X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma...Twoje posty albo mnie wzruszaja, albo ciesza albo bola do szpiku kosci..dzis niestety ta ostatnia opcja...

Nie chce Cie urazic ani w zaden sposob splaszczyc Twojego bolu i pragnien, ktore sa tak trudne do zrealizowania... ale... myslalas/mysleliscie kiedykolwiek o adopcji?

Aniu, trzymam kciuki za Was, dziewczyny! na miejscu Avutki z wielka checia przyssalabym sie do TAKIEJ MAMY na bardzooo dlugo:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś sama Roma,też to czuję przez cały okres tych świąt.Ponad tydzień temu się na nie cieszyłam,myślałam o nowym życiu,nadziei,dziecku,które noszę,a po poronieniu wszystko wydaje się beznadziejne. Zamiast radości,czuję żal,źłość,zazdrość,że innym się udało.

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • roma Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, boję się, że to nigdy nie minie. Że ja się nigdy nie pogodzę z tym, co zostało mi zabrane. Zawsze już będę miała sercu żal i obok wdzięczności za to co mam, będzie zawsze istniało poczucie krzywdy. Dziś czuję, że nawet w ostatnim dniu mojego życia, kiedy spojrzę wstecz, będę miała poczucie ogromnej straty.

Ikarku, tak dobrze Cię rozumiem. Nie wiem, czy gdyby nie to, że mam dziecko, byłabym w stanie powstrzymać tą żółć która że mnie wypływa. To straszne, patrzysz na czyjeś życie, na czyjś uśmiech do własnego dziecka albo piękny, okrągły brzuszek i aż Cię boli z zazdrości. Ikarku, jednak przed Tobą jest jeszcze trochę możliwości, jest nadzieja, wciąż masz szansę. Tego musisz się trzymać.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, myśl o adpocji jest dla mnie bardzo świeża i pojawiła się pierwszy raz zaledwie kilka dni temu. Narazie obracam ją w palcach, dotykam, wącham, poznaję, oswajam się z nią.

M@linka, Koteczka82, Gaduaaa, Justa87, Asia87, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kochana racja, nawet nie porównuje tego wszystkiego z bezwarunkową walką o zdrowie.

U mnie jest wciąż wiele możliwości. Zgorzknieniem sama sobie je odbieram. Błędne koło.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma, Ikarku, Wasze uczucia są naturalne. Jesteśmy tylko ludźmi, nie wierzę, że w takiej sytuacji można być ponad wszystkim, wyzbyć się zazdrości.

Annak, niecodzienna różnica wieku między Avą i rodzeństwem :) Ciekawe jak wyglądają relacje przy tak dużej roznicy wieku.

Niebieska, jak się podobał pierwszy spacer Mariance?

Szczęśliwa mamusiu, Gratuluję córeczki! Oby badanie kardiologiczne wyszło w pełni pozytywnie.

Do mnie zadzwoniła dziś z życzeniami koleżanka. Bliska koleżanka, która ma syna 3 dni starszego od Olgi i bardzo nam kibicowała w staraniach. Wiedziała o mojej ostatniej ciąży, ale nie wiedziała co było potem. Pewnie się domyślacie jak wyglądała ta rozmowa. Wszystko wróciło. Nie znoszę swojej słabości w takich momentach.

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Niebieska, myśl o adpocji jest dla mnie bardzo świeża i pojawiła się pierwszy raz zaledwie kilka dni temu. Narazie obracam ją w palcach, dotykam, wącham, poznaję, oswajam się z nią.
    Rozumiem i trzymam mocno za Ciebie kciuki <3

roma, M@linka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Niebieska, jak się podobał pierwszy spacer Mariance?

