X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 09:25

Monika1357, Genshirin, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim życze zdrowych i spokojnych Swiąt Wielkiej Nocy :*

Monika1357, Genshirin, promyczek 39, czarnulka24 lubią tę wiadomość

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozpoczął sie pierwszy dzien nowego cyklu. Powinnam sie cieszyc ze nie długo bede mogła rozpocząć starania ale jakos tak przygasiło mnie to...

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:

Syla jutro z rana objadanie się a wieczorem już można jechać się rozpakować :)
    Dokładnie tak, jestem takiego samego zdania i namawiam gorąco moją Córcię do tego ... :-) ale czy zechce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 22:50

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych,Radosnych i Rodzinnych Swiąt,oby starania nie przysloniły wam tego swiętowania a raczej ten czas pozwolil oderwac swe mysli od tych trudnych chwil.Naszym mamuskom zycze wielu cudownych chwil,by zwlaszcza swieta przypominaly im o marzeniu które wlasnie sie spełniło,marzeniu które wywrócilo zycie do góry nogami i dzięki niemu wypelnila sie pustka której nic nie moglo wypelnic poza tą jednà malà istotkà.
    WESOŁYCH SWIĄT kochane,nie ma dnia bym nie myslała o was choc niektórym moze sie to wydawac nie do uwierzenia

Monika1357, M@linka, Genshirin, Gaduaaa, promyczek 39, Alisa, SusannaDean, roma, czarnulka24, Dooti, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkim życzę zdrowych i wesołych do.
    Moje święta w tym roku wesołe nie będą bo po raz pierwszy od zawsze spedzamy je właściwie sami. Dzisiaj nie byliśmy ze swieconym u moich rodziców tak jak zawsze i potem na obiedzie tylko we 3 u nas w domu. Jutro śniadanie jem tylko z synkiem bo mąż ma dyżur a nie mogę jechać do rodziców bo mama jest bardzo chora :-( złapała coś i ma zapalenie krtani strun głosowych i naglosni nie może mówić a do tego bardzo kaszle. Martwię się o nią bardzo.
    Po południu jadę sama do rodziny męża nie jest mi z tym dobrze bo nigdy nie chodziłam sama. A teraz będzie jeszcze trudniej bo po drugim poronieniu jeszcze się z nimi nie widziałam a wszyscy wiedzą co się stało bo byłam w szpitalu jak były urodziny synka szwagierki i mąż z młodym byli beze mnie.
    Smutno mi.....

Gaduaaa, SusannaDean, Genshirin, czarnulka24, Dooti lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, wesołych kochane!

ALLELUJA!

SusannaDean, Genshirin, promyczek 39, Monika1357, czarnulka24, Dooti lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę świąt bez zmartwień i trosk :*

Genshirin, promyczek 39, Monika1357, czarnulka24, Dooti lubią tę wiadomość

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt Kochane!!! Niech nasze serca wypełnią się spokojem i siłą abyśmy mogły iść przez kolejne dni i pokonywać kolejne przeszkody na drodze do celu. Oby nasze marzenia się spełniły! <3

Genshirin, promyczek 39, Alisa, Monika1357, czarnulka24, Gaduaaa, Koteczka82 lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozwniez zycze zdrowych Świąt. Oby wszystko o czym marzycie wkrotce sie Wam spelnilo.

czarnulka24, Dooti, Genshirin, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a98ee079321.jpg

Wesołych Świąt.

Dooti, ana167, Monika1357, Genshirin, Gaduaaa lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy_la To wy kochana w dwupaku jeszcze , na porodówkę nic tam się nie dzieje skurcze , rozwarcie .
    Hej hej kochane :-* :-* :-* :-* :-* :-* .

A co u nas my nadal w szpitalu Ania trochę się zażółciła , ma szmer przy serduszku we Wtorek kardiolog przychodzi albo i nie bo z innej przychodni przyjeżdża nawet jak wyniki echa serca by wyszły oki to nie wiadomo czy by nas od razu wypisali więc siedzimy dzis byl u mnie mąż i dzieci dziewczynki male takie trochę nie pewne , Marysia dala buzi Ani Gabrysia taka bojażliwa Grześ też wziął Anię . Ania nic tylko je i śpi tam pomarudzi zapłacze czasem , jest spokojna taka sama była Gabrysia :-* :-* :-* :-* . Jak Ania śpi to ja odsypiam , a to umyje się .

Wrzucam wam kochane zdjęcie naszej Ani :-* :-* :-* :-* .
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e34429c806a.jpg

No i radosnych , pogodnych , zdrowych pełnych nadzieji miłości , szczęścia , rodzinnych Świąt Wielkanocnych życzę wam kochane :-* :-* :-* :-* :-* :-* .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:34

Elaria, Niebieskaa, M@linka, Yoselyn82, Mamaokruszka, Natikka123, Genshirin, Jacqueline, czarnulka24, roma, promyczek 39, Elmo13, Dooti, sy__la, Koteczka82, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny uśmiech i ty taka opanowana, szczęśliwa mamusiu :) Czwarty raz to jednak podchodzi się do tego spokojnie, prawda?
    Życzę wam pomyślnych wieści od kardiologa i żebyście szybko wróciły na łono rodziny :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria Powiem Ci kochana że całą ciążę chodziłam , i się bałam nie chcialam zapeszyć bałam się o wszystko , jeśli chodzi o poród to poradzić sobie poradziłam , ale wszak trudno było to już po prostu nie dla mnie 4 dzieci 4 porody SN , wystarczy jestem najszcześliwszą mamusią i to mi wystarczy .

