WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, kciuki zaciśnięte, żeby procedura się udała i żebyś złapała trochę snu. Jestem myślami z Tobą :)

• sy__la Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Syla, słyszałam, że na zwiększenie ilości wód pomaga pietruszka pod każdą postacią, natka do kanapek, do obiadu, korzeń jako dodatek do soków. I oczywiście duuuużo wody. Nie herbaty, nie kawy ale właśnie wody.
    Wszystkiego spróbuję oczywiście, przecież pietruszka nie zaszkodzi, woda też nie... trochę to picie wody zaniedbałam, więc mam jakby na własne życzenia :(
    Ale dodatkowo we wtorek idę do mojego lekarza na USG, tego co robił wszystkie genetyczne, zobaczymy co powie. Ta babka dzisiaj, średnio mi się podobała, szybko zrobiła badanie, że tu mało co widać bo mało wód, na pytania odpowiadała tak nierzeczowo, nie jak lekarz. A miała być taka super... ehhh...

Zazdroszczę Ani... też bym chciała mieć teraz zmartwienia typu: papu, laktacja, kupka, pieluszka, tulenie = niewyspanie. A tak się tylko dodatkowo pod koniec ciąży muszę stresować. Jakbym nie poszła na usg w tym tc to bym nie wiedziała i miałabym głowę spokojniejszą, ale z drugiej strony jakby coś się stało plułabym sobie w twarz... :(
    Ehhh zmęczył mnie ten dzień, idę spać! Dobranoc Wam Kochane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 00:15

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko <3 podoba mi się Twoja determinacja :)

Anniuk skądś znam te procedurę - dziś już przeszła do historii i choć minął dopiero miesiąc czasu to juz wspominam ja z lezka w oku :)

Syla kochana nie martw się - miałam dokladnie ten sam problem i z tego powodu trafiłam 3 tyg przed terminem na patologie ciąży - jak widać z pozytywnym rozwiązaniem a afi miałam między 5 a 4. Wyszło mi to na rutynowym usg i jak pytalam lekarza o przyczynę to powiedzial ze może byc to oznaka zbliżającego sie porodu lub zbliżających sie problemów np. z wydolnością łożyska. Dlatego zlecono mi ktg co kilka dni i usg kontrolne po 3-4 dniach. Gdy na kontrolnym usg wyszlo ze wód jest Malo dalej to lekarz dla bezpieczeństwa ciąży polozyl mnie na patologi byśmy byli juz pod opieką. Od tej pory lezalam w szpitalu i miałam kontrolne ktg 2xdziennie oraz kilka razy sprawdzane tętno dziecka. Nic sie nie dzialo, zapisy ktg byly prawidłowe i tak dotrwaliśmy 2 tyg do 38 Tc bo wtedy nastąpiło naturalne rozwiązanie. Mam nadzieje ze moja historia Ci troche uspokoi. Pamiętaj ze mala ilość wód może ale wcale nie musi byc zwiastunem problemów-jednakże trzeba byc pod nadzorem i wtedy bedzie bezpiecznie i dobrze :)

sy__la, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotni poranek,

znalazłam krótki fajny artykuł dla tych co właśnie urodziły bądź niedługo urodzą oraz dla tych co tak jak ja są w "pierwszej" ciąży.

Link

AnnaK i Magdzia czekam z niecierpliwością nawieści od was.

Sy_la dobrze, że masz swojego lekarza niedługo. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebyś znalazła się pod doskonałą opieką. :)

Koteczka zdrówka dla ciebie i synka. Czy konsultowałaś może z jakimś lekarzem te częste choroby swoje i synka? Strasznie to niepokojące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 06:47

sy__la lubi tę wiadomość

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... Właśnie zrobiłam test... niestety negatyw :( a takie miałam przeczucia głupia ja :( :( :( jeszcze dzisiaj mi się śniło, że zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Od razu po przebudzeniu poleciała zrobić test :( w d**ie z tym... :(

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa Ojojam i tule mocno. A który to dpo? i kiedy ma przyjść @?

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29dc... cykle mam 28-32 dniowe. Najgorsze to jest to że cały czas nam dziwne przeczucie że sie udało.... albo tak sobie wkrecilam albo jestem w urojonej ciąży :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 07:29

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona przykro mi, ale ja bym poczekała jak @ dalej nie będzie to powtorzyła bym test albo poszła na betę.
    Dopóki nie ma @ jest nadzieja. Trzymam kciuki.

Genshirin przy każdym przeziębieniu jesteśmy u lekarza. Mam swoją doktor która prowadzi nas od ponad 4 lat ufam jej, bo już wiele razy przekonałam się że miała rację. Jeśli chodzi o Miśka to patrząc całościowo od momentu jak poszedł do przedszkola to zrobił bardzo duże postępy, na początku chorował jeszcze więcej i ciężej,bo miał nawet zapalenie płuc. W tym roku szkolnym są to raczej lekkie infekcje wirusowe bez gorączki, zmian w oskrzelach, a nawet bez zaczerwienionego gardła. Konsultowałam go też u alergologa miał testy i wszystko czyste, nie ma żadnych uczuleń. Patrząc też po dzieciach znajomych i w rodzinie to młody nie choruje ani więcej ani mniej niż inni.
    Co do mnie to i moja ginekolog i doktor rodzinna twierdzą że te dwie ciąże i poronienia oraz anemia oslabiły mój organizm i dlatego łapię wszystko od młodego, i że jak organizm wróci do równowagi to powinno być już ok.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie zupełnie błahe i nie związane z naszym tematem ale wy wiecie wszystko więc zapytam. Czy któraś zna się na manicure? Mam długie i mocne pazurki ( jak to kot ;-) ) ale nie mogę ich malować bo zaraz się łamią. Jaki manicure najmniej niszczy pazurki hybryda, żel? Co mogę zrobić żeby mieć ślicznie pomalowane? Poradzcie coś ;-)

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko, z takim tematem to do naszego wątkowego eksperta Skrzata. Skrzat zrobiła niedawno kurs ze stylizacji paznokci. Ja robię sobie hybrydy sama, paznokcie sie nie łamią i sa ładne. Trzeba tylko umiejętnie ściągać hybrydy.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny , wpadam z doskoku.. dziś do pracy i jutro na cały dzień..
    Podczytywałam Was cały czas, ale niestety na lekach się nie znam.. nie wiedziałam za bardzo co pisać.. Poza tym coraz bliżej Komunii, a ja coraz gorzej psychicznie... Normalnie podłapuje depresję jakąś przez tą sytuację z rodzicami, że ich nie będzie.Niestety nie umiem się z tym pogodzić.

Arletko no moim skromnym zdaniem, uważam jak dziewczyny, że nie masz co się sugerować tą betą. Fajnie,że Elaria wrzuciła Ci swoją, mam nadzieję,że mocno Cię tym uspokoiła. Na pewno wszystko jest w porządku.

Yoselynniestety nie znam się na polipach i innych endometrialnych sprawach. . ale dziewczyny na pewno Ci podpowiedzą.
    Evita no nowy,jakiś potężny duch w Ciebie wstąpił. Czyta się Ciebie z uśmiechem na twarzy i lekkością w sercu ,że podjęłaś takie decyzje, że jesteś dzielna, nie poddajesz się i po tylu kopniakach nadal potrafisz wstać i kroczyć dalej! Super! Jestem pełna podziwu. Gorąco Cię wspieram i z całych sił kibicuję :) W końcu się uda !
    Syla na tym etapie ciąży to nic aż tak strasznego, zawsze mogą uzupełnić te wody jeśli faktycznie będzie tragicznie, ale tak jak pisze Malinka, na razie nie ma co panikować.
    annak no kurcze teraz Twoja głowa jest przepełniona nowymi obowiązkami, więc ciesz się ile możesz ! Mimo , że są to dość ciężkie i trudne chwile to warte najmniejszej uwagi i zapisania ich w głowie... później ich już nie będzie hehe :) Na prawdę bardzo się cieszę, że wszystko okey
    MonaLisa współczuje... trzeba czekać na kolejny cykl , może On będzie szczęśliwy
    koteczka no ja jestem zwolennikiem hybrydy... robię ją cały czas, nawet teraz w ciąży, jest bezpieczna pod warunkiem,że używamy lampy led ne uv... warto na to zwracać uwagę jak się jest w ciąży. Robię paznokcie od lat i dla mnie zdecydowanie lepsza jest hybryda.

sy__la, Arleta lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam złą wiadomość ;( nic z tego nie będzie ;( byłam w toalecie i jak się podcierałam to zobaczyłam b.dużo śluzu podbarwionego na różowo .. ;( to chyba koniec ;(

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem skąd to duphasonu biorę wystarczająco jak lekarz zalecił 3x2 ..

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla juz niedługo tez będziesz miała ten schemat :) wszystko będzie dobrze. Pij dużo jak dziewczyny radzą pójdziesz do swojego gina to wszystkiego się dowiesz.

Mona przykro mi. Może jeszcze...

Czarnulka spokojnie juz nie jednej tutaj wszystko dobrze się kończyło mimo plamien czy ktwawien! Kruszynko zostań z mama!

czarnulka24, sy__la lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Syla juz niedługo tez będziesz miała ten schemat :) wszystko będzie dobrze. Pij dużo jak dziewczyny radzą pójdziesz do swojego gina to wszystkiego się dowiesz.

Mona przykro mi. Może jeszcze...

Czarnulka spokojnie juz nie jednej tutaj wszystko dobrze się kończyło mimo plamien czy ktwawien! Kruszynko zostań z mama!

Wiem ale u mnie zawsze źle się kończyło.. :( strasznie się boje że poleciało

07.06.2019 synek

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny mam złą wiadomość ;( nic z tego nie będzie ;( byłam w toalecie i jak się podcierałam to zobaczyłam b.dużo śluzu podbarwionego na różowo .. ;( to chyba koniec ;(
    Ja w terminie @ plamilam na rozowo kilka dni. Oczywiscie był placz itp. Jak widac dziecko ma sie dobrze :) W terminie @ moze byc plamienie. Leż, odpoczywaj moze bedzie dobrze Trzymam mocno kciuki za fałszywy alarm!

czarnulka24, Kadabra lubią tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko plamienia mogą być od clexane. Może maluszek trafił w jakieś naczynko podczas implantacji?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka dziewczyny maja racje ,plamienie nie rowna sie stracie ,i tez tez trzymam kciki zeby bylo wszystko dobrze !

czarnulka24 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Hej Dziewczyny,

jeszcze Was nie zdążyłam dziś nadrobić, zrobię to później.
    Ale chciałam podzielić się z Wami moim niepokojem i smutkiem... otóż byłam dziś na USG (Luxmed) i Pani dr powiedziała, że mam zmniejszoną ilość wód płodowych AFI=5,6, gdzie norma na ten tydzień jest od 8 :( oczywiście kazała skontaktować się z lekarzem, sprawdzić czy nie wyciekają wody, pić do 3 L dziennie wody i kontrola usg za 2 tygodnie. Chyba jednak kontrolę zrobię szybciej po tygodniu max.
    Oczywiście też poczytałam trochę w necie o małowodziu i jestem przerażona :(

Czy któraś z Was miała kiedyś podobny przypadek? Czy samo picie większej ilości wody może spowodować uzupełnienie wód płodowych??

Poradźcie coś plissss
    Biedna ;/ Jednak twoje dziecko jest juz dośc duze, nawet jesli wod jest malo nie zagraza mu to jakos znaczaco. Najwyzej poloza cie na oddzial i bedziesz miala kontrole stanu dziecka i leniuchowanie dupki. Zawsze mogl to byc tez blad pomiaru, na wodach mozna sie pomylic. kciuki syla!

sy__la lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Czarnulko plamienia mogą być od clexane. Może maluszek trafił w jakieś naczynko podczas implantacji?
    Kochana plamienia co miałam tydz temu przy pozytywnym tescie były chyba jako implantacja teraz na to za późno ..

07.06.2019 synek

‹‹ 2030 2031 2032 2033 2034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