Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ikarzyca wrote:Ja też, w duetach łatwiej
Ja się narazie dziko cieszę. Jest dobrze tu i teraz! I tak z dnia na dzień 
A taki pozytywnie nastawiony członek duetu to już w ogóle skarb
Niech mi się od Ciebie udzieli ta dzika radość.
Ikarzyca, skrzat1988 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi Tobie też kochana bardzo gratuluję krechy:) Wiem, że strach siedzi gdzieś za głową, ale dziś jest Twój dzień, ciesz się tą krechą, zamartwianie zostaw na razie na później;)
A tak w ogóle to ja myślę, że nie ma czym się martwić
Będzie dobrze! Nie ma innej opcji!
Yos jacy beznadziejni lekarze...nie zgadzaj się od razu na zabieg. Ja też najpierw dostałam tabsy i dopiero po 2 dniach jak zaczęłam krwawić zrobili zabieg. Ale u mnie ciąża już była duża, bo obumarła w 11 tc i mówili, że sama się nie oczyszczę (nie wiem czy mieli rację, ale im uwierzyłam).
Na pewno nie zgadzaj się na zabieg bez tabletek i wyraźnych podstaw, że ciąża się nie rozwija. Z Twoich postów wynika, że jeszcze do końca nie wiadomo co się u Ciebie dzieje. Będziesz miała jakieś usg dzisiaj?
-
Był gburowaty lekarz i od razu mówi czekamy na betę i jak spadnie to zabieg a jak wzrośnie to jutro znow badanie krwi. Nic nie mówil o usg. Nie mam zamiaru od razu na zabieg się zgodzić. Poszłam zapytać się położnej jak tu wykonują zabieg czy dają tabletki a ona do mnie ze nie, że mam być na czczo i robią zabieg. Także nie ciekawie tutaj jest. Zaraz przyjezdza mąż i będę z nim gadać, ale przede wszystkim czekam na wynik bety. Boje się strasznie..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Aga22 zapewne robili ci usg bądź sprawdzali dziecko po tych wlewach, skoro pisałaś że u ciebie wszystko dobrze. O detektor zapytaj położna jak poprosimy i powiesz ze bardzo się denerwujesz to powinna Ci zrobić. Jeśli miałaś usg przed bądź po tym całym zabiegu to nie liczyła bym na szybką powtórkę ale z detektorem nie powinni robić problemu

25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert
-
Ikarzyca jak to mówi mój lekarz o clo: taka mała tableteczka a potrafi przynieść mnóstwo radości
Ikarzyca lubi tę wiadomość

-
Yoselyn - nie mogą cię zmusisz, to jest zbrodnia na szyjce robić zabieg jak sie nic nie krwawi nawet. Jeśli będzie pewne że nic z tego i będą sie upierać przy zabiegu bez tabletek to powiedz że albo po podaniu tabletek i krwawieniu albo sie wypisujesz na własne żądanie.
W moim szpitalu dziwili sie że chce na tabletkach poronić, dla nich to było dziwne. Ale zgodzili się, mój lekarz im powiedzial co i jak mają robić.
A nie chcą bo jedli od razu sie nie ruszy to wiąże się dla nich z kosztami bo musisz być na obserwacji w tym czasie.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Yos ja bym pomyślała o zmianie szpitala. Naprawdę szkoda zdrowia na takie traktowanie. Wiem, że czujesz się pewnie teraz taka "malutka" wobec tych lekarzy, że nic nie możesz, że oni decydują o Tobie jak o jakiejś lalce. Ale to nieprawda, masz prawo decydować o sobie i ewidentnie widać, że im nie zależy na najbardziej optymalnym leczeniu Ciebie tylko jak najszybszym pozbyciu się pacjenta. Proszę zatroszcz się o siebie. Mąż na pewno będzie dla Ciebie wsparciem. Bardzo Cię tulę, jesteś bardzo dzielna:*
-
Yoselyn tak strasznie mi przykro ze musisz przez ten stres przechodzic
tule mocno :*
U mnie tak bylo ze mimo odstawienia lekow i jednoznacznych dwoch usg w odstepie tygodnia beta nadal rosla... nie tyle ile powinna ale jednak caly czas...juz po 2 usg jak lekarz w klinice kazal idstawic leki i czekac na krwawienie kazal sie stawic po tygodniu sprawdzic jak beta spada to pozniej dzwonili do mnie ze musze przyjechac na kolejne ysg bo beta podskoczyla znacznie... no i w dzien przed zabiegiem znow byla wyzsza ale usg nadal jednoznaczne... mam nadzieje ze u ciebie bedzie inaczej!

