X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Mam pytanie do dziewczyn które miały biochemy: ile po terminie @ przyszedł Wam okres?
    No juz zaczynam się niepokoić źe to tyle trwa...
    Jestem 9 dni po terminie, beta w piątek miała 21 więc sądziłam ze @ przyjdzie szybko. Zadnych bóli, plamień. Dupek odstawiony 7 dni temu. A tu cisza...
    Piersi bolą, zmienione nadal ciążowo, śluz mleczny.

Pisałam do gina pytając o ciążę pozamaciczną: odpisał że mi nie grozi bo za niską beta i mam czekać na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 08:54

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dzień dobry
    Mam pytanie do dziewczyn które miały biochemy: ile po terminie @ przyszedł Wam okres?
    No juz zaczynam się niepokoić źe to tyle trwa...

Alisa, zerknęłam do kalendarza. Przy tym biochemie z listopada w 30dc (czyli 11dpt) miałam betę 44, powtórzyłam w 32 dc i wyniosła już tylko 18. W tym dniu odstawiłam leki, a @ przyszła 4 dni później.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Alisa, zerknęłam do kalendarza. Przy tym biochemie z listopada w 30dc (czyli 11dpt) miałam betę 44, powtórzyłam w 32 dc i wyniosła już tylko 18. W tym dniu odstawiłam leki, a @ przyszła 4 dni później.
    Hm dzisiaj jest 37dc więc może w końcu nadejdzie na dniach.
    Pojadę chyba betę zrobić.
    Dzięki:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pojadę zrobię bo wykończe się nerwowo:-) beta w piątek miałam 21, nie wiem może ona zaś podskoczyła trochę i teraz nie wiem z jakiego pułapu spada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:18

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczku, tak myślałam… Twój wpis po prostu bardzo przypomina zachowanie mojego Gina na nfz, który nawet nie zbadał mnie ginekologicznie, dał w zasadzie 2 razy skierowanie na prolaktyne i tyle, na ostatniej wizycie powiedział,że z jego strony to wszystko i trzeba dziaalć, a do niego przyjść w ciąży ;) także ten.. mało nie parsknęłam śmiechem. No ale cóż… na pewno wybiore się do niego po recepte na heparynę, może da mi ze zniżką.

Ikarku a Ty jutro sikasz, czy od razu beta? Na objawy w ogóle nie patrz, one mogą być zupełnie takie same i na ciąże i na @. Bardzo trzymam kciuki.

Yos, Jacq kciuki!

Alisadokładnie idź na betę i będzie jasność.Dziwne, po odstawieniu dupka @ już powinna być.

Jacqueline lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikam. Beta chyba tylko jak wyjdzie kreska albo w sobotę jako beta ostatniej szansy :p nie no, jak na sikanym nic nie będzie to trudno sie łudzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:38

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku wlasnie beta by Ci wyszla a sikanie moze nie wyjsc jeszcze :P
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze :*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no jestem po wizycie.

I mam mieszane uczucia bardzo.

No niby widać pęcherzyk w macicy i powinnam być zadowolona, ale usg tak rach ciach szybko bo dużo pacjentek, ujęcie takie na odwal się i ciąża wychodzi kilka dni młodsza z usg niż z OM, mam tyłozgięcie i ciężko zrobić odpowiednie ujęcie, w karcie wpisał tylko 6,5mm pęcherzyk, a w innym ujęciu wychodziło nawet 9mm, ale jak napisałam, tak na odwal się bo pacjentek dużo.

No przepisał leki dalej, kazał się zgłosić za 3 tyg bo za 2 go nie ma.

Jestem zawiedziona trochę, liczyłam na coś więcej.

Ja chyba zwariuje przez te 3 tyg :/

Wiem, powinnam cieszyć się, że jest ciąża w macicy, że nie plamię poza jakimiś śladowymi ilościami niteczkami czy coś, no ale, wiadomo, że cieszyłabym się bardziej gdyby coś więcej było.

Troche żałuje, że dziś poszłam. Ale w końcu kazał mi się zgłosić dziś.