Spala jak susel:) pewnie dlatego bo byla po karmieniu, a moze swieze powietrze naprawde jej sie spodobalo. Nam bynajmniej pchanie wozeczka bardzo sie spodobalo. Juz sie ciesze na piekniejsza pogode i spacery z wozeczkiem do meza do pracy.

jomi81, M@linka, Elmo13 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedyś któraś tu pisała o badaniu ana i ana 2. A w sumie o tym że lepiej od razu robić ana 2? Dobrze kojarzę?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Dziewczyny kiedyś któraś tu pisała o badaniu ana i ana 2. A w sumie o tym że lepiej od razu robić ana 2? Dobrze kojarzę?
    Ana 1 jest przesiewowe, jeśli masz cos to wtedy robi się ana 2 i ana 3, ana 1 mówi tylko o tym ze może cos być nie tak ale nie musi a ana 2 już wartościowo pokazuje wynik. Może się mysle jeli tak poprawcie:)

W te świąteczny ranek zaczynam 19tc, brzucha prawie nie mam, ruchy hmmm raz na jakiś czas cos mnie puka, ale mało ...za mało:P chce więcej:P

Haana, daktylek, Koteczka82, Monika1357 lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Haana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana2 pokaże ci czy są w ogóle te przeciwciala, jakie miano i rodzaj święcenia. U mnie w laboratorium od razu tak badali, bo później już tylko ana3 czyli profil rozszerzony. Ale myślę że spokojnie z ana2 możesz zacząć.

daktylek lubi tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam ze ciężko teraz pisać mi tutaj takie posty jak przed chwila, radosne i o ciąży bo wiem ze może to ranić...dlatego wycofałam się z forum trochę.
    Z drugiej strony może to że po 3 stratach, udało mi się dotrwać do 2 trymestru i małe rosnie i bije mu serce ...to dla kogos może być nadzieja. Choc a sama nadal nie umiem cieszyć się na 100% baa na 80% nie umiem, boje się mówic o ciąży i angażować się tak bardzo jak np dziewczyny na wrześniówkach...nieśmiało kupiłam sobie klika rzeczy ciążowych i tyle ... I mówię sobie : po tym usg będę spokojniejsza, później mowie ze po kolejnym a teraz wmawiam sobie ze połówkowe będą tymi które podniosą poziom ufności do tej ciąży. Zobaczymy...czekam.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, to uczucia towarzyszące chyba wszystkim ciezarowkom z tego wątku. Spokoj na chwile po usg, nieumiejetnosc cieszenia sie ciaza, obawy przed zakupami ciazowymi, desperackie wsluchiwanie sie w swoj organizm. Wiesz, ja codziennie jeszcze mam lęki, że dziecko może jest chore, że umrze we mnie przed porodem. Na szczescie jest ruchliwy, ale dluzsza przerwa w ruchach to od razu stres.

I tez troche chwilami krepuje sie pisac po takich smutnych wiesciach, wiedzac, ze ktos z kim sie "znam" przezywa rozpacz. Ale to jest takie miejsce specyficzne, róż z czernią, słodko gorzkie. Nawet ciesząc się swoim stanem i radosnymi wieściami od innych forumek, ani na chwile nie zapominam o dziewczynach, ktorym sie nie udaje, ktore dopiero dołączyly.

Justa87, Niebieskaa, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Witam jeszcze świątecznie w mega świątecznym nastroju ..
    Chociaż widzę,że niestety nie u każdej z Was taki jest...
    Przykre to,że człowiek nawet nie może pomóc.. w żaden sposób ująć Wam tego cierpienia..
    Mam nadzieję jednak,że los się Wam odmieni Roma, Ikarku i jeszcze jakiś cudzik się zdarzy, jak nie w tej postaci o jakiej marzycie to może innej? Czasami marzenia się spełniają w troszkę inny sposób niż sobie wymarzyłyśmy, ale najważniejsze, że się spełniają :)

Jestem objedzona do potęgi entej.. póki co nawet nie chce mi się jeść śniadania, od wczoraj mnie trzyma w nocna zgaga po wczorajszym żurku i białej kiełbasie była nie do zniesienia.. a od 6 rano młody tak mnie kopie,że mnie obudził !

Muszę się też z Wami podzielić dobrą wiadomością... Mama z tatą wczoraj zadzwonili,że przylecą do mojego starszego na Komunię.. nie pamiętam czy pisałam Wam kiedyś ze szczegółami, ale był problem z ich przylotem... jednak się zdecydowali i sprawili mi tym najpiękniejszy prezent tych świąt.. aż się popłakałam !

