Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
agulineczka - to zależy od lekarza tak dużo. Jeden wypisze leki, inny nie chociaż masz wskazania. Nie pomoge niestety w kwestii lekarza. Może Roma coś by doradziła jakby wpadła, ona bardziej tamte okolice zna.
aLunia - piękny przyrost
AnnaZ - od cyklu przed ciążą poprzedniego (też staraniowego) brałam Acard, choć jego brałam i w innym cyklu kiedyś, biochemiczna była. Bez przerwy na czas @ go brałam teraz aż do 34tc, a od pozytywnego testu Clexane 0,4 (do porodu) plus Encorton 5mg do 21tc i Luteina 100mg 3x1 do 34tc. Progesteronu brałam dużo i w poprzedniej ciąży co poroniłam, więc to raczej nie jego wina, choć miałam w tej bardzo duży spadek plus krwawienie, krwawienie w sumie też w każdej co poroniłam było, a jednorazowo i w tej pierwszej donoszonej tylko w 11tc wtedy.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
aLunia tez sie tak zamartwialam i przecZytałam mase opinii, for itd, itd, i jesli chodzi o ciążę pozamaciczna to jak beta ładnie rośnie nie powinnas sie martwić.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Jestem już po badaniu. Jest pecherzyk 12 mm ale nie widać jeszcze zarodka. Powiedział że przy takiej wielkości to normalne. Ze jest coś takiego jak puste jajo płodowe ale tutaj mnie raczej uspokaja bo beta bardzo ładnie rośnie. Za tydzień mam kontrolę i duphaston 2x1.
Teraz tydzień będę się zamawiać czy dzidzia się pojawi. -
Współczuję tego czekania aLunia. Ale musisz być dobrej myśli Kochana! Tym bardziej ze bete masz piękna
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Liczę ta moja owu i wg miesiączki 6 tydzień wypada dziś ale wg mnie dopiero we wtorek bo nawet sam stosunek był później. Nie mam nadzieję że po prostu to wszystko kwestia tego przesunięcia.
-
aLunia - u mnie na sprzęcie szpitalnym na 6 tygodni równe z OM był tylko pęcherzyk 9mm, a za tydzień 1cm człowieka. Stres jest to fakt, w oczekiwaniu. Tylko po co coś napomykać o pustym jaju, jak potem poprawiać, że to normalny widok na ten etap.
aLunia lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Chodzę do lux medu i widzę że tam wszyscy lekarze są tacy... Za tydzień jeszcze pójdę żeby wszystko sprawdzić a potem już będę szukać jakiegoś dobrego.
Przepraszam was dziewczyny za to męczenie i dziękuję za wsparcie. Dobrze wiedzieć, że ktoś miał podobnie i wszystko dobrze się skończyło :* -
A jest tu moze na forum ktoras z Was z podobnymi mutacjami co ja i moglaby mi napisac czy cos na to dostala od ginekologa lub innego lekarza?
Przypomne mam obie MTHFR hetero i PAI-1 4G/5G homo
Pierwsza ciąża bezproblemowa, pozniej 2 straty
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:A jest tu moze na forum ktoras z Was z podobnymi mutacjami co ja i moglaby mi napisac czy cos na to dostala od ginekologa lub innego lekarza?
Przypomne mam obie MTHFR hetero i PAI-1 4G/5G homo
Pierwsza ciąża bezproblemowa, pozniej 2 straty
U mnie sytuacja dosyć podobna. Również mam dwie mutacje mthfr i pai-1, ale w wersji hetero. Z wynikami byłam u genetyka. Zalecił profilaktykę przeciwzakrzepową i oczywiście aktywne formy witamin (folian, b12, b6). Z racji, że miałam jeszcze przeciwciała ana 1:100, reumatolog również zalecił w ciąży heparyne. Ginekolog zaakceptował i teraz od początku ciąży biorę acard (zalecone jeszcze w trakcie starań), neoparin (heperyne) w dawce 0,4. Posiłkuję się również witaminami, folianem. Możesz poczytać u mnie w pamiętniku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 10:00
-
agulineczka - z pewnością heparyna plus metylowany kwas foliowy i witaminy B również metylowane najlepiej. Często Acard w trakcie starań wtedy jeszcze się bierze.
PAI to chyba problemy z zagnieżdżeniem może powodować i biochemiczne częściej mogą być.
Czarnulko - dziękujemyco u was słychać? dawno wieści od ciebie nie czytałam
Jak drugi synek? z jednym byliście w domku a drugi miał mieć cholestazę i w szpitalu, tak?
czarnulka24 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Dzięki Jaqueline za odpowiedź,po wczorajszej rozmowie z moim lekarzem zdecydowałam się na antyki.Wprawdzie mówił,żeby odczekać do @ i się starać,ale nie jestem gotowa psychicznie.Przepłakałabym ze strachu całą ciążę.Wypisał mi kwas w większej dawce i po zastanowieniu stwierdził,że jeśli się zdecyduję to następną ciążę poprowadzimy na clexane i acard na wszelki wypadek.2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
Dziś miałam księdza po kolędzie... i czytając Wasze wpisy też to muszę napisać: popłakałam się przy nim
Zapytał o dzieciątko...i łzy poleciały...mąż wytłumaczył co i jak, ale z jednej strony czuję się lżejsza, że zrzuciliśmy z siebie ten ciężar ...
No nic kolejny miesiąc przed nami, kolejne starania pełną parąJJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Jacqueline wrote:agulineczka - z pewnością heparyna plus metylowany kwas foliowy i witaminy B również metylowane najlepiej. Często Acard w trakcie starań wtedy jeszcze się bierze.
PAI to chyba problemy z zagnieżdżeniem może powodować i biochemiczne częściej mogą być.
Czarnulko - dziękujemyco u was słychać? dawno wieści od ciebie nie czytałam
Jak drugi synek? z jednym byliście w domku a drugi miał mieć cholestazę i w szpitalu, tak?
Jacqueline lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
agulineczka wrote:Czarnulka a co u Ciebie? Jak Wasze Skarby?
moje za tydzień bedziemy juz wszyscy w komplecie w domku
Jacqueline, sylvuś lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja również mam mutacje mthfr i pai1 .. wykryte przed ta ciąża ostatna .
w ciąży brałam acard do 13tc , clexan 0.6, duphason, później luteina dopochwowa, przed ciąża ta ostatnia bralam metylowany kwas foliowy , metylowana wit b6 i b12 głównie na obniżenie homocysteiny , letrox 50,27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity