Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja dziś mam depresje. i ku*wa no nie doceniam tego co mam. no nie mogę dziś.
od wczoraj boli mnie łeb. boli to jest mało powiedziane. NA*IERDALA MNIE.
do tego mam takie mdłości że NIE MOGĘ UMYĆ ZĘBÓW. nie mogę nic zjeść.. a jestem tak głodna że każde burknięcie w żołądku powoduje kolejną fale mdłości.
mało tego nie mogę zrobić II. Leżenie wykańcza mnie i moje jelita.
ciąża miała być taka wspaniała, taka wyczekana, taka słodko pierdząca. i gówno. nie dość że leże plackiem jak więzień to jeszcze nie wiem tak naprawdę czy ta ciąża się utrzyma. czy kosmówka się przesunie, czy dziecko rośnie czy w ogóle żyje.
i tym optymistycznym akcentem wkraczam dziś w 12 tc. JUHU. KUR**Alisa lubi tę wiadomość
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Annak odpowiadam na Twoje pytania...Mąż mnie wspiera interesuje się ciąża jest opiekuńczy martwi się wkoncu jesteśmy po 2 stratach dziecka a tam w tym szpitalu którym byłam miałam 0 opieki poszedł do lekarza z nim porozmawiać ale co z tego lekarz się nie zgodził mi tego podac są różne skutki uboczne nawet można stracić dziecko tak nam lekarz nagadal chcieliśmy się wypisać na własne życzenie ale miał mi to podać potem okazało się że mi tego nie da że względu na dziecko i mnie kobietom w ciąży się tego nie daje bo jest chce za nic odpowiadać i dostałam zalecenie do szpitala wyższej opieki prenatalnej celem dalszego leczenia...
Na rodzinę mogę liczyć pomagają mi rozmawiają ze mną czuje się spokojniejsza.
Teraz wszystko zależy kiedy się dostanę do szpitala i tam będę miała dużo lepsza opiekę oraz podadzą mi te żelazo nawet z wiedzą o skutkach ubocznych nikt mi nie zagwarantuje jaka będzie moja reakcja póki co pozostaje mi się dobrze odżywiać i j3sc produkty z zelazem,oraz czekać na wolne miejsce.
2 aniołki [*] ❤ -
Aga22 wrote:Annak odpowiadam na Twoje pytania...Mąż mnie wspiera interesuje się ciąża jest opiekuńczy martwi się wkoncu jesteśmy po 2 stratach dziecka a tam w tym szpitalu którym byłam miałam 0 opieki poszedł do lekarza z nim porozmawiać ale co z tego lekarz się nie zgodził mi tego podac są różne skutki uboczne nawet można stracić dziecko tak nam lekarz nagadal chcieliśmy się wypisać na własne życzenie ale miał mi to podać potem okazało się że mi tego nie da że względu na dziecko i mnie kobietom w ciąży się tego nie daje bo jest chce za nic odpowiadać i dostałam zalecenie do szpitala wyższej opieki prenatalnej celem dalszego leczenia...
Na rodzinę mogę liczyć pomagają mi rozmawiają ze mną czuje się spokojniejsza.
Teraz wszystko zależy kiedy się dostanę do szpitala i tam będę miała dużo lepsza opiekę oraz podadzą mi te żelazo nawet z wiedzą o skutkach ubocznych nikt mi nie zagwarantuje jaka będzie moja reakcja póki co pozostaje mi się dobrze odżywiać i j3sc produkty z zelazem,oraz czekać na wolne miejsce.
Aga błagam....
Idziesz do szpitala z marszu na co ty czekasz?! To nie prl ze musisz czekać az ktos Cie laskawir weźmie bierzesz skierowanie od gina albo wypis ze szptiala i przymija cie od razu .Alisa lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualnyruda9215 wrote:Dziewczyny ja dziś mam depresje. i tym optymistycznym akcentem wkraczam dziś w 12 tc. JUHU. KUR**
Ruda - nie stękaj:-) ino rzygejjj:-)
Na ból głowy tabletka.
Na mdłości: imbir lub kropelki Imbifem.
-
Dziewczyny probuje byc na bieżąco ale nie moge za wami nadazyc z pracy... piszecie jak szalone...
