X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko melduję że brzuch jeszcze zajęty więc może stąd te negatywy. Dopóki nie ma @ jest nadzieja.

Tak czytam o podejściu twojego męża to może brak ciąży siedzi w glowie i trzeba odblokować ale nie twoją tylko jego! Z takim podejściem to mu powiedz ze starać się można do usranej śmierci :( wiem że on niechce mieć już dzieci ale miło że chociaż próbuje się starać. Niestety niewiem czy jego podejście jeszcze bardziej cie nie dobija w tym wszystkim

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Zwłaszcza o moim mężu.
    On jest trochę dziwny. Z jednej strony uwielbia dzieci i dzieci uwielbiają jego i jest dobrym ojcem dla młodego, chociaż trochę trwało zanim się nim stał bo początki były trudne. A drugiego dziecka nie chce. Jestem pewna że tak samo pokocha drugie dziecko chociaż on twierdzi że na pewno nie tak jak Michała.
    Myślę że jemu głowa nie przeszkadza gdyby tak było to w grudniu nie zaszłam bym w pierwszym cyklu.
    Mnie nie jest łatwo z tym jego podejściem bo wolałabym żeby chciał czekał i cieszył się że będzie dziecko. Tak jak płakał z radości po moim teście na młodego.
    Ale trudno. Wiem że będę mogła liczyć na niego i jego wsparcie. Czasem go nie rozumiem np. Już szuka auta w kombi mimo że ich nie lubi :-P no ale przecież wózek musi wejść do bagażnika ;-)
    I traf tu za facetem.

U mnie nadal brak @ i żadnych objawów żeby miała być. Czekam, jutro nie testuję bo rano muszę wyjść i nie będzie czasu. W sumie dobrze.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo te chłopy to już sami nie wiedzą czego by chcieli, mój też ostatnio działa mi na nerwy :/
    Myślę że u Was atmosfera i siła parcia na ciążę może być inna bo już macie Michała. Ja zawsze chciałam jedno z podobnych argumentów jak twój mąż ale po tych kilku stratach to już myślę przynajmniej o 2, choć zaznaczam że wszystko się może zmienić jak mój pierworodny opuści apartament i być może porządnie da mi w "kość". I tak myślę że i tak życie zweryfikuje co będzie bo jak już nie raz się przekonaliśmy potrafi być na przekór i nic nie dzieje się pod nasz plan na 100%

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko - buuuu :( Ale może jeszcze będzie + i w tym cyklu, pamiętam, jak Elaria pisała, że blada kreska wyszła jej dopiero 14-15dpo? a beta już w setkach była. Trzymam kciuki <3 Podejście Twojego męża przypomina mi trochę zachowanie mojego po ostatnim poronieniu. Po pierwszym czy drugim jeszcze jakoś inaczej się zachowywał. A po ostatnim, wszystkie badania ok, w sumie nie widać przeciwwskazań, minęło już kilka cykli po, a on dalej w sumie jak Twój. Pare cykli najpierw hmmm było takich raczej nie staraniowych, bo zaczął sobie kalkulować co i jak kiedy mogę mieć płodne. Potem mu przeszło. Ale były takie jego pomysły na moje pytanie, co by było gdybym była w ciąży (oczywiście, jego argumenty na nie): Bo dom na wykańczaniu, trzeba wybierać płytki, farby itp. a jak źle będę się czuła i będę musiała leżeć, to kto będzie wybierał bo on w pracy. No generalnie domem się zasłaniał. Bardzo się martwił, że po prostu kolejny raz nas to spotka. Jak zaczęły się problemy, czyt. plamienia, to mimo wszystko dzielnie mnie wspierał. A pare dni przed kolejną wizytą (już było serduszko, a ja się bałam, że nie będzie już) to on był większym optymistą niż ja. Koniec końców więcej dotyka brzuszka czy interesuje się ciążą niż przy tej z Olą ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dziś przyszła @. Buuuuuu :-(

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov wrote:
    A do mnie dziś przyszła @. Buuuuuu :-(

Przykro :( A Wy jesteście po inseminacji albo in vitro? Bo już się pogubiłam :(

My jednak chcemy zrobić kolejne podejście do IUI. A gdyby coś, w styczniu pomyślimy o in vitro.....

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    U mnie nadal brak @ i żadnych objawów żeby miała być. Czekam, jutro nie testuję bo rano muszę wyjść i nie będzie czasu. W sumie dobrze.

Trzymaj się dzielnie! I oby @ nie przyszła jednak!

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Przykro :( A Wy jesteście po inseminacji albo in vitro? Bo już się pogubiłam :(

My jednak chcemy zrobić kolejne podejście do IUI. A gdyby coś, w styczniu pomyślimy o in vitro.....
    My do tej pory tylko naturalnie. Inseminacji nikt nam nie proponował jeszcze, a może powinien...

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baljov przytulam. Trzymaj się kochana!

Jaqu pamiętam jak Elaria pisała, pamiętam twoje początki tej ciąży. Wiem, że wszystko się może zdarzyć.

