X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma...Twoje posty albo mnie wzruszaja, albo ciesza albo bola do szpiku kosci..dzis niestety ta ostatnia opcja...

Nie chce Cie urazic ani w zaden sposob splaszczyc Twojego bolu i pragnien, ktore sa tak trudne do zrealizowania... ale... myslalas/mysleliscie kiedykolwiek o adopcji?

Aniu, trzymam kciuki za Was, dziewczyny! na miejscu Avutki z wielka checia przyssalabym sie do TAKIEJ MAMY na bardzooo dlugo:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś sama Roma,też to czuję przez cały okres tych świąt.Ponad tydzień temu się na nie cieszyłam,myślałam o nowym życiu,nadziei,dziecku,które noszę,a po poronieniu wszystko wydaje się beznadziejne. Zamiast radości,czuję żal,źłość,zazdrość,że innym się udało.

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • roma Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, boję się, że to nigdy nie minie. Że ja się nigdy nie pogodzę z tym, co zostało mi zabrane. Zawsze już będę miała sercu żal i obok wdzięczności za to co mam, będzie zawsze istniało poczucie krzywdy. Dziś czuję, że nawet w ostatnim dniu mojego życia, kiedy spojrzę wstecz, będę miała poczucie ogromnej straty.

Ikarku, tak dobrze Cię rozumiem. Nie wiem, czy gdyby nie to, że mam dziecko, byłabym w stanie powstrzymać tą żółć która że mnie wypływa. To straszne, patrzysz na czyjeś życie, na czyjś uśmiech do własnego dziecka albo piękny, okrągły brzuszek i aż Cię boli z zazdrości. Ikarku, jednak przed Tobą jest jeszcze trochę możliwości, jest nadzieja, wciąż masz szansę. Tego musisz się trzymać.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, myśl o adpocji jest dla mnie bardzo świeża i pojawiła się pierwszy raz zaledwie kilka dni temu. Narazie obracam ją w palcach, dotykam, wącham, poznaję, oswajam się z nią.

M@linka, Koteczka82, Gaduaaa, Justa87, Asia87, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kochana racja, nawet nie porównuje tego wszystkiego z bezwarunkową walką o zdrowie.

U mnie jest wciąż wiele możliwości. Zgorzknieniem sama sobie je odbieram. Błędne koło.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma, Ikarku, Wasze uczucia są naturalne. Jesteśmy tylko ludźmi, nie wierzę, że w takiej sytuacji można być ponad wszystkim, wyzbyć się zazdrości.

Annak, niecodzienna różnica wieku między Avą i rodzeństwem :) Ciekawe jak wyglądają relacje przy tak dużej roznicy wieku.

Niebieska, jak się podobał pierwszy spacer Mariance?

Szczęśliwa mamusiu, Gratuluję córeczki! Oby badanie kardiologiczne wyszło w pełni pozytywnie.

Do mnie zadzwoniła dziś z życzeniami koleżanka. Bliska koleżanka, która ma syna 3 dni starszego od Olgi i bardzo nam kibicowała w staraniach. Wiedziała o mojej ostatniej ciąży, ale nie wiedziała co było potem. Pewnie się domyślacie jak wyglądała ta rozmowa. Wszystko wróciło. Nie znoszę swojej słabości w takich momentach.

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Niebieska, myśl o adpocji jest dla mnie bardzo świeża i pojawiła się pierwszy raz zaledwie kilka dni temu. Narazie obracam ją w palcach, dotykam, wącham, poznaję, oswajam się z nią.
    Rozumiem i trzymam mocno za Ciebie kciuki <3

roma, M@linka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Niebieska, jak się podobał pierwszy spacer Mariance?