Ale mam postanowienie sie poprawic
Dtrsznie mi przykro ze tyle z was przez to wszystko musi przechodzic i tez zarowno ze wiele z was do niedawna przechodzila no i dalej w jakims stopniu przechodzi bo tego nie zapomina sie nigdy...
Ja sie boje ze teraz znow dlugimi miesiacami nic nie bedzie ale jeszcze bardziej sie boje ze bedzie i bedzie znow xle
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Dziewczyny probuje byc na bieżąco ale nie moge za wami nadazyc z pracy... piszecie jak szalone...
Ale mam postanowienie sie poprawic
Dtrsznie mi przykro ze tyle z was przez to wszystko musi przechodzic i tez zarowno ze wiele z was do niedawna przechodzila no i dalej w jakims stopniu przechodzi bo tego nie zapomina sie nigdy...
Ja sie boje ze teraz znow dlugimi miesiacami nic nie bedzie ale jeszcze bardziej sie boje ze bedzie i bedzie znow xlei ja się przywitam - Zołza z tej strony.
Fakt produkcja w toku, za szybko, za dužoCccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Aga22 wrote:KammaMarra powiedzieli mi że mam dzwonić by było miejsce wolne bo nie mają łóżek wolnych a to będzie na patologii wczesnej ciąży
Aga nie wiem jak u Ciebie ale u mnie nawet jakbu miejsca nie bylo to by dostawiali lozko zaraz.
Na co ty czekasz? Nie daj Boze cos złego sie wydarxy? Ty musisz byc od teraz pod opieka szpitala kiedy to do Ciebie dotrze....05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Ruda jeśli cię to pocieszy twojej powiem ze leżę tak już 2 tydzień i będę prawdopodobnie do końca ciazy
jelita niestety mocno zwalniają. Na zaparcia polecam siemię lniane i herbatkę z rumianku na boleści brzucha związane z niestrawnościa. Za to mam apetyt i waga rośnie.Jedyne czego nie mam to mdłości
czytam książki, oglądam filmy przez internet, siedzę na forum. Dopiero w poniedziałek przyjeżdża do mnie koleżanka na ploty. Zaczynam się zastanawiać czy nie kupić sobie jakiś wyszywanek czy drutów. W życiu nie miałam czegoś takiego w ręku może to jedyna szansa żeby się nauczyć
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
nick nieaktualny
-
Aga,
No to bardzo się cieszę, że masz wsparcie wśród bliskich, bo do tej pory miałam wrażenie, że jesteś z tym wszystkim sama.
Ja się na tym żelazie nie znam, ale może Twój gin mógłby Ci coś przepisać tymczasowo, jeszcze przed tą całą kroplówką. Tak na gorąco kombinuje, bo mi ta Twoja sytuacja spokoju nie daje. Przedziwna jakaś...
Elaria,
Już po wizycie?
Czekamy na nowe wieści od Pana Tadeusza
Cccierpliwa,
Pytałaś, jak odkryłam, że Ty to Roxa.
W sumie przypadek. Widziałam, że pisałaś coś na wątku "Wrześnióweczki to fajne...". Weszłam tam. I zobaczyłam, że ktoś zwrócił się (jak mi się wydawało do Ciebie) właśnie nickiem "Roxa" (mimo, że pod spodem były już Twoje posty jako Cccierpliwej). A potem połączyłam fakty - to co napisałaś aktualnie o sobie + informacje o Twojej stracie, którymi podzieliłaś się na pierwszej stronie naszego wątku. Zgadzało się, więc uznałam, że Ty to Ty. -
Annak aaaaa to takie rzeczy... no to ja ale w szoku bylam ze jeszcze pamietasz z pierwszej strony...
Alisa a ciebie juz trafilam na watku iui :* ale cos sie nie moge tam wbic bo w sumie iui jeszcze przede mna i jakos nie mam za bardzo co pisac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Elaria wrote:Kobitki, a ja mam prośbę, pezestańmy cisnąć po Adze. Czasem sama się zastanawiam, czy ona jest przewrażliwiona, czy zagubiona, czy faktycznie problemy się u niej piętrzą. Czytam między wierszami, że niekoniecznie ma dobre wsparcie w realu. Rzadko coś pisze o mężu/partnerze. Wspominała kiedyś o kłopotach rodzinnych. Poza tym jest młoda. Tak naprawdę nie siedzimy u niej w głowie. Może po prostu radźmy jej, jeśli chcemy i umiemy, ale bez złośliwości.
