Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ikarzyca wrote:Ja też, w duetach łatwiej
Ja się narazie dziko cieszę. Jest dobrze tu i teraz! I tak z dnia na dzień
A taki pozytywnie nastawiony członek duetu to już w ogóle skarbNiech mi się od Ciebie udzieli ta dzika radość.
Ikarzyca, skrzat1988 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi Tobie też kochana bardzo gratuluję krechy:) Wiem, że strach siedzi gdzieś za głową, ale dziś jest Twój dzień, ciesz się tą krechą, zamartwianie zostaw na razie na później;)
A tak w ogóle to ja myślę, że nie ma czym się martwićBędzie dobrze! Nie ma innej opcji!
Yos jacy beznadziejni lekarze...nie zgadzaj się od razu na zabieg. Ja też najpierw dostałam tabsy i dopiero po 2 dniach jak zaczęłam krwawić zrobili zabieg. Ale u mnie ciąża już była duża, bo obumarła w 11 tc i mówili, że sama się nie oczyszczę (nie wiem czy mieli rację, ale im uwierzyłam).
Na pewno nie zgadzaj się na zabieg bez tabletek i wyraźnych podstaw, że ciąża się nie rozwija. Z Twoich postów wynika, że jeszcze do końca nie wiadomo co się u Ciebie dzieje. Będziesz miała jakieś usg dzisiaj?
-
Był gburowaty lekarz i od razu mówi czekamy na betę i jak spadnie to zabieg a jak wzrośnie to jutro znow badanie krwi. Nic nie mówil o usg. Nie mam zamiaru od razu na zabieg się zgodzić. Poszłam zapytać się położnej jak tu wykonują zabieg czy dają tabletki a ona do mnie ze nie, że mam być na czczo i robią zabieg. Także nie ciekawie tutaj jest. Zaraz przyjezdza mąż i będę z nim gadać, ale przede wszystkim czekam na wynik bety. Boje się strasznie..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Aga22 zapewne robili ci usg bądź sprawdzali dziecko po tych wlewach, skoro pisałaś że u ciebie wszystko dobrze. O detektor zapytaj położna jak poprosimy i powiesz ze bardzo się denerwujesz to powinna Ci zrobić. Jeśli miałaś usg przed bądź po tym całym zabiegu to nie liczyła bym na szybką powtórkę ale z detektorem nie powinni robić problemu
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ikarzyca jak to mówi mój lekarz o clo: taka mała tableteczka a potrafi przynieść mnóstwo radości
Ikarzyca lubi tę wiadomość
Yoselyn - nie mogą cię zmusisz, to jest zbrodnia na szyjce robić zabieg jak sie nic nie krwawi nawet. Jeśli będzie pewne że nic z tego i będą sie upierać przy zabiegu bez tabletek to powiedz że albo po podaniu tabletek i krwawieniu albo sie wypisujesz na własne żądanie.
W moim szpitalu dziwili sie że chce na tabletkach poronić, dla nich to było dziwne. Ale zgodzili się, mój lekarz im powiedzial co i jak mają robić.
A nie chcą bo jedli od razu sie nie ruszy to wiąże się dla nich z kosztami bo musisz być na obserwacji w tym czasie.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Yos ja bym pomyślała o zmianie szpitala. Naprawdę szkoda zdrowia na takie traktowanie. Wiem, że czujesz się pewnie teraz taka "malutka" wobec tych lekarzy, że nic nie możesz, że oni decydują o Tobie jak o jakiejś lalce. Ale to nieprawda, masz prawo decydować o sobie i ewidentnie widać, że im nie zależy na najbardziej optymalnym leczeniu Ciebie tylko jak najszybszym pozbyciu się pacjenta. Proszę zatroszcz się o siebie. Mąż na pewno będzie dla Ciebie wsparciem. Bardzo Cię tulę, jesteś bardzo dzielna:*
-
Yoselyn tak strasznie mi przykro ze musisz przez ten stres przechodzic
tule mocno :*
U mnie tak bylo ze mimo odstawienia lekow i jednoznacznych dwoch usg w odstepie tygodnia beta nadal rosla... nie tyle ile powinna ale jednak caly czas...juz po 2 usg jak lekarz w klinice kazal idstawic leki i czekac na krwawienie kazal sie stawic po tygodniu sprawdzic jak beta spada to pozniej dzwonili do mnie ze musze przyjechac na kolejne ysg bo beta podskoczyla znacznie... no i w dzien przed zabiegiem znow byla wyzsza ale usg nadal jednoznaczne... mam nadzieje ze u ciebie bedzie inaczej!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Yoselyn no co za żeźnia!!! W żadnym wypadku bez tabsow się nie zgadzaj ani bez powtórki usg.