M@linka, czarnulka24, promyczek 39, sy__la, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 porody sn... jesteś moja bohaterka Szczęśliwa Mamusiu:)ale cisza... laseczki wcinają jaja i babki wielkanocne. My mieliśmy świąteczne śniadanie i bardzo świąteczny obiad. A dzień zapamiętamy na pewno,bo to dzień pierwszego spaceru z Marianka. 20 minut, jutro wydłużamy.

czarnulka24, Elaria, promyczek 39, ana167, Koteczka82 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Haana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Wam także życzę zdrowych, wesołych świąt.. a tak naprawdę życzę abyśmy w końcu spełniły swoje marzenia-dziecko. Odkąd poroniłam nie lubię swiat. Jest to czas rodzinny i mi wtedy czegoś brakuje, właśnie dziecka. Dziś po śniadaniu świątecznym miałam dola, wyplakalam się mojemu w rekaw. Wszystko się przypomniało. Moje pms mi to ułatwilo, bo od wczoraj chodzę jak tykajaca bomba.

czarnulka24, Gaduaaa, Genshirin lubią tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu,
    Ależ Ty masz w sobie miłości do rozdania... :-)
    Anulek jest suuuper! Ale w końcu imię zobowiązuje, hehe...

* * *
    U mnie na dole grasują goście, a ja uciekłam z Avą na górę do jej pokoju i karmię. Jeszcze nigdy na tak długo się nie przyssała. Trzymajcie kciuki!

promyczek 39, Elaria, Koteczka82, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• roma Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na spacerze, tuż obok mnie, przelatywał bocian. Jeszcze niedawno pewnie zaśmiałabym się pozytywnie i powiedziała, że to dobry znak. Dziś w oczach stanęły mi łzy i resztkami sił powstrzymałam płacz.
    Muszę się Wam do czegoś przyznać, czegoś bardzo przykrego, wstydliwego i przerażającego. Mijałam dziś wiele rodzin z dziećmi, w Kościele i na spacerze. Mijałam kobiety z brzuchami, obok których dreptało jedno, czasem dwoje dzieci. I zrozumiałam, że zalewa mnie fala niepohamowanej zazdrości. Że gdyby nie to, że obok mnie dreptał mój cud, który jest lekiem na całe zło, stała bym się straszną, zgoszkniałą, nienawidzącą ludzi osobą. Na prawdę, dotarło do mnie, że niewiele brakuje mi do tego, żeby przez krzywdy które mnie spotkały stać się kimś, kim nie chcę być. Nie chcę czuć zazdrości, nieprawiedliwości i nienawiści do ludzi za to, że ułożyło im się lepiej niż mi. Boże, jak mi wstyd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:50

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma sztuką wielką jest się przyznać do takich uczuć przed samym sobą - jesteś ich świadoma a to rokuje dobrze. Innym nie ułożyło się lepiej tylko poprostu Romuś - inaczej <3

Nie powstrzymuj płaczu - PŁACZ. Masz za czym płakać - za marzeniami, które być może będziesz musiała pogrzebać lub już to zrobiłaś. Płacz i przeżyj swoja żałobę. Roma te stratę trzeba przeżyć. Dzieje się dużo w Twoim wnetrzu i nie powstrzymuj tych łez-pozwól im popłynąć. Uwolnij się Kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:31

Niebieskaa, Asia87, Monika1357 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma - wiesz, ja z kolei miałam dokładnie to samo wczoraj. Poszłam z koszyczkiem do kościoła i jak zobaczyłam baaardzo dużo niesamowicie szczęśliwych mam z wózkami i małymi dziećmi - wiele z nich, w podobnym wieku, znałam ze szkoły lub tak poprostu 'z osiedla' to nie patrzyłam na nie z rozczulajaca rozkoszą - wiedziałam, że mój wzrok aż razi zazdrością. Ze to co mam w środku aż bije z każdego ruchu, spojrzenia czy 'uśmiechu' przy wypowiadania zwykłego 'cześć'. Poczułam się jak zgorzkniala dziwaczka. Nie wiem czy jest mi bardziej wstyd czy bardziej siebie żal.

Nie wiem czy z takimi odczuciami choćby zbliżam się do mojego celu. Boję się że jeśli nie, to oznaczać będzie tylko tyle, że już niedługo z młodej, optymistycznej i zupełnie fajnej dziewczyny stanę się zimną, zgorzkniałą babą, która nie potrafi w ogóle cieszyć się życiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:01

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