Alisa, Monika1357, Asia87, Genshirin lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq a ile masz dzisiaj?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka moja ciąża też poleciała na 0,4 :( dopiero przy 0,6 się udało :)

Alisa dobry pomysł ze sprawdzeniem bety. Ja też miałam przypadek, że beta źle przyrastała i dłuugo czekałam na okres ale w szpitalu bo właśnie było podejrzenie pozamacicznej. Ja to naiwna jestem ale jeszcze mam nadzieję na cud u Ciebie...

Ikarku, Jomi - nie mogę doczekać się jutra :)

Ikarzyca, Alisa, Asia87, jomi81, czarnulka24, Koteczka82 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

No niby widać pęcherzyk w macicy i powinnam być zadowolona, ale usg tak rach ciach szybko bo dużo pacjentek, ujęcie takie na odwal się i ciąża wychodzi kilka dni młodsza z usg niż z OM, mam tyłozgięcie i ciężko zrobić odpowiednie ujęcie, w karcie wpisał tylko 6,5mm pęcherzyk, a w innym ujęciu wychodziło nawet 9mm, ale jak napisałam, tak na odwal się bo pacjentek dużo.

Wiem, powinnam cieszyć się, że jest ciąża w macicy, że nie plamię poza jakimiś śladowymi ilościami niteczkami czy coś, no ale, wiadomo, że cieszyłabym się bardziej gdyby coś więcej było.

Jacq ja wyciągam z Twojego posta same dobre wiadomości. Pęcherzyk jest i to jest w macicy. Ma dobrą wielkość, parę mm w tę czy we w tę na tym etapie nie robi tak strasznej różnicy (wiem łatwo powiedzieć- ja też panikuję o każdy nanometr;/), poza tym wydajność sprzętu może być słaba i dlatego pomiary są niedokładne. A powiedz byłaś na NFZ? Obawiam się, że wtedy oni traktują pacjentki jak klientki po pomidory na targu, sekunda i następna:( Dlatego mimo, że nie jest lekko finansowo ,zdecydowałam się na prywatne wizyty, przynajmniej czuję się dobrze zaopiekowana.
    Jacq głowa do góry! Ja wierzę w Twoją dzidzię!

Ikarzyca, Jacqueline lubią tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

No trzy tygodnie to całkiem, całkiem sporo. Może faktycznie spróbuj u jakiegoś innego gina po drodze?

Jakoś wierzę w moc paktu z Anią i że będzie wszystko ok.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 22 tc. Oby te tygodnie lecialy szybko i bez zadnych komplikacji.

Ikarzyca, promyczek 39, Asia87, Justa87, Mamaokruszka, Elaria, czarnulka24, M@linka, Magdzia88, Natikka123, Genshirin, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq Kochana, tylko nie rozkminiaj tych mm prosze, pamiętaj,że Twój spokój najważniejszy. Dla własnego spokoju też proponuje Ci umówić się do innego gina tak w połowie, czyli 1,5 tygodnia? Albo tydzień jeśli będziesz spokojniejsza. Na razie jest wszystko ok i tego sie trzymajmy! Gratki :)

KammaMarra, Jacqueline lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Yoselyn kciuki za Twoją wizytę! o której ją masz?

Ikarku ja w TYM szczęśliwym cyklu byłam pewna, że okres przyjdzie, miałam totalnie wszystkie objawy @, więc nawet w dniu spodziewanej miesiączki poszłam na imprezę i wypiłam sobie 2 piwka:P Wiem, głupia! Ale już byłam tak wkurzona na te pięćset tysięcy nieudanych cyklów, że miałam to w d. :P Oczywiście nie chcę Cię nakręcać, ale warto poczekać spokojnie (taa..łatwo powiedzieć). Podobno 3 pierwsze cykle na CLO są kluczowe. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie to było właśnie takie MAKSYMALNIE do 3 razy sztuka.

