Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
miczelina wrote:Edzia cieszę się, że Twoje wyniki wyszły dobrze
a te wyniki na trombofilie już dostałaś? A jak się ogólnie czujesz?
Fatalita, leż! Ja Ci nagotuje tego rosołu i wyślę pocztą, tylko leż :* a teraz jeszcze leci czy już czysto?
Ja się zabieram za te badania i zabrać się nie mogę coś... Chyba boje się wyników kariotypua któraś z Was korzystała z usług Genesis w Poznaniu?
Nie reszty badań jeszcze nie mam, ale genetyk i wczoraj ginekolog bo do niego pisalam wspolnie stwierdzili że czy te badania wyjda dobrze czy źle i tak beda mi.podawac heparyne do brzucha bo to nie zaszkodzi tylko.pomoże.
Fatalia - jak plamienie dzisiaj juz spokoj?
Dziewczyny czy Wasze tesciowe tez ciagle płaczą? Noooo to sie juz nie da jak widze jej wiecznie zawieszona twarz to mnie ciśnie. Płacze bo brzuch ja boli, placze bo wiatr na zewnatrz a my wyjezdzamy i jeszcze nas ten wiatr z drogi zmiecie, a w.zasadzie mojego M, bo ja to moglabym nie istnieć pewnie by sie cieszyla, płacze bo sie wyprowadzamy i nagle zaczelo ja wszystko bolec - jak tu mieszkaliśmy to bylo cudowne ozdrowienie - bo jak wczesniej mieszkaliśmy sami to tez ciagle ja cos bolalo, w szpitalu byla dwa razy, i teraz od kiedy sie dowiedzial tym ze sie wyprowadzamy nagle choroby powróciły... ja nie wytrzymam z ta kobietą.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
miczelina wrote:Fatalita - dla siebie chciałam zamówić badanie kariotypu + pakiet na trombofilie, a dla M. tylko kariotyp. To wystarczy czy coś jeszcze warto zamówić? Właśnie się dopatrzyłam, że u mnie w mieście jest przychodnia z nimi współpracująca.
Miczelina Kochana masz trzy poronienia za soba dlaczego kupujesz kariotyp? Juz po drugim przysluje Ci za darmi. Wystarczy ze bedziesz miala jakiekolwiek papierek od gina czy ze szpitala ze poronilas idziesz do gina z nfz a on na tej podstawie od rwzu wypisuje Ci skierowanie do porodni genetycznej dla Ciebie i M na darmowy kariotyp.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia - moja teściowa mieszka daleko, widzimy się hmmm z 3 razy do roku gdzieś. Zasadniczo to ona nie marudzi, dobra kobieta, tak mi się wydaje, nigdy żadnych przytyków mi nie robiła czy coś. A Twoja pracuje jeszcze? Może ma za dużo wolnego czasu i wymyśla głupoty...12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqu - nie pracuje, siedzi w domu na wczasy nie pojedzie bo "jo chałupy samej nie zostawie" , jak mieliśmy ślub 15km od ich domu to wynajmowali ludzi zeby ktoś w "chałupie siedzioł" bo jeszcze ich okradna... to jest tak negatywny człowiek że ja sie ulatniam bo mozna popaść w skrajną depresje, wampir energetyczny taki, wysysacz pozytywnej energii! Jak mieszkaliśmy osobno to stosunki byly bardzo dobre bo znosic cos raz na dwa tygodnie to żaden problem ale pary razy dziennie nie ma szans. Ja juz sie nie pytam, ale jak Mąż z grzeczności zada pytanie - co tam? - to ona od razu zaczyna płakać i lametowac, że źle, niewiadomo czy do świąt dożyje, a mi sie wydaje że ona symuluje, glupio mi to zasugerowac Mezowi, ale lekarza nigdy nic nie stwierdzają, a jezdzi prywatnie, kupe kasy placi, nikt nic nie widzi i o dzieo choroby sa tylko wtedy jak nas w domu nie ma...
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia wydaje mi się że twoja teściowa ma syndrom rozstania z synem i pustego gniazda. I wymyśla wszystko żeby tylko synek się nią interesował opiekował itp. Bardzo dobrze że się wyprowadzacie na swoje. Ale uważaj na nią bo może być męcząca - np. dzwonić do Twojego M. żeby przyjechał bo coś jej jest itp. Miałam taki przypadek wśród znajomych o mało się nie rozeszli przez teściowa. Chociaż z tego co piszesz to mąż jest po twojej stronie.
