Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Mam pytanie do dziewczyn które miały biochemy: ile po terminie @ przyszedł Wam okres?
    No juz zaczynam się niepokoić źe to tyle trwa...
    Jestem 9 dni po terminie, beta w piątek miała 21 więc sądziłam ze @ przyjdzie szybko. Zadnych bóli, plamień. Dupek odstawiony 7 dni temu. A tu cisza...
    Piersi bolą, zmienione nadal ciążowo, śluz mleczny.

Pisałam do gina pytając o ciążę pozamaciczną: odpisał że mi nie grozi bo za niską beta i mam czekać na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 08:54

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dzień dobry
    Mam pytanie do dziewczyn które miały biochemy: ile po terminie @ przyszedł Wam okres?
    No juz zaczynam się niepokoić źe to tyle trwa...

Alisa, zerknęłam do kalendarza. Przy tym biochemie z listopada w 30dc (czyli 11dpt) miałam betę 44, powtórzyłam w 32 dc i wyniosła już tylko 18. W tym dniu odstawiłam leki, a @ przyszła 4 dni później.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Alisa, zerknęłam do kalendarza. Przy tym biochemie z listopada w 30dc (czyli 11dpt) miałam betę 44, powtórzyłam w 32 dc i wyniosła już tylko 18. W tym dniu odstawiłam leki, a @ przyszła 4 dni później.
    Hm dzisiaj jest 37dc więc może w końcu nadejdzie na dniach.
    Pojadę chyba betę zrobić.
    Dzięki:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pojadę zrobię bo wykończe się nerwowo:-) beta w piątek miałam 21, nie wiem może ona zaś podskoczyła trochę i teraz nie wiem z jakiego pułapu spada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:18

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczku, tak myślałam… Twój wpis po prostu bardzo przypomina zachowanie mojego Gina na nfz, który nawet nie zbadał mnie ginekologicznie, dał w zasadzie 2 razy skierowanie na prolaktyne i tyle, na ostatniej wizycie powiedział,że z jego strony to wszystko i trzeba dziaalć, a do niego przyjść w ciąży ;) także ten.. mało nie parsknęłam śmiechem. No ale cóż… na pewno wybiore się do niego po recepte na heparynę, może da mi ze zniżką.

Ikarku a Ty jutro sikasz, czy od razu beta? Na objawy w ogóle nie patrz, one mogą być zupełnie takie same i na ciąże i na @. Bardzo trzymam kciuki.

Yos, Jacq kciuki!

Alisadokładnie idź na betę i będzie jasność.Dziwne, po odstawieniu dupka @ już powinna być.

Jacqueline lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikam. Beta chyba tylko jak wyjdzie kreska albo w sobotę jako beta ostatniej szansy :p nie no, jak na sikanym nic nie będzie to trudno sie łudzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:38

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku wlasnie beta by Ci wyszla a sikanie moze nie wyjsc jeszcze :P
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze :*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no jestem po wizycie.

I mam mieszane uczucia bardzo.

No niby widać pęcherzyk w macicy i powinnam być zadowolona, ale usg tak rach ciach szybko bo dużo pacjentek, ujęcie takie na odwal się i ciąża wychodzi kilka dni młodsza z usg niż z OM, mam tyłozgięcie i ciężko zrobić odpowiednie ujęcie, w karcie wpisał tylko 6,5mm pęcherzyk, a w innym ujęciu wychodziło nawet 9mm, ale jak napisałam, tak na odwal się bo pacjentek dużo.

No przepisał leki dalej, kazał się zgłosić za 3 tyg bo za 2 go nie ma.

Jestem zawiedziona trochę, liczyłam na coś więcej.

Ja chyba zwariuje przez te 3 tyg :/

Wiem, powinnam cieszyć się, że jest ciąża w macicy, że nie plamię poza jakimiś śladowymi ilościami niteczkami czy coś, no ale, wiadomo, że cieszyłabym się bardziej gdyby coś więcej było.

