Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja jeszcze dwie sprawy.
A propos wazelinienia, to myślę, że:
a. To co dla jednych jest wazelinieniem, nie jest wazelinieniem dla innych. Podobnie jak to co jest szczerością dla jednych, nie musi być nią dla drugich.
b. Czasami potrzebuje się "powazelinienia"*. Nie wszyscy, ale niektóre osoby tak. Jedne dziewczyny przychodzą tutaj po porady okołomedyczne, inne po to, aby się ogrzać.
I sprawa nr 2:
Co to są te fale Dunaju?!M@linka, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Dobra, piszcie lepiej co kto upiekł na święta a może nic nie robiliście?
Ależ bym się nażarła szarlotki... Albo Fal Dunaju...
Ale mam ochotę, musi do jutra jednak czekać bo nic by nie zostało a teściowie chyba będą
Mieszkam w no ponad 5 lat a to moje pierwsze święta wielkanocne tutaj. Choć to bardziej impreza tematyczna "spanko, cyc, sranko"
Odpocznijcie kochane w te swieta:*!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 10:41
promyczek 39, Ikarzyca, Elaria, Asia87, Gaduaaa lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Dla mnie te święta to bardziej mazurek, niż rozmowa z kimkolwiek gdziekolwiek na górze.
Ale przesłanie tych świąt znam i jest mi bliskie.
Zmartwychwstanie, powrót z miejsca, z którego teoretycznie się nie wraca, nowy początek, odrodzenie nadziei, wygrana nad śmiercią, ŻYCIE.
Chyba nie ma piękniejszego przesłania dla nas, tych, które zebrały się tutaj z jednego i tego samego powodu.
Życzę nam wszystkim dobrych świąt.
I spełnienia się tego wielkanocnego przesłania: że odchodzi się po to, aby wrócić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 10:42
roma, promyczek 39, sy__la, Genshirin, ana167, Monika1357, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
To i ja się przyłącze do życzeń Świątecznych.
Żeby te Święta przyniosły nam wszystkim nowe, lepsze życie. Żeby ten czas zadumy i skupienia a potem niesamowitej radości z Cudu stał się także naszym udziałem w naszych zwykłych, udręczonych życiach.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11897f4ff9c5.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 11:24
Niebieskaa, promyczek 39, sy__la, Genshirin, Monika1357, Gaduaaa, sylvuś lubią tę wiadomość
-
annak wrote:To ja jeszcze dwie sprawy.
A propos wazelinienia, to myślę, że:
a. To co dla jednych jest wazelinieniem, nie jest wazelinieniem dla innych. Podobnie jak to co jest szczerością dla jednych, nie musi być nią dla drugich.
b. Czasami potrzebuje się "powazelinienia"*. Nie wszyscy, ale niektóre osoby tak. Jedne dziewczyny przychodzą tutaj po porady okołomedyczne, inne po to, aby się ogrzać.
I sprawa nr 2:
Co to są te fale Dunaju?!05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Niebieskaa wrote:Och jak ja bym zjadła domowe ciasto! Ślinka cieknie. Tutaj na zajączka daje sie tzw. Jajo wielkanocne wypełnione słodyczami, wiec mamy takie jaja wypełnione żelkami. Maz kupił tez duże jaja marcepanowe w czekoladzie.
Mieszkam w no ponad 5 lat a to moje pierwsze święta wielkanocne tutaj. Choć to bardziej impreza tematyczna "spanko, cyc, sranko"
Odpocznijcie kochane w te swieta:*!
Ja tiramisu zaraz bede robicwpadaj :p
Niebieskaa lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
U mnie fale Dunaju to ciasto z wiśniami lub jabłkami - takie przekładane - czekoladowy i jasny biszkopt układany właśnie w takie 'fale' i do tego z obłędnym kremem i czekoladową polewą
Dooti, M@linka, promyczek 39, Koteczka82, Monika1357, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
U mnie sernik na zimno. Mam ch*owy piekarnik i nie zamierzam sobie psuć nastroju tym dziadostwem.
poza tym u mnie "chodzone" święta więc nie szaleję
Ja również życzę Wam spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych!promyczek 39, Genshirin, Monika1357 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Moje ciasta już gotowe.
Mąż właśnie wybiera je w cukierni na sąsiedniej ulicy
Niebieskaa,
A wiesz, że u mnie w te święta taka sama impreza tematyczna?
