X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane że szpitalnego łoża. Mialam zgłosić się dziś na IP ale byłam już tu wczoraj około 22. Skłoniły mnie do tego takie dziwne skurcze troche bolesne ale do wytrzymania, dość regularne. W sumie nie wiem czy to skurcze były czy klucie czy może takie ściskanie jakby podbrzusza.. potem przerodzilo się to w ból ciągły. Nie mogłam się wyprostować do końca bo tak ciągnęło. Po badaniu gin okazało się że szyjka dość wysoko, raczej zamknięta może coś na opuszek przepuszcza... usg ok, przepływy w porządku, jedynie wód zmniejszona ilość, nie mniej jednak jeszcze w normie... ale na tym etapie to standard podobno. Na ktg szału nie ma... także dziś czekam na obchod i decyzje co dalej. Choć z tego co wiem to ten cewnik mi założą. Czekam na śniadanie bo głodna jestem :-D i jakaś taka nie wyspana jestem... poszłam spać ok. 1 potem o 3 sprawdzenie tętna i po 6 znowu zapis... budzilam sie w nocy bo bolal ten brzuch, ale po 3 zasnąłem i dziś już mnie tak tylko cmi okresowo a tylko sporadycznie złapie skurczyk... chyba się jeszcze zdrzemne póki mogę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 08:19

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ale masz fajne Dzieciaczki... napatrzec się nie mogę na to usg! Super ze wszystko w porządku.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Witam Was Kochane że szpitalnego łoża. Mialam zgłosić się dziś na IP ale byłam już tu wczoraj około 22. Skłoniły mnie do tego takie dziwne skurcze troche bolesne ale do wytrzymania, dość regularne. W sumie nie wiem czy to skurcze były czy klucie czy może takie ściskanie jakby podbrzusza.. potem przerodzilo się to w ból ciągły. Nie mogłam się wyprostować do końca bo tak ciągnęło. Po badaniu gin okazało się że szyjka dość wysoko, raczej zamknięta może coś na opuszek przepuszcza... usg ok, przepływy w porządku, jedynie wód zmniejszona ilość, nie mniej jednak jeszcze w normie... ale na tym etapie to standard podobno. Na ktg szału nie ma... także dziś czekam na obchod i decyzje co dalej. Choć z tego co wiem to ten cewnik mi założą. Czekam na śniadanie bo głodna jestem :-D i jakaś taka nie wyspana jestem... poszłam spać ok. 1 potem o 3 sprawdzenie tętna i po 6 znowu zapis... budzilam sie w nocy bo bolal ten brzuch, ale po 3 zasnąłem i dziś już mnie tak tylko cmi okresowo a tylko sporadycznie złapie skurczyk... chyba się jeszcze zdrzemne póki mogę :-D
    Sy_la .. coś twojemu dzieciatku się nie spieszy na świat. . Hehe .. biedna .. mam nadzieje że w najszybszym czasie zacznie się coś dziać i szczęśliwie urodzisz bez żadnych komplikacji. .
    Próbuj się przespać napewno dobrze ci zrobi :)

sy__la lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powodzenia Sylcia :) oby się pięknie i bezproblemowo Marysia urodziła :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu czekamy na kruszynkę <3

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq chyba faktycznie nie ma sensu badać proga, a lekarz Ci kazał? Nie rób nic na własną ręke, bo tylko się denerwujesz niepotrzebnie. Ja mam zbadać proga jak będą 2 kreski, ale ja nic nie biore. A później przy lekach to już nie wiem.

Czarnulko mi teraz też się marzą bliźniaki, choć pewnie mialabym stracha. Cudne są te Twoje maleństwa.

Syla no to już coraz bliżej :) ciekawa jestem czy dadzą Wam jeszcze czas i poczekają, bo coś zaczyna się dziać. A teraz odpoczywaj póki możesz ;)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• sy__la Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczynki :-)
    Oj jak ja bym chciała żeby samo wszystko się rozkręciło... no zobaczymy jak to wszystko się potoczy. Modlę się żeby poszło łatwo, szybko i przyjemnie ;-)

Alisa, Asia87, Niebieskaa, Genshirin, M@linka, Koteczka82, Magdzia88 lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OŁ yEAH Syla bedzie rodzić ♥

sy__la lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    OŁ yEAH Syla bedzie rodzić ♥
    Hehe.. fajnie by było :-D

promyczek 39, M@linka lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron akurat lekarz mi kazał zbadać, że gdyby był niski bardzo to mi coś dołoży ;)

A tak ogólnie to miałam dziś mieć wizyte co nie?

