Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
wlasnie wracam od gina, dostalam skierowanie do poradni genetycznej zaraz bede sie umawiac, ale chcialam a Was zapytac o badanie na tarczyce dokładnie TSH I FT3 I FT4, ile kosztuje i gdzie to sie robi? Jestem ze Śląska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:51
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Czesc. Wczoraj mialam ciezki dzien i mie mialam kompletnie czasu nic napisac.
Wiec dzisiaj za wczoraj witam sie w 31 tc
Te upaly sa wykanczajace i to strasznie. Normalnie wysysaja sile z czlowieka.czarnulka24, Edyśka82, Szczęśliwa Mamusia, Genshirin lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Edzia1993 wrote:Hej
wlasnie wracam od gina, dostalam skierowanie do poradni genetycznej zaraz bede sie umawiac, ale chcialam a Was zapytac o badanie na tarczyce dokładnie TSH I FT3 I FT4, ile kosztuje i gdzie to sie robi? Jestem ze Śląska.
Edzia1993 lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Edzia - dla męża/partnera też dał ci skierowanie? Jak nie to idź do rodzinnego. A i to skierowanie masz na nfz chociaż od lekarza? Bo jak nie to ci cofną, musi być od lekarza nfz.
Monia - gratulacje kolejnych tygodniu ciebie to 31tc jak liczą lekarze czyli 31+0 czy zaczęte tygodnie? Ukhm no wczoraj to parówa była... Dziś całe szczęście jest ok
A to my, 15+0, rośniemy
Stokrotka0312, Dorola31, SusannaDean, czarnulka24, Monika1357, Edyśka82, ana167, Szczęśliwa Mamusia, Natikka123, Yoselyn82, Dooti, sylvuś, Koteczka82, Genshirin lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Cześć dziewczynki
U mnie dziś na szczęście nie ma takich upałów - 20 stopni bez słońca jest jak najbardziej ok.
Minia gratuluję kolejnego tygodnia
Jacqu pięknie rośniecie!
Ja też rosnę i mimo mojego nagromadzonego przez lata tłuszczu i tak widać okrągły brzuszekMichaś kopie coraz wyraźniej i coraz wyżej - czuję go już jakieś 12cm nad pępkiem.
Jacqueline, Monika1357, Arleta, Koteczka82, Genshirin lubią tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja zaczęłam juz dziś zastrzyk z clecane, życie, encorton kupie przed praca i zjem już, jak kazał gin. Powiedział mi wczoraj, że ja poprzednio szybko zachodziłam w ciążę więc daje mi te leki na zapas po 3 op wiadomo mam przyjść jak się uda a jak nie uda to brać clo i znowu usg, ale cały czas zastrzyki roić, żeby nie było wahań już w tej krzepliwości.
Ale się stresowałam, bo pęcherzyk urósł do 18/19 mm a wczoraj miałam 11 dc, myślę, że jutro będzie gotowy na ovitrelle....co sądzicie, dwa dni wczesniej miał 16,7 mm? -
Justa87 wrote:Zrób jeszcze anty tpo anty tg,masz zwykla diagnostyke obok gdzies?robia je wszedzie
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Jacqueline wrote:Edzia - dla męża/partnera też dał ci skierowanie? Jak nie to idź do rodzinnego. A i to skierowanie masz na nfz chociaż od lekarza? Bo jak nie to ci cofną, musi być od lekarza nfz.
Monia - gratulacje kolejnych tygodniu ciebie to 31tc jak liczą lekarze czyli 31+0 czy zaczęte tygodnie? Ukhm no wczoraj to parówa była... Dziś całe szczęście jest ok
A to my, 15+0, rośniemy
Mam z NFZ jestem umówiona z Mężem na 11.07 mialo być nawet szybciej ale pracaginekolog nie dal mi dla męża bo nigdy nie moze o tym zadecydować tylko poradnia genetyczna ja akurat umowilam sie do Rudy Śląskiej, tam mi powiedzieli że Mąż ma isc do zwyklego rodzinnego pokazac moje skierowanie i mu tez wystawia, bo oczywoscir musza zbadac nas oboje.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Jacqueline zazdroszcze brzusia jest sliczny, mam nadzieję ze ani sie obejrzę i tez sie Wam pochwale Promyczki
)))
Jacqueline lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Aga22 -acard musowo sie odstawia 2-3 tyg wcześniej przed porodem ,właśnie po to żeby nie było krwotoku. Lekarz nic ci nie mówił kiedy masz odstawić acard?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 12:58
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jacqueline piękny brzusio. Rośnijcie zdrowo.
