X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Witam niedzielnie :)

Oczywiście niedługo do pracy.. Wczoraj byłam na kuchni z inną kucharką, szefa nie było więc nic nowego... Klimat był fajny, super babeczka :) Zobaczymy co czas przyniesie.. może jeszcze coś z tego będzie?

Wczoraj gadulątko zrobiło sobie dyskotekę.. Pierwszy raz czuliśmy mocne , konkretne ruchy przez brzuch.. mój młodszy synciu położył rękę i był taki podjarany tym , że czuje rodzeństwo ,że z wrażenia zaczął śpiewać do brzucha :) Potem brzuszek pogłaskał, powiedział dobranoc :) To są bezcenne chwile.. dla których właśnie warto żyć.. dla których warte jest to co przeszłam i przechodzimy.. Ja Wy :)
    Dziś od rana już za mną chodzi i się pyta czy już kopie bo On chcę znowu dotykać, no i starszy także bo Jego wczoraj zaszczyt dotykania i poczucia ominął :)

Miłej niedzielki ! :*

Gaduaaa dobrze ,że tak czujesz ruchy . Na pewno jesteś spokojniejsza . Fajnie ,że synkowie się udzielają i czekają na przyjście kolejnego maleństwa :) fajnie, że w pracy dobra atmosfera. Może tak jak piszesz coś z tego będzie :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka,Skrzacie super, że plamienia ustały :D Trzymam &&& żeby więcej się już takie straszaki nie pojawiały.

Miłej niedzieli wszystkim życzę :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, Skrzat cieszę się że plamienia ustały. Mam nadzieję że już nie wrócą. Czego wam życzę.

Skrzat, Niebieska dziękuję za informacje w sprawie pazurków. Ja nie podejmuje się robić ich sama bo nie umiem malować paznokci nawet zwykłym lakierem. Znalazłam dziewczynę, która jest kosmetyczką i właśnie niedawno zaczęła robić hybrydy. Pracuje na tych lakierach o których pisałyście i szuka "modelek". Robi za niewielkie pieniądze bo się wprawia. Umówiłam się z nią w przyszłym tygodniu zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gadua super opisałaś jak reagują twoi synowie na brzuszek. Aż mi się łezka ze wzruszenia zakreciła. Marzę o takim momencie. Gratuluję ;-) delektuj się chwilą.

Dziewczyny a właśnie mam jeszcze jedno pytanie mój synek ma za chwilę 8 urodziny i chcielibyśmy kupić mu jakiś jeden większy prezent od całej rodziny bo jeszcze trochę to przywalą nas zabawki. Młody kocha klocki lego ale ma ich już ogromne pudło i myślę że na razie wystarczy. Macie jakieś pomysły co można kupić? Myślałam o kinekcie ale boję się że będzie to kolejny (po tablecie) komputerowy zjadacza czasu, chociaż mąż mówi że lepiej żeby skakał przy kinekcie niż siedział przy tablecie.
    Poradzcie :-(

czarnulka24, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka i Skrzacie super, że plamienia ustały :D Mam nadzieje ze juz was nie nawiedza... trzymam kciuki! :)

czarnulka24, skrzat1988 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua super ze tak twoi synowie reauguja na brzuszek. Chcialabym zeby u mnie tez tak bylo kiedys :) Gratuluję

M@linka, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Czarnulka, Skrzat cieszę się że plamienia ustały. Mam nadzieję że już nie wrócą. Czego wam życzę.

Skrzat, Niebieska dziękuję za informacje w sprawie pazurków. Ja nie podejmuje się robić ich sama bo nie umiem malować paznokci nawet zwykłym lakierem. Znalazłam dziewczynę, która jest kosmetyczką i właśnie niedawno zaczęła robić hybrydy. Pracuje na tych lakierach o których pisałyście i szuka "modelek". Robi za niewielkie pieniądze bo się wprawia. Umówiłam się z nią w przyszłym tygodniu zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gadua super opisałaś jak reagują twoi synowie na brzuszek. Aż mi się łezka ze wzruszenia zakreciła. Marzę o takim momencie. Gratuluję ;-) delektuj się chwilą.

Dziewczyny a właśnie mam jeszcze jedno pytanie mój synek ma za chwilę 8 urodziny i chcielibyśmy kupić mu jakiś jeden większy prezent od całej rodziny bo jeszcze trochę to przywalą nas zabawki. Młody kocha klocki lego ale ma ich już ogromne pudło i myślę że na razie wystarczy. Macie jakieś pomysły co można kupić? Myślałam o kinekcie ale boję się że będzie to kolejny (po tablecie) komputerowy zjadacza czasu, chociaż mąż mówi że lepiej żeby skakał przy kinekcie niż siedział przy tablecie.
    Poradzcie :-(

Kurczę nie wiem czy twój syn by się bawił takim czymś bo ma już ale 8 lat ale wiem że dużo osób teraz kupuje np takie większe auto na pilota ,albo helikopter . Kinekt to dobra sprawa na pewno dużo musiałby się ruszać, sama mam w domu Kinekt z Xboxem :)ale używałam tylko z raz bo nie było czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 17:06

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka, a może prezent sportowy? Rolki, hulajnoga, deskorolka (albo mniejsza, czyli fiszka), a rower ma?