Spala jak susel:) pewnie dlatego bo byla po karmieniu, a moze swieze powietrze naprawde jej sie spodobalo. Nam bynajmniej pchanie wozeczka bardzo sie spodobalo. Juz sie ciesze na piekniejsza pogode i spacery z wozeczkiem do meza do pracy.

jomi81, M@linka, Elmo13 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedyś któraś tu pisała o badaniu ana i ana 2. A w sumie o tym że lepiej od razu robić ana 2? Dobrze kojarzę?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Dziewczyny kiedyś któraś tu pisała o badaniu ana i ana 2. A w sumie o tym że lepiej od razu robić ana 2? Dobrze kojarzę?
    Ana 1 jest przesiewowe, jeśli masz cos to wtedy robi się ana 2 i ana 3, ana 1 mówi tylko o tym ze może cos być nie tak ale nie musi a ana 2 już wartościowo pokazuje wynik. Może się mysle jeli tak poprawcie:)

W te świąteczny ranek zaczynam 19tc, brzucha prawie nie mam, ruchy hmmm raz na jakiś czas cos mnie puka, ale mało ...za mało:P chce więcej:P

Haana, daktylek, Koteczka82, Monika1357 lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Haana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana2 pokaże ci czy są w ogóle te przeciwciala, jakie miano i rodzaj święcenia. U mnie w laboratorium od razu tak badali, bo później już tylko ana3 czyli profil rozszerzony. Ale myślę że spokojnie z ana2 możesz zacząć.

daktylek lubi tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam ze ciężko teraz pisać mi tutaj takie posty jak przed chwila, radosne i o ciąży bo wiem ze może to ranić...dlatego wycofałam się z forum trochę.
    Z drugiej strony może to że po 3 stratach, udało mi się dotrwać do 2 trymestru i małe rosnie i bije mu serce ...to dla kogos może być nadzieja. Choc a sama nadal nie umiem cieszyć się na 100% baa na 80% nie umiem, boje się mówic o ciąży i angażować się tak bardzo jak np dziewczyny na wrześniówkach...nieśmiało kupiłam sobie klika rzeczy ciążowych i tyle ... I mówię sobie : po tym usg będę spokojniejsza, później mowie ze po kolejnym a teraz wmawiam sobie ze połówkowe będą tymi które podniosą poziom ufności do tej ciąży. Zobaczymy...czekam.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, to uczucia towarzyszące chyba wszystkim ciezarowkom z tego wątku. Spokoj na chwile po usg, nieumiejetnosc cieszenia sie ciaza, obawy przed zakupami ciazowymi, desperackie wsluchiwanie sie w swoj organizm. Wiesz, ja codziennie jeszcze mam lęki, że dziecko może jest chore, że umrze we mnie przed porodem. Na szczescie jest ruchliwy, ale dluzsza przerwa w ruchach to od razu stres.

I tez troche chwilami krepuje sie pisac po takich smutnych wiesciach, wiedzac, ze ktos z kim sie "znam" przezywa rozpacz. Ale to jest takie miejsce specyficzne, róż z czernią, słodko gorzkie. Nawet ciesząc się swoim stanem i radosnymi wieściami od innych forumek, ani na chwile nie zapominam o dziewczynach, ktorym sie nie udaje, ktore dopiero dołączyly.

Justa87, Niebieskaa, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Witam jeszcze świątecznie w mega świątecznym nastroju ..
    Chociaż widzę,że niestety nie u każdej z Was taki jest...
    Przykre to,że człowiek nawet nie może pomóc.. w żaden sposób ująć Wam tego cierpienia..
    Mam nadzieję jednak,że los się Wam odmieni Roma, Ikarku i jeszcze jakiś cudzik się zdarzy, jak nie w tej postaci o jakiej marzycie to może innej? Czasami marzenia się spełniają w troszkę inny sposób niż sobie wymarzyłyśmy, ale najważniejsze, że się spełniają :)

Jestem objedzona do potęgi entej.. póki co nawet nie chce mi się jeść śniadania, od wczoraj mnie trzyma w nocna zgaga po wczorajszym żurku i białej kiełbasie była nie do zniesienia.. a od 6 rano młody tak mnie kopie,że mnie obudził !

Muszę się też z Wami podzielić dobrą wiadomością... Mama z tatą wczoraj zadzwonili,że przylecą do mojego starszego na Komunię.. nie pamiętam czy pisałam Wam kiedyś ze szczegółami, ale był problem z ich przylotem... jednak się zdecydowali i sprawili mi tym najpiękniejszy prezent tych świąt.. aż się popłakałam !

