Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko w ciąży zagrożonej seks w pierwszym trymestrze raczej niewskazany. Są inne metody serduszkowania i raczej te bym polecała. Coś mogłaś podrażnić i teraz stres.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • annak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko, Skrzacie,
    Brąz i róż to najlepsze kolory, które mogą się zdarzyć w tej sytuacji.

U nie była feria barw: różowy, brązowy, na końcu czerwony.
    Plamienie zaczęło się w 5t2d, apogeum nastąpiło w 7-8 tc.
    Bardzo mocno i szczerze wierzę, że to nie musi oznaczać nic złego. Od dwóch dni wiedzie w to bardziej niż kiedykolwiek.

Gadu,
    A jak atmosfera w pracy po tym wszystkim?
    Szef w ogóle ma świadomość, ze postąpił niewłaściwie?

czarnulka24, skrzat1988 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• czarnulka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny za miłe słowa ,troszkę uspokoiłyście mnie .. mam nadzieje że za tydzień na usg uslyszę dobra nowinę. .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochane jestem po wizycie maleństwo nadal tajemnicze i ma położenie pośladkowe wyznaczył mi termin CC na 2 Kwietnia chyba że zacznie cos się dziać mam przyjeżdżać , skierowanie mi nie potrzebne będę rodzić tam gdzie mój Pan ginekolog przyjmuje, i on jakby co zrobi mi CC mam w poniedzialek przyjechać na KTG i wpisze mi wynik GBS . Za tydzień wizyta i zobaczymy jak jest ułożone jak nadal będzie tak jak jest to rozwiązujemy ciążę przez CC bo tak to nie urodzę malenstwo waży 2750g.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/402423225a61.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 13:01

Monika1357 lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Czarnulko w ciąży zagrożonej seks w pierwszym trymestrze raczej niewskazany. Są inne metody serduszkowania i raczej te bym polecała. Coś mogłaś podrażnić i teraz stres.
    Wiem ale zawsze było <3 i nie było z tym problemu . Może clexan 0.6 jest za mocny . No nic mąż chwile będzie musiał po popościć

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane,
    Wygląda na to, że dziś będę mogła Wam wygodnie, czyli z komputera, opisać przeżycia ostatnich dni, bo... uwaga, uwaga (!) wychodzimy dziś do domu!!
    Aż trudno mi uwierzyć! Moja córynka, urodzona w 36t3d przez cc wychodzi ze szpitala po dwóch dobach.
    Jest w doskonałej formie, 100% rozwinięta, zero oznak przedwczesnego porodu.

To jakiś cud, cud, cud...!!
    Silna Babka z tej Twojej Córeczki, od samego początku pokazała swoją chęć do życia! <3
    Aniu Kochana, wspaniałe wieści... już dziś będziecie się miziać w domku, fantastycznie! Czekamy na dokladniejsza recenzje.

M@linka, Szczęśliwa Mamusia, Asia87 lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Silna Babka z tej Twojej Córeczki, od samego początku pokazała swoją chęć do życia! <3
    Aniu Kochana, wspaniałe wieści... już dziś będziecie się miziać w domku, fantastycznie! Czekamy na dokladniejsza recenzje.

Kochana, a Ty już niedługo poznasz inną silną babkę, która jeszcze siedzi w Twoim brzuchu :-)
    Jestem pewna, że z tymi wodami będzie ok. Trzeba to tylko obserwować. I faktycznie ponoć warto pic więcej. Jeśli masz obawy w kwestii wycieku, to możesz sobie kupic te wkladki, które to sprawdzają. Albo można chyba zwykły papierek lakmusowy.

sy__la lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku, Czarnulko mam nadzieje ze to nic powaznego i wszystko bedzie dobrze, bierzcie leki, leniuchujcie i nie dzwigajcie, mysle zebyscie sie na jakis czas wstrzymaly z serduszkowaniem...
    Przykro mi że przeżywacie taki stres.. Trzymajcie się!!

Bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 11:39

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku, o nieee! To nie może się źle skończyć! Wysyłam Ci moc pozytywnych fluidow.

Aniołek 7t5d [*]
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak suuuuuper ze juz do domku, zdrowka dla was.. :) ciesze sie ze z malutka wszystko dobrze :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochana, a Ty już niedługo poznasz inną silną babkę, która jeszcze siedzi w Twoim brzuchu :-)
    Jestem pewna, że z tymi wodami będzie ok. Trzeba to tylko obserwować. I faktycznie ponoć warto pic więcej. Jeśli masz obawy w kwestii wycieku, to możesz sobie kupic te wkladki, które to sprawdzają. Albo można chyba zwykły papierek lakmusowy.
    Oj nie mogę się już doczekać tego spotkania z naszą nową kochaną Istotka :-) no właśnie w aptekach stacjonarne nie mają tych cudownych wkładek chyba w necie zamówię a póki co mama mi dziś przyniesie papierki lakmusowe.

Aniołek 7t5d [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka a niech posci! byle z Wami zostalo dzieciatko:)
    Skrzacie mocno trzymam kciuki za Twojego maluszka ,zeby okazał sie silny :*
    Anius ja tez czekam na bardziej szczegolowe wiesci:) super ze bedziecie w domku i Ava taka silna i zdrowa ,Mmm ,cudna wiadomosc ,miód. na moje serce

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Czarnulko, Skrzacie,
    Brąz i róż to najlepsze kolory, które mogą się zdarzyć w tej sytuacji.

U nie była feria barw: różowy, brązowy, na końcu czerwony.
    Plamienie zaczęło się w 5t2d, apogeum nastąpiło w 7-8 tc.
    Bardzo mocno i szczerze wierzę, że to nie musi oznaczać nic złego. Od dwóch dni wiedzie w to bardziej niż kiedykolwiek.

Gadu,
    A jak atmosfera w pracy po tym wszystkim?
    Szef w ogóle ma świadomość, ze postąpił niewłaściwie?
    nie wiem.. dziś idę pierwszy raz od tamtej rozmowy.. zobaczymy

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    M@linko, Kochana dziękuję Ci bardzo za opis. Tak właśnie coś mi się kojarzyło, że miałaś podobnie dlatego w akcie paniki napisalam do Ciebie. No Mała się rusza, więc jestem spokojniejsza a we wtorek idę na dodatkowe usg do mojego lekarza od genetycznych i zobaczymy co powie. Będę wszystko kontrolować częściej niż do tej pory, dużo pić wody i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Gaduaa, Asia, Genshirin dzięki za wsparcie. Niby nie groźne na ty ale jednak piszą w necie okropne rzeczy. Dlatego już nic nie czytam!

Sylus co napisalas do mnie? Gdzie kochana bo nic nie doszło :/ ps. Juz nie długo tak jak Annak zauwazyla i Ty będziesz tulić swoją kruszynkę. Czekamy <3

Ps2 w ogóle to nam nadzieje ze za jakis czas spotkamy się wszystkie z naszymi skarbami gdzies w Polsce na jakims watkowym zlocie! - wojownicze niwzlomne staraczki, zaciążone i te rozpakowane!!!

Ps3 powiem Wam że jakoś wewnętrznie czuje, ze i ja jeszcze zostane staraczka ponownie, jesli bóg da... Juz bym chciała byc w kolejnej szczęśliwej ciąży. Trudno mi się nawet rozstac z moim suwaczkiem ciążowym. Ciekawa jestem czy moje marzenie o trójeczce sie spelni w moim zyciu...tylko czas pokarze :)

Pozdrawiam z moim cudem nr2 i życzę udanego weekendu!

Ps3 od czasu wyjścia ze szpitala mam jakas chorobę skórna :/ wygląda mi jak grzybica ale lekarz stwierdził ze to liszajec. Niestety pimafycort nie pomaga..oby tylko Minik sie nie zaraził...:|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 12:03

Evita, promyczek 39, Szczęśliwa Mamusia, Arleta, sy__la, Asia87 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Wiem ale zawsze było <3 i nie było z tym problemu . Może clexan 0.6 jest za mocny . No nic mąż chwile będzie musiał po popościć
    my pościmy już od poczatku stycznia:P i chyba jeszcze poczekamy...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, macierzyństwo wyraźnie ci służy, mimo tych trudnych początków ciąży z Dominikiem, kiedy tak rozpaczałaś, że nic z tego nie będzie. Dopiero się urodził, a już marzysz o kolejnym :)

M@linka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow M@linko! Alez z Ciebie torpeda:D nie wiedzialam, ze marzysz o trojce. Z Twoja walecznoscia i predkoscia w zachodzeniu w ciaze to ja mysle, ze to bardzo realna i mila perspektywa. Moze kiedys spotkamy sie razem na belly:) a o zlocie tez marze! I jeszcze Elarie namowimy, zeby pol Polski przejechala. Chcialabym Was wiecej poznac.

M@linka, Elaria, Szczęśliwa Mamusia, sy__la lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka jak napisałaś o serduszkowaniu to pomyślałam że mogłaś się zwyczajnie poobcierać, zwłaszcza że teraz masz tam wszystko mocniej ukrwione a jeszcze przy clexanie łatwiej o krwawienie. Musisz chyba wstrzymać się chwilowo z przytulankami lub zmienić ich formę ;-)
    Trzymam kciuki żeby wszystko było ok!

Skrzat bądź dobrej myśli!!! Trzymam kciuki bardzo mocno żeby wszystko było ok!!

Sy_la myślę że u Ciebie też wszystko jest w najlepszym porządku i za chwilę przytulisz swoje słoneczko :-)

czarnulka24, sy__la lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko jesteś mega!!! Dopiero co urodziłaś a już myślisz o następnej ciąży!!! Życzę Ci z całego serduszka żebyś spełniła swoje marzenia o trójce dzieci :-)

M@linka lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska chodziło mi o to czy hybrydy robi się na swoich paznokciach czy trzeba coś dodatkowo nałożyć jakieś tipsy czy tylko specjalny lakier? Ja zielona jestem bo nawet nie pamiętam kiedy pazurki malowałam :-P

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

‹‹ 2032 2033 2034 2035 2036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