X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiedzialas na moje pytanie zanim je zadalam :) Najwazniejsze, ze jest dobrze :) A mały lobuz niech wiecej nie straszy mamy!

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi to najlepszego na Urodzinki,i tak jestes jeszcze mloda jak Jagoda :) spelnienia marzen:* i udanego transferu

jomi81 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi to wszystkiego najlepszego :) spelnienia wszystkich marzen :)

Okruszek dobrze ze z malenstwem wszystko dobrze. Trzymajcie sie, rosnijcie zdrowo! :)

jomi81, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoOkruszka, przemow do brzuszka,zeby fasolinka juz Cie nie straszyla! a to lobuz lub lobuziara!

Jomi, wszystkiego cudnego na kolejne 36 i jeszcze wiecej lat! Jeszcze jestes mloda dziolcha, czas na dzieciatko nie umknal:* trzymam kciuki!

jomi81, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi wszystkiego najlepszego ;* masz racje duzo osiagnelas i czujesz sie szczesliwa ale wierz,ze mozesz wiecej miec szczescia ;) oby spelnily sie twoje marzenia <3

Mamaokruszka boze ale stres przeszlas nie moge sobie wyobrazic jak sie czulas,dobrze ze wszystko jest ok!!! Dzidzia zdrowa i silna! Tak ma byc

U mnie nie ma @ zrobie test jutro zobaczymy co to tam bedzie ale niemozliwe bo beta wczoraj ponizej 2 ale musze sie upewnic bo przez te krwawienie z nosa to mam watpliwosci

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszku - masakra. . Trzymaj się. . Całe szczęście że maluszek żyje i nic podejrzanego nie widać w macicy..
    Kazali odstawić acard albo clexan?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, najlepsze życzenia dla Ciebie!

Mamookruszka, najważniejsze że wszystko jest już w porządku. Mam nadzieję że to już koniec Twoich stresów :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszku współczuję problemów. Cieszę się że już wszystko jest dobrze.

Jomi życzę Ci spełnienia marzeń. A osiagnełas na prawdę sporo i ważne że czujesz się szczęśliwa :-)
    Troszkę zazdroszczę domu z ogrodem bo to moje marzenie niestety na razie poza zasięgiem. Pozdrawiam serdecznie.

Susan coś jest na rzeczy trzymam kciuki za test. Mamookruszka czy nie wydaje Ci się że u Susan będzie ciąża ;-)

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie nic nowego czekam na wyniki morfologii a że są dokladane do karty i można je dostać dopiero na wizycie lub poprosić o wydanie bez wizyty ( dają ksero) ale też trzeba poczekać więc będę miała je dopiero w poniedziałek. W poniedziałek rano idę też zrobić badania na hormony tarczycy. Potem genetyk i na koniec miesiąca wizyta u gina. Zobaczymy co wyjdzie i co powie doktor.

Mam do Was pytanie czy powinnam zrobić badanie homocysteiny jeśli nie mam problemu z zajściem w ciążę? Czy ona wpływa tylko na zapłodnienie czy dalej też? Na utrzymanie?

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka - o matko, ja bym histerii jakiej dostała chyba w twojej sytuacji... Jak tak można straszyć matkę, ale widać maluszek uważa, że dużo zniesiesz. Nawet nie wiesz jak mi ulżyło, że do ciebie pomachał :) :)

Jomi - wszystkiego najlepszego :) :) :) :) I uważam, jak dziewczyny, że może ciut normy czasowe się rozciągnęły, ale plan o większej ilości dzieci się spełni :) Chciałabym :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko - nie mam pojęcia jak to jest z tą homocysteiną. Ja od maja 2015 zaczęłam brać Femibion 1, brałam go długo, po pierwszym poronieniu cały czas brałam, kilka dni przerwy było w pewnym momencie. Przy ostatnim poronieniu lekarz zbadał mi w szpitalu i była 6,5 albo 6,3 nie pamiętam dokładnie, za 2 tygodnie miałam badania w poradni genetycznej, od poronienia nie brałam Femibionu, homocysteina wyszła 4,85. Lekarz trochę się dziwił, nie wie czemu aż tak spadła w tak krótkim czasie. Później wcale nie badałam także nie wiem ile teraz mogę mieć.

Susanna - i jak test? :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 12:26

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten słoneczny niedzielny poranek :)

Mamookruszka pogadaj z maluszkiem, bo jak czytałam twój opis to mało mi serce nie stanęło, niech tak nie stresuje Matki i ciotek. Dobrze, że wszystko w porządku :)

Jomi wszystkiego naj :) Trzymam kciuki za dopełnienie szczęścia w postaci drugiego maluszka :)

Koteczko niestety nie znam się na homocysteinie. Przykro mi. Trzymam za to kciuki za pozytywne wyniki w poniedziałek :)

Susanna jak test?

