Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Koteczka82 wrote:No właśnie mój gin nie ma zdania co do suplementów przed ciążą tylko kwas foliowy zaleca i już. Dlatego sama sobie ustawiam witaminy i zaczęłam się zastanawiać nad zmianą na pełen zestaw. A co polecacie na śluz?
Ja piłam zioła ojca sroki w tym i poprzednim cyklu. Dr się śmiała, że jest go tyle, że chyba mi po nogach leci (przepraszam, jeśli to obrzydliwe).
Dziewczyny polecały też olej z wiesiołka, ale tylko do owulacji.
Ja poza folianami biorę d3, omega 3, koenzym Q10 i acard. No i oczywiście euthyrox na tarczycę....
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
nick nieaktualnyGos77 wrote:Ja piłam zioła ojca sroki w tym i poprzednim cyklu. Dr się śmiała, że jest go tyle, że chyba mi po nogach leci (przepraszam, jeśli to obrzydliwe
).
Dziewczyny polecały też olej z wiesiołka, ale tylko do owulacji.
Ja poza folianami biorę d3, omega 3, koenzym Q10 i acard. No i oczywiście euthyrox na tarczycę.... -
no mi dużo z tego zaleciła lekarka. Akard ze względu na białko S, które mi wyszło złe po poronieniu, a w ciąży będą też zastrzyki Clexane....
Zioła, omegę 3 i Q10 wyczytałam sobie w internetach, ale skonsultowałam z lekarkąOna zgadza się na wiele suplementów, jeśli tylko wierzy, że nie zaszkodzą
Czy pomoga jest dyskusyjne, ale najważniejsze, żeby szkód nie narobiły
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Acard musiałam odstawić bo mam na niego uczulenie. Koenzymu Q10 też nie mogę. Może wrócę do kwasów omega bo jakiś czas po poronieniu brałam. I chyba kupię jednak pełen zestaw witamin ciążowych mam wrażenie że jakoś lepiej mi po nich było niż teraz.
U mnie nadal nic się nie zmieniło. Czekam do jutra jeśli rano nie będę miała normalnej @ to zrobię test i zobaczymy co będzie.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Kochana to trochę go pogoń ma czas do poniedziałku a najlepiej do niedzieli żeby wyleźć bo muszę wiedzieć czy mam umawiać badania kontrolne czy wizytę u ginaMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Kochane jak zwykle prosze o pomoc Was doświadczone, co mam sądzić o tych wynikach ponieważ lekarz mi nie odpowiada.
Przypomne ze przyjmuje acard, heparyne, encorton, duphaston
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
A powiedzcie mi na co bierzecie Acard?
Edzia ja ekspertem nie jestem, ale w ciąży z córką ciągle miałam źle wyniki moefologi i lekarka mówiła, że w ciąży to jest normalne. Nie ma tam zbyt dużych różnic więc wg mnie ok. Ale to już twój lekarz ci powie. Nie stresuj się. -
Edzia na pierwszy rzut oka to wygląda na jakiś stan zapalny, ale nie wiem jak jest jak bierzesz encorton. Więc nie podejmuję się oceniać twojego wyniku. Najlepiej skonsultuj z lekarzem może być z rodzinnym
Przejrzałam swoje cykle i w grudniowym szczęśliwym cyklu brałam witaminy prenatalne, witaminy b, d3, kwas foliowy i kwasy omega. Chyba wrócę do tego składu jakoś lepiej chyba się na nim czułam.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Edzia, masz ciążowy rozjazd w morfologii
Jeśli martwią Cię limfocyty to zawsze możesz zrobić CRP. Chociaż Jacqu kiedyś pisała, że limfocyty stale ma podwyższone i tto było przez ciążę. U mnie nie tylko limfocyty wysokie ale i OB podwyższone a też się okazało, że przez ciążę. Pozostałe parametry wynikają z ciąży i zmian w Twoim organizmie.
Niski ciężar właściwy moczu wynika z porządnego nawodnienia organizmu. To akurat dobry znak. Gorzej jeśli jest w drugą stronę.
Wierz mi na słowo, przez ostatnie miesiące nie miałam ani jednej morfologii, żeby nie było chociaż 5 parametrów na czerwonoA chodzę i mam się dobrze
-
To mnie uspokoiłyście. W sumie zagladalam na neutrofile i leukocyty, a na reszte nie bo jest minimalnie podwyższona.
Czyli spokojnie czekam do wtorku do wizyty. Jutro moze na prenatalnych sie zapytam lekarza co on na to.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Witch15 wrote:Edzia a nie złapałaś jakiegoś przeziębienia?
Nie Kochana nie zlapalam, ale mialam niedawno zapalenie pochwy z tym że od czterech dni juz nic kompletnie mnie nie bolało, a badania robilam dzis.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 21:27
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Mamookruszka miło Cię widzieć
Kochane u mnie niestety @ przyszła więc znowu zaczynam kolejną próbę.
Trochę mi przykro, zwłaszcza że rok temu dokładnie w ten dzień miałam zabieg przy pierwszym poronieniu. Miałam wtedy nadzieję że za rok będę już chociaż w ciąży. Ale trudno. Mąż mnie przytulił i jakoś przetrwałam. Jutro będzie lepiej
Dobranoc :-*Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Edzia - zgadza się co Mamaokruszka pisze. Pierwsza moja morfologia przed 9tc były już białe krwinki ponad normę tą normalną (blisko 12), później systematycznie rosły aż coś około 20tc było coś 15,6 jakoś WBC. A też brałam to co ty tylko zamiast Duphastonu to Luteine, a Encorton 5mg . Kolejne badanie co robiłam 4 tygodnie po zaprzestaniu brania Encortonu (brałam do 21tc) to spadły jakoś na 12,8. Z kolejnym badaniem też spadły jakoś na 11,5 a teraz znów wzrosły, rozjazd w praktycznie identycznych parametrach mamy
Mocz miałam też raz za rzadki, ale nie określali dokładnie, tylko było podane, że poniżej ciężaru właściwego, a tak to bliżej dolnej granicy mam zazwyczaj niewiele ponad.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 06:26
Edzia1993 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Koteczka przytulam cię. Najgorzej że @ się spóźnia i tyle się czeka pełnym nadziei
A ponownie pytanie z Acard em, dziewczyny na co bierzecie już przed ciąża? To nie ma wpływu na owu?Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Koteczko przytulam.
Czasami tak jest ze trzeba poczekać troszkę dłużej ale na ten szczęśliwy zarodek warto! Buziak
Acard ogólnie rozrzedza krew.
Mniej niż heparyna,ale lekarze podają go często kobietom w ciąży lub w trakcie starań.
Niektórzy twierdzą że macica jest wtedy bardziej ukrwiona i przyjmie zarodek a on się lepiej zainplantuje.
Ja biorę już od kilku lat, ale ze względu na mutacje.
Uważam że nie wpływa na owu, ale zanim się zacznie lepiej zapytać lekarza i zrobić podstawowe wyniki krwi.
Nie każdy dobrze go znosi, chyba nawet Koteczka próbowała ale odstawiła.Koteczka82 lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Dziękuję za odpowiedź jejku na Wad tutaj zawsze mozna liczyć. Jesteście takie kochane.
Koteczka - przykro mi, bardzo przykro, liczyłam że bedziesz wylewac łzy szczęścia a nie inne. Doczekasz sie Kochana, jak każda z nas, szkoda tylko że czasami trzeba tyle czekac, bo na Twoje serducho to byłyby najwiekszy prezent.
Oby ten dzien z @ byl pierwszym dzieb upragnionego maleństwa.
Koteczka82 lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc