Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
sy__la wrote:Dziewczynki jesteście wspaniałe! Dziękuję za wsparcie
Podczas siusiu poleciała krew.... położna mówi, że tak może być jak szyjka się rozwiera...aaaaaaa! Wiec to chyba normalne.
Ale czad to juz tuz tuzsy__la lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Arleta wrote:Kamma dzięki, narazie spokojnie, czas wolno leci, na usg byłam tydzień temu i znowu zaczynam myśleć czy nadal jest dobrze..przez ten brak jakichkolwiek objawów...
Tak jak Czarnulka pisała pewnie po prenatalnych dopiero troszkę odetchniemy..
A na usg wybiorę się w poniedziałek ..
Te dni bez objawów to koszmar. Ja dziś taki mam (nie licząc bolących piersi, do których się już przyzwyczaiłam). Nie ma chwili, żebym nie myślała, czy wszystko ok. Zgadzam się, że po prenatalnych może trochę odetchniemy, byle do nich dotrwać!
sy_la powodzenia!Arleta, Yoselyn82, sy__la lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:Te dni bez objawów to koszmar. Ja dziś taki mam (nie licząc bolących piersi, do których się już przyzwyczaiłam). Nie ma chwili, żebym nie myślała, czy wszystko ok. Zgadzam się, że po prenatalnych może trochę odetchniemy, byle do nich dotrwać!
sy_la powodzenia!
Masakra .. nom brak objawów jest okropny. . Non stop myśli czy jest dobrze. . Ja byłam wczoraj na usg a za kilka dni i tak będe schizować ..dla mnie w sobotę najgorszy dzień 9t3d a we wtorek idę na usg 9t6d mam nadzieje że tym razem się mi uda donosić ciążę .. jeden maluszek niby przekroczył wielkość której nigdy nie mógł osiągnąć ale drugiemu jeszcze brakuje. .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:43
nesairah lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Kilka dni bez pisania do Was i już czuję się nieswojo. Ale tutaj tyle się dzieje, że nie sposób nadążyć!
Ojej, od czego zacząć...
sy__la,
Rany, jak piszesz o swoich aktualnych przeżyciach, to mi przed oczami staje dzień, kiedy Ava przyszła na świat. Aż Ci zazdroszczę, że masz te emocje jeszcze przed sobą.
Bardzo mocno trzymam kciuki! Powodzenia!
Czuję, że to już za chwileczkę, już za momencik. U mnie pojawienie się krwi było początkiem i zwiastunem wielkiej akcji!
Cudownie, że dzielisz się z nami wszystkim na bieżąco. Czuję się, jakbym była z Tobą przed drzwiami porodówki
Czekamy na kolejne wiadomości, a potem na info o Marysi!
Maryśka,
Wyłaź już! Bo kolejne dziewczyny czekają na zajęcie zwolnionego miejsca ciężarówkowego
Ikarku,
Twój post o wynikach monitoringu był jedną z najlepszych wiadomości, jakie czytałam tutaj od daaawna. Niesamowicie się ucieszyłam. Głównie dlatego, że było w tym poście widać dalekie spojrzenie w przyszłość.
Ja Ci (jak zawsze) życzę, żeby ta przyszłość malowała się w jak najpiękniejszych (rozkrzyczanych i zasikanych) barwach.
A psiaczek... cuuudo! Kiedy go zabieracie? Który by to nie był, będzie bossski
Jacq,
Czy Ty już złożyłaś tutaj uroczystą obietnicę, że więcej nie będziesz robić żadnych badań, których robić się już nie powinno?
Ja już wcześniej pisałam, że nawet zapomniałam o tych Twoich badaniach bety, bo moja podświadomość przyjmuje Twoją ciążę jako pewniak. Serio. Mamy umowę. A umów się nie łamie
EDIT po doczytaniu: ledwo skończyłaś kombinować z betą, to już kombinujesz z progesteronem?! Stooop!
Czarnulko,
Ty następna do lania w dupsko za badania z czapy.