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Koteczka, a może prezent sportowy? Rolki, hulajnoga, deskorolka (albo mniejsza, czyli fiszka), a rower ma?
    Elaria myślałam o tym ale rower ma i jeździ ale tylko jak jesteśmy na działce latem, bo w mieście się boi. Na rolkach i deskorolce nie będzie miał gdzie jeździć bo tam gdzie mamy działkę nie ma ani boiska ani żadnego placu na ulicy pod domem nie ma asfaltu a po głównej to strach bo jest dużo aut. W Łodzi też będzie problem z odpowiednim miejscem.

Czarnulka jego raczej już nie bawią zabawki na radio, może helikopter by mu się podobał tylko gdzie tym latać? W domu na pewno nie.

Dlaczego taki problem z tym mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 17:41

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGNA! Hop hop! Jesteś tam?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisałam już na tym wątku pod nickiem Ania Ruda. Postanowiłam zmienić nick, bo chciałabym jednak uniknąć sytuacji, że ktoś mnie rozpozna :)

Piszę, bo chciałabym podzielić się moimi spostrzeżeniami na temat tego, jak ogromną rolę w procesie starań odgrywa psychika.

Po 4 miesiacach starań (zaczęliśmy 3 miesiące od poronienia) nadal nic się nie udawało. Byłam nawet na monitoringu sprawdzić, czy wszystko gra - i grało jak najbardziej, w 4cs moja gin powiedziała mi, że wszystko wygląda książkowo, pęcherzyk ładnie rósł, pękł, seks był jak przykazano, miałam myśleć pozytywnie i czekać na pozytywny test ciążowy. Dostałam nawet duphaston na drugą fazę cyklu. W międzyczasie zaczęłam szukać nowej pracy (obecnie dojeżdżam codziennie prawie 100km), znalazłam - na miejscu, na fajnych warunkach, 10 min od domu, ale postanowiłam, że jak test bedzie pozytywny to oczywiście odpusczam nowa robotę.

Test był negatywny i za chwilę dostałam miesiączkę. Wkurzona stwierdziłam, że mam dość, podpisuję nową umowę i odpuszczamy na jakieś kilka miesięcy starania, bo nie chciałabym zaciążyć od razu wchodząc do nowej roboty (mam samodzielne i niezależne stanowisko). Umowa podpisana, wypowiedzenie złożone, a seks z powrotem w gumce. Przez cały cykl. Ale raz się zapomnieliśmy (po imprezie, upojeni lekko alko), co prawda 19dc, a że u mnie owulacja zwykle 14-15dc, to nie braliśmy tego w ogóle do siebie.

Po dwóch tygodniach miesiączka nie przyszła. Myślę - co jest? Nawet wyjątkowo w tym miesiacu nie miałam przygotowanego arsenału testów ciążowych. Następnego dnia na spokojnie test - i 2 kreski! aż nie mogłam uwierzyć! Potem od razu na betę, żeby sprawdzić, czy faktycznie nie oślepłam. Jak się okazało, ze wzrokiem wszystko w porządku....JESTEM W CIĄZY! :)

Po co to piszę? Bo jeszcze przed chwilą sama przeżywałam każdy kolejny miesiąc starań i każdy kolejny okres, nakręcałam się temperaturami, testami, monitoringami. I z perspektywy i własnego doświadczenia widzę, że to psychiczne wyluzowanie i odpuszczenie naprawdę działa. Naprawdę nie warto całego życia podporządkowywać pod "a może będę w ciąży", bo wtedy jest duża szansa, że nic z tego nie będzie.

Życzę powodzenia wszystkim staraczkom i trzymam mocno mocno kciuki &&& :)!!!

ps. sorry za przydługi opis :)

Genshirin, sylvuś, M@linka, skrzat1988, MonaLiza, sy__la, Asia87 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha Gratulacje !!! Wszystkiego dobrego dla ciebie i maluszka. Rośnijcie zdrowo :)

Aasha lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha Wielkie Gratulacje :)

Aasha lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha - gratuluję z całego serca <3
    Jednak tu na forum już nie raz było gadanie w stylu: odpuścić, wyluzować itd.
    Ja uważam, że się nie da. I nikt i nic mnie do tego myślenia nie przekona.

