Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadmiar kwasu foliowego da się wypłukać woda (jest to jedna z witamin rozpuszczalny w wodzie tak jak b12) więc zmniejsz dawki, dużo pij, i wypoc się (np.sauna) ew. Jedz coś moczopędnego (żurawina)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 12:55
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli - dzięki za odp. nie biorę już nic od tygodnia- tyle trwało oczekiwanie na wynik badania i całe szczęście że przestałam brać. Brałam 5mg bo taki wypisał mi gin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 13:26
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Genshirin - dla mnie to powinno być max 25 stopni przy umiarkowanym zachmurzeniu i lekkim wietrze, bynajmniej odkąd w ciąży jestem
inaczej koszmarnie sie czuje nawet w domowym zaciszu
gratulacje kolejnego tygodnia i miesiąca
Genshirin lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
U mnie też dzisiaj taki upał a ja jak na złość od rana mam sporo latania...
Pojechałam do ZUSu bo od połowy lutego siedzę na zwolnieniu a tylko raz dostałam pieniądze. Na miejscu się okazało, że pracodawca nie wysyła do ZUSu moich zwolnień i tym samym nie mają podstawy do wypłaty zasiłku
Na jutro gin mi wystawi duplikaty zwolnień, koleżanka z pracy napisze mi pismo, że ja dostarczałam na czas zwolnienia i sama będę musiała do ZUSu dostarczać...
Nerwy mam od rana jak nie wiem.
Koteczko a jak u Ciebie? Ruszyło się coś z @ czy dalej cisza?Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
A ja melduje ze po wizycie prawie 1kg szczescia:)wszystko w normie:)
Dorola31, Stokrotka0312, Genshirin, Natikka123, Anetta31, Yoselyn82, ana167, Monika1357, Ikarzyca, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Dorola31 wrote:U mnie też dzisiaj taki upał a ja jak na złość od rana mam sporo latania...
Pojechałam do ZUSu bo od połowy lutego siedzę na zwolnieniu a tylko raz dostałam pieniądze. Na miejscu się okazało, że pracodawca nie wysyła do ZUSu moich zwolnień i tym samym nie mają podstawy do wypłaty zasiłku
Na jutro gin mi wystawi duplikaty zwolnień, koleżanka z pracy napisze mi pismo, że ja dostarczałam na czas zwolnienia i sama będę musiała do ZUSu dostarczać...
Nerwy mam od rana jak nie wiem.
Koteczko a jak u Ciebie? Ruszyło się coś z @ czy dalej cisza?
Człowiek chce dla pracy jak najlepiej.. choćby pracować jak najdłużej bo nie ma kto zastąpić albo inne rzeczy.. a oni się nami nie przejmują. Przykre to.2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
-
Ano Stokrotko niestety tak jest...
Przepracowałam tam całą pierwszą ciążę - latanie po schodach, nerwy z klientami, niejednokrotnie dźwiganie. Pracowałam do ostatniego dnia - nawet w dniu porodu byłam i niestety synek nie przeżył przedwczesnego porodu. Drugą ciążę też pracowałam i również ją straciłam... Teraz mój gin powiedział, że absolutnie nie mogę nic robić - zamieszkała z nami moja mama bo nawet przy garach stać nie mogę, nie mówiąc już o zakupach czy sprzątaniu. Tak więc na zwolnieniu nie jestem już potrzebna.
W sumie lubiłam swoją pracę ale najważniejszy jest ten mały bombelek w moim brzuchu i mam na pracę wywaloneKochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Dorola31 wrote:Ano Stokrotko niestety tak jest...
Przepracowałam tam całą pierwszą ciążę - latanie po schodach, nerwy z klientami, niejednokrotnie dźwiganie. Pracowałam do ostatniego dnia - nawet w dniu porodu byłam i niestety synek nie przeżył przedwczesnego porodu. Drugą ciążę też pracowałam i również ją straciłam... Teraz mój gin powiedział, że absolutnie nie mogę nic robić - zamieszkała z nami moja mama bo nawet przy garach stać nie mogę, nie mówiąc już o zakupach czy sprzątaniu. Tak więc na zwolnieniu nie jestem już potrzebna.