Se Dziewuchy fundujcie stresy! (nie żebym ja nigdy tego nie robiła)
Dobrze, że wizytę miałaś szybko. Dziecinki masz boskieBardzo szybko nabrały takich ludzikowych kształtów. No i dwójka faktycznie wygląda szałowo
Ciekawe, jak oni/one tam spędzają czas we dwójkę
Jomi,
Bardzo intensywnie myślę dziś o Tobie.
Trzymam kciuki.
O, niedawno 14:00 minęła!
Jestem sercem blisko.
Zaklinam rzeczywistość, żeby się udało.
Ana,
Czekamy z Tobą na sobotę i ja również wszystkie moje myśli będę wysyłać do Ciebie.
Niech to będzie ten szczęśliwy raz!
Już kiedyś to pisałam. Każdego dnia mogłabym dziękować za to, że żyję w czasach, w których istnieje tyle sposób, aby pomóc ludziom spełnić ich największe marzenie o stworzeniu nowego życia. Dziękuję postępowi medycyny za in vitro.
Popatrzcie - dwa transfery (w czwartek i w sobotę) i co najmniej 6 osób (albo i więcej) może zostać uszczęśliwionych.
Genshirin,
Nie ma to jak prezencior dla dziecka po badaniach, co?
Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze.
Gaduaaa,
Piękna wiadomość od rodziców!
Pamiętam, jak opowiadałaś nam o swojej sytuacji. Teraz jak przeczytałam, że rodzice przylecą, to aż się wzruszyłam.
Roma,
Kochana, widzę, że los tak się na Ciebie uwziął, że raczy Cię nie tylko chorobami, które faktycznie masz, ale nawet takimi, których nie masz. Lubi postraszyć.
Bardzo Ci współczuję tych nerwów, ale jako że wszystko wskazuje na to, że mamy do czynienia z jednym wielkim nieporozumieniem, to przyjmuję tę wersję jako obowiązującą i za nią trzymam kciuki.
Alisa,
Cokolwiek się wydarzy, to jednak jest sporo pozytywu w tej Twojej sytuacji i w tych liczbach.
Czyli jutro kolejna beta?
Elaria,
Super gabaryty ma Tadzik!
Takie większe dziecko to jednak łatwiej obsługiwać (stwierdzam, jako matka Maluchy).
A jak się ma Twoja mama?
Elmo,
Ty tam nie rodzisz?!
Dooti,
Gratuluję nowej pracy!
Od razu życie wygląda inaczej, co?
Asiu,
Po pierwsze to fajnie, że jesteś z nami.
A po drugie - trzymamy kciuki w sobotę. O której masz wizytę? Daj znać po. Koniecznie!
(i nie zakładaj z góry nic złego!)
jatoszka,
Tak się pojawiłaś, ale nic nie mówisz, co u Ciebie.
Napisz więcej.
Magdzia,
Co tam gin powiedział?
Jak się masz?
Yoselyn,
Gratuluję wieści z wizyty!
Zawsze lepiej się uspokoić, jeśli człowiek ma taką możliwość i potrzebę.
Sylvuś,
Tak mi przykro...
Nie wiem, co powiedzieć. Zawsze tak mam, jak kolejna z nas tutaj raportuje, że przyczepiła się do niej nowa przypadłość lub nowy, niespodziewany problem.
Tak bardzo trzymam za Ciebie kciuki... Zresztą wiesz.
Niech wreszcie przyjdzie jakaś odmiana, niech się los odwróci.
Monika,
Twój optymizm drugiej połowy ciąży - bezcenny!
MonaLiza[,
Podpisuję się pod słowami dziewczyn. Nie martw się na zapas.
Zresztą gwarantuję Ci, że jeśli pojawi się "powód do martwienia" w postaci ciąży, to natychmiast przejdzie Ci myśl, aby się martwić
Niebieskaa,
Pytałaś o moje karmienie.