Mogłabym na trochę zapomnieć o staraniach gdybym nie brała tony suplementów, nie chodziła na monity itd. A tak głowa i myśli w jednym miejscu.
    A i czas nie stoi w miejscu tylko niemiłosiernie zapieprza i latek nam przybywa - to i presja większa.
    Więc jeśli chodzi o mnie - nie, nie mogę sobie odpuścić i wyluzować.

Poza tym pamiętaj, że na tym forum jest wiele dziewczyn z jakimś problemem medycznym i nie mogą iść na żywioł i czekać na cud. Muszą działać i pilnować pewnych spraw. Więc chcąc nie chcąc ciągle są zaangażowane w starania.
    Owszem, to nie pomaga - ale nie pomoże też olanie sprawy i wyłączenie się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:20

Yoselyn82, jomi81, Mamaokruszka, Evita lubią tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyluzować i przestać myśleć o staraniach można gdy jest się zdrowym i młodym. Sugerowanie wyluzowania w miejscu, gdzie większość dziewczyn zmaga się z jakimiś problemami zdrowotnymi jest nie na miejscu. Takie jest moje zdanie, ale na mnie teksty o wyluzowaniu od zawsze działają jak płachta na byka, bo wg mnie są wyrazem braku wiedzy i empatii.
    Ciąży oczywiście gratuluję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:24

Alisa, Yoselyn82, ana167, Mamaokruszka, Evita, Asia87 lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, nie pierwsza historia, której morał można streścić "odpuść, a zajdziesz". I mamy tu ciąże z takiego podejścia. Ale na odpuszczenie musi się złożyć jakiś czynnik lub nawet czynniki. Samemu wyłączyć głowy się nie da. Trochę szkoda, że nie mamy w głowie takiego wyłącznika. No i pewnie łatwiej "odpuścić" mając lat 20+ niż 30+ oraz nie mając problemów medycznych, jak pisały dziewczyny.

W każdym razie gratuluję ciąży, niech zdrowo się rozwija. Nie odebrałam Twojego posta, jako pochopnych rad, albo czegoś "nie na miejscu". Przecież tu są różne dziewczyny, w różnym wieku, młodsze, starsze, leczące się i takie, u których wszystko gra.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny, generalnie przecież wszystko łatwiej jak się ma 30-. I przecież starania wtedy to właściwie pikuś i fanaberia - wystarczy się wyluzować.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam poczucie, ze przy staraniach czas zapieprza jak szalony niezaleznie od wszystkiego... czy sie jest mlodszym czy starszym... ja zaczelam starania spontanicznie choc juz myslelismy o tym... w lipcu/sierpniu 2015... jest marzec 2017 i dopiero jestem w zaawansowanej ciazy.. przy czym w dwie pierwsze ciaze zaszlam ekspressowo i badania zrobilam rowniez w tempie ekspressowym. A juz tyle czasu minelo:( i niestety ale uplywajacy czas stresowal mnie bardzo. Choc ani nie jestem mloda ani czas na starania jeszcze mocno sie dla mnie nie kurczy.. Chociaz no tak..z biologicznego punktu widzenia ten czas zmniejsza sie jeszcze bardziej w pewnym wieku.

A co do wyluzowania to tez dzialaly na mnie te teksty jak plachta na byka, ale uwazam, ze to, ze bawilam sie na koncertach, pilam alkohol, cieszylam sie wypadem wakacyjnym odciazylo moje cialo i psychike i pomoglo zajsc w ciaze. Niestety..zadzialo sie to...zupelnie nieoczekiwanie, przypadkiem... skakanie przy koncertach przekierowalo moja uwage z ciazy na "tu i teraz" chociaz bywaly chwile ze widzialam matki z dziecmi i cala mysl o staraniach wracala z sila jakby mnie ktos uderzyl lopata po glowie.
    No wlasnie Elaria..gdyby istnial taki guziczek wylaczajacy to cholerne myslenie. Ale jak przestac myslec o czyms co jest dla nas bardzo wazne? To podobnie jak z sytuacjami kiedy choruje bliska osoba...zamartwianie sie jej nie pomoze, ale jak przestac sie martwic kims waznym?

Koteczka82 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, weź komuś powiedz, żeby nie myślał o różowym słoniu. ;-) Na bank pomyśli.

Niebieskaa, Koteczka82, ana167 lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bede,nie martwic sie bo jest ok tylko zajob mam.Mysle o was,buziaki.

czarnulka24, M@linka, Monika1357, Niebieskaa, sy__la, Genshirin, Mamaokruszka, Koteczka82, Szczęśliwa Mamusia, laila_25, Elaria lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś miała tak w ciaży podczas stosowania acard i clexane,że cierpły i dretwiały ręce czasem nogi ?dziś się przebudziłam i tak noga z dretwiała ,że musiałam ją ręką rozmasować . .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 02:36

07.06.2019 synek

‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