WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko w ciąży zagrożonej seks w pierwszym trymestrze raczej niewskazany. Są inne metody serduszkowania i raczej te bym polecała. Coś mogłaś podrażnić i teraz stres.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • annak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko, Skrzacie,
    Brąz i róż to najlepsze kolory, które mogą się zdarzyć w tej sytuacji.

U nie była feria barw: różowy, brązowy, na końcu czerwony.
    Plamienie zaczęło się w 5t2d, apogeum nastąpiło w 7-8 tc.
    Bardzo mocno i szczerze wierzę, że to nie musi oznaczać nic złego. Od dwóch dni wiedzie w to bardziej niż kiedykolwiek.

Gadu,
    A jak atmosfera w pracy po tym wszystkim?
    Szef w ogóle ma świadomość, ze postąpił niewłaściwie?

czarnulka24, skrzat1988 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• czarnulka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny za miłe słowa ,troszkę uspokoiłyście mnie .. mam nadzieje że za tydzień na usg uslyszę dobra nowinę. .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochane jestem po wizycie maleństwo nadal tajemnicze i ma położenie pośladkowe wyznaczył mi termin CC na 2 Kwietnia chyba że zacznie cos się dziać mam przyjeżdżać , skierowanie mi nie potrzebne będę rodzić tam gdzie mój Pan ginekolog przyjmuje, i on jakby co zrobi mi CC mam w poniedzialek przyjechać na KTG i wpisze mi wynik GBS . Za tydzień wizyta i zobaczymy jak jest ułożone jak nadal będzie tak jak jest to rozwiązujemy ciążę przez CC bo tak to nie urodzę malenstwo waży 2750g.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/402423225a61.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 13:01

Monika1357 lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Czarnulko w ciąży zagrożonej seks w pierwszym trymestrze raczej niewskazany. Są inne metody serduszkowania i raczej te bym polecała. Coś mogłaś podrażnić i teraz stres.
    Wiem ale zawsze było <3 i nie było z tym problemu . Może clexan 0.6 jest za mocny . No nic mąż chwile będzie musiał po popościć

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane,
    Wygląda na to, że dziś będę mogła Wam wygodnie, czyli z komputera, opisać przeżycia ostatnich dni, bo... uwaga, uwaga (!) wychodzimy dziś do domu!!
    Aż trudno mi uwierzyć! Moja córynka, urodzona w 36t3d przez cc wychodzi ze szpitala po dwóch dobach.
    Jest w doskonałej formie, 100% rozwinięta, zero oznak przedwczesnego porodu.

To jakiś cud, cud, cud...!!
    Silna Babka z tej Twojej Córeczki, od samego początku pokazała swoją chęć do życia! <3
    Aniu Kochana, wspaniałe wieści... już dziś będziecie się miziać w domku, fantastycznie! Czekamy na dokladniejsza recenzje.

M@linka, Szczęśliwa Mamusia, Asia87 lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Silna Babka z tej Twojej Córeczki, od samego początku pokazała swoją chęć do życia! <3
    Aniu Kochana, wspaniałe wieści... już dziś będziecie się miziać w domku, fantastycznie! Czekamy na dokladniejsza recenzje.

Kochana, a Ty już niedługo poznasz inną silną babkę, która jeszcze siedzi w Twoim brzuchu :-)
    Jestem pewna, że z tymi wodami będzie ok. Trzeba to tylko obserwować. I faktycznie ponoć warto pic więcej. Jeśli masz obawy w kwestii wycieku, to możesz sobie kupic te wkladki, które to sprawdzają. Albo można chyba zwykły papierek lakmusowy.

sy__la lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku, Czarnulko mam nadzieje ze to nic powaznego i wszystko bedzie dobrze, bierzcie leki, leniuchujcie i nie dzwigajcie, mysle zebyscie sie na jakis czas wstrzymaly z serduszkowaniem...
    Przykro mi że przeżywacie taki stres.. Trzymajcie się!!

Bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 11:39

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku, o nieee! To nie może się źle skończyć! Wysyłam Ci moc pozytywnych fluidow.

Aniołek 7t5d [*]
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak suuuuuper ze juz do domku, zdrowka dla was.. :) ciesze sie ze z malutka wszystko dobrze :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochana, a Ty już niedługo poznasz inną silną babkę, która jeszcze siedzi w Twoim brzuchu :-)
    Jestem pewna, że z tymi wodami będzie ok. Trzeba to tylko obserwować. I faktycznie ponoć warto pic więcej. Jeśli masz obawy w kwestii wycieku, to możesz sobie kupic te wkladki, które to sprawdzają. Albo można chyba zwykły papierek lakmusowy.
    Oj nie mogę się już doczekać tego spotkania z naszą nową kochaną Istotka :-) no właśnie w aptekach stacjonarne nie mają tych cudownych wkładek chyba w necie zamówię a póki co mama mi dziś przyniesie papierki lakmusowe.

