X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo dziewczyn to ma w ciąży, ale to chyba nie wina leków przeciwzakrzepowych. Najlepiej powiedzieć o tym lekarzowi. Mi cierpną nogi, kiedy leżę na wznak. Inna dziewczyna pisała ty kiedyś o drętwieniu rąk. Ale ty jesteś dość wczesnue w ciąży. Lepiej to skonsultować.

• Aasha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie miałam zamiaru budować tu przekazu w stylu "olej a zajdziesz", raczej chciałam podzielić sie własnym doświadczeniem. Moze to przypadek, nie wiem, ale dopóki całe życie ustawiałam "pod hipotetyczna ciaze", to nie mogłam zajść. Dopiero jak zaczęłam troche odganiać mysli od tego tematu, bookujac wyjazdy, decydując sie na zmianę pracy, cos jak widac sie odblokowało. Nie uwazam tego za metodę - po prostu cos w moim konkretnym przypadku pomogło i chciałam sie tym podzielić. Jeżeli uważacie, ze to nie na moejscu, to przepraszam.

sy__la, M@linka, sylvuś lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha Twoje doświadczenie dla mnie jest cudowne. Dla mnie to kolejny dowód na to, ze wszystko przychodzi do nas w najwłaściwszym dla nas momencie. Jeśli coś ma się wydarzyć to wydarzy się. Ja w maju też miałam podobnie - jeden seks "od niechcenia" i owoc tego jedynego strzału tule właśnie w ramionach.Wierze że Kazda z nas ma swój czas i dla każdej życie pisze inna historię.

Miłego dnia!

sy__la, Elaria, sylvuś, Koteczka82, Asia87, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam juz drugi cykl po poronieniu samoistnym, robie testy owulacyjne i ciagle negatywne, zarowno w tamtym cyklu, jak i tym. Mialyscie tak ze po poronieniu kilka cykli bez owu?

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic nie wiem jak u ciebie, ale u mnie nawet jak robiłam testy owulacyjne przed poronieniem to mi nigdy nie wychodziły.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny mam juz drugi cykl po poronieniu samoistnym, robie testy owulacyjne i ciagle negatywne, zarowno w tamtym cyklu, jak i tym. Mialyscie tak ze po poronieniu kilka cykli bez owu?

Ja poroniłam we wrześniu. Od stycznia zaczęłam robić testy owulacyjne i jeszcze też nie widziałam konkretnego pozytywu. Mój obecny wykes wyglądał dość obiecująco do dziś. Dziś spadek o 0,17°C i test negatywny, jutro termin przewidywanej @... Więc chyba nic z tego.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • annak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hx5k09hcwc3o_t.jpg

Dzień dobry,

Mam na imię Ava i od 16 marca poznaję świat od jego nowej, lepszej strony. Jeszcze nie wiem, jak tu jest, ale wydaje mi się, że fajnie, bo Mama i Tata ciągle się uśmiechają i wyglądają na przeszczęśliwych. Strasznie dużo mówi się na tym świecie o liczbach. Ja w pierwszych minutach życia już usłyszałam trzy: waga 2955, długość 53, Apgar 10/10. Nie wiem, o co chodzi, ale wszyscy bardzo się cieszyli.
    Lecę zająć się Mamą, bo jest bardzo przejęta.
    Cieszę się, że wreszcie tu jestem.

PS. Jeszcze w szpitalu Mama opowiadała mi o Was. Powiedziała, że jest na świecie taka grupa cioć, które bardzo nam kibicują i bardzo czekały na moje przyjście. Mama mówi, że gdyby nie te ciocie, to nigdy nie przetrwałaby tych lat i miesięcy czekania na mnie. Że w każdym momencie w szpitalu myślała o ciociach, o długiej drodze jaką przeszła i tym pięknym finale, który jest jej zwieńczeniem i nagrodą za każdą chwilę walki. Powiedziała też, że ciocie jej udowodniły, że kobiety mają moc, jakiej nic nie pokona. Dlatego fajnie, że jestem dziewczynką, bo będę silną babką i nic nie będzie mi straszne ;-)

Mama prosiła, żebym zajrzała tutaj, aby nieść nadzieję. Nadzieję i wiarę, że wszystko jest możliwe. Że po całej tej trudnej drodze, walce, staraniach, można trzymać na rękach swój Cud i dotknąć absolutu. Gdyby ktoś zapytał Mamę jeszcze rok temu, 10 miesięcy temu, w październiku, czy w zeszły wtorek, pewnie powiedziałaby, że nadal w to nie wierzy. Dziś nie wyobraża sobie, że kiedyś było jakieś inne życie...

Aaa, Mama prosi jeszcze, żeby przekazać 3 rzeczy:
    - jeśli kiedykolwiek obieca Wam, że napisze do Was coś w tym i tym dniu, to należy ją od razu wyśmiać (komentarz: przy takim małym Całym Świecie jak ja, nie da się nic takiego obiecywać :-P)
    - Mama pisze już na raty opowieść o ostatnich najpiękniejszych dniach w swoim życiu i wkrótce opublikuje
    - Mama dziękuję Wam za… wszystko. Że byłyście, jesteście i będziecie. Że dałyście jej moc i wsparcie w najtrudniejszych chwilach. I że kibicowałyście jej w najpiękniejszych. Absolutną pełnię szczęścia osiągnie wtedy, gdy każda z Was będzie mogła wrzucić tutaj taki post.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 09:15

Dorola31, Zołzimagic, jomi81, promyczek 39, Gaduaaa, Alisa, Genshirin, Evita, roma, sylvuś, Koteczka82, Mamaokruszka, kiti, Asia87, skrzat1988, jatoszka, Mona_Lisa, Magdzia88, Aga22, ana167, Jacqueline, sy__la, Yoselyn82, Elmo13, ruda9215, Arleta, izu2016, czarnulka24, Natikka123, reni86, MonaLiza, Anulka0310, M@linka, Szczęśliwa Mamusia, laila_25, Monika1357, nadziejaaaaa, Elaria, Haana lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Witam się poniedziałkowo i melduję przyjście @ :(

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaszlam w ciąże właśnie przez wykonanie pozytywnego testu owu. Wiedzielismy kiedy działać i się udało już za pierwszym razem, więc u mnie wskazywały owu. A teraz robię już te testy cały drugi cykl i nic, druga kreska codziennie ledwo widoczna. Może muszę dać sobie więcej czasu...

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak, cudowne maleństwo! Zdrówka dla malutkiej!

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Aniu popłakałam się...
    Avutko jesteś prawdziwym Cudem!! wszystkie ciocie tu na Ciebie czekały :)

Aniu jeszcze raz gratuluję prześlicznej Avutki :*

sylvuś lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    ja zaszlam w ciąże właśnie przez wykonanie pozytywnego testu owu. Wiedzielismy kiedy działać i się udało już za pierwszym razem, więc u mnie wskazywały owu. A teraz robię już te testy cały drugi cykl i nic, druga kreska codziennie ledwo widoczna. Może muszę dać sobie więcej czasu...
    Też gdy zaczęłam robić testy to zaszlam od razu. A teraz od 3 cykli nic nie wychodzi.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ava, witaj na świecie :) Masz wspaniałą i baaaardzo silną mamę. Jesteś szczęściarą :)

Zołzimagic lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cudzie!
    Całkiem spory Cudzie jak na trzy tygodnie przed terminem ;) rośnij zdrowo na pociechę Twoim cudownym Rodzicom.

Aniu - bardzo się cieszę że tulisz już swoją córkę, że jesteście bezpieczne w domu pod skrzydłami Twojego męża.
    Mam nadzieję ze swojej córce też kiedyś opowiem o Avie Walecznej i jej cudownej Mamie.

Elaria lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze .Ava jest taka piękna:* tak slicznie napisałas Anius ze lezki polecialy.
    Buziaki dla Was :***

Elaria lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - jeszcze raz serdecznie gratuluję.
    Faktycznie jak Ikarek pisze - niemała ta Twoja córcia przedterminowa :-)
    Mój synek urodzony w 37tc ważył 2700.

Niech Ava rośnie zdrowo <3

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wspaniałym jest/było móc przeczytać tak piękne słowa :) Tak wielu dziewczynom tu potrzebne :) To co można doświadczać na tym forum jest ponad wszystko.. nie zrozumie ten kto tutaj nie był i tego nie przeżył :)
    Witamy Cię Aviutko na świecie, rośnij w siłę i nadal przynoś swoim rodzicom tak wiele szczęścia i radości :) Niech Bozia ma Cię w swojej opiece i rzeczywiście zawsze będzie Ci dawać taką siłę w życiu jaką ma Twoja mama :)
    A mamie życzymy samych cudownych chwil u boku córeczki :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak Ava jest prześliczna <3 Ma cudowną, silną mamę!

Dziewczyny ja mam dziś fatalny dzień. Źle spałam, wstałam jeszcze bardziej zmęczona niż się położyłam :( Do tego wczoraj wieczorem byliśmy z P na spotkaniu ze znajomymi, jedna dziewczyna w ciąży z bliźniętami. Nie była co prawda z tych, które 'szczują' brzuchem... ale jednak mnie to dobiło. Były rozmowy o imionach dla dzieci, porodzie, ciąży... i było mi zwyczajnie smutno, bo akurat byłabym na podobnym etapie, co ona :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu i mnie po przeczytaniu łzy popłynęły...

Witam Cię Avutko <3 na świecie i życzę Ci cudownego życia w miłości i zdrowiu.
    Jesteś bardzo DZIELNA a Twoja Mama bardzo WALECZNA!!! :):)

Razem dajecie nam siłe i wiare że warto czekać, wierzyć, walczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 09:46

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu i Avutko ❤❤❤

Tak sie cieszę na te wyjątkowe chwile ❤ Mam przeczucie, ze będę je przezywać w podobny sposób.

Samych cudów w Waszym dalszym życiu! P.S. Ava jest przecudna ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 10:00

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 2036 2037 2038 2039 2040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