Jest zdecydowanie lepiej. W sensie - coraz więcej pokarmu. Ale wciąż jakieś dwa razy za mało. Od prawie dwóch tygodni karmię Avulę takim systemem SNS, przez co dokarmianie odbywa się nie z butelki, ale "po piersi" (przez małe rureczki przyczepione do sutków). Dzięki temu dziecko wyłącznie ssie pierś, stymuluje ją i nie przyzwyczaja się niepotrzebnie do smoczka. To mi zdecydowanie poprawia ilość mleka, ale ostatnio utknęła na jednym poziomie i nie chce ruszyć.
A pediatra wczoraj powiedział, że dziecko za mało przybrało i trzeba podtuczyć. Przykro mi trochę z tego powodu, bo wiem, że to efekt walki o kp. I muszę teraz jakoś sprytnie zamanewrować, aby tak wyważyć to wszystko, żeby córynka dostała tyle jadła ile trzeba i jednocześnie, żeby nie iść znowu w kierunku przewagi mm. Trudne to...
Ale cudownie, że u Was coraz lepiej. Zresztą ja widzę (czuję), że Wy się z Marianką dobrze rozumiecie i fajnie Wam razem, co?
Jomi,
Pytałaś jakiś czas temu o stosunek starszych dzieci męża do Avy.
No więc są nią absolutnie oczarowani, zakochali się w niej, potracili głowyCzyli jest dobrze, a nawet lepiej. Zresztą ja też mam z jego dziećmi super relacje. I ich podejście do Avy jest tego konsekwencją.
Mam więc całą bandę potencjalnych opiekunów dla mojej Maluchy
* * *
Kurczę, piszę, piszę, a i tak cały czas mi się wydaje, że o czymś zapomniałam...*
* Upss, może o dziecku, bo coś tam komunikuje z oddali...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 15:22
M@linka, Jacqueline, ana167, Ikarzyca, Asia87, czarnulka24, Dooti, Genshirin, Niebieskaa, Monika1357, Koteczka82, sy__la, jomi81, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, właśnie wróciliśmy, maluch już ze mną na pokładzie
Dziękuję za kciuki. Dziś Was nie nadrobię, bo zaraz lecę z córką do logopedy, a potem mam kilka tematów do załatwienia korzystając z dnia wolnego, ale jutro w pracy na pewno wszystko doczytam
Sy_la, kciuki ogromne! Moc pozytywnej energii Ci przesyłam.Jacqueline, Alisa, Dorola31, Ikarzyca, Asia87, czarnulka24, Dooti, Natikka123, Mamaokruszka, Elaria, Genshirin, M@linka, Elmo13, Monika1357, Yoselyn82, promyczek 39, Koteczka82, sy__la, sylvuś lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyŚciągnęłam Cię Aniu myślami:-) TAK jutro beta. Nie chcę ale muszę!!
Aniu Ty też miałaś biochema prawda? Powiedz mi o ile opóźniła Ci się miesiączka?
Kurcze bo ja zadnych plamień, bóli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 15:29
-
nick nieaktualny
-
Jomi - baaaaaaaardzo mocno trzymam kciuki
Annak - no wiem, wiem, kombinuję "trochę"Ale co poradzić, po prostu sie boję ehhh nie widziałam jeszcze nic na usg i zastanawiam sie czy cos tam będzie, oczywiście chce żeby było, troche się boje i no sama zresztą wiesz jak to jest w pierwszych tygodniach
Mocno trzymam kciuki aby udało się z tym karmieniem, widać że bardzo chcesz żeby tak było
Trzymam kciuki za powodzenie tej misji
jomi81 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Aniu wizyta na 10:30 ale pewnie będzie opóźnienie. Staram się myśleć pozytywnie
co ma być to będzie, ale zaczyna mi się śluz płodny więc może będzie dobrze
Jomi kciuki za Maluszka! Niech siedzi tam 9 mieś!
Alisa ja miałam 2 biochemy opóźnienia o ok 4 dni, a Ty ile dni po terminie jesteś? Kurcze superancko by było jakby odbiła! Ale lepiej na nic nie liczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 15:51
jomi81 lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualny
-
annak wrote:Czarnulko,
Ty następna do lania w dupsko za badania z czapy.
