Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotko, też uważam że powinnaś poszukać innego lekarza, ta lekarka to jakaś porażka...
Czarnulko, ja się nie znam kompletnie nie znam na tych wynikach, ale skoro piszą że jest ok to tak pewnie jest.
Ja mam dziś kiepski dzień, jakoś tak ciężko jest mi uwierzyć w to że zostanę kiedyś mamą, że ktoś kiedyś powiedział do mnie: Mamo. Tak mi ciężko na sercu, zwłaszcza dzisiaj...
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Jutro zobaczę co mój ginekolog na to powie. Myślicie że jak przepisałby mi heparyne w dawce 0,6 to wystarczy? Czy drążyć temat i robić dalej badania prywatnie? Bądź szukać innego lekarza?
Dooti- też mam dziś zły dzień. Wszędzie mamy z dziećmi. Życzenia na fb lub zdjęcia z małymi dziecmi i opisy jak wspaniałe być mama.. A ja. PrZeciez tez jestem mama tylko nas tak nikt nie traktuje.. Bo prZeciw nie mamy ziemskich dzieci.. I chwilami też się zastanawiam czy kiedyś ktoś powie do mnie mamo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 17:01
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Czarnulko ja mialam w pierwszej ciazy kosmowke w ujsciu szyjki i poxniej sie wszystko podnioslo wyzej i teraz mam zdrowego synka przy sobie. Mi lekarz to wykryl w 17 tc.
Ana 167 jestem w tej samej sytuacji co Ty. Termin porodu mam 7 wrzesnia czyli dnia, w ktorym mialam lyzeczkowanie.czarnulka24 lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny nie mam jak nawet was czytac jestem zajeta nowa praca bardzo mi to odpowiada,nie mysle o przykrosciach.
Jednak dzis bylam na konsultacji u mojego gina, wyjasnilam sprawe rzekomej chlamydii, nie trzeba leczyc gdyz nie jest to aktywne i dosc stara sprawa tak wyrazil sie moj gin.
Dodatkowo potwierdzil wypowiedz hematologa i zalecil clexane od poczatku ciazy przy czym obiecal wystosowac prosbe do mojego internisty o dawanie clexane na znizke mowil ze niektorym sie udaje ja na szczescie mam tez interniste w medicover wiec moze sie uda jak nie to to nfz.
Poza tym dal mi merformine.
Aha na jajniku 10 mm pecherzyk ale 12 dc. Moze bedzie cos z niego a jak nie to clo od 1-5 dnia kolejnego cyklu -
Monika1357 wrote:Czarnulko ja mialam w pierwszej ciazy kosmowke w ujsciu szyjki i poxniej sie wszystko podnioslo wyzej i teraz mam zdrowego synka przy sobie. Mi lekarz to wykryl w 17 tc.
Ana 167 jestem w tej samej sytuacji co Ty. Termin porodu mam 7 wrzesnia czyli dnia, w ktorym mialam lyzeczkowanie.Monika1357 lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualnyStokrotka0312 wrote:Hej dziewczyny,
Byłam wczoraj na wizycie u reumatologa i teraz całkiem nie wiem co robić. Pani doktor powiedziała, że wynik ANA2 1:320 to wynik wątpliwy, a ona nie widzi u mnie żadnych objawów oprócz poronień. Więc jej zdaniem wszystko jest dobrze. Nie zaleciła żadnych dodatkowych badań choć pytałam o te ANA3 powiedziała, że to bez sensu. Kazała przyjść za pół roku. Zapytałam czy w ciąży może mi się pogorszyć to jakoś odpowiedziała,że tak. Więc zapytałam czy jak wcześniej zajdę w ciążę to mam się pojawić na to ona że nie, bo w ciąży ona nic ze mną nie zrobi.. Pytałam również o heparynę, odpowiedziała że teraz wszyscy myślą że jest moda na jakąś chorobę i każdy od razu to ma..
Co Wy na to? zaufać jej, że wszystko ok w tym kierunku?
