Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Evita przytulam:(
Arletko to super że dzidzia rośnie życzę bezproblemowej ciąży kochana!
A ja jutro mam echo serduszka mojej małej prywatnie wieczorem tak się boje ze coś może być nie tak..
Monia też 3mam kciuki!
M@linka, Arleta, Monika1357 lubią tę wiadomość
2 aniołki [*] ❤ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zabieg i wypis jutro. Czuję się jak w koszmarnym śnie... Jak to możliwe że mnie spotykają wszystkie jednostki chorobowe... To jest wbrew statystyce.... Powoli do mnie dociera jak bardzo jestem w czarnej dupie....Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Evita wrote:Dziewczyny zabieg i wypis jutro. Czuję się jak w koszmarnym śnie... Jak to możliwe że mnie spotykają wszystkie jednostki chorobowe... To jest wbrew statystyce.... Powoli do mnie dociera jak bardzo jestem w czarnej dupie....
Jesteś, nikt Ci tu nie bedzie czarował że jest inaczej.
Jednak uważam, że z całkowita załamką powinnaś poczekać do wizyty u genetyka.
Czytałam to forum bociana które przesłała Okruszek, i generalnie faktycznie sporo dziewczyn urodziło mimo błędów w kariotypie.
Zawsze zadziwia mnie to forum. Kiedyś była tutaj z tych najczarniejszych przypadków tylko Roma, a teraz dołączył Cud i Evitka. Jednocześnie zawsze z tymi złymi informacjami przeplatają się informacje o cudach i nowych bijacych serduszkach.
Niby różowe forum a tak naprawdę we wszystkich kolorach świata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 09:41
-
Evitko, gdybyś chciała tak po prostu pogadać, wyrzucić z siebie wszystkie obawy, rozterki, po prostu przegadać temat z kimś, kto tego doświadczył to pamiętaj, że jestem. Dostałaś pewnie zapis kariotypu w postaci kodu - tam powinnaś mieć oznaczenie jaka część materiału jest uszkodzona. Może to jakiś mały fragment? Wtedy szanse są większe.
Arletko, z tego wszystkiego nie pogratulowałam Ci pozytywnych wieści z wizyty. Cieszę się kochana, że wszystko dobrze. Oby tak dalej.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Evitko ...nic odkrywczego nie napisze...albo genetyk powie żebyście próbowali az się uda ( i tutaj pytanie ile masz sil...)albo komórka dawczyni bądź pgd...teraz tylko przemyslec co i jak i szanase sa:)
Arleto super wieści ale mówiłam ze tym razem musi się udac!
Monia czekamy na wiesci:)Monika1357 lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Nic z tego nie będzie
To nie ma sensu, po co ja zachodzę w ciąże jak nie mogę utrzymać...
Więc na konsultacje w sprawie histeroskopii normalnie pójdę za miesiąc.
Do dupy z tym wszystkim.
Beta niby ładnie przyrosła, ale jak widać i tak dupaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 11:00
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Okresu jeszcze nie, ale hmm płyną sobie resztki Luteiny i przy okazji trochę jasnej krwi...
Niby nie jakoś dużo, tyle co by zebrać może na taki średni paznokieć jeśli by tak porównywać.
I pewnie biochemiczna albo będzie jak w zeszłym oku w styczniu, miałam krwawienia w czasie pierwszej miesiączki, potem jakiś czas spokój nic czyściutko i znowu po trochu plamienia, ciąża żywa i ciach, obumarła...12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:Nic z tego nie będzie
To nie ma sensu, po co ja zachodzę w ciąże jak nie mogę utrzymać...
Więc na konsultacje w sprawie histeroskopii normalnie pójdę za miesiąc.
Do dupy z tym wszystkim.
Beta niby ładnie przyrosła, ale jak widać i tak dupa
Jacqu nie przekreślaj tej ciąży! Trzeba być dobrej myśli. Ja w pierwszej też plamiłam i też byłam załamana, ale jak widać urodziłam zdrowego, cudownego synka. Tak będzie i u Ciebie. Trzymam mocno kciuki!
