Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie no próbowałam. .. nie strzymam:-)
Sorki Dziewczyny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb89838569fb.jpg
P.s. Malinko - wytłumacz kolezance jak rozpoznać ruchy dzieka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:24
Genshirin, Ikarzyca, Natikka123, Asia87, M@linka, Gaduaaa, roma, Monika1357, laila_25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga skurcz to skurcz, brzuch robi się twardy, spięty. Ruchy czujesz, jakby ci się cos po prostu ruszało w brzuchu. Rybka, chomiczek, maly kotek
Twoja mala już nie jest taka malutka. Moze juz nawet widac, ze powloki brzucha sie wybrzuszają.
M@linka, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Nie no próbowałam. .. nie strzymam:-)
Sorki Dziewczyny
P.s. Malinko - wytłumacz kolezance jak rozpoznać ruchy dzieka.
Alisa denerwujesz mnie robisz to specjalnie..? Dziewczyno ja nie mam żadnych dzieci wiec nie wiem co to są ruchy dziecka zrozum to ze nie miałam okazjii w poprzednich ciążach je czuć!
2 aniołki [*] ❤ -
nick nieaktualnyAga - I love you too! !!!
To ja chyba powinnam zadać pytanie: robisz to specjalnie?!
Ruchów dziecka nie jest się w stanie z czymkolwiek innym pomylić.
Ja tez kiedyś byłam w pierwszej ciąży (miałam 24 lata). I nie miałam wiadomo żadnego doświadczenia. Ale jak dziecko ruszało się to nie dało się tego pomylić z czymś innym typu: skurcze.
Tak czy siak Aga: masz miszcza! !! Pobiłaś mnie:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:55
-
Aga no ja też uważam,że bez problemu można odróżnić ruchy od skurczu, skurcz to napinanie, a ruchy tak jakby pukanie. I jak pisze Elaria jak będziesz obserwować brzuch to można zobaczyć to "pukanie". A Ty nie miałaś wysokiej poprzedniej ciąży?Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Nie no próbowałam. .. nie strzymam:-)
Sorki Dziewczyny
P.s. Malinko - wytłumacz kolezance jak rozpoznać ruchy dzieka.
Oczami wyobraźni widzę takie skecze z Wami w roli głównej
PS. Elaria nasze forumowa ostoja wyrozumiałości już to zrobiłaAlisa lubi tę wiadomość
-
Alisa wrote:Oo Asia - pisałam do gina w sprawie stymulki w tym cyklu. Odpisał ze nie włączamy, organizm odpoczywa.
Bo Ty pisałaś co nie ze po biochemie tez nie miałaś stymulki.
No, ale naturalsy zostają
Tak dokładnie, miałam dwa biochemy i po obydwu kazał zrobić przerwe, naturalnie próbować, a clo od następnego.
Także działać działaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:09
Alisa lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
-
nick nieaktualny
-
Aga22... ja Ci zycze jak najlepiej, ale przyznam, ze troche jestem zaniepokojona Twoimi pytaniami i sposobem komunikacji.. mam nadzieje, ze poczujesz w sobie spokoj, stabilnosc, wiare w siebie jako matke i w Twoje dziecie oraz znajdziesz tez emocjonalne i merytoryczne oparcie " w realu", a nie w necie.
A moze kup sobie jakas wartosciowa ksiazke na temat ciazy? Moze potrzebujesz zdobyc wiecej rzetelnych informacji!
Ja ze swojej strony polecam Ci mini internetowa szkole rodzenia. Przerobilam ja, bo w Norwegii nie mamy czegos takiego jak szkola rodzenia oprocz spotkan z polozna i 2-3 grupowych spotkan na temat porodu itd.
Zerknij, bo naprawde warto! po kazdym module musisz odpowiedziec na pytania, wiec od razu zobaczysz czy zapamietalas informacje czy jednak musisz przerobic raz jeszcze.
https://www.bebiprogram.pl/zdrowie-mamy/szkola-rodzenia#tab-2
Ikarzyca, Alisa, skrzat1988, Asia87, sy__la lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
czarnulko pytałaś na kiedy mam termin - teoretycznie na razie 12 listopada.
Notabene zawsze listopad wydawał mi się najgorszym miesiącem na urodziny. Deszczowy, brzydki, zimno, żadnych fajnych okazji typu święta, wakacje itp. A teraz....wydaje mi się najpiękniejszym miesiącem na świecie
Aga wydaje mi się, że skurczy teraz raczej nie będziesz czuła. One chyba pojawią się za jakieś 10 tygodni? To, co odczuwasz to pewnie ruchy małej.
nes gratulacje)
Yos co u Ciebie? jaka decyzja?M@linka, jomi81, Asia87, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Elaria wrote:Skrzacie, ja w obu ciążach mam skurcze Braxtona Hicksa od 5 miesiąca. Takie trwardnienie brzucha bez bólu, ale dziwnie się wtedy oddycha, jakby ktoś mocno cię objął. Teraz nawet dość często i zaczyna toto pobolewać, ale to normalne.Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Elaria wrote:Skrzacie, ja w obu ciążach mam skurcze Braxtona Hicksa od 5 miesiąca. Takie trwardnienie brzucha bez bólu, ale dziwnie się wtedy oddycha, jakby ktoś mocno cię objął. Teraz nawet dość często i zaczyna toto pobolewać, ale to normalne.
Oo to jednak laik jestem;) Nie miałam pojęcia, że można mieć skurcze w czasie ciąży. Myślałam, że one zaczynają się dopiero przy porodzie.
Elaria a jak Twoja forma? Jak się czujesz? -
Aliska jasne że jest szana. Ja po pierwszym biochemie miałam, potwierdzoną na monitoringu, a po drugim miałam ładny pęcherzyk, ale niestety nie pękł, jak to u mnie bywa :p
Więc są duże szanse kochanaSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.