W sumie lubiłam swoją pracę ale najważniejszy jest ten mały bombelek w moim brzuchu i mam na pracę wywalone
Ja niby mam lekką pracę, ale nie raz daje w kość nie wiadomo w co ręce włożyć. Ciężko o chwilę dla siebie żeby zjeść czy pójść do toalety. w pierwszej poroniłam bardzo szybko w drugiej w 11 tyg ale też nie byłam na zwolnieniu. Mój gin mówi, tak jak twój że przy kolejnej ciąży od razu zwolnienie mi daje i nie przyjmuje żadnego ale do wiadomości..
Korzystaj i odpoczywaj, tym razem na pewno wszystko będzie dobrze. I dla nas kiedyś musi zaświecić słońce..
Trzymam kciuki żebyś szybciutko odzyskała swoje pieniążki.
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
-
Hej dziewczynki
Ja już po wizycie w poradni genetycznej. Mąż będzie miał zbadany kariotyp, ja kariotyp, mutacje i homocysteinę. Cztery fiołki krwi mi upuszczono, jak wyszłam z punktu pobrań to aż mi się ciemno przed oczami zrobiło. Wyniki za ok. 6 tygodni, mamy dzwonić. Cztery godziny w jedną stronę jechaliśmy, niby to tylko jazda a jednak człowiek zmęczony strasznie. Jak jechaliśmy na wizytę, przy drodze na łące widzieliśmy dwa bociany...i jak wracaliśmy też...Wierzę że to znak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 17:14
0202oliwcia, Monika1357, Anetta31, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Stokrotka0312 wrote:Ja niby mam lekką pracę, ale nie raz daje w kość nie wiadomo w co ręce włożyć. Ciężko o chwilę dla siebie żeby zjeść czy pójść do toalety. w pierwszej poroniłam bardzo szybko w drugiej w 11 tyg ale też nie byłam na zwolnieniu. Mój gin mówi, tak jak twój że przy kolejnej ciąży od razu zwolnienie mi daje i nie przyjmuje żadnego ale do wiadomości..
Korzystaj i odpoczywaj, tym razem na pewno wszystko będzie dobrze. I dla nas kiedyś musi zaświecić słońce..
Trzymam kciuki żebyś szybciutko odzyskała swoje pieniążki.
Dziękuję kochana :*
Póki co z dzidziusiem jest wszystko dobrze. W pierwszej ciąży puściła mi szyjka a w tej nic nie dźwigam, nie latam i cały czas trzyma mocno i ma 48 mm
Także wolne mi służy hihi
Pod tym względem trzeba zaufać lekarzom i jak mówią, że nie pracować to nie
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Stokrotka0312 wrote:Hej dziewczyny. odebrałam wyniki - kwas foliowy 56 przy normie do 26. co robić? jakoś mogę go szybko zbić?
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Przy jakiejkolwiek mutacji 5mg zwykłego to zło totalne... Toć to się tylko odkłada a pożytku z tego nie wiele... No cóż wśród lekarzy to niestety często wynik tego że 20 lat temu dostali tytuł i od tej pory siedzą w tych swoich gabinetach i tylko antykoncepcje wypisują, kwas foliowy i luteineNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
nick nieaktualny
-
Stokrotko, ja na Twoim miejscu bym w te pędy robiła badania na mutacje i homocysteinę bo taki poziom kwasu przy suplementacji 5mg jest aż niewiarygodny! Zdrowy organizm zużył by część kwasu a resztę wydalił z moczem. Dla bezpieczeństwa proponuję przejście na metyle, nawet jeśli masz mutacje to nie zaszkodzą a korzystnie wpłyną na organizm.
-
ana167 wrote:Dziewczyny a mialyscie na l4 kontrole zusu?
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
ana167 wrote:Dziewczyny a mialyscie na l4 kontrole zusu?
Ja nie miałam ani razu kontroli.
Po stracie synka długo nie mogłam dojść do siebie i też kilka miesięcy po porodzie pozostawałam na zwolnieniu i wtedy też ani razu nikt u mnie nie był.Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Dziewczyny mam mutację MTHFR pisałam już kiedyś tu. Homocysteina 7,7. Dzwoniłam do gina i w środę mam przyjść po receptę na metyle. Najlepsze jest to że teraz jak z nim rozmawiałam to mi tłumaczył ze to przez mutacje.. A jak ja go miesiąc temu pytałam czy nie powinny być metyle przy mutacji to mówił że nie i zapisał mi 5mg.choć już mialam wyniki badań genetycznych..2 Aniołki [*] 05.06.2016r.
, 17.11.2016r.