Polubiłam twoją wiadomość za tekst z batonemMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Edzia - zgadzam się całkowicie z Koteczką, już nie jedną taką historię czytałam o teściowych pokroju Twojej i właśnie w 99% kobiety stwarzające takie problemy były niepracujące. No nic, dobrze, że mąż raczej twardo chyba za Toba obstaje z tego co piszesz. Może hmm nie samo takie sugerowanie, że mama zmyśla, ale niech by się tak zastanowił, że jak jesteście z nimi to mamusia dostaje cudownego ozdrowienia, a jak tylko gadka o wyprowadzce czy coś to nagle zapada na wszelkie możliwe choroby świata które podpowiedziałby Wujek Google...
Mój teść za to jest dość specyficzny. Od paru lat na emeryturze i wymyśla sobie różne dziwne zajęcia albo zły, że ktoś nie chce czegoś z nim robić. Teściowa już cholery dostaje z tego powodu, jakby to tak określić. Bo wtrąca się facet do wszystkiego, nagada się, nagada, a nie ma nic pożytecznego z tego jego gadania12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Edzia1993 wrote:Nie reszty badań jeszcze nie mam, ale genetyk i wczoraj ginekolog bo do niego pisalam wspolnie stwierdzili że czy te badania wyjda dobrze czy źle i tak beda mi.podawac heparyne do brzucha bo to nie zaszkodzi tylko.pomoże.
Fatalia - jak plamienie dzisiaj juz spokoj?
Dziewczyny czy Wasze tesciowe tez ciagle płaczą? Noooo to sie juz nie da jak widze jej wiecznie zawieszona twarz to mnie ciśnie. Płacze bo brzuch ja boli, placze bo wiatr na zewnatrz a my wyjezdzamy i jeszcze nas ten wiatr z drogi zmiecie, a w.zasadzie mojego M, bo ja to moglabym nie istnieć pewnie by sie cieszyla, płacze bo sie wyprowadzamy i nagle zaczelo ja wszystko bolec - jak tu mieszkaliśmy to bylo cudowne ozdrowienie - bo jak wczesniej mieszkaliśmy sami to tez ciagle ja cos bolalo, w szpitalu byla dwa razy, i teraz od kiedy sie dowiedzial tym ze sie wyprowadzamy nagle choroby powróciły... ja nie wytrzymam z ta kobietą.
A moja teściowa mieszka niecały kilometr ode mnie a ani ja ani mój mąż nie widzieliśmy jej od marcaJak się synek wyprowadził od mamusi 6 lat temu to przestał dawać kasę na utrzymanie to i kontaktów z nami nie potrzebują (a w domu mieszkają jeszcze dwie dorosłe siostry, z czego jedna z trójką dzieci i jej nie pracujący mąż). Byliśmy u nich w marcu powiedzieć o ciąży i od tej pory nawet nikt się nie zapytał czy wszystko dobrze mimo, że wiedzą co nas wcześniej spotkało.
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Widze, ze nerwowy temat zapodalyscie.
Edzia ja uwazam tak samo jak dziewczyny. Twoja tesciowa boi sie rozstania z synem. To jest okropne wsrod matek.
Ja jak powiedzialam w towarzystwie, ze nie chce zeby moi synowie pozniej ze mna zostali w domu to prawie zostalam zlinczowana. Ale ja na prawde nie chce. Wole sie widziec z nimi raz na kilka tygodni, ale niech kazdy zyje swoim zyciem i bedzie szczesliwy. Jakby ze mna mieszkali to bym przezywala ich kazda malzenska klotnie i pewnie sie wtracala w wychowywanie dzieci, a po co nam to. Oczywiście im pomoge w zyciu, ale wole odciac pepowine.
Co do tesciowych to moja jest toksyczna i to bardzo, jest tez straszna klamczucha. Zawsze ja bylam najgorsza synowa, bo jedyna. Teraz do rodziny wchodzi druga synowa no i ona jest teraz najgorsza, a ja kestem juz super. Tylko, ze mam dobra pamiec i dluga. Co bylo pamietam i nigdy nie zapomne.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Dorola u nas podobna sytuacja, mieszkaja 300 m dalej i sie kiedys nie widzielismy 7 miesiecy. Wcale mi nie bylo przykro. Przykro mi tylko jak traktuje nasze dziecie, jak obce. Kiedys powiedziala, ze nie zajmie sie naszym synem, a chodzilo o dwie godziny, a za kilka dni pilnowala dziecka sasiada. Takich historii mam setki. Tez jak moj maz tam mieszkal i dawal kase to bylo fajnie. Jakis czas temu przyszla i chciala sie skladac na telewizor do jej sypialni, a ona z niami nie mieszka, to moj maz chcial pasc na zawal, ona ma takie pomysly, ze tylko sie smiac.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Wszystko co piszecie to prawda - moja teściowa zanim jeszcze byliśmy małżeństwem mi dogryzała takimi hasłami typu - najpierw niech mój syn sobie naładuje jedzenie, a ty możesz to co zostanie (niby taki żarcik), albo - że też musiałaś się napatoczyć Łukaszowi, tyle dziewczyn w Studzionce, a on musiał sobie z jakiegoś Rybnika wziąć (też taki niby żarcik, i to już w MAŁŻEŃSTWIE), jeszcze jedna perełka - wstałam rano - jak ty wyglądasz mogłabyś się pomalować. Tych sytuacji jest pełno, kłótni było w trzy i troche, ale najgorsze jest to że moja teściowa jest kłamczuchą o czym na szczęście mój M też już się przekonał - bo cwaniara mówi te rzeczy kiedy mojego Męża nie ma obok i potem kiedy M przychodzi przywrócić ją do porządku, ona robi ze mnie idiotkę i mówi że nic takiego nie miało miejsca. Na szczęście została przyłapana na paru kłamstwach więc M jej nie wierzy.
Druga synowa była wstrętna przed ślubem teraz teściowa wchodzi jej w pupę, a ja jestem ta bee - no bo przeciez Ania jest taka wspaniała raz na miesiac...
Koteczka - tekst z batonem pozostanie juz na zawsze w moim życiu!
Byłam na becie - trzymajcie kciuki - według moich obliczeń skoro w poniedziałek była 270 to dzisiaj powinna byc około 700?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 10:47
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia - no jakoś tak mniej więcej coś około 700 chyba wychodzi, bo yyy 112% w ciągu 72h chyba czy coś?12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
Moja teściowa też kilka zagrań miała, bo przecież odebrałamn jej syneczka i nasz ślub był dla niej traumatycznym przeżyciem, ale nie jest tak źle jak u Was.
Edzia - masakra, przykro mi to mówić ale moja babcia ma podobny charakter. Wszystko byle zwrócić na siebie uwagę. Oczywiście że kłamie z tymi chorobami. Ale mysle, że nie powinnas za często podjudzac M, skoro sam dużo rzeczy widzi, bo może mieć pretensje do Ciebie. Jest jaka jest, nie wybrał sobie, ale to jego matka. Więc póki jest po Twojej stronie i zachowuje się bardziej jak Mąż,a nie Synuś to świetnie:)
Mój M niby się nie wtrąca, miły, grzeczny do mamusi, ale jak teściowa kilka razy przegiela pałe to zareagowal odpowiednio
Mi troszke brudzi jeszcze, ale już mniej. W ogóle mam cały czas "mokro", dużo śluzu mi leci.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Jacqu - chyba cos takiego, ale przypomniałam sobie ze sa stronki ktore obliczaja czy przyrost jest dobry wiec sobie sprawdze.
Fatalia - masz racje, a ja własnie czasem zaczynam przesadzac i swoim zachowaniem jak mnie zdenerwuje wcale lepsza nie jestem. Szkoda mi mojego M bo widze że jest za mną, ale ta kobieta mnie doprowadza czasami do takeigo stanu, że nie panuje nad emocjami. Na slubie tylko płakała a jak poinformowalismy ja o zareczynach usłyszelismy - on mi to chyba na złość zrobił.
Zawsze lubie pogadac z moim tata o niej bo ja jestem typowa coreczka tatusia i jak moj tata mi na nia nazda jaka to franca to od razu jakos mi lepieji zaczyna udawac ja jak sie zachowuje kiedy ja cos niby "boli" i takim piskliwym głosem mówi udajac moja tesciowa - od razu mi przechodzi cala złosc hahahah xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 11:13
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Wiecie po czasie stwierdziłam że jednak moja teściowa miała święta rację mówiąc nam z mężem "dzieci odpowiednio daleko od jednych i drugich kochanych rodziców".
Edzia spokojnie różne kłucia są normalne w ciąży. Czekam razem z Tobą na wyniki bety. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok!Edzia1993, Monika1357 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Jacqueline wrote:Kochany tatuś
Różne było - jak Wam wczesniej pisałam jesli chodzi o mój ciezki okres w zyciu - ale mimo wszystko czuje ogromna więź z Nim. Jak byłam mała, a ktoś mi dokuczał na podwórku to wystarczyło że raz podszedł i miałam spokój - w końcu były bokser
Widzę że się teraz tak stara i nie zaliczam tego do przekupstwa, On chyba naprawdę żałuje.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia - no tak, pamiętam co pisałaś. Niektórzy właśnie na prawdę żałują.
Kiedy wyniki?Bo czekam jakby to moje miały być co najmniej
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g