Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMam pytanie do dziewczyn, które miały inseminacja... Jakie warunki trzeba spełnić, kto wyszedł z inicjatywa. W jaki sposób przebiega procedura i jakie są koszty? Gdzie to się robi? W klinice leczenia niepłodności? Pytam, bo coraz bardziej się zastanawiam, a nic o tym nie wiem. Z góry dzięki.
-
baljov, my mieliśmy w sumie 3, robione w klinice niepłodności w Warszawie (Fertimedica).
Trzecia udana, niestety zakończona w 9tc
Z inicjatywą wyszła lekarka. Ze względu na to, że mamy 40 i 44 lata, a nie byliśmy zdecydowani na in vitro. Powiedziała, że spróbujemy trzech, a jeżeli się nie uda, pomyślimy jednak o in vitro.
Przy dobrym nasieniu właściwie nie ma wskazań, ale nas dobijał stres związany ze staraniami.
Przed inseminacją na pewno warto zrobić (poza innymi badaniami) drożność jajowodów, a nie wszyscy lekarze to zalecają.....
Koszt IUI w Warszawie to około 700 - 800 zł. Ja płacę dodatkowo 80 zł za monitoring. U mnie stymulacja Lamettą i Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka.baljov lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Bajlov ja miałam 6 iui (2 w Gamecie i 4 w przychodni przyszpitalnej). Nie polecam ani jednych ani drugich i nie dlatego że żadna się nie udała... na NFZ to w ogóle radzę Ci sobie oszczędzić czasu mimo zaoszczedzonych pieniędzy (przestarzały sprzęt i loteria co do dnia owulacji). W klinikach prywatnych liczy się kasa to wiemy wszystkie. Tu nie zaoszczędzisz ale będzie komfortowo zwłaszcza dla partnera. Gdy robiłam iui byłam glupiutka i pełna emocji z tu trzeba zdrowego rozsądku. sensownym powodem robienia iui jest wrogość sluzu bo go ominiesz albo slabe nasienie. Poza tym takie same szanse jak naturalnie zwłaszcza że polecają w domu powtórzyć.
U mnie zaproponował lekarz gdy już byłam przebadana i nie było przyczyn niepowodzeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 18:17
-
Gos77 wrote:Niestety rozumiem doskonale
Ja czekam na wyniki estradiolu i LH i IUI jutro pewnie... mam 2 dorodne pęcherzyki
Gos77 lubi tę wiadomość
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
Koteczka, za Ciebie też trzymam kciuki bo może jednak... aż się wzruszyłam jak czytałam o Twoim mężu i Waszej rozmowie... Na pewno Wam się uda, jak nie teraz to wkrótce, głęboko w to wierzę. A to oczyszczenie atmosfery musi pomóc!
Koteczka82 lubi tę wiadomość
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
Vigry dziękuję. Ja też wiem że się uda tylko jakoś uwierzyłam że to będzie w tym cyklu. Bo mam imieniny a termin porodu byłby w miesiącu moich urodzin i się nakręciłam ale już jest ok. Jeszcze nie wiem co będzie bo na razie tylko głęboko w środku mam minimalne ilości podbarwionego śluzu a chwilami zupełnie czysto i na razie się nie rozkręca więc czekam.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Wiesz, Koteczko, jak się nakręcisz i dopasujesz wszystko do terminów różnych, to nic z tego nie będzie. Z Twojej wiadomość wynika, że masz cudownego męża i zdaje mi się, że on boi się zmian, ale jak się zmieni to będzie szczęśliwy. Nie patrz na różnicę wieku u dzieci, jak je dobrze wychowasz to nawet 10 lat nie oddali ich od siebie.
Też tak nastawiałam się na każdy termin,moje urodziny, urodziny męża i nic. Seks , ale z tyłu głowy myśl, dziś dobry dzień, czy nie. Odpuściłam. Dziecko zazwyczaj przychodzi, kiedy nie planujemy i się nie spodziewamy, trochę krzyżując plany.