Troche żałuje, że dziś poszłam. Ale w końcu kazał mi się zgłosić dziś.

nick nieaktualny, Monika1357, Asia87, Genshirin lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq a ile masz dzisiaj?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka moja ciąża też poleciała na 0,4 :( dopiero przy 0,6 się udało :)

Alisa dobry pomysł ze sprawdzeniem bety. Ja też miałam przypadek, że beta źle przyrastała i dłuugo czekałam na okres ale w szpitalu bo właśnie było podejrzenie pozamacicznej. Ja to naiwna jestem ale jeszcze mam nadzieję na cud u Ciebie...

Ikarku, Jomi - nie mogę doczekać się jutra :)

Ikarzyca, nick nieaktualny, Asia87, jomi81, czarnulka24, Koteczka82 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

No niby widać pęcherzyk w macicy i powinnam być zadowolona, ale usg tak rach ciach szybko bo dużo pacjentek, ujęcie takie na odwal się i ciąża wychodzi kilka dni młodsza z usg niż z OM, mam tyłozgięcie i ciężko zrobić odpowiednie ujęcie, w karcie wpisał tylko 6,5mm pęcherzyk, a w innym ujęciu wychodziło nawet 9mm, ale jak napisałam, tak na odwal się bo pacjentek dużo.

Wiem, powinnam cieszyć się, że jest ciąża w macicy, że nie plamię poza jakimiś śladowymi ilościami niteczkami czy coś, no ale, wiadomo, że cieszyłabym się bardziej gdyby coś więcej było.

Jacq ja wyciągam z Twojego posta same dobre wiadomości. Pęcherzyk jest i to jest w macicy. Ma dobrą wielkość, parę mm w tę czy we w tę na tym etapie nie robi tak strasznej różnicy (wiem łatwo powiedzieć- ja też panikuję o każdy nanometr;/), poza tym wydajność sprzętu może być słaba i dlatego pomiary są niedokładne. A powiedz byłaś na NFZ? Obawiam się, że wtedy oni traktują pacjentki jak klientki po pomidory na targu, sekunda i następna:( Dlatego mimo, że nie jest lekko finansowo ,zdecydowałam się na prywatne wizyty, przynajmniej czuję się dobrze zaopiekowana.
    Jacq głowa do góry! Ja wierzę w Twoją dzidzię!

Ikarzyca, Jacqueline lubią tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

No trzy tygodnie to całkiem, całkiem sporo. Może faktycznie spróbuj u jakiegoś innego gina po drodze?

Jakoś wierzę w moc paktu z Anią i że będzie wszystko ok.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 22 tc. Oby te tygodnie lecialy szybko i bez zadnych komplikacji.

Ikarzyca, promyczek 39, Asia87, Justa87, Mamaokruszka, nick nieaktualny, czarnulka24, M@linka, Magdzia88, Natikka123, Genshirin, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq Kochana, tylko nie rozkminiaj tych mm prosze, pamiętaj,że Twój spokój najważniejszy. Dla własnego spokoju też proponuje Ci umówić się do innego gina tak w połowie, czyli 1,5 tygodnia? Albo tydzień jeśli będziesz spokojniejsza. Na razie jest wszystko ok i tego sie trzymajmy! Gratki :)

KammaMarra, Jacqueline lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Yoselyn kciuki za Twoją wizytę! o której ją masz?

Ikarku ja w TYM szczęśliwym cyklu byłam pewna, że okres przyjdzie, miałam totalnie wszystkie objawy @, więc nawet w dniu spodziewanej miesiączki poszłam na imprezę i wypiłam sobie 2 piwka:P Wiem, głupia! Ale już byłam tak wkurzona na te pięćset tysięcy nieudanych cyklów, że miałam to w d. :P Oczywiście nie chcę Cię nakręcać, ale warto poczekać spokojnie (taa..łatwo powiedzieć). Podobno 3 pierwsze cykle na CLO są kluczowe. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie to było właśnie takie MAKSYMALNIE do 3 razy sztuka.