Justa87, Genshirin, Koteczka82, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w laboratorium jest całkiem inaczej jak robie Ana1 to pokazuje czy jest i jeśli jest to odrazu miano przeciwciał i ich typ. Ana 2 pokazuje kilka z antygenow i jest pokazana wartość a ana 3 pokazuje resztę antygenów jest to naj dokładniejsze badanie określające gdzie może być problem i czy wynik jest graniczny , dodatni, czy b.mocno dodatni no lub ujemny

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • roma Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W uzupełnieniu do mojego wczorajszego wywodu - nie pisałam tego, bo wydało mi się to oczywiste, ale może jednak należałoby to powiedzieć. Moje uczucia w związku z Waszymi ciążami, poradami, innymi sukcesami rządzą się całkiem innymi prawami. W każdej z Was widzę w większym lub mniejszym stopniu swoją własną walkę. I dlatego tutaj nie ma miejsca na zazdrość i poczucie niesprawiedliwości. Wasze sukcesy wywołują u mnie szczerą radość, a porażki szczery smutek. Każdy Wasz sukces jest kolejnym świadectwem na to, że często walka i upór się opłaca, że na końcu ciężkiej drogi może czekać to upragnione szczęście. Love Was, no!

Ikarzyca, promyczek 39, Genshirin, Niebieskaa, Gaduaaa, Koteczka82, Justa87, Elmo13, Jacqueline, Mamaokruszka, Asia87, Aga22, czarnulka24, M@linka, skrzat1988, SusannaDean, Dooti, Monika1357, sylvuś, Szczęśliwa Mamusia, ana167, jatoszka lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• M@linka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma pozwolę sobie wypowiedzieć się w imieniu nas wszystkich - my Ciebie też kochamy :) <3

Niebieskaa, annak, roma, skrzat1988, promyczek 39, Genshirin, Monika1357, czarnulka24, sylvuś, sy__la, ana167 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiazujac do tych ostatnich slow romy. Pisalyscie, ze po swojej ostatniej wizycie malo sie rozpisalam. Jest to spowodowane tym, ze jak pisze o moim szczesciu i o tym, ze juz jestem coraz dalej w ciazy tu na formu mam pozniej wyrzuty sumienia. Obiecalam sobie, ze bede Wam pisala o kazdym kolejnym rozpoczynajacym sie tygodniu ciazy i to robie. Mimo wszystko mam obawy, ze nawet swoja najmniejsza radoscia, o ktorej pisze moge sprawic ktorejs przykrosc. Nie chcodzi o to, ze ktoras z Was jest zazdrosna, bo kazda z Nas znalazla sie na tym watku po podobnych przezyciach, tylko wiem, ze mozecie miec gorszy dzien lub czas w zyciu i radosc tych, ktorym sie udalo znow zajsc w ciaze nie ulatwia poukladania sobie tego co juz sie wydarzylo w naszym zyciu.
    Mam nadzieje, ze nie odbierzecie mojego wpisu zle, bo nie chce nikogo urazic.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nim sama zaszłam w upragnioną ciążę to ja tu czerpałam wielką moc od dziewczyn m.in Ineski, Martynki, które po podobnej walce zaszły szczęśliwie w ciążę.Przypadki szczęśliwie zaciazonych dawały mi ogromna nadzieję, ze jak innym się udaje to i mi byc może również. Choc rozumiem Cię poniekąd bo teraz jak juz urodziłam to tak mam opory pisac o swoim szczęściu by nie robic przykrości dziewczynom które nadal walczą. A juz wogole to mam opory żalić sie na jakieś trudności związane z macierzynstwem bo wiem że większość z nas tu obecnych dala by wiele by takie trudności mieć.

Monika1357, sy__la lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Obecnie mam 8t5d. Plamien praktycznie już nie mam.
    Ale od jakiś 5dni obserwuje u siebie dziwny śluz wygląda jakby płodny białko jaja kurzego tylko bardziej gesty i mętny.

I bardzo mnie to martwi czasem jest lekko brazowy / żółty

Któraś miała taki :

Tu znalazłam jakieś zdjecie na internecie i ten moj śluz podobnie wygląda tylko b
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c893484b7642.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 17:48

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