Ja w tym cyklu czuję się okropnie, pierwszy raz od 3 cykli bolał mnie prawy jajnik, choć zawsze boli lewy. Jednak najbardziej mnie martwi, że boli mnie strasznie jedna pierś. Bolą obie, ale jedna tak, że noszę 2 staniki - z fiszbiną i na to sportowy. Czuję takie mrowienie, szczypanie. Nie wyczuwam żadnego guzka. Zresztą ta pierś jest felerna, w trakcie karmienia miałam zastój pokarmu i zapalenie. Teraz zaczęło się po owulacji.W poniedziałek mam lekarza, jednak trochę się obawiam. Nie jest czerwona, obrzęknięta. Pomaga mi tylko ciepły prysznic i okłady.
Miała któraś z Was coś podobnego?2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
AnnaZ niby to wszystko wiem co piszesz, ale jakoś tak wyszło. Może dlatego, że siedzę w domu na zwolnieniu już 3 miesiąc i fajnie by było już zostać w domu z fasolką w brzuchu, kiedy w pracy już wszystko sobie ogarneli beze mnie i wiem że dają radę. I może dlatego bardzo skupilam się na staraniach. Chociaż nigdy przy przytulankach nie myślałam czy to dobry dzień. W ogóle aż do terminu @ praktycznie wcale nie myślałam.
Teraz po prostu czekam.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
U mnie w sumie bez zmian @ nie przyszła, w środku mam minimalne ilości beżowego śluzu. Trochę boli mnie podbrzusze ale nie jakoś bardzo. Piersi też tylko trochę czuję. Dzisiaj rano miałam opuchnięte ręce i twarz, tak mam zwykle przy @
Czekam jeszcze do jutra jak się nie rozkręci to powtórzę test. Mogłoby się już zdecydować bo to zawieszenie mnie męczy.
A mam do Was pytanie czy któraś z Was brała Ovarin nie mając PCOS i czy myślicie że dobrym pomysłem była by zmiana Prenatalu uno który biorę teraz na Ovarin?
Zastanawiam się właśnie nad tym co biorę czy nie zmienić i ewentualnie czegoś nie dołożyć jeszcze zwłaszcza że śluz ostatnio jakiś kiepski mam.
Teraz biorę Prenatal uno ( b6, b12 metylowana, jod, metylowany kwas foliowy i cholina) d3 w dawce 2 tys j. i magnez.
Zastanawiam się nad powrotem do witamin ciazowych takiego pełnego zestawu, tylko że w większości nie ma metylowanego kwasu foliowego. Jak myślicie?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualnyGos77, Sansivieria - dzięki za odpowiedź w temacie inseminacji.
Gos77 - my mamy 37 i 46 lat, wię podobnie
Partner ma obniżoną ruchliwość właśnie, więc może inseminacja coś by pomogła.
Wszystko wskazuje na to że problemy z ruchliwością są związane z infekcją bakteryjną, której nie może się pozbyć. Niektórzy lekarze nawet wątpią w te wyniki ponieważ nie ma żadnych objawów, więc nie wiemy już co o tym myśleć.
Na samym początku urolog stwierdził stan zapalny prostaty i dał mu antybiotyk, później wyszły bakterie w nasieniu i drugi antybiotyk ale zanim zaczął go brać udało się zajść w ciąże.
Po skończeniu tego drugiego antybiotyku zrobił drugi raz posiew i też wyszły bakterie ale tym razem jedna taka sama, a druga jakaś inna.
Tych wyników już nie konsultował, bo byłam już wtedy w ciąży, a on stwierdził, że nie będzie się trzeci raz szprycował antybiotykami, bo i tak nic to nie pomaga.
Teraz chyba znów trzeba by się tym zająć, bo urolog twierdził, że to jest przyczyną tej słabej ruchliwości, ponieważ inne badania które zlecił były w normie.
Czy ktoś się zmagał z bakteriami w nasieniu? (oczywiście u partnera)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 11:36
-
baljov wrote:Gos77 - my mamy 37 i 46 lat, wię podobnie
No faktycznie podobnieWierzę w to, że u obydwu za drugim podejściem sie uda! I jeszcze w 2018 będziemy tulić nasze Maluchy!
Co do bakterii w nasieniu nie pomogębaljov lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Dziewczyny, trzymajcie proszę za mnie mocno kciuki przez najbliższe 2 tygodnie
Jesteśmy po inseminacji!
Miałam piękne 2 pęcherzyki, kupę śluzu i moja lekarka trzyma kciuki za bliźniakiUmarłabym ze szczęścia chyba
Wiem, że to, co napiszę jest naiwne, ale miałam wcześniej 3 inseminacje i ta dzisiejsza idzei dokładnie w takim samym trybie, jak ta udana. Ten sam dzień/godizna inseminacji, też z Ovitrelle i też robiła ją moja lekarka. Więc jakoś mnie to napawa optymizmem.
W domu będzie na pewno poprawka wieczorem albo jutro rano
Ech, te 2 tygodnie czekania......Millaa, Kaczuszka86, Koteczka82, vigry, sylvuś, Witch15 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Koteczka82 wrote:U mnie w sumie bez zmian @ nie przyszła, w środku mam minimalne ilości beżowego śluzu. Trochę boli mnie podbrzusze ale nie jakoś bardzo. Piersi też tylko trochę czuję. Dzisiaj rano miałam opuchnięte ręce i twarz, tak mam zwykle przy @
Czekam jeszcze do jutra jak się nie rozkręci to powtórzę test. Mogłoby się już zdecydować bo to zawieszenie mnie męczy.
A mam do Was pytanie czy któraś z Was brała Ovarin nie mając PCOS i czy myślicie że dobrym pomysłem była by zmiana Prenatalu uno który biorę teraz na Ovarin?
Zastanawiam się właśnie nad tym co biorę czy nie zmienić i ewentualnie czegoś nie dołożyć jeszcze zwłaszcza że śluz ostatnio jakiś kiepski mam.
Teraz biorę Prenatal uno ( b6, b12 metylowana, jod, metylowany kwas foliowy i cholina) d3 w dawce 2 tys j. i magnez.
Zastanawiam się nad powrotem do witamin ciazowych takiego pełnego zestawu, tylko że w większości nie ma metylowanego kwasu foliowego. Jak myślicie?
Ja brałam wcześniej Ovarin, ale lekarka, która mnie teraz prowadzi nie jest jego zwolennikiem. Nie mam PCOS. Biorę inne leki, ale też mam stwierdzone mutacje, więc pewnie inaczej u mnie.
Myślę, że jednak najnlepiej by było, gdybyś skonsultowała to ze swoim lekarzem. Żadna z nas nie doradzi co lepsze
I oczywiście kciuki nadal zaciśnięte za brak @
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
nick nieaktualnyWitam was dziewczynki po dłuższej przerwie.Jeszcze pierwszej @ pp nie dostałam ale chyba się zbliża.Dziś ovu przesunęło mi domniemaną owulację aż o siedem dni wstecz,zgłupiałam totalnie,dziś normalnie wypadałoby 6 dpo.No cóż,nie pozostaje nic innego jak czekać na rozwój sytuacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 12:41
-
nick nieaktualny
-
Ja około 10 dni, jeśli dobrze pamiętam. Ale chyba staram się to bardzo mocno wyprzeć z pamięci
Po 3 tygodniach miałam już okres, a przed nim długo było czyściutko.
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
No właśnie mój gin nie ma zdania co do suplementów przed ciążą tylko kwas foliowy zaleca i już. Dlatego sama sobie ustawiam witaminy i zaczęłam się zastanawiać nad zmianą na pełen zestaw. A co polecacie na śluz?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...