Aniołek 7t5d [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka a niech posci! byle z Wami zostalo dzieciatko:)
    Skrzacie mocno trzymam kciuki za Twojego maluszka ,zeby okazał sie silny :*
    Anius ja tez czekam na bardziej szczegolowe wiesci:) super ze bedziecie w domku i Ava taka silna i zdrowa ,Mmm ,cudna wiadomosc ,miód. na moje serce

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Czarnulko, Skrzacie,
    Brąz i róż to najlepsze kolory, które mogą się zdarzyć w tej sytuacji.

U nie była feria barw: różowy, brązowy, na końcu czerwony.
    Plamienie zaczęło się w 5t2d, apogeum nastąpiło w 7-8 tc.
    Bardzo mocno i szczerze wierzę, że to nie musi oznaczać nic złego. Od dwóch dni wiedzie w to bardziej niż kiedykolwiek.

Gadu,
    A jak atmosfera w pracy po tym wszystkim?
    Szef w ogóle ma świadomość, ze postąpił niewłaściwie?
    nie wiem.. dziś idę pierwszy raz od tamtej rozmowy.. zobaczymy

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    M@linko, Kochana dziękuję Ci bardzo za opis. Tak właśnie coś mi się kojarzyło, że miałaś podobnie dlatego w akcie paniki napisalam do Ciebie. No Mała się rusza, więc jestem spokojniejsza a we wtorek idę na dodatkowe usg do mojego lekarza od genetycznych i zobaczymy co powie. Będę wszystko kontrolować częściej niż do tej pory, dużo pić wody i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Gaduaa, Asia, Genshirin dzięki za wsparcie. Niby nie groźne na ty ale jednak piszą w necie okropne rzeczy. Dlatego już nic nie czytam!

Sylus co napisalas do mnie? Gdzie kochana bo nic nie doszło :/ ps. Juz nie długo tak jak Annak zauwazyla i Ty będziesz tulić swoją kruszynkę. Czekamy <3

Ps2 w ogóle to nam nadzieje ze za jakis czas spotkamy się wszystkie z naszymi skarbami gdzies w Polsce na jakims watkowym zlocie! - wojownicze niwzlomne staraczki, zaciążone i te rozpakowane!!!

Ps3 powiem Wam że jakoś wewnętrznie czuje, ze i ja jeszcze zostane staraczka ponownie, jesli bóg da... Juz bym chciała byc w kolejnej szczęśliwej ciąży. Trudno mi się nawet rozstac z moim suwaczkiem ciążowym. Ciekawa jestem czy moje marzenie o trójeczce sie spelni w moim zyciu...tylko czas pokarze :)

Pozdrawiam z moim cudem nr2 i życzę udanego weekendu!

Ps3 od czasu wyjścia ze szpitala mam jakas chorobę skórna :/ wygląda mi jak grzybica ale lekarz stwierdził ze to liszajec. Niestety pimafycort nie pomaga..oby tylko Minik sie nie zaraził...:|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 12:03

Evita, promyczek 39, Szczęśliwa Mamusia, Arleta, sy__la, Asia87 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Wiem ale zawsze było <3 i nie było z tym problemu . Może clexan 0.6 jest za mocny . No nic mąż chwile będzie musiał po popościć
    my pościmy już od poczatku stycznia:P i chyba jeszcze poczekamy...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, macierzyństwo wyraźnie ci służy, mimo tych trudnych początków ciąży z Dominikiem, kiedy tak rozpaczałaś, że nic z tego nie będzie. Dopiero się urodził, a już marzysz o kolejnym :)

M@linka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow M@linko! Alez z Ciebie torpeda:D nie wiedzialam, ze marzysz o trojce. Z Twoja walecznoscia i predkoscia w zachodzeniu w ciaze to ja mysle, ze to bardzo realna i mila perspektywa. Moze kiedys spotkamy sie razem na belly:) a o zlocie tez marze! I jeszcze Elarie namowimy, zeby pol Polski przejechala. Chcialabym Was wiecej poznac.

M@linka, Elaria, Szczęśliwa Mamusia, sy__la lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka jak napisałaś o serduszkowaniu to pomyślałam że mogłaś się zwyczajnie poobcierać, zwłaszcza że teraz masz tam wszystko mocniej ukrwione a jeszcze przy clexanie łatwiej o krwawienie. Musisz chyba wstrzymać się chwilowo z przytulankami lub zmienić ich formę ;-)
    Trzymam kciuki żeby wszystko było ok!

Skrzat bądź dobrej myśli!!! Trzymam kciuki bardzo mocno żeby wszystko było ok!!

Sy_la myślę że u Ciebie też wszystko jest w najlepszym porządku i za chwilę przytulisz swoje słoneczko :-)

czarnulka24, sy__la lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko jesteś mega!!! Dopiero co urodziłaś a już myślisz o następnej ciąży!!! Życzę Ci z całego serduszka żebyś spełniła swoje marzenia o trójce dzieci :-)

M@linka lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska chodziło mi o to czy hybrydy robi się na swoich paznokciach czy trzeba coś dodatkowo nałożyć jakieś tipsy czy tylko specjalny lakier? Ja zielona jestem bo nawet nie pamiętam kiedy pazurki malowałam :-P

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

‹‹ 2032 2033 2034 2035 2036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