Jestem wściekła :/

Pocałowałam klamkę w poradni :/

Lekarz kazał mi przyjechać przecież i doooopa :/ Coś musiało wypaść czy co.

Jakbym miała wcześniej karte wyjętą to by dzwonili, a tak to tylko się przejechałam.

Ykhm no musze iść za tydzień w takim razie, tylko zadzwonię 2 dni wcześniej chociaż czy na pewno przyjmuje.

Jeśli znowu by go miało nie być to pójdę prywatnie bo Luteina mi się skończy za tydzień.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteś z nim na łączach? Widział te Twoje wyniki proga? Bo dolożył Ci chyba tą jedną tabletkę lutki? buu no to się przejechałaś :/

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kazał mi dołożyć jeśli będzie słaby wynik, no i kazał powtórzyć potem ;)

Za tydzień w czwartek przy odrobinie szczęścia tam w poradni może być widać serduszko na usg, a może i nie, bo to słabawy sprzęt trochę.

No nic, to czekamy, oby nie zwariować ;)

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka-dobrze ze wszystko ok :-)
    Syla-trzymam kciuki :-)

sy__la, czarnulka24 lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, daaaawno mnie nie było. Ale w miarę regularnie podczytuję sobie forum i z podziwu wyjść nie mogę, że jednak cuda się zdarzają - Czarnulka, Yos, Skrzat, Mamaokruszka :) Jak trwoga to do boga i przychodzę do Was z niemałą kobyłą. Chyba muszę się wygadać. U mnie przez te 16 miesięcy starań nic. W międzyczasie okazało się, że mam nietolerancje pokarmowe na podstawowe pokarmy typu jajka, mleko, ryz, ziemniaki, pomidory, drozdze itd. Przeszlam na diete schudlam 4 kg i dalej nic. W miedzyczasie czasem CLO, monitoringi, nadzieje i nic. W koncu przestalam regularnie brac leki bo w sumie i po co je brac.. Czekalam na kariotypy 4 miesiace na NFZ az musialam wyslac pismo do Rzecznika Praw Pacjenta i sie okazało, że to byl dobry ruch bo wyniki byly juz nastepnego dnia po piśmie.. Na szczescie kariotypy mamy w porzadku. No ale do rzeczy. W robocie u mnie ciagle sie partoliło, firma w kiepskiej sytuacji finansowej, zwolnienia ludzi jeden wielki stres. Ja jeszcze jako handlowiec dodatkowo na głowie kupe problemow , ciśnienia, nigdy nie lubiłam być handlowcem ale sporo plusow- auto, luzny czas pracy itd. Ale postanowiłam rozgladać się za nową pracą bo sytuacja niepewna. I tak jak Dooti udało mi się zahaczyć w panstwowce, każdy handlowiec u nas o tym marzył zawsze, że niby ciepła posadka, spokojna robota, pewna. I z tym sie wiaze wlaśnie moj problem. Bede zarabiac duzo mniej, bez auta, bez prywatnej opieki medycznej - strasznie sie tego boje. Będę bardziej zależna od męża niż do tej pory. Codziennie od kilku dni płaczę na przemian z cieszeniem się. Ale już klamka zapadła.. Ale cały szkopuł jeszcze w tym, że rozmowę kwalifikacyjna mialam w okresie owulacji i tylko jeden dzien na zastanowienie się czy chcę przyjść. Zaryzykowałam i sie zgodziłam. A co jak ja jestem w ciazy? Brzuch mnie boli, mam albo wkrecam sobie lekkie mdlosci.. Kurcze no a znajac zycie to zajde wlasnie teraz w najmniej odpowiednim momencie. Boje sie dziewczyny wszystkiego.. I czy to dobra decyzja z ta robota, bo moze moglam sie dalej jakos meczyc za wieksza forse z umowa na stałe. Bo teraz moze tez bedzie stresujaca ale za mniejsza forse i jeszcze pierwsza umowa na 6 miesięcy ( jestem teraz na wypowiedzeniu na mocy porozumienia stron). A jak zaszlam w ciaze to juz w ogole jakas masakra teraz na wypowiedzeniu. Za 3 tygodnie mam zaczynac nowa robote, dzis 21 dc wiec za mniej wiecej tydzień sie okaze.. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 09:08

Ikarzyca, czarnulka24 lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu!!!!!!!czekamy na Ciebie!!!! Dzielna mamo, dasz czadu i będziesz z siebie mega dumna❤️!!! Czekamy!