(no, tyle że jutro dzieci męża + teściowa wpadną)promyczek 39, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
A ja w tym roku jestem w Pl na święta i pomagam tylko mamie. . Co roku to piekłam po 3 ciasta i 2 sałatki robiłam do tego jakieś jajka faszerowane.. a w tym mam luz hehe .. no ale strasznie się źle z tym czuje ze spędzę je bez męża od 6 lat .. ale mam nadzieje że choć ta rozłaka nie pójdzie na marne i moje dwa maluszki będą na tyle silne że przeżyją. .byłabym najszczesliwsza na świecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 11:07
promyczek 39, Niebieskaa, sy__la, Elaria, Natikka123, Koteczka82 lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja zawsze robię Fale Dunaju z jabłkami. Jest ciemne i jasne ciasto, na nim masa z masła i budyniu, czwartki jabłek i polewa czekoladowa. I bezdyskusyjne jest to moje ulubione ciasto
Ja Święta spędzam "na gotowo". Z mężem, synem i rodzicami jeździmy do gospodarstwa agroturystycznego, gdzie gospodyni wynajmuje cały domek z kuchnią węglową, gotuje i piecze takie ilości, że się w głowie nie mieści. I wszystko swojskieM@linka, promyczek 39, Ikarzyca, Niebieskaa, sy__la, Genshirin, Koteczka82, Gaduaaa lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Fale Dunaju to takie ciasto hmm ucierane na dno, na to biszkop z jablkami i ciemnego troszkę na wierzch, na to masa budyniowa i pyszna polewa domowe roboty z jajek, kakao... No pyszności
Nie wiem czemu tak się nazywa
I również chciałam życzyć wszystkim żeby ten czas okołoświąteczny spędzić jak najlepiejpromyczek 39, Genshirin, Monika1357, Gaduaaa lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
annak wrote:A wiesz, że u mnie w te święta taka sama impreza tematyczna?
(no, tyle że jutro dzieci męża + teściowa wpadną)
Annak, w jakim wieku są dzieci męża?Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Tiramisu również uwielbiam
a jak mi się nie chce piec biszkoptu to robię takie ciasteczka, biszkopty nasączone przekładam kremem i kakao posypuje jak na ciasto
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja życzeń świątecznych nie składam, bo my jesteśmy mało religijni, a święta to dla nas czas wolny od pracy, czas dla rodziny. Tylko tyle lub aż tyle.
Nie zmienia to oczywiście faktu, że wszystkim Wam życzę, nie z okazji świąt, a po prostu wszystkiego co najwspanialsze, aby walczące dziewczyny doczekały się swoich cudów, te które się poddały odnalazły spokój i radość życia, a te które mają już w domach swoje spełnione marzenia aby już zawsze były tak szczęśliwe jak dziś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 11:05
promyczek 39, Genshirin, Monika1357, Gaduaaa lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Słońca, szczescia, pomyslnosci
w pierwsze swieto duzo gosci
w drugie swieto duzo wody - to dla zdrowia i urody.
Mnóstwo jajek kolorowych, swiat wesolych oraz zdrowych
WESOŁYCH SWIAT WIELKANOCNYCH DLA WSZYSTKICH!SusannaDean, Genshirin, promyczek 39, czarnulka24, Monika1357, Gaduaaa, sylvuś lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
To i ja się przyłączę do życzeń.
Każdej z Was chciałabym życzyć tego co najlepsze, aby wszystkie smutki choć na chwilę opuściły Wasze serca, aby chociaż na czas Świąt zagościł na Waszych twarzach uśmiech, radość oraz abyście spędziły ten czas w towarzystwie życzliwych i najbliższych Wam osób.SusannaDean, Genshirin, promyczek 39, czarnulka24, Monika1357, Gaduaaa, sylvuś lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Kaczuszko - ja nie potrafię tego rozdrobnić kosztowo w głowie, cały czas myślę ile to całościowo wyjdzie mimo tego, że wiem, że te badania byłyby rozłożone w czasie tak samo jak i koszty wtedy, byłoby to po kilkaset zł miesięcznie czy coś. Przeraża mnie tylko ogół kosztów.
-
nick nieaktualnyJa jestem po bezsennej nocy, w czasie której wędrowałam między łóżkiem i kanapą. Byłam już z córką poświęcić jajka (u nas po środku wsi stoi krzyż/ kapliczka i ksiądz przyjeżdża z pokropkiem). U mnie święta w wersji mikro, bo nie mam sił przygotowywać, na śniadanie jutro jedziemy do babci męża, będą też teściowie i przemiła szwagierka
Dziewczyny, życzę Wam wszystkiego, co najlepsze!
Genshirin, promyczek 39, czarnulka24, Monika1357, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
jomi81 wrote:Annak, w jakim wieku są dzieci męża?
Mają 20, 23 i 30 lat
(skończone, bo rocznikowo to nawet +1)
* * *
My też, delikatnie mówiąc, jesteśmy mało religijni. Ale każda okazja jest dobra, żeby złożyć sobie życzeniaM@linka, Magdzia88, jomi81 lubią tę wiadomość