Ja się rzadko wypowiadam w Agi kwestiach, ale widzę, że jest jedyną, do której odnosimy się z wyższością. Jeśli nie umiemy zdobyć się na neutralny ton, to może ugryźć się w palce...
Brawo Elaria! Przez te "niewinne uszczypliwości" wobc Agi i pojazd po niej-mam dosłownie forumowy niesmak. Dobrze to ujęłaś. I ja się pod tym podpisuje również. Ja to wszystko wokol Agi odbieram jako ukryta agresje i dosłownie HEJT!!!sy__la, Elaria, jatoszka lubią tę wiadomość
-
ruda9215 wrote:i tym optymistycznym akcentem wkraczam dziś w 12 tc. JUHU. KUR**
Zaje...cie mi się spodobał Twoj optymistyczny akcent na koniec
A teraz w ramach pocieszenia. Wkraczasz w 12tc, czyli z dużym prawdopodobieństwem Twoje mdłości i fatalne samopoczucie powoli będą się kończyć.
Leżenie jest okropne, na pewno, nie będę zaprzeczać, ale jest tyle fajnych książek, tyle świetnych filmów. Dasz radę.
Na zaparcia polecam dużo siemienia lnianego i nasion chia. Dodawaj do wszystkiego do czego się da.
Będzie dobrze, głowa do góry
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyM@linka wrote:Brawo Elaria! Przez te "niewinne uszczypliwości" wobc Agi i pojazd po niej-mam dosłownie forumowy niesmak. Dobrze to ujęłaś. I ja się pod tym podpisuje również. Ja to wszystko wokol Agi odbieram jako ukryta agresje i dosłownie HEJT!!!
Ona powinna leczyć się na nogi bo na głowę za późno! !!
Czytasz jej wypowiedzi?! Sorry wale prosto z mostu. Nie będę tu nikomu w dupe włazić.
I tak jestem za delikatna wobec niej.
Bo pojechalabym równo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 15:37
-
jomi81 wrote:Leżenie jest okropne, na pewno, nie będę zaprzeczać, ale jest tyle fajnych książek, tyle świetnych filmów. Dasz radę.
Słusznie, słusznie...
Ja musiałam leżeć od początku marca i też mnie to trochę wkurzało, choć był to bardzo krótki czas. Dzisiaj, z perspektywy 3-tygodnowej całodobowej matki pochylającej się to nad cycem, to nad przewijakiem i cierpiącej już teraz na ból pleców, mówię: brać leżenie jak dają, bo potem już szansy na to nie będzie
Ruda,
Ponarzekaj sobie, poprzeklinaj, popłacz. W końcu się należy. I każdy ma prawo, zwłaszcza jak nieprzyjemności męczą. Ale jest piękny i wyczekany cel, który te "atrakcje" Ci zapewnia. Gwarantuję, że ten cel pomoże Ci przetrwać wszystko.
A ogóle to witam Helę z avatarajomi81 lubi tę wiadomość
-
Alisa wrote:Ty się Malinka dobrze czujesz??
Ona powinna leczyć się na nogi bo na głowę za późno! !!
Czytasz jej wypowiedzi?! Sorry wale prosto z mostu.
Alisko czytam Agi wypowiedzi, tak jak kazdej innej osoby wypowiadającej sie na moim ukochanym wątku, kiedy D. mi na to pozwala :)Poprostu nie podoba mi sie takie traktowanie innych - dobrze to Elaria opisała i tyle.
-
nick nieaktualnyM@linka wrote:Alisko czytam Agi wypowiedzi, tak jak kazdej innej osoby wypowiadającej sie na moim ukochanym wątku, kiedy D. mi na to pozwala :)Poprostu nie podoba mi sie takie traktowanie innych - dobrze to Elaria opisała i tyle.
Nie wiem... może to troll, może celowo tak pisze żeby powku....ć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 15:46