sy__la, Magdzia88 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • roma Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylcia, powodzenia! Oby wszystko poszło gładko i bezproblemowo.

sy__la lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la - powodzenia :) Co prawda moja szwagierka rodziła w UK i była długo po terminie, z OM to na 14 dni po miała wyznaczone wywoływanie, już miała ustalone, że rano na oddział i w ogóle, a w nocy maluch sam zdecydował, że chce wyjść ;)

Oby poszło szybko i sprawnie jak już się zacznie :)

sy__la lubi tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Cześć, daaaawno mnie nie było. Ale w miarę regularnie podczytuję sobie forum i z podziwu wyjść nie mogę, że jednak cuda się zdarzają - Czarnulka, Yos, Skrzat, Mamaokruszka :) Jak trwoga to do boga i przychodzę do Was z niemałą kobyłą. Chyba muszę się wygadać. U mnie przez te 16 miesięcy starań nic. W międzyczasie okazało się, że mam nietolerancje pokarmowe na podstawowe pokarmy typu jajka, mleko, ryz, ziemniaki, pomidory, drozdze itd. Przeszlam na diete schudlam 4 kg i dalej nic. W miedzyczasie czasem CLO, monitoringi, nadzieje i nic. W koncu przestalam regularnie brac leki bo w sumie i po co je brac.. Czekalam na kariotypy 4 miesiace na NFZ az musialam wyslac pismo do Rzecznika Praw Pacjenta i sie okazało, że to byl dobry ruch bo wyniki byly juz nastepnego dnia po piśmie.. Na szczescie kariotypy mamy w porzadku. No ale do rzeczy. W robocie u mnie ciagle sie partoliło, firma w kiepskiej sytuacji finansowej, zwolnienia ludzi jeden wielki stres. Ja jeszcze jako handlowiec dodatkowo na głowie kupe problemow , ciśnienia, nigdy nie lubiłam być handlowcem ale sporo plusow- auto, luzny czas pracy itd. Ale postanowiłam rozgladać się za nową pracą bo sytuacja niepewna. I tak jak Dooti udało mi się zahaczyć w panstwowce, każdy handlowiec u nas o tym marzył zawsze, że niby ciepła posadka, spokojna robota, pewna. I z tym sie wiaze wlaśnie moj problem. Bede zarabiac duzo mniej, bez auta, bez prywatnej opieki medycznej - strasznie sie tego boje. Będę bardziej zależna od męża niż do tej pory. Codziennie od kilku dni płaczę na przemian z cieszeniem się. Ale już klamka zapadła.. Ale cały szkopuł jeszcze w tym, że rozmowę kwalifikacyjna mialam w okresie owulacji i tylko jeden dzien na zastanowienie się czy chcę przyjść. Zaryzykowałam i sie zgodziłam. A co jak ja jestem w ciazy? Brzuch mnie boli, mam albo wkrecam sobie lekkie mdlosci.. Kurcze no a znajac zycie to zajde wlasnie teraz w najmniej odpowiednim momencie. Boje sie dziewczyny wszystkiego.. I czy to dobra decyzja z ta robota, bo moze moglam sie dalej jakos meczyc za wieksza forse z umowa na stałe. Bo teraz moze tez bedzie stresujaca ale za mniejsza forse i jeszcze pierwsza umowa na 6 miesięcy ( jestem teraz na wypowiedzeniu na mocy porozumienia stron). A jak zaszlam w ciaze to juz w ogole jakas masakra teraz na wypowiedzeniu. Za 3 tygodnie mam zaczynac nowa robote, dzis 21 dc wiec za mniej wiecej tydzień sie okaze.. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji?

Kochana nie martw się na zapas. Jak okaze się że jesteś w ciąży to będziemy się martwić urodzajem. Narazie dobrze ze zmieniłaś pracę, bo jak w tamtej zła atmosfera, to nie ma się co kisic. Państwowa posada też dobra, a łatwiej negocjować umowę nawet w ciąży niż w prywatnej firmie. Nie martw się na zapas, życie ma to do siebie ze jakoś się układa nawet jak my bardo myślimy jak mu pomóc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 09:40

MonaLiza lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylcia no to powodzenia :) oby się pięknie i bezproblemowo Marysia urodziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 09:35

sy__la lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la powodzenia :D Czekamy na wieści :)

MonaLiza ja bym się nie martwiła na zapas. Teraz będzie co ma być. Trzymam kciuki, żeby było po twojej myśli :)

sy__la, MonaLiza lubią tę wiadomość

‹‹ 2201 2202 2203 2204 2205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