Justa87, Genshirin, Koteczka82, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w laboratorium jest całkiem inaczej jak robie Ana1 to pokazuje czy jest i jeśli jest to odrazu miano przeciwciał i ich typ. Ana 2 pokazuje kilka z antygenow i jest pokazana wartość a ana 3 pokazuje resztę antygenów jest to naj dokładniejsze badanie określające gdzie może być problem i czy wynik jest graniczny , dodatni, czy b.mocno dodatni no lub ujemny

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • roma Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W uzupełnieniu do mojego wczorajszego wywodu - nie pisałam tego, bo wydało mi się to oczywiste, ale może jednak należałoby to powiedzieć. Moje uczucia w związku z Waszymi ciążami, poradami, innymi sukcesami rządzą się całkiem innymi prawami. W każdej z Was widzę w większym lub mniejszym stopniu swoją własną walkę. I dlatego tutaj nie ma miejsca na zazdrość i poczucie niesprawiedliwości. Wasze sukcesy wywołują u mnie szczerą radość, a porażki szczery smutek. Każdy Wasz sukces jest kolejnym świadectwem na to, że często walka i upór się opłaca, że na końcu ciężkiej drogi może czekać to upragnione szczęście. Love Was, no!

Ikarzyca, promyczek 39, Genshirin, Niebieskaa, Gaduaaa, Koteczka82, Justa87, Elmo13, Jacqueline, Mamaokruszka, Asia87, Aga22, czarnulka24, M@linka, skrzat1988, SusannaDean, Dooti, Monika1357, sylvuś, Szczęśliwa Mamusia, ana167, jatoszka lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• M@linka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma pozwolę sobie wypowiedzieć się w imieniu nas wszystkich - my Ciebie też kochamy :) <3

Niebieskaa, annak, roma, skrzat1988, promyczek 39, Genshirin, Monika1357, czarnulka24, sylvuś, sy__la, ana167 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiazujac do tych ostatnich slow romy. Pisalyscie, ze po swojej ostatniej wizycie malo sie rozpisalam. Jest to spowodowane tym, ze jak pisze o moim szczesciu i o tym, ze juz jestem coraz dalej w ciazy tu na formu mam pozniej wyrzuty sumienia. Obiecalam sobie, ze bede Wam pisala o kazdym kolejnym rozpoczynajacym sie tygodniu ciazy i to robie. Mimo wszystko mam obawy, ze nawet swoja najmniejsza radoscia, o ktorej pisze moge sprawic ktorejs przykrosc. Nie chcodzi o to, ze ktoras z Was jest zazdrosna, bo kazda z Nas znalazla sie na tym watku po podobnych przezyciach, tylko wiem, ze mozecie miec gorszy dzien lub czas w zyciu i radosc tych, ktorym sie udalo znow zajsc w ciaze nie ulatwia poukladania sobie tego co juz sie wydarzylo w naszym zyciu.
    Mam nadzieje, ze nie odbierzecie mojego wpisu zle, bo nie chce nikogo urazic.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nim sama zaszłam w upragnioną ciążę to ja tu czerpałam wielką moc od dziewczyn m.in Ineski, Martynki, które po podobnej walce zaszły szczęśliwie w ciążę.Przypadki szczęśliwie zaciazonych dawały mi ogromna nadzieję, ze jak innym się udaje to i mi byc może również. Choc rozumiem Cię poniekąd bo teraz jak juz urodziłam to tak mam opory pisac o swoim szczęściu by nie robic przykrości dziewczynom które nadal walczą. A juz wogole to mam opory żalić sie na jakieś trudności związane z macierzynstwem bo wiem że większość z nas tu obecnych dala by wiele by takie trudności mieć.

Monika1357, sy__la lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Obecnie mam 8t5d. Plamien praktycznie już nie mam.
    Ale od jakiś 5dni obserwuje u siebie dziwny śluz wygląda jakby płodny białko jaja kurzego tylko bardziej gesty i mętny.

I bardzo mnie to martwi czasem jest lekko brazowy / żółty

Któraś miała taki :

Tu znalazłam jakieś zdjecie na internecie i ten moj śluz podobnie wygląda tylko b
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c893484b7642.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 17:48

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