W sobotę mam wizytę u gina więc zobaczę co on powie. -
Dzień dobry
Ależ cisza
Susannah - a lekarz mówił coś o grubości Endo? Może owu po prostu później będzie i już
Mi termin wychodzi w miesiącu moich urodzin, może będzie kolejny dzień w tym miesiącu do świętowania, mam nadzieje
Wczoraj po południu troche popadało, ale od rana piękne słoneczko znów
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Dzień dobry
Ależ cisza
Susannah - a lekarz mówił coś o grubości Endo? Może owu po prostu później będzie i już
Mi termin wychodzi w miesiącu moich urodzin, może będzie kolejny dzień w tym miesiącu do świętowania, mam nadzieje
Wczoraj po południu troche popadało, ale od rana piękne słoneczko znów
Jak się czujesz Jacq? -
Susannah - raczej dobrze. W sensie, jestem ospała, nadal ciągle latam siku, trochę mnie męczą mdłości, ale nie jakoś ostro, nie wymiotowałam ani razu, ale blisko było, piersi mi wreszcie urosły i nie są flakami jak do 7tc
No i żadne dopasowane spodnie nie pasują... W standardowych dżinsach to nawet rozporek do jazdy samochodem musze rozsuwać (już pomijając guzik), mam tylko jedne legginsy i jedne dżinsy które mi kiedyś spadały z tyłka prawie, ale już nie spadają
Tylko te nieszczęsne plamienia czasem się zdarzają, no malutkie są i nie czerwone, leciutko różowe/brązowe bardziej, ale czasem są, pare dni nic nie było i wczoraj trochę na wieczór znowu. Wizyta dopiero za hmm 2 tygodnie we wtorek, 13 czerwca, już jako to I trymestru usg.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Ikarzyca tak zdecydowanie same pozytywne. Najwazniejsze waga nagle stanela w miejscu, jelita nie bola i nie czuje sie taka napompowana. Dzieki aplikacji pije duzo wody. Same plusy. Gdybyscie dziewczyny sie czuly zle w ciazy, ciezko to polecam zmiane diety.
Ikarzyca lubi tę wiadomość
Danielek 03.05.2015r.
nick nieaktualny
-
Czarnulka widze u Ciebie w stopce, ze za tydzien mina dwa miesiace od zobaczenia bijacych serduszek. Normalnie jakby to bylo wczoraj jak napisalas o blizniakach. Ale ten czas leci.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Danielek 03.05.2015r.
Monika1357 wrote:Czarnulka widze u Ciebie w stopce, ze za tydzien mina dwa miesiace od zobaczenia bijacych serduszek. Normalnie jakby to bylo wczoraj jak napisalas o blizniakach. Ale ten czas leci.
Taka jestem szczęśliwa ze nie umiem nawet tego wyrazić
Juz bym chciała biegać po sklepach i kupować wszystko dla maluszków ale jeszcze poczekam kilka tyg . Na następnej wizycie pewnie się dowiem co sie kryje pomiędzy nóżkami moich maluszków. .
Mimo tego wszystkiego caly czas ogarnia mnie strach myślałam ze najgorsze będzie zeby minąć termin w którym zawsze serduszko stawało i jak minęła to myślałam ze będzie juz lepiej ale później ten krwotok teraz różnica między maluszkami czyli podejrzenie ze moze wystąpić system podkradania między płodami. .
Ehhh.. zawsze coś. . Ale mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
Czara- no bywa, że beta bardzo wolno spada. Ale żeby doszło do wzrostu pęcherzyka i owulacji beta musi spaść do poziomu nie ciążowego, hcg blokuje cykl.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
Czarnulko, mamy tak już mają, że się martwią o swoje dzieci, niezależnie od tego czy one są jeszcze w brzuchu, czy mają 3 lata czy 33
Moja mama zawsze mi mówiła jak się na nią złościłam, że tylko mi marudzi, że ona od tego jest i po to żyje żeby się o nas troszczyć i martwić bo chce żebyśmy mieli najlepsze życie na świecie.
Może zamiast kupować wszystko na raz, po każdym skończonym tygodniu rób "sobie" mały prezent i w ten sposób kupuj wyprawkę. A jak poczujesz, że to już ten moment to zrobisz meeeega zakupy i dokupisz resztęczarnulka24, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Czara, mi trzech lekarzy mówiło, że beta musi spaść do zera, to znaczy ona nigdy nie będzie całkiem zerowa ale jak jest negatywna to można się starać. Poczekaj jeszcze trochę, pójdź na usg po miesiączce, upewnij się że wszystko gra i do dzieła