Kaczuszka masz rację pisząc, że u nas atmosfera i siła parcia na ciążę może być inna. Mam wrażenie, że większa :-( w mom przypadku, bo patrzę że różnica wieku będzie ogromna, że straciłam dużo czasu przez niezdecydowanie mojego męża, teraz dwa razy się nie udało i nie wiem czy będzie i jak będzie przy kolejnej próbie. Chwilami czuję się staro :-/

Dzisiaj rano jak mąż wrócił z pracy a młody jeszcze spał i zaczęliśmy gadać o zupełnie innych rzeczach to jakoś tak mi się zrobiło źle, że się popłakałam. I wrzuciłam z siebie wszystko co mnie gryzło. Bo okresu nie mam a testy negatywne więc się nie udało i już nie wiem sama co myśleć i że on nie chce a ja chcę ale nie wiem czy się uda. Itp.A mój kochany mąż wziął mnie na kolana i powiedział, że będziemy dalej próbować żeby się udało tak długo jak będę chciała. I że to że on się boi jak będzie później to nie jest ważne, bo on mi obiecał, że spełni moje marzenie o dziecku. Bo ja pozwalam i pomagam mu spełnić jego nieraz bardzo szalone marzenia. Powiedział że mogę na niego liczyć i mocno mnie przytulił. Wiecie nie zawsze go rozumiem ale zawsze go kocham :-)
    Uspokoiłam się.

@ nadal nie przyszła ale czuję że pojawi się lada dzień bo dzisiaj już śluz podbarwiony na różowo, na razie w niewielkiej ilości i tylko w środku, ale myślę że się rozkręci. Chociaż nadal nie mam żadnych objawów jak przed @ tylko trochę piersi napięte. Zobaczymy...

baljov, Fatalita, Jacqueline, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov wrote:
    My do tej pory tylko naturalnie. Inseminacji nikt nam nie proponował jeszcze, a może powinien...

No tego nie wiem, zależy od Waszej sytuacji. U nas to chyba głównie ze względu na ograniczenie stresu związanego ze staraniami, bo teoretycznie (poza tym, że jesteśmy starzy ;)), to powinno się udać naturalnie....

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka super, że porozmawialas z mężem i wszystko sobie wyjaśniliscie. Wiesz, że masz w nim wsparcie, a to bardzo ważne.
    Co do tego podbarwionego śluzu to jeszcze nic przesądzone. Ja przez dwa dni miałam jednorazowe płomienie ze sluzem takim lekko bezowym i biegalam do toalety bo myślałam, że to @ bo i brzuch bolał, a okazało się, że to była ciąża. Także głowa do góry, jeszcze jest nadzieja.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być plamienie. Słownik robi swoje.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko więc nie taki diabeł straszny jak ho malują. Czasem trzeba dać taki upust emocji i oczyścić atmosferę a i wyszło że i twój mąż może nie ma parcia na drugie ale nic się nie stanie jak będzie a to już jakiś krok do przodu

mhsv9vvj9veszbog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    No tego nie wiem, zależy od Waszej sytuacji. U nas to chyba głównie ze względu na ograniczenie stresu związanego ze staraniami, bo teoretycznie (poza tym, że jesteśmy starzy ;)), to powinno się udać naturalnie....
    No u nas chyba podobna sytuacja. No i psycha ostatnio mi siada :-(

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov wrote:
    No u nas chyba podobna sytuacja. No i psycha ostatnio mi siada :-(

Niestety rozumiem doskonale :( Ja czekam na wyniki estradiolu i LH i IUI jutro pewnie... mam 2 dorodne pęcherzyki :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Niestety rozumiem doskonale :( Ja czekam na wyniki estradiolu i LH i IUI jutro pewnie... mam 2 dorodne pęcherzyki :)
    No to powodzenia trzymam kciuki! ☺

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov wrote:
    No to powodzenia trzymam kciuki! ☺

Na pewno się przydadzą! :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • Millaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:

Bardzo bardzo bardzo mocno trzymam kciukasy! I pozdrawiam :)

Gos77 lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos trzymam kciuki za że wszystko się udało.

Koteczka czyżby owu się przesunela... I czy możliwe że to plamienie o którym myslalysmy że to zagniezdzenie to może było plamienie okoloowulacyjne? Dobrze ze z mężem się wyjaśniło.
    Ja jestem po owu, zawsze zaraz miałam dużo gęstego śluzu a w tym cyklu nie. Jestem pełna nadziei.

Gos77 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia nie mam pojęcia czym było tamto plamienie. Ostatnie objawy ovu czułam w 17 dniu cyklu. Plamienie miałam w 21 i 22 dc więc sporo musiała by się przesunąć. Chociaż wtedy ten delikatnie podbarwiony na różowo śluz mógłby być przy zagniezdżeniu i było by dopiero ok 9 dpo. Poczekamy zobaczymy.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

‹‹ 2546 2547 2548 2549 2550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