Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Odpowiedzialas na moje pytanie zanim je zadalam
Najwazniejsze, ze jest dobrze
A mały lobuz niech wiecej nie straszy mamy!
Mamaokruszka lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi to wszystkiego najlepszego
spelnienia wszystkich marzen
Okruszek dobrze ze z malenstwem wszystko dobrze. Trzymajcie sie, rosnijcie zdrowo!jomi81, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
MamoOkruszka, przemow do brzuszka,zeby fasolinka juz Cie nie straszyla! a to lobuz lub lobuziara!
Jomi, wszystkiego cudnego na kolejne 36 i jeszcze wiecej lat! Jeszcze jestes mloda dziolcha, czas na dzieciatko nie umknal:* trzymam kciuki!jomi81, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyJomi wszystkiego najlepszego ;* masz racje duzo osiagnelas i czujesz sie szczesliwa ale wierz,ze mozesz wiecej miec szczescia
oby spelnily sie twoje marzenia
Mamaokruszka boze ale stres przeszlas nie moge sobie wyobrazic jak sie czulas,dobrze ze wszystko jest ok!!! Dzidzia zdrowa i silna! Tak ma byc
U mnie nie ma @ zrobie test jutro zobaczymy co to tam bedzie ale niemozliwe bo beta wczoraj ponizej 2 ale musze sie upewnic bo przez te krwawienie z nosa to mam watpliwosciMamaokruszka lubi tę wiadomość
-
Okruszku - masakra. . Trzymaj się. . Całe szczęście że maluszek żyje i nic podejrzanego nie widać w macicy..
Kazali odstawić acard albo clexan?Mamaokruszka lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jomi, najlepsze życzenia dla Ciebie!
Mamookruszka, najważniejsze że wszystko jest już w porządku. Mam nadzieję że to już koniec Twoich stresówMamaokruszka lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Okruszku współczuję problemów. Cieszę się że już wszystko jest dobrze.
Jomi życzę Ci spełnienia marzeń. A osiagnełas na prawdę sporo i ważne że czujesz się szczęśliwa
Troszkę zazdroszczę domu z ogrodem bo to moje marzenie niestety na razie poza zasięgiem. Pozdrawiam serdecznie.
Susan coś jest na rzeczy trzymam kciuki za test. Mamookruszka czy nie wydaje Ci się że u Susan będzie ciążaMamaokruszka lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
U mnie na razie nic nowego czekam na wyniki morfologii a że są dokladane do karty i można je dostać dopiero na wizycie lub poprosić o wydanie bez wizyty ( dają ksero) ale też trzeba poczekać więc będę miała je dopiero w poniedziałek. W poniedziałek rano idę też zrobić badania na hormony tarczycy. Potem genetyk i na koniec miesiąca wizyta u gina. Zobaczymy co wyjdzie i co powie doktor.
Mam do Was pytanie czy powinnam zrobić badanie homocysteiny jeśli nie mam problemu z zajściem w ciążę? Czy ona wpływa tylko na zapłodnienie czy dalej też? Na utrzymanie?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Mamookruszka - o matko, ja bym histerii jakiej dostała chyba w twojej sytuacji... Jak tak można straszyć matkę, ale widać maluszek uważa, że dużo zniesiesz. Nawet nie wiesz jak mi ulżyło, że do ciebie pomachał
Jomi - wszystkiego najlepszegoI uważam, jak dziewczyny, że może ciut normy czasowe się rozciągnęły, ale plan o większej ilości dzieci się spełni
Chciałabym
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Koteczko - nie mam pojęcia jak to jest z tą homocysteiną. Ja od maja 2015 zaczęłam brać Femibion 1, brałam go długo, po pierwszym poronieniu cały czas brałam, kilka dni przerwy było w pewnym momencie. Przy ostatnim poronieniu lekarz zbadał mi w szpitalu i była 6,5 albo 6,3 nie pamiętam dokładnie, za 2 tygodnie miałam badania w poradni genetycznej, od poronienia nie brałam Femibionu, homocysteina wyszła 4,85. Lekarz trochę się dziwił, nie wie czemu aż tak spadła w tak krótkim czasie. Później wcale nie badałam także nie wiem ile teraz mogę mieć.