Niebieska nie pogratulowałam Ci przyrostu wagi Marianki! Perfekcyjna z Ciebie babka w każdym calu;) Strasznie się cieszę, że już opanowałaś tego małego człowieka w domu;) i że tak świetnie Ci idzie z karmieniem:) Uściski dla Was!
    Dziekujemy Kochany Skrzaciku i slemy mnostwo buziakow i usciskow z Norwegii!p.s. malutka rosnie pieknie..ale nie powiem...w nocy zaciskam zeby z bolu...ale juz troche rozkminilismy o co chodzi, ze tak sie wierci i podraznia piersi..takze odszyfrowujemy mala i.. coco jambo i do przodu:)

promyczek 39, Justa87, M@linka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos pisałas że wizyta o 9. Jesteś już po? Wszystko w porządku?

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Jacqueline - wiem że to wszystko trudne . Jak będzie Cie coś niepokoić to tak jak dziewczyny mówią może uda ci się gdzieś indziej szybciej wizytę załatwić.
    Jestem dobrej myśli :) ja swoją obecna ciążę już w 5tyg myślałam że nic z tego nue będzie bo cały czas plamiłam albo śluz różowy podbarwiony krwią potem od 5tyg do 8 brązowe plamienia czasem ich naprawdę sporo. Do tego czasem miałam bardzo mocne bòle brzucha. Później tydzień przerwy i w ostatnią niedzielę krwawienie żywa krwią. . Teraz plamie na brązowo. . I nigdy bym nue powiedziała że tak daleko zajde przy tych plamieniach. Nawet jeden dzidziuś jest starszy niż powinien o tydzień :)

Także kochana głowa do góry. Ja trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane babeczki, tak byłam dziś na nfz, tylko u mojego ginekologa który przyjmuje też prywatnie ;)

No jakość sprzętu pozostawia wiele do życzenia niestety, na usg jeszcze jako tako było widać, ale na wydruku to masakra zdjęcie z oddali to ledwo ten pęcherzyk tam widać.

Promyczku - nie wiem z jakiej racji wpisał w kartę 6,5mm chyba a na wydruku mam 7,7mm ale zanim zatrzymał ujęcie do zdjęcia do pomiaru to było lepiej widać pęcherzyk, w sensie, że ładniej i jak zaznaczył raz jeszcze to więcej pokazywało, 9mm chyba. Więc nie wiem czemu tyle wpisał ;)

Może i dobrze, że mi tam nie gmerał za bardzo, przyłożył tylko głowice i było widać pęcherzyk, nie jeździł za bardzo.

Skrzacie - no można powiedzieć, że było "jak na targu", sam powiedział, że jest dużo pacjentek dziś zapisanych a i położna do mnie, że u niego zawsze tłumy niestety :/

Też mi się włącza zaraz analizowanie z poprzednimi ciążami hmm, ale pojechaliśmy z córką odwieźć męża na pociąg, no żal trochę mi został po tym usg, ale ochłonęłam trochę ;) Nie, nie będę już tak porównywać wymiarów, jak widziałam jak robił to usg i jak mierzą, to każde przestawienie tych znaczników o kawałeczek dosłownie daje już nie małą różnicę na tym etapie. I macie racje, trzeba się cieszyć, że na dzień dzisiejszy jest pęcherzyk w macicy w miarę odpowiednich rozmiarów ;) No i podobno śluzówka czy tam kosmówka ładna.

Więc muszę wziąć pare wdechów, wydechów i się uspokoić ;)

Jeszcze pomyślę, zobaczymy, czy pójdę prywatnie w między czasie. Jeśli tak to do niego, do innego nie ;) A prywatnie ma jednak o niebo lepszy sprzęt ;)

Asia87 lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn - jak tam u Ciebie? Na 9-ta miałaś? :)

Alisko - już pisałam kiedyś, ale u mnie beta w 30dc przy bio-chem była 78 i to było 16dpo z tym, że nie wiem kiedy było zagnieżdżenie bo miałam pare dni po owulacji w kratkę dziwne plamienia. w 35dc rano małe plamienie, beta negatywna już tego dnia była, na wieczór nie wzięłam leków i na drugi dzień już małpa przylazła.

‹‹ 2251 2252 2253 2254 2255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