Niebieska nie pogratulowałam Ci przyrostu wagi Marianki! Perfekcyjna z Ciebie babka w każdym calu;) Strasznie się cieszę, że już opanowałaś tego małego człowieka w domu;) i że tak świetnie Ci idzie z karmieniem:) Uściski dla Was!
    Dziekujemy Kochany Skrzaciku i slemy mnostwo buziakow i usciskow z Norwegii!p.s. malutka rosnie pieknie..ale nie powiem...w nocy zaciskam zeby z bolu...ale juz troche rozkminilismy o co chodzi, ze tak sie wierci i podraznia piersi..takze odszyfrowujemy mala i.. coco jambo i do przodu:)

promyczek 39, Justa87, M@linka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos pisałas że wizyta o 9. Jesteś już po? Wszystko w porządku?

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Jacqueline - wiem że to wszystko trudne . Jak będzie Cie coś niepokoić to tak jak dziewczyny mówią może uda ci się gdzieś indziej szybciej wizytę załatwić.
    Jestem dobrej myśli :) ja swoją obecna ciążę już w 5tyg myślałam że nic z tego nue będzie bo cały czas plamiłam albo śluz różowy podbarwiony krwią potem od 5tyg do 8 brązowe plamienia czasem ich naprawdę sporo. Do tego czasem miałam bardzo mocne bòle brzucha. Później tydzień przerwy i w ostatnią niedzielę krwawienie żywa krwią. . Teraz plamie na brązowo. . I nigdy bym nue powiedziała że tak daleko zajde przy tych plamieniach. Nawet jeden dzidziuś jest starszy niż powinien o tydzień :)

Także kochana głowa do góry. Ja trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane babeczki, tak byłam dziś na nfz, tylko u mojego ginekologa który przyjmuje też prywatnie ;)

No jakość sprzętu pozostawia wiele do życzenia niestety, na usg jeszcze jako tako było widać, ale na wydruku to masakra zdjęcie z oddali to ledwo ten pęcherzyk tam widać.

Promyczku - nie wiem z jakiej racji wpisał w kartę 6,5mm chyba a na wydruku mam 7,7mm ale zanim zatrzymał ujęcie do zdjęcia do pomiaru to było lepiej widać pęcherzyk, w sensie, że ładniej i jak zaznaczył raz jeszcze to więcej pokazywało, 9mm chyba. Więc nie wiem czemu tyle wpisał ;)

Może i dobrze, że mi tam nie gmerał za bardzo, przyłożył tylko głowice i było widać pęcherzyk, nie jeździł za bardzo.

Skrzacie - no można powiedzieć, że było "jak na targu", sam powiedział, że jest dużo pacjentek dziś zapisanych a i położna do mnie, że u niego zawsze tłumy niestety :/

Też mi się włącza zaraz analizowanie z poprzednimi ciążami hmm, ale pojechaliśmy z córką odwieźć męża na pociąg, no żal trochę mi został po tym usg, ale ochłonęłam trochę ;) Nie, nie będę już tak porównywać wymiarów, jak widziałam jak robił to usg i jak mierzą, to każde przestawienie tych znaczników o kawałeczek dosłownie daje już nie małą różnicę na tym etapie. I macie racje, trzeba się cieszyć, że na dzień dzisiejszy jest pęcherzyk w macicy w miarę odpowiednich rozmiarów ;) No i podobno śluzówka czy tam kosmówka ładna.

Więc muszę wziąć pare wdechów, wydechów i się uspokoić ;)

Jeszcze pomyślę, zobaczymy, czy pójdę prywatnie w między czasie. Jeśli tak to do niego, do innego nie ;) A prywatnie ma jednak o niebo lepszy sprzęt ;)

Asia87 lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn - jak tam u Ciebie? Na 9-ta miałaś? :)

Alisko - już pisałam kiedyś, ale u mnie beta w 30dc przy bio-chem była 78 i to było 16dpo z tym, że nie wiem kiedy było zagnieżdżenie bo miałam pare dni po owulacji w kratkę dziwne plamienia. w 35dc rano małe plamienie, beta negatywna już tego dnia była, na wieczór nie wzięłam leków i na drugi dzień już małpa przylazła.

‹‹ 2251 2252 2253 2254 2255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