Ana, Jaqu, Czarnulka, Doti, Kamma a jak tam u was z samopoczuciem?

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczku to tylko 60zl a daje duzo odpowiwiedzi min jak metylacja i przyswajanie z br b wit u Ciebie a pamietam ze masz/mialas anemie i niedobory wit b12,poza tym wysoka homocystrina to raczej nie problem zajscia a utrzymania ciazy i choroby u dziecka min z sercem.i kregoslupem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 09:10

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Mamookruszka najważniejsze że wszystko ok !
    Koteczka ja tez miałam problem z homocysteina bo mam mutacje MTHFR musze brać kwas foliowy metylowany 5mg
    Jomi wszystkiego Naj! ;)
    Susana czekamy za testem :)
    Jest cudowna pogoda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 09:20

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Mamookruszka najważniejsze że wszystko jest dobrze! Niech dzieciątko już tak nie straszy, tylko grzecznie mieszka sobie w Twoim brzuszku.
    Jomi wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń.
    Susanna kciuki za test.

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Okruszku - masakra. . Trzymaj się. . Całe szczęście że maluszek żyje i nic podejrzanego nie widać w macicy..
    Kazali odstawić acard albo clexan?
    Nic nie kazali odstawiać póki co. W czwartek mam hematologa, pogadam z nim jak on to widzi i czy po takiej sytuacji powinnam brać Acard dalej czy powinnam dać sobie z nim spokój. Do czwartku biorę wszystko tak jak do tej pory. No chyba, że krwawienie się powtórzy to zrezygnuję z acardu.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Mamookruszka - o matko, ja bym histerii jakiej dostała chyba w twojej sytuacji... Jak tak można straszyć matkę, ale widać maluszek uważa, że dużo zniesiesz. Nawet nie wiesz jak mi ulżyło, że do ciebie pomachał :) :)

Jomi - wszystkiego najlepszego :) :) :) :) I uważam, jak dziewczyny, że może ciut normy czasowe się rozciągnęły, ale plan o większej ilości dzieci się spełni :) Chciałabym :)
    A myślisz, że czego ja dostałam? Teraz się z tego śmieję ale czekanie na karetkę i potem w szpitalu na lekarza to były najgorsze godziny mojego życia. Wyłam jak stuknięta jakaś i byłam pewna, że to jest koniec.

Od wczorajszego wieczoru gadam do tego małego ancymonka i przekonuję prośbą i groźbą, żeby więcej sobie nie robił takich żartów z mamy bo potem dzieci w przedszkolu się będą z niego śmiać, że ma matkę siwą.

Koteczko, zrób homocysteinę, przynajmniej będziesz wiedziała czy syntetyczny kwas foliowy Ci nie szkodzi. Badanie nie jest jakoś koszmarnie drogie a daje sporo odpowiedzi. A homocysteina, jeśli masz jej za dużo, uszkadza naczynia krwionośne i prowadzi do zakrzepów co może ale nie musi powodować problemy z implantacją, ale bardzo często powoduje problemy z tworzeniem łożyska i w konsekwencji poronienia.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Nic nie kazali odstawiać póki co. W czwartek mam hematologa, pogadam z nim jak on to widzi i czy po takiej sytuacji powinnam brać Acard dalej czy powinnam dać sobie z nim spokój. Do czwartku biorę wszystko tak jak do tej pory. No chyba, że krwawienie się powtórzy to zrezygnuję z acardu.
    Rozumiem . Jestem ciekawa co ci powiem hematolog. Bo mój lekarz zdecydował że mogę odstawić acard ale tylko na 4 dni . Wiec tak zrobiłam. Ja juz jestem 2 tyg po krwotoku a ciągle coś ze mnie wypływa .. nie jest to na szczęście już jasno czerwona krew tylko brązowa albo ciemno bordowa i dość gesta wiec może się już coś tam oczyszcza. Informuj nas na bieżąco jak się czujesz. .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, ha ha nie ma testu bo w aptece same 25, jadę wieczorem koło 19 do rossmana dopiero po 10 i zrobię wieczorem, mimo odstawienia w czw dupka nie mam @ i miałam dziś sen z orgazmem...ha ha ha a tak to z nosa leci jak wkładam chusteczkę to jest czerwona niefajne to krwawienie z nosa.... także nie wiem co to wszytko ma być nic nie boli nic nie stuka...

‹‹ 2324 2325 2326 2327 2328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