Se Dziewuchy fundujcie stresy! (nie żebym ja nigdy tego nie robiła)
Dobrze, że wizytę miałaś szybko. Dziecinki masz boskieBardzo szybko nabrały takich ludzikowych kształtów. No i dwójka faktycznie wygląda szałowo
Ciekawe, jak oni/one tam spędzają czas we dwójkę
Kochana ja jestem taka prze szczęśliwa że jak myślę o tych 2 brykajacych dzidziuśiach to śmieje jak głupia ze szczęścia. Cały czas myślę o nich moich mslusich skarbach . Mam nadzieje, że zostaną ze mną na 9 miesięcy w brzuszku. .a później szczęśliwie przyjdą na świat
Ja juz tak do nich się przyzwyczaiłam że nie dopuszczam myśli, że coś może im się stać. . Chyba bym tego nie przeżyła. . Mam nadzieje, że leki pomogą. . Może to się wyda dziwne ale poprostu tak je kocham ,że jak patrze na zdjęcie z usg to jestem najszczesliwsza na świecie! !!jomi81, Dooti, Jacqueline, M@linka, Arleta, Asia87, Koteczka82, MonaLiza lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
Ale mam zgagę...migdały i mleko nie pomagają. Kwas w ustach okropny...
Może macie dziewczyny jakieś skutecznie sposoby na to cholerstwo?
Aliska trzymam kciuki za jutrzejszą betę.
syla koniecznie dawaj znać jak sytuacja się rozwija u Ciebie:) mam nadzieję, że niedługo już będziesz tulić Marysię w ramionach:)sy__la lubi tę wiadomość
-
Sy_la pięknego porodu Ci życzę, wiem z jaką ekscytacja na niego czekalas. Napisz nam proszę czy warto rodzić w tym szpitalu (jak już będzie po oczywiście
)
Jomi, Aliska kciukam za Was!
sy__la, jomi81 lubią tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
annak wrote:Genshirin,
Nie ma to jak prezencior dla dziecka po badaniach, co?
Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze.
Tak, zdecydowanie to pomaga.Już jestem za połową i faktycznie czas się zacząć cieszyć i kompletować pokoik i resztę rzeczy, kosmetyków itd.
Sy_la czekam na wieści co i jak. Jesteśmy z tobą
Jomi kciuki, żeby maluszek został na 9 m-cy z tobą a potem z wami(tobą i mężem)
Aliska trzymam &&&
AniaK super, że karmienie małej już lepiej i masz dużo potencjalnych opiekunekTrzymam &&& żeby Ava zaczęła lepiej przybierać
jomi81 lubi tę wiadomość
-
Skrzaciku mi w poprzedniej ciąży pomagały miętowe tic tski
skrzat1988 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Aniu dziękuję ze że pytasz ja na razie czekam mojej małej sie nie spieszy
napewno dam wam znać jak coś się zadzieje na razie w poniedziałek ktg i badanie przez lekarza czy coś szyjka puszcza
Syla czekamy na Marysie
Czarnulka piękne te twoje 2 szczęścia taki super widok na zdjęciu z usg...
Skrzacie podobno jeszcze mleko pomaga na zgage ale ja bo jie cierpię i doraźnie zarxywam rennie ewentualnie jest jeszcze gawiscon też dozwolony w ciazy współczuję zgagi mnie też czasem dopada masakra szczególnie jak idę spać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 17:50
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
nick nieaktualnyDziewczyny tyle piszecie, że ciężko nadrobić a wczoraj nawet nie wchodziłam na forum. Dziś miałam jedną rozmowę a jutro dwie rozmowy o pracę zobaczymy czy coś wybiorę, ta z dziś mi nie odpowiada
Jakoś nastrojowo tu i relacja z porodu zaraz będzie, normalnie super !
Jacqueline, jak się czujesz?
Jomi i Aliska, trzymam kciukijomi81 lubi tę wiadomość