ledwie wstaje teraz na siku...miednica dokucza czy...cos innego czego istnienia wczesniej nie odczuwalam. Jutro juz siedze spokojnie. Przemawiamy do brzucha i prosimy Marianke, zeby przypadkiem nie wychodzila wczesniej, bo wtedy bedzie mniej z mama na macierzynskim. W No urlop bierze sie 3 tyg przed terminem czyli ja zaczynam w przyszlym tyg, jesli Mala pojawi sie na swiecie wczesniej to urzad pracy obcina te tygodnie z pozostalej puli i w praktyce wraca sie do pracy wczesniej.
Aga22, czy Ty przeczytalas post annyk, ktory niedawno do Ciebie zaadresowala?
Dziewczyny... wlasnie obejrzalam bardzo emocjonalny film "Swiatlo miedzy oceanami". Nie wiem czy jest czy byl czy tez bedzie dopiero w kinach, ja obejrzalam go na pirackiej stronce. Nie chce zdradzac fabuly, ale powiem tylko tyle, ze porusza temat naszego watku. Podejrzewam, ze jakies dwa lata temu nie potrafilabym tak mocno poczuc empatii do glownej bohaterki, podejrzewam, ze predzej bym ja ocenila niz zrozumiala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 20:45
sylvuś lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieskaa ja wlasnie chce zobaczyc ten film, widzialam zwiastun i zaciekawil mnie...
ale juz na podstawie zwiatunu widac ze bedzie mega ciekawy, smutny itp
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Kupiłam test, zrobię jutro rano.
Dziękuje za wszystkie kciukasy;) przekonały mnie argumenty, ze i tak rzeczywistości nie zmienię... macie racje. Choć będzie mi cholernie ciężko znów się rozczarować po takim solidnym spóźnieniu okresu. Z drugiej strony w tym miesiącu nie staraliśmy się jakos specjalnie, zaledwie 3x w miarę w okolicach owu. Poza tym to może być efekt odstawienia leków, od 1 stycznia żadnych nie biorę i organizm trochę się rozregulował... Ehh nie mogę się nastawiać -
Ooo widzialas, Promyczku! nie wiedzialam, ze jest ksiazka. Tez mi ten film nie oszczedzil lez. Ja wlasnie mysle, ze po tym co przezylam i w jakim punkcie jestem potrafie baaaardzo dobrze zrozumiec motywy glownej bohaterki:) A kiedys...pewnie pomyslalabym: no jak tak mozna bylo zrobic!
Yoselyn, polecam... chociaz sceny dotyczace tematu naszego watku dalej byly dla mnie trudne i chcialam po nich przerwac ogladanie filmu, ale jednak nie byl to stracony czas przed komputerem.Yoselyn82, promyczek 39 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
niebieska cos czuje ze bede ryczec na tym filmie, juz jak ogladalam 1 raz zwiastun to juz mi sie robilo smutno..czesto mi leca lzy jak ogladam cos smutnego, albo widze cos co sprawia ze mi leca od razu lzy..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Tak tak! Teraz! Jak już jesteś po terminie @ to wyjdzie! Sikaj Skrzacie i daj nam tu piękne zakończenie dnia.
Ikarzyca lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Sikne rano,bo teraz to już nie mam czym;)
Na pewno wejdę tu koło 8 ze łzami w oczach, wiec przygotujcie się na ostre pocieszanie.
Niebieska ja oglądałam zwiastun tego filmu i już się poryczalam wiec to na razie nie jest na moje nerwy, ale w ogóle zamysł i wątek uważam za bardzo dobre. To ciagle temat tabu o trzeba to przełamywać wśród społeczeństwa choćby i filmami. -
nick nieaktualnyTen film leciał u nas w kinach w ubiegłym roku. Zaczęłam słuchać audiobooka, ale przerwałam. Myślę, żeby kiedyś do tego wrócić. Choć ja średnio lubię melodramaty.
Annak, Niebieska, końcówka potrafi dać w kość. Ja się czułam, jak kaleka. Obolałe krocze (rozchodzące się spojenie łonowe), zgaga, , bezsenność, opuchnięte całe ciało. Ale już macie bliżej niż dalej. Trzymam za was kciuki!Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Skrzacie - toż ja nie wytrzymiem do rana
A ty zdaje się miałaś plamienia zawsze kilka dni przed @ po tym poronieniu? Teraz coś było nic chyba takiego nie pisalas?
No ja liczę, ze wejdziesz ze łzami w oczach z powodu II a my będziemy beczeć razem z Tobą12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
skrzat1988 wrote:Sikne rano,bo teraz to już nie mam czym;)
Na pewno wejdę tu koło 8 ze łzami w oczach, wiec przygotujcie się na ostre pocieszanie.
No nie masz litości...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Annak, Niebieska no niestety takie uroki ciazy. Po porodzie tez bedzie ciezko, przynajmniej mi bylo. Jak sie kladlam spac to plakalam, ze zaraz musze wstac, na prawde ryczalam. Na pewno bedziecie mialy ciezkie chwile, jak kazda matka, psychika po porodzie tez jest rozregulowana. Organizm strasznie zmeczony, jeszcze obolaly po porodzie. Ale coz tu duzo mowic - warto. I chociaz kazda z nas wie, ze bedzie cholernie ciezko to chce miec to swoje szczescie przy sobie.
Rozumiem, ze ten film jest o kobiecie co przezyla poronienie? Zachecajaco o nim piszecie.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Dziewczyny dopadly mnie zatoki i to taki bol, az mi nie dobrze. Jak sie kapalam i przylozylam ciepla wode do zatok to myslalam ze wyjde z siebie taki bol. Mozecie cos doradzic?Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
roma wrote:Sylvuś, powiedz czy masz jakiś dalszy plan?
Najpierw czeka mnie ponownie histeroskopia ,tylko tym razem w 2 połowie cyklu.
Biorę pod uwagę AZ
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"