Ja przy 1 poronieniu byłam w małym powiatowym szpitalu gdzie cała ginekologia to 5-6 pokoi za nim podjęli decyzję o podaniu tabletek miałam dwa badania USG. Jedno robił lekarz z dyżuru drugie kilku lekarzy żeby potwierdzić. Dokładnie też oglądali poprzednie usg które przyniosłam. Dali na wieczór cały zestaw tabsow, rano się rozkręcilo i dopiero sprawdzali czy zabieg jest konieczny. Niestety nie uchronilo mnie to przed osłabieniem szyjki stąd i 3 poronienie.
nick nieaktualny
-
Ikarzyca wrote:Cześć dziewczyny, nie mogłam już spać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f56a0ae5035.jpg
Ten test jest z wczoraj - coś mnie wieczorem tkneło żeby siknąć - Jaqu - kłaniam się nisko jako Twoja siostra cierpliwości11 dzień po owulacji - przeterminowane testy 25 - ale coś mi tam majaczyło - mąż skoczył po nowe testy i 10 Nord pokazała taką piękną bladą kreseczke.
A dzisiaj rano 12 dpo :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9a5b27f6b09.jpg
Na rano miałam 10 z Pink i 10 z nord a także ostatnią 25 po terminie ważności więc oczywiście musiałam zrobić trzy - wszystkie (!) mają kreski!
Nie wiem, co będzie ani jak będzie, ale teraz o niczym nie myślę, nic nie planuję-od wczoraj jestem najszcześliwsza pod słońcem i narazie to trwa
Dokładnie rok temu trafiłam do szpitala ronić - dzisiaj jestem w ciąży!
Dziękuję tym z Was, które wierzyły w tą ciążę bardziej niż ja
Okruszku możesz się przekwalifikować, to Twoja kolejna wywróżona ciąża
Sylciowa Marysiu - chyba faktycznie zwolniłaś miejsce dla kolegi lub koleżanki
Jomi - czekam na Twój test i swoją parę!
Mona - betuj!
Lecę na betę!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Aga22 może dosadniej z poproś o usg z echem lub ktg - proś każdego możliwego lekarza - może się zgodzą i będziesz spokojniejsza.
O RANY, RANY!!!
<lovelovelove> <szalszalszal> <megamegamega> <NiebieskaaiChrupatrzymajakciuki>
Nadrabiam forum a tu takie cuda poranne! Ikarku jestem z Toba, Wami, chce wiecej takich informacji od Ciebie:*
Yeaaaah!!!
Ikarzyca lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
jomi81 wrote:No to ja już po sikaniu. Wyszło w nocy, nie rano, bo nie wytrzymałam
No i od razu na dwa siknęłam. Coś tam majaczy,ale bledzizny straszne
https://zapodaj.net/f5c561811fa46.jpg.html
<a href=https://zapodaj.net/f5c561811fa46.jpg.html>test.jpg</a>
OJEJUNIAAA
NASTEPNA!!!
no to teraz odstawiamy taniec radosci z Chrupa
:***
-
Melduję, że już po wizycie. Mały wielki człowiek ma 1,6 cm i pięknie bijące serduszko. Poryczałam się w gabinecie jak głupia. Jeszcze do teraz nie mogę się uspokoić
Niebieskaa, Arleta, jomi81, Asia87, roma, Natikka123, ana167, Alisa, M@linka, Jacqueline, Ikarzyca, Justa87, Elaria, Dooti, Kaczuszka86, skrzat1988, MonaLiza, Genshirin, Gaduaaa, Elmo13, Edyś82, promyczek 39, Haana, czarnulka24, Koteczka82, Monika1357, sylvuś, Evita, laila_25, sy__la lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Melduję, że już po wizycie. Mały wielki człowiek ma 1,6 cm i pięknie bijące serduszko. Poryczałam się w gabinecie jak głupia. Jeszcze do teraz nie mogę się uspokoić
Mamaokruszka lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Melduję, że już po wizycie. Mały wielki człowiek ma 1,6 cm i pięknie bijące serduszko. Poryczałam się w gabinecie jak głupia. Jeszcze do teraz nie mogę się uspokoić
Boska wiadomośćcieszę się jak wariat!
Tak dziewczyny muszę przyznać, Kama wierzyła w moja ciążę od początku bo jej strasznie marudzilamza to dzisiaj czekam jeszcze na Twoją wizytę Kama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:52
Mamaokruszka lubi tę wiadomość
-
Kaczuszka miałam usg na przyjęciu czyli 2 niedzielę a tak nie miałam tylko wczoraj poprosiłam ordynatora by mi wykonał pomiar szyjki bo mi się skracala w niedziele byłam po usg szyjka miała 2,7cm wczoraj 3,3cm a pytałam dziś ordynatora czy bym mogła chociaż mieć badane tetno rano i na noc dla mojego spokoju mówił że nie ma takiej potrzeby a i będę jutro rano pytać na obchodzie lekarza czy będę mogła mieć zrobione usg w niedziele przy wyjsciu i tyle..
Powodzenia dziewczyny za wizyty i wielkie gratulacje dla tych co się udało zajsc w ciaze!
Justa87 lubi tę wiadomość
2 aniołki [*] ❤