Susanna - i jak test?12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Witam w ten słoneczny niedzielny poranek
Mamookruszka pogadaj z maluszkiem, bo jak czytałam twój opis to mało mi serce nie stanęło, niech tak nie stresuje Matki i ciotek. Dobrze, że wszystko w porządku
Jomi wszystkiego najTrzymam kciuki za dopełnienie szczęścia w postaci drugiego maluszka
Koteczko niestety nie znam się na homocysteinie. Przykro mi. Trzymam za to kciuki za pozytywne wyniki w poniedziałek
Susanna jak test?
Ana, Jaqu, Czarnulka, Doti, Kamma a jak tam u was z samopoczuciem?Mamaokruszka lubi tę wiadomość
-
Koteczku to tylko 60zl a daje duzo odpowiwiedzi min jak metylacja i przyswajanie z br b wit u Ciebie a pamietam ze masz/mialas anemie i niedobory wit b12,poza tym wysoka homocystrina to raczej nie problem zajscia a utrzymania ciazy i choroby u dziecka min z sercem.i kregoslupem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 09:10
Koteczka82 lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Witajcie dziewczyny!
Mamookruszka najważniejsze że wszystko ok !
Koteczka ja tez miałam problem z homocysteina bo mam mutacje MTHFR musze brać kwas foliowy metylowany 5mg
Jomi wszystkiego Naj!
Susana czekamy za testem
Jest cudowna pogoda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 09:20
2 aniołki [*] ❤ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Mamookruszka najważniejsze że wszystko jest dobrze! Niech dzieciątko już tak nie straszy, tylko grzecznie mieszka sobie w Twoim brzuszku.
Jomi wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń.
Susanna kciuki za test.Mamaokruszka lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Okruszku - masakra. . Trzymaj się. . Całe szczęście że maluszek żyje i nic podejrzanego nie widać w macicy..
Kazali odstawić acard albo clexan? -
Jacqueline wrote:Mamookruszka - o matko, ja bym histerii jakiej dostała chyba w twojej sytuacji... Jak tak można straszyć matkę, ale widać maluszek uważa, że dużo zniesiesz. Nawet nie wiesz jak mi ulżyło, że do ciebie pomachał
Jomi - wszystkiego najlepszegoI uważam, jak dziewczyny, że może ciut normy czasowe się rozciągnęły, ale plan o większej ilości dzieci się spełni
Chciałabym
Od wczorajszego wieczoru gadam do tego małego ancymonka i przekonuję prośbą i groźbą, żeby więcej sobie nie robił takich żartów z mamy bo potem dzieci w przedszkolu się będą z niego śmiać, że ma matkę siwą.
Koteczko, zrób homocysteinę, przynajmniej będziesz wiedziała czy syntetyczny kwas foliowy Ci nie szkodzi. Badanie nie jest jakoś koszmarnie drogie a daje sporo odpowiedzi. A homocysteina, jeśli masz jej za dużo, uszkadza naczynia krwionośne i prowadzi do zakrzepów co może ale nie musi powodować problemy z implantacją, ale bardzo często powoduje problemy z tworzeniem łożyska i w konsekwencji poronienia.Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Nic nie kazali odstawiać póki co. W czwartek mam hematologa, pogadam z nim jak on to widzi i czy po takiej sytuacji powinnam brać Acard dalej czy powinnam dać sobie z nim spokój. Do czwartku biorę wszystko tak jak do tej pory. No chyba, że krwawienie się powtórzy to zrezygnuję z acardu.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyhello, ha ha nie ma testu bo w aptece same 25, jadę wieczorem koło 19 do rossmana dopiero po 10 i zrobię wieczorem, mimo odstawienia w czw dupka nie mam @ i miałam dziś sen z orgazmem...ha ha ha a tak to z nosa leci jak wkładam chusteczkę to jest czerwona niefajne to krwawienie z nosa.... także nie wiem co to wszytko ma być nic nie boli nic nie stuka...