Jacqueline lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Monika 31 tc to już tuż tuż. Masz już cała wyprawkę? Torba spakowana ?
Monika1357 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Dziewczyny przyszłedl mi wynik posiewu i na szczęście tylko flora fizjologiczna
także w razie czego może lekarz zakładać pessar gdyby na kolejnym usg było coś nie tak . Tylko musze go zapytać czy musze zamówić czy on ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 13:05
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Czarnulko - super, że wyniki ok
Ja bym chyba miała stracha i męczyła lekarza o ten pessar, zwłaszcza, że szyjka ci się skraca trochę. Ciekawe jak moja będzie na wizycie.
Aga - z tego co wyczytałam to Acard biorą najpóźniej do 34/35tc, więc w sumie powinnaś już odstawić. O ile Clexane bierze się jak coś do porodu i w czasie połogu, bo krzepliwość szybko wraca, to Acard działa jeszcze jakiś czas i tak jak Czarnulka napisała, w sumie najpóźniej 3 tygodnie przed porodem powinno się odstawić, jednak zazwyczaj jest to 34/35.czarnulka24 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
No Aguś lekarz straszy cie krwotokiem przy porodzie a nie mówi nic o odstawieniu, powinien znać działanie leku więc jest ignorantem w tej kwestii dla mnie. Acard bierze sie do tego 35tc gdzieś jak jest ryzyko rzucawki właśnie czy przedwczesnego porodu z prenatalnych wychodzi, pomijając nasze przypadki. A nie masz teraz hematologa w tygodniu czy coś?
Poradź sie może lekarza innego, ale ja bym odstawiła, to się utrzymuje jeszcze kilka dni działanie, co prawda coraz słabsze, ale jednak, a jakby córcia namyśliła się urodzić z dwa tygodnie przed terminem czy coś?12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Dziewczyny odpowiadam na Wasze pytania. Mam dzis 31+1 tc. Jestem wlasnie w trakcie prania ubranek i prasowania, ale w te upaly sobie odpuscilam wiec jakos szybko musze to nadrobic. Jak juz wszystko upiore i poprasuje to bede patrzyla co mi brakuje i dokupie. Ale ja miedzy chlopakami bede miala 2 lata i 4 miesiace roznicy takze na prawde mam sporo rzeczy tylko mam duzo letnich, a tu mi sie szykuje porod pod kpniec sierpnia to nie wykorzystam. Biorac pod uwage, ze mam termin z usg ponad dwa tygodnie do przodu i moge urodzic po 20 sierpnia to tak jakby za 6-7 tygodni to musze sie spieszyc ze wszystkim. Jak juz ogarne z wyprawka to pakuje torby i bede czekala. Liste sobie robie, co mi sie przypomnie to dopisuje. W sierpniu kolo polowy planuje mega wielkie sprzatanie, pozniej dopadne meza i moze sie ruszy z porodem bez zadnego wywolywania. Na razie mnie martwi, ze maly jest ulozony glowka do gory, a bym wolala rodzic naturalnie. Wizyte mam 5 to moze sie cos dowiem o ulozeniu.
Jacqueline piekny brzuszek, teraz juz bedzie tylko wiekszy.
Czarnulka oby z szyjka bylo juz wszystko dobrze. Chociaz przy blizniakach wiadomo, ze jest duzo wieksze obciazenie.
Aga zastanawiaja mnie ci Twoi lekarze, bo chyba do.kilku chodzisz. Nie mowiea Ci tak istotnych rzeczy tylko strasza krwotokiem, ktoremu tak na prawde mozna zapobiedz.
czarnulka24, Szczęśliwa Mamusia, sylvuś, Niebieskaa, Genshirin lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Koteczka ciezki orzech do zgryzienia masz z mezem. Moze w koncu uda Wam sie dogadac co do kwestii dziecka. Wiem, ze Ci bedzie ciezko, sama wiem jak bardzo po poronieniu chcialam zajsc w ciaze. Tak na prawde dopierow wtedy poradzilam sobie psychicznie z poronieniem.
Dorola jak czujesz tak wysoko ruchy to pewnie maly jest glowka w dol.odwrocone i bombarduje nozkami zebra.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r.