WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, powiem Wam, że z tymi plamieniami to jak z cyckami - kłamią! Ja dla przykładu nie miałam żadnych plamień, a ciąża nie rozwijała się już od 4 tygodni. Wiele dziewczyn tutaj na forum plamiło na początku I nie było to nic groznego. Glowa do gory!

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja opowiem swoje historie. Pierwsza ciąża plamienia. Synek urodził się zdrowiutki. Druga ciąża. Bliźniaki. Zero plamienia, zero objawów że cokolwiek dzieje się źle. W 8 tyg. Poronienie zatrzymane. Brak serduszek i obydwu dzieciatek :( tak więc jak widać nie każde plamienie oznacza coś złego.

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trzy ciąże i w żadnej żadnych plamień. W jednej zdrowy synek, w dwóch poronienie zatrzymane. Plamienia jak cycki kłamią!!!!
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w ciąży!!!

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Niebieska chodziło mi o to czy hybrydy robi się na swoich paznokciach czy trzeba coś dodatkowo nałożyć jakieś tipsy czy tylko specjalny lakier? Ja zielona jestem bo nawet nie pamiętam kiedy pazurki malowałam :-P
    Aaa:) rozumiem. Żadnych tipsów nie potrzebujesz. Tylko specjalny lakier pod lakier hybrydowy, a na koniec lakier nabłyszczający. Troche czasu to zajmuje, ale potem ma sie piękne paznokcie przez dłuższy czas. Ja nauczyłam sie z youtube, ale np tutaj jest ładnie rozpisane:
    http://kosmetyczna-hedonistka.blogspot.no/2014/03/manicure-hybrydowy-semilac-krok-po-kroku.html?m=1
    Mam ten zestaw:
    https://semilac.pl/en/semilac-kit-03-led-lamp-6w

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dziewczyny byłam dzisiaj na badaniu i po 3 tygodniach diety Dąbrowskiej cukier spadł mi z 96 do 84. Czekam na pozostałe wyniki (w tym insuline) ale to mnie już bardzo cieszy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 15:42

Evita, Genshirin, promyczek 39, Koteczka82, Kaczuszka86, Niebieskaa, M@linka, Jacqueline, Mamaokruszka, sy__la, Gaduaaa, Monika1357 lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Sylus co napisalas do mnie? Gdzie kochana bo nic nie doszło :/ ps. Juz nie długo tak jak Annak zauwazyla i Ty będziesz tulić swoją kruszynkę. Czekamy <3

Ps2 w ogóle to nam nadzieje ze za jakis czas spotkamy się wszystkie z naszymi skarbami gdzies w Polsce na jakims watkowym zlocie! - wojownicze niwzlomne staraczki, zaciążone i te rozpakowane!!!

Ps3 powiem Wam że jakoś wewnętrznie czuje, ze i ja jeszcze zostane staraczka ponownie, jesli bóg da... Juz bym chciała byc w kolejnej szczęśliwej ciąży. Trudno mi się nawet rozstac z moim suwaczkiem ciążowym. Ciekawa jestem czy moje marzenie o trójeczce sie spelni w moim zyciu...tylko czas pokarze :)

Pozdrawiam z moim cudem nr2 i życzę udanego weekendu!

Ps3 od czasu wyjścia ze szpitala mam jakas chorobę skórna :/ wygląda mi jak grzybica ale lekarz stwierdził ze to liszajec. Niestety pimafycort nie pomaga..oby tylko Minik sie nie zaraził...:|
    Tak Kochana pisałam wczoraj Ci smska, ale spokojnie wiem, że jesteś zajęta i masz co robić. A moze gdzieś się zawieruszyl w czasoprzestrzeni, bynajmniej mam w wysłanych o 18:40 :-)

Też marzę o takim spotkaniu - zaciazone wszystkie Dinozaurzyce i Staraczki oraz rozpakowane Mamuśki... ale będzie czad!

M@linko, życzę Ci z całego serduszka, abyś już niedlugo mogła się cieszyć z kolejnej szczęśliwej ciąży a tymczasem masz zajęcia, więc z zajściem to kwestia czasu <3

Niebieskaa, M@linka lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie i Czarnulko!

ja sobie plamię co 6 dni przez 2 -3.

nie ukrywam i nie powiem Wam, że spokojnie to nic takiego. bo ku**a za każdym razem jak ide do kibla to umieram ze strachu !

za każdym razem jak się zaczyna to już myślę że zaraz się rozkręci i to będzie koniec.

nie mogę zrozumieć dlaczego nie może być tak, że nasze ciąże poprostu sobie są.

moje usg dopiero 4 kwietnia. podczas ostatniego też plamiłam ale było serducho i nie było widać żadnej przyczyny tego. Lekarz powiedział, że nie wie skąd to jest i ŻE PRZEJDZIE w swoim czasie.

także 3mam za Nas plamiące kciuki <3

czarnulka24, skrzat1988 lubią tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• M@linka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syluś sprawdziłam teraz skrzynkę - rzeczywiście mam eska od Ciebie - nie wiem jak to się stanęło ze go nie zauważyłam :/

Ikarku Ty to masz samozaparcie i silna wolę - PODZIWIAM! Ja teraz tak byle jak jadam że szkoda gadać (szybko i słodko)..

Ikarzyca, sy__la lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko ja to wszystko dla Dzidziusia robię :) bardzo mi przykro, że nie mogę tak jak inne - jeść wszystko jak leci i zajść bez problemow - no ale jak nie mogę to chociaż zrobię coś dla siebie i zadbam o zdrowie bardziej :) w końcu jak Ty marzę o trojeczce i licze, że to marzenie się spełni :) silnej woli nie miałam nigdy - to jest pierwszy raz, że mi tak dobrze idzie :)
    A tym co jadasz teraz kompletnie się nie przejmuj - masz dwa piękne cudy do ogarnięcia więc na dbanie o siebie przyjdzie czas - za jakiś czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 16:59

M@linka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko woooow niezle... juz myslisz o kolejnym maluszku... zycze tobie tego ze twoje marzenie o trojce sie spelnilo :)

M@linka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest wlasnie burza, grzmi i blyska sie... pogoda powariowala.. :D

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn wiosna burze są normalne o tej porze roku ;-)
    U mnie dzisiaj deszcz leje. :-(
    Dziewczyny przez to siedzenie w domu przytulam od października 4kg z czego 3kg od połowy stycznia. Już wiem dlaczego nadal brzuch mi wystaje mimo że w ciąży nie jestem :-(
    Oj muszę wrócić do ćwiczeń bo się w nic wiosennego i letniego nie zamieszczę a poza tym muszę dorównać mężowi on cały czas pracuje nad formą i wyglądem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 18:30

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Yoselyn wiosna burze są normalne o tej porze roku ;-)
    U mnie dzisiaj deszcz leje. :-(
    Dziewczyny przez to siedzenie w domu przytulam od października 4kg z czego 3kg od połowy stycznia. Już wiem dlaczego nadal brzuch mi wystaje mimo że w ciąży nie jestem :-(
    Oj muszę wrócić do ćwiczeń bo się w nic wiosennego i letniego nie zamieszczę a poza tym muszę dorównać mężowi on cały czas pracuje nad formą i wyglądem ;-)

wiesz zrozumialabym gdyby bylo cieplo :D ale dzis porownaniu z dniem wczorszym to jest zimno...

A odnosnie formy to ja mialam na plusie 2 kg, chociaz koleznka mi ostatnio z pracy powiedziala ze schudlam troche, mam w domu orbitreka ale nie chce mi sie cwiczyc... moj maz z kolei chodzi na basen i na cwiczenia, wiec zaczyna dbac o forme, a mnie sie zwyczajnie nie chce.. ale przyjda ladne dni to beda spacery, rower czy rolki, no chyba ze bede w ciazy to rower i rolki odpadaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 18:39

Koteczka82 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie myslcie o tych plamieniach zle, wiem, ze jest stres i wiadomo, ze sie sie przejmujecie, ale mysle, ze tak jak wielu dziewczyna i mi z pierwsza ciaza to wyjdzie na dobre i bedzie wszystko ok.

Malinka wow podziwiam. Zycze powodzenia w staraniach o kolejnego dzidziusia i szczesliwego finalu.

Aniuk bardzo sie ciesze, ze u Was wszystko dobrze i wracacie do domku. Avutka musi poznac Wasz domek.

M@linka lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie wygadac. Juz mnie to wkur... Jak sie chwale, ze bedzie drugi syn to slysze: moze lekarz sie pomylil, albo jeszcze bedziesz miala coreczke. Ludzia sie w glowach powalilo, ja chcialam dziecko i je mam w brzuszku. Co to za myslenie, ze jak mam syna to musze miec corke. Ja sie bardzo ciesze, ze bedzie syn. Nie rozumiem tego parcia nie wiadomo na co. Czesto mam wrazenie, ze nie zyje na tej planecie co powinnam.

Koteczka82, Genshirin, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Musze sie wygadac. Juz mnie to wkur... Jak sie chwale, ze bedzie drugi syn to slysze: moze lekarz sie pomylil, albo jeszcze bedziesz miala coreczke. Ludzia sie w glowach powalilo, ja chcialam dziecko i je mam w brzuszku. Co to za myslenie, ze jak mam syna to musze miec corke. Ja sie bardzo ciesze, ze bedzie syn. Nie rozumiem tego parcia nie wiadomo na co. Czesto mam wrazenie, ze nie zyje na tej planecie co powinnam.
    Monika też mam wrażenie, że co bym nie powiedziała to ludzie zawsze mówią wszystko na odwrót. Jakby myśleli że mówiąc o tym co jest chcesz na pewno czegoś innego. Albo to ciągłe dopytywanie o wszystko, najpierw kiedy ślub, potem kiedy dziecko, potem kiedy drugie itd. Wrr..
    co komu do tego jak chałupa nie jego.

Monika1357, Genshirin lubią tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    co ja mam powiedzieć.. jak mi mówią że wyglądam na 3 syna ale życzą mi córeczki...
    u mnie będzie to samo jak będzie trzeci syn to będą gadać że tragedia..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co to za jakies parcie ze strony srodowiska na matki. Jestem przeszczesliwa, ze bedzie syn i poprostu reaguje agresja na mowienie, ze moze lekarz sie pomylil. Nie chciala bym tego zmieniac. Mowie, ze sie bardzo ciesze, a slysze, ze jeszcze bedzie corka. Chyba nigdy nie zmieni sie myslenie ludzi.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Kurde co to za jakies parcie ze strony srodowiska na matki. Jestem przeszczesliwa, ze bedzie syn i poprostu reaguje agresja na mowienie, ze moze lekarz sie pomylil. Nie chciala bym tego zmieniac. Mowie, ze sie bardzo ciesze, a slysze, ze jeszcze bedzie corka. Chyba nigdy nie zmieni sie myslenie ludzi.
    takie głupie stereotypy ... co zrobisz... olać

Szczęśliwa Mamusia, Monika1357 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym chciała drugiego chłopca. Nie mam nic do dziewczynek i jeśli się okaże że jest dziewczynka to też będę się cieszyć ale wolę chłopców i nic komu do tego. Nie rozumiem dlatego wszyscy uważają że dzieci trzeba mieć do pary, a niby dlaczego?

Monika1357 lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

‹‹ 2033 2034 2035 2036 2037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