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Yoselyn no co za żeźnia!!! W żadnym wypadku bez tabsow się nie zgadzaj ani bez powtórki usg.
Ja przy 1 poronieniu byłam w małym powiatowym szpitalu gdzie cała ginekologia to 5-6 pokoi za nim podjęli decyzję o podaniu tabletek miałam dwa badania USG. Jedno robił lekarz z dyżuru drugie kilku lekarzy żeby potwierdzić. Dokładnie też oglądali poprzednie usg które przyniosłam. Dali na wieczór cały zestaw tabsow, rano się rozkręcilo i dopiero sprawdzali czy zabieg jest konieczny. Niestety nie uchronilo mnie to przed osłabieniem szyjki stąd i 3 poronienie.
-
nick nieaktualny
-
Ikarzyca wrote:Cześć dziewczyny, nie mogłam już spać

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f56a0ae5035.jpg
Ten test jest z wczoraj - coś mnie wieczorem tkneło żeby siknąć - Jaqu - kłaniam się nisko jako Twoja siostra cierpliwości
11 dzień po owulacji - przeterminowane testy 25 - ale coś mi tam majaczyło - mąż skoczył po nowe testy i 10 Nord pokazała taką piękną bladą kreseczke.
A dzisiaj rano 12 dpo :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9a5b27f6b09.jpg
Na rano miałam 10 z Pink i 10 z nord a także ostatnią 25 po terminie ważności więc oczywiście musiałam zrobić trzy - wszystkie (!) mają kreski!
Nie wiem, co będzie ani jak będzie, ale teraz o niczym nie myślę, nic nie planuję-od wczoraj jestem najszcześliwsza pod słońcem i narazie to trwa
Dokładnie rok temu trafiłam do szpitala ronić - dzisiaj jestem w ciąży!
Dziękuję tym z Was, które wierzyły w tą ciążę bardziej niż ja

Okruszku możesz się przekwalifikować, to Twoja kolejna wywróżona ciąża
Sylciowa Marysiu - chyba faktycznie zwolniłaś miejsce dla kolegi lub koleżanki
Jomi - czekam na Twój test i swoją parę!
Mona - betuj!
Lecę na betę!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Aga22 może dosadniej z poproś o usg z echem lub ktg - proś każdego możliwego lekarza - może się zgodzą i będziesz spokojniejsza.
O RANY, RANY!!!
<lovelovelove> <szalszalszal> <megamegamega> <NiebieskaaiChrupatrzymajakciuki>
Nadrabiam forum a tu takie cuda poranne! Ikarku jestem z Toba, Wami, chce wiecej takich informacji od Ciebie:*
Yeaaaah!!!
Ikarzyca lubi tę wiadomość

Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
jomi81 wrote:No to ja już po sikaniu. Wyszło w nocy, nie rano, bo nie wytrzymałam
No i od razu na dwa siknęłam. Coś tam majaczy,ale bledzizny straszne 
https://zapodaj.net/f5c561811fa46.jpg.html
<a href=https://zapodaj.net/f5c561811fa46.jpg.html>test.jpg</a>
OJEJUNIAAA
NASTEPNA!!!
no to teraz odstawiamy taniec radosci z Chrupa
:***

-
Melduję, że już po wizycie. Mały wielki człowiek ma 1,6 cm i pięknie bijące serduszko. Poryczałam się w gabinecie jak głupia. Jeszcze do teraz nie mogę się uspokoić
Niebieskaa, Arleta, jomi81, Asia87, roma, Natikka123, ana167, Alisa, M@linka, Jacqueline, Ikarzyca, Justa87, Elaria, Dooti, Kaczuszka86, skrzat1988, MonaLiza, Genshirin, Gaduaaa, Elmo13, Edyś82, promyczek 39, Haana, czarnulka24, Koteczka82, Monika1357, sylvuś, Evita, laila_25, sy__la lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Melduję, że już po wizycie. Mały wielki człowiek ma 1,6 cm i pięknie bijące serduszko. Poryczałam się w gabinecie jak głupia. Jeszcze do teraz nie mogę się uspokoić

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

-
Mamaokruszka wrote:Melduję, że już po wizycie. Mały wielki człowiek ma 1,6 cm i pięknie bijące serduszko. Poryczałam się w gabinecie jak głupia. Jeszcze do teraz nie mogę się uspokoić

Boska wiadomość
cieszę się jak wariat!
Tak dziewczyny muszę przyznać, Kama wierzyła w moja ciążę od początku bo jej strasznie marudzilam
za to dzisiaj czekam jeszcze na Twoją wizytę Kama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:52
Mamaokruszka lubi tę wiadomość
-
Kaczuszka miałam usg na przyjęciu czyli 2 niedzielę a tak nie miałam tylko wczoraj poprosiłam ordynatora by mi wykonał pomiar szyjki bo mi się skracala w niedziele byłam po usg szyjka miała 2,7cm wczoraj 3,3cm a pytałam dziś ordynatora czy bym mogła chociaż mieć badane tetno rano i na noc dla mojego spokoju mówił że nie ma takiej potrzeby a i będę jutro rano pytać na obchodzie lekarza czy będę mogła mieć zrobione usg w niedziele przy wyjsciu i tyle..
Powodzenia dziewczyny za wizyty i wielkie gratulacje dla tych co się udało zajsc w ciaze!
Justa87 lubi tę wiadomość

2 aniołki [*] ❤