Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnulka Gaduaaa dobrze pisze
no kobito mam nadzieję że dasz już spokój dzieciakom i przestaniesz się denerwować. Ten stres jest jeszcze gorszy.
Ja też się denerwuje trochę ale staram się być dobrej myśliczarnulka24 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
czarnulko nawet nie wiesz jak się cieszę! ogromnie gratuluję
AnnaZ najbezpieczniej będzie jak podpytasz swojego lekarza, ja ziołami nieźle sobie rozstroiłam cykle, więc niby są delikatne, ale potrafią namieszać... Ja brałam castagnus i specjalnie nie pomógł, wręcz przeciwnie.
A tak to lekarka doradziła mi branie witamin tych, co brałam w ciąży przez 3 miesiące po poronieniu.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Czarnulka no i super teraz juz będzie dobrze nie stresuj sie nie spinaj słuchaj zaleceń lekarza a no i dużo odpoczywaj piękne maluszki ❤
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Ja nie odstawialam witamin jedynie dolozylam wit E oraz koenzym q10, tez ci w poscie pisalam co ja biore a jestem po poronieniu. Zastanawiam sie jeszcze nad zelazem czy brac
więc myślę,że to nie głupieFabianCyprian
Tymuś
-
AnnaZ wrote:Dziewczyny,ja nie chcę być nudna,ale nie dostałam odpowiedź.,więc ponawiam pytanie.Czy brałyście po poronieniu jakieś witaminy,zioła?Odstawiłam te witaminy z czasu ciąży,bo dużo jodu mają.Biorę znów tylko folik i nie wiem,czy dobrze byłoby coś jeszcze?Czekam na porady:)
Po zajsciu w ciążę z witamin biore kwas foliowy, magnez + b6 ,witaminy omega med optima start ..
Aaa i przed zajściem w ciążę brałam olej z wiesiołka w kapsułkach ale tylko do owulacji
Co do leków w ciazy nawet nie wspominam bk jest ich sporoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 18:14
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
SusannaDean wrote:Ja nie odstawialam witamin jedynie dolozylam wit E oraz koenzym q10, tez ci w poscie pisalam co ja biore a jestem po poronieniu. Zastanawiam sie jeszcze nad zelazem czy brac
Przed ciążą można brać śmiało :
ja ostatnio wyczytałam w gazecie M jak Mama że jeżeli nie ma się problemu z żelazem tzw jego poziom jest dobry to jak jest sie w ciąży to najlepiej się jest wstrzymać do 8 tyg ciąży. . A po tym czasie już można brać ..
Oczywiście jak są wskazania to się bierze od poczatku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 17:55
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
AnnaZ wrote:Dziewczyny,ja nie chcę być nudna,ale nie dostałam odpowiedź.,więc ponawiam pytanie.Czy brałyście po poronieniu jakieś witaminy,zioła?Odstawiłam te witaminy z czasu ciąży,bo dużo jodu mają.Biorę znów tylko folik i nie wiem,czy dobrze byłoby coś jeszcze?Czekam na porady:)
Tak bierzemy generalnie w piz*u tej chemii, począwszy od kwasu foliowego w milionach form, przez wszystkie witaminy i suplementy na różne schorzenia w zależności co której dolega.
Ja biorę witaminę E,b12, B6, B9, kwasy omega, cynk, selen, koenzym Q10, magnez, inofem estrogeny, progesteron witaminę C.
Więc tak bierzemy po poronieniu witaminy i zioła. Najlepiej kierować się tym co zaleci Ci lekarz na wzmocnienie dostosowane do Twojego zdrowia, a nie liczyc że gromada obcych bab streści Ci encyklopedie leków.Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTaaa Ikarku powiem tak: gdyby nie Wy, forum to byłabym w czarnej dupie z suplementami. Mój gin nigdy nie wspomniał mi o suple które wymieniłaś. Nigdy nie zalecił niczego np na poprawę jakości jajeczek itd itd. Wiec tkwiłabym w martwym punkcie - zresztą dalej tkwię. ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 18:17
-
A wiecie co już tak dawno mi się żaden siniak nie zrobił po clexane że wcześniejsze mi już znikły całkiem. . A dziś chyba jakoś źle się wbiłam bo najpierw wyleciało mi ciut krwi a teraz taki siniak wyszedł że szok27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Alisa wrote:Taaa Ikarku powiem tak: gdyby nie Wy, forum to byłabym w czarnej dupie z suplementami. Mój gin nigdy nie wspomniał mi o suple które wymieniłaś. Nigdy nie zalecił niczego np na poprawę jakości jajeczek itd itd. Wiec tkwiłabym w martwym punkcie - zresztą dalej tkwię. ...
Dokładnie, ja też się tu sporo na forum dowiedziałam27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Jejku Czarnulko ten widok na usg podwójnego szczęścia jest FANTASTYCZNY!!! Nie mogę się napatrzeć na to podwójne Twoje szczęście!!! Nawet nie wiesz kochana jak Ci bardzo zazdroszczę!!!!!i jednocześnie bardzo się cieszę! aaaa!!! Dosłownie nasze chyba pierwsze szczęśliwe formowe bliźniaki. To jest widok nie z tej ziemi! Jak będziesz miała prenatalne to konieczne nagraj komórką filmik jak maluszki sobie brykają - Bo potem jak już będą większe to się w ekranie te oba cudaki nie zmieszczą!!!
-
nick nieaktualnyNa forum dowiedzialam sie bardzo duzo jakby nie niezliczone rozmowy to pewnie sam kwas foliowy bym jadla.
Co do zelaza to dodam jeszcze, ze mam actoferol fe ktory jest wskazany dla malych dzieci nawet wiec chyba bez obaw mozna brac,morfologia wyszla nawet nawet ale mam za duzo bialych krwinek jak zawsze -
SusannaDean wrote:Na forum dowiedzialam sie bardzo duzo jakby nie niezliczone rozmowy to pewnie sam kwas foliowy bym jadla.
Co do zelaza to dodam jeszcze, ze mam actoferol fe ktory jest wskazany dla malych dzieci nawet wiec chyba bez obaw mozna brac,morfologia wyszla nawet nawet ale mam za duzo bialych krwinek jak zawszeFabianCyprian
Tymuś
-
Jezuuuu ja tu blizniaki wyweszylam???? Jenyyyyy gratki !
Ja ucieklam z domu. Chlopaki zostali sami....a ja u gina..bo cos mi sie z piczka dzieje.....mysle o czyms....ale mam nadzieje ze to nie to.....i ze sie myle....
;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 18:40
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:ja właśnie dziś odebrałam wyniki i też mam za dużo białych krwinek.. i limfocytów.. ale oczywiście w Irl GP powiedział, że w ciąży to może być..
-
Justa87 wrote:Czarnulko i super wiescie! czyli z usg już przeszłaś krytyczny moment?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 19:16
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Dziewczyny nie pisalam wam wczoraj ale umawialam sie wczoraj na wizyte i dzis ja mialam, podbrzusze mnie pobolewalo i wolalam sie upewnic ze jest ok.
a wiec maluch rosnie, zarodek jest i lekarz juz widzial ze serduszko zaczyna bic..tak sie ciesze...
p.s za tydzien kolejna wizytaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 19:28
Elaria, promyczek 39, Mamaokruszka, Asia87, Jacqueline, Genshirin, M@linka, Dooti, Justa87, Niebieskaa, KammaMarra, Dorola31, jomi81, Alisa, czarnulka24, Natikka123, Arleta, Ikarzyca, Koteczka82, Monika1357, Magdzia88, sylvuś, sy__la, Elmo13 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️