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Jacq ja pierd....wyobrażam sobie co przeżywasz:( ale to nie może się już powtórzyć, nie po to czekałaś tyle czasu, nie po to robiłaś tyle cholernych badań, żebyś teraz miała powtórkę z rozrywki. NO WAY! Ja się nie zgadzam.
Bierzesz jakieś leki oprócz luteiny? Może lepiej brać progesteron doustnie a nie dopochwowo?
Evita nawet nie wiem co napisać, czarna dupa to mało powiedziane, to wszystko jest totalnie niesprawiedliwe. Ale zawsze w każdej sytuacji jest jakieś światło w tunelu, wiem, że teraz w ogóle skreślasz swoje szanse, ale może za jakiś czas będziesz gotowa zawalczyć jeszcze o swoje wymarzone szczęście? Ogromnie Ci kibicuję.
-
Skrzacie - nie biorę żadnego innego progesteronu, tylko Luteinę.
Jeśli nie przerodzi się to w krwawienie, to poproszę lekarza o zmianę na Duphaston, wnerwia mnie gmeranie tam
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jacq,
A czy Ty przypadkiem w pierwszej ciąży (z Olą) nie plamiłaś?
Bo ja w ciąży z moją pierwszą i ostatnią zarazem córką - owszem. I nie przeszkodziło to w tym, aby mała Lady krzyczała teraz i domagała się papu.
Wiem, że się wkurzasz. Wiem, że się boisz.
Nie dziwię się.
Ale wiem też, że plamienie nie musi oznaczać nic złego.
Jutro masz gina. Pogadaj z nim na spokojnie. Sprawdźcie wszystko. I może faktycznie wymień tę Lutkę na coś doustnego. A aplikujesz palcem czy tym aplikatorem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 11:20
-
Evita,
Brak mi słów. Czekałam na Twoje wyniki kariotypów z takim spokojem, że nawet Cię tu wczoraj nie wywoływałam z ich powodu. Byłam pewna, że będą ok.
Trudno mi pogodzić się z tym, że jest inaczej...
Ale jestem jeszcze daleka od stawiania krechy na Tobie i Twojej ciąży.
Najpierw musisz porozmawiać z genetykiem. Nasz Romcia, którą podajemy tu od wczoraj jako przykład przedstawicielki pierwszej czarnej dupy, jest jednak zarazem przykładem absolutnego cudu życia! Ma syna wbrew wszystkiemu!
Porozmawiaj z lekarzem o wszystkich opcjach.
Dobrze nie jest. Ale nie jest też tak, że wszystkie możliwości i szanse są przekreślone.
Jesteśmy z Tobą na dobre, na złe i na to średnie -
Jacq takie plamienia sa normalne,widac to po naszychforumowych dzieciatkach ,ktore juz sie urodzily! ja nie mialam zadnych plamien a ciaza obumarla ,kochana kazdy przypadek jest inny ,kazda nowa komorka ma swoje prawa.Ja jeszcze wierze w Twoja ciaze!!
Jacqueline lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Arletko,
Bardzo mnie ucieszyła Twoja wiadomość i niesamowicie się cieszę!
Ja, podobnie jak M@linka, mam dobre przeczucia a propos Twojej ciąży. Coś mi mówi, że to będzie kolejny z naszych forumowych sukcesów.
Czyli na kiedy masz termin?Arleta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiecie, gdzie mogę zrobić USG prywatnie w Warszawie od ręki? Wszędzie mam terminy na za tydzień, a to mnie średnio interesuje, bo swoją wizytę mam 26ego i chciałabym skoczyć dziś albo jutro podejrzeć czy to małe serce cały czas puka...
-
skrzat1988 wrote:Dziewczyny wiecie, gdzie mogę zrobić USG prywatnie w Warszawie od ręki? Wszędzie mam terminy na za tydzień, a to mnie średnio interesuje, bo swoją wizytę mam 26ego i chciałabym skoczyć dziś albo jutro podejrzeć czy to małe serce cały czas puka...
skrzat1